• 9.375.400 stemmen

Met onder meer: Giovanni Lombardo Radice, Danilo Mattei en Lorraine De Selle

Gesproken taal: Spaans en Italiaans

Releasedatum: 20 januari 1983

Plot Cannibal Ferox

"Banned in 31 countries!"

Een groep studenten gaat de Colombiaanse jungle in om het tegenbewijs te halen over volksstammen die kannibalisme uitvoeren. Op een ongelukkige wijze komen zij in aanraking met drugdealers die hun vaderlandse slaven martelden omdat ze niet genoeg produceerden. Een van de drugdealers verkrachtte en vermoordde een meisje. Haar stam neemt op monsterlijk wijze wraak op de buitenstaanders door ze in gevangenschap te houden, te martelen, doden en zelfs op te eten.

avatar van YuLaw16

YuLaw16

AmazingPP schreef:

Slecht, slecht, slecht. Maar daardoor ook wel weer grappig. Wel vraag ik me af of er werkelijk beesten zijn gedood voor deze film, want daar leek het wel op.... 1,5*

Ja is zo

avatar van Savatage

Savatage

Cannibal Holocaust is zowat op elk vlak beter als deze film. Om nog maar te zwijgen van het meer dan belabberde acteerwerk.

Toegegeven, deze film krijgt wel een griezelig effect als de kannibalen hun slachtoffers per kano mee vervoeren naar dat eiland.
Dat was toch een scène die ik griezelig vond in deze film (om het wat te vergelijken met CH), dat had zoiets "definitiefs"[/quote]

avatar van Boeikens

Boeikens

Voor de liefhebber van het genre een absolute must. Na het succes van Cannibal Holocoust was het logisch dat gelijkaardige films op de markt zouden komen en dit was de eerste opvolger. Zeker geen slechte film met genoeg gore en geweld.

Ook hier spijtig genoeg weer onnodig dierenleed. En voor degenen die nog twijfelen jawel, toenertijd werd dit nog echt gedraaid met levende dieren!

Algemeen gezien vond ik hem op gebied van gore en geweld zelfs beter dan Holocoust maar gezien de mindere acteerprestaties en een onnodig verhaal rond een drugszaak kan hij in het totaal niet evenaren.

avatar van yopa

yopa

Boeikens schreef:

Dit klopt niet helemaal, de eerste kannibalen films verschenen al halverwege de jaren 70. Eigenlijk liep het kannibalen genre hier al op zijn einde.

Cannibal Holocaust is inderdaad de beste, gevolgd door deze. De meeste andere kannibalenfilms uit die tijd zijn toch vrij tam.

avatar van The Oceanic Six

Horrorfilm uit de jaren 80 over kannibalen. Samen met oa Cannibal Holocaust verboden in 32 landen....
En ik kan op zich snappen waarom.

Nooit gewacht dat een film uit de jaren 80 zo ranzig kon zijn. Je zag kannibalen echt bij dieren en mensen de boel optrekken en de inhoud eruit rukken en op eten. Een man werd klemgezet en zijn schedel ging horizontaan in 2en en de hersenen werden opgepeuzeld...
Ik hou van horror, maar zelfs ik vond dit wel wat ver gaan. Reden dat ik bv nooit naar Faces of Death zal kijken. Ook al was dit dan een film..

Oja er zit verhaal in. Een broer en zus en een vriendin gaan het Amazonegebied in want die zus moet een scriptie schrijven over kannibalisme dat nooit heeft bestaan. Ze gaat het uitzoeken en ze treffen in de jungle 2 kerels die op de vlucht zijn....
Blijkt daarna dat 1 van die 2 de inheemse bevolking vreselijk heeft afgeslacht en nu nemen de inboorlingen wraak...en niet zo zachtjes ook....

Al bij al een soort film wat ik had verwacht. Ik vond hem best aardig, soms best ranzig, maar verder was ie niet erg bijzonder.

avatar van J filmrecent

J filmrecent

Een heerlijke jaren 80 B-film, zoals deze gemaakt zijn voor de videotheken, onbekende acteurs, matig acteerwerk en een onrealistisch verhaal.

Je kan deze vergelijken met de talloze films die in dit genre gemaakt zijn.

Gewoon kijken en zie hoe de filmindustrie zich heeft ontwikkeld heden ten dagen.

Ik hoop alleen dat het doden van de dieren nep is anders is dit pure dierenmishandeling en dat is deze film niet waard

IK zeg eerst kijken en dan stemmen

avatar van Halcyon

Halcyon

J filmrecent schreef:

Berg die hoop maar snel terug op.

avatar van dvdfreak123

dvdfreak123

niet echt goeie film tof om eens gezien te hebben maar meer niet

avatar van Scarecrow

Scarecrow

Slechte horrorfilm, maar maakt de gore-belofte waar

Na Cannibal Holocaust kon een vervolg natuurlijk niet uitblijven: en ziedaar, Cannibal Ferox. In feite naar mijn mening gewoon een overbodige film, die alles in het verlengde wil doen van Holocaust.

Zo is er sprake van een nog slechter verhaal (Holocaust had dit in feite ook, maar de boodschap erin was tenminste oprechter dan in deze film), nog slechter acteerwerk (vooral van de hoofdrolspelers, eigenlijk een vrij slecht punt dus) en daarnaast ook meer bloed. Althans, meer... Ik denk dat de films er ongeveer gelijk aan zijn, maar in deze film komt het allemaal net iets minder schokkend (maar daardoor niet minder vies) over dan in Holocaust. Zo zijn de castraties gewoon pijnlijk om te zien en voel je je ongemakkelijk bij de aanval van de slang.

En laten we eerlijk zijn, deze film zet je op voor de gruwelijkheden, niet voor het verhaal, emoties, het acteerwerk, de onderliggende boodschap of moraal, de unieke camerastandpunten enz. Je wil entertainment met gore, en de film voorziet daarin wil. De hele film is ranzig en het laatste kwartier gaat de film echt helemaal los, misschien wat aan de late kant maar desalniettemin toch vrij sterk in uitvoering. Dus als ik op dat gebied aan mijn trekken ben gekomen, waarom dan toch die lichte teleurstelling?

Is het omdat de film een zoveel lager niveau heeft dan Holocaust? Is de boodschap minder, is de moraal te opdringerig en nep, zijn de moorden minder realistisch? Ja, onder andere. Maar nog meer omdat ik wel krijg waarvoor ik kom, maar de verpakking zo vervelend is. Ik verwacht geen hoog acteerwerk, maar zo triest als in deze film is toch wel erg. Ik hou daar niet van. Ook de sets waren erg karig en de kannibalen minder bedreigend dan je zou denken. De muziek was aardig maar soms verkeerd gebruikt en de verhaallijnen (en vooral: de overgangen tussen jungle en stad!) waren slecht en vervelend. Uberhaupt kon die hele verhaallijn van drugs mij niet schelen, en velen denk ik met mij niet. Verder kan ik gaan klagen over de dialogen etc. maar ik heb mijn punt wel gemaakt: naast de gore is er weinig te genieten.

Al met al verre van een goede film dus, alhoewel je wel je dosis gore krijgt. Vergelijk het met een hamburger van de MacDonalds: je krijgt waarvoor je betaalt (een hamburger) maar het voldoet toch niet helemaal aan je wensen (te weinig vlees, geen saus, slappe groente) of verwachtingen (zoals het plaatje op de doos, met een niet-verlept broodje en een lekkerder stukje vlees). Volgende keer toch maar ergens anders eten. Ik geef 2,5*

Halcyon schreef:

Berg die hoop maar snel terug op.

Was er toen nog geen dierenbescherming ofzo die dit soort praktijken in de gaten hield? Tegenwoordig zie je bij de aftiteling vaak staan 'no animals were harmed during the making of this movie'. Of is dat pas later gekomen?

avatar van de grafhond

de grafhond

Ferox was ook wel aardig, ik vergelijk hem wel met Holocaust om te relativeren. Die haken door die tieten van da wijf (geen spoiler, staat gewoon achter op de kaft) was ook wel iets van, mm lekker! Het mollen van die levende dieren in beide cannibal films maakt het juist aantrekkelijker!!!!! Nooit heeft iemand van die films een interview weggeven waarin die beweert levende beesten te hebben gebruikt. Als je de films hebt gezien kun je concluderen: A) ja beesten zijn echt, als je zón beest sloopt lijkt het me ook dat je een hoop darmen tegenkomt en alles of B) Voor die tijd van filmen zijn ze al heel ver vooruit met de special effects!!!! Hoe dan ook, ze moeten vaker beesten mollen in Films, kijk maar naar de recensies hoe vaak er een reactie wordt gegeven, het trekt veel nieuwsgierige mensen!!!!

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

• 11913 berichten

de grafhond schreef:

Klopt, weer een extra reactie erbij: de mijne! Ziekelijke opmerking, maar Wouter zal het vast niet met me eens zijn - zie de discussie bij Cannibal Holocaust.

avatar van Wouter

Heb deze nog niet gezien.

avatar van Quentin

Quentin

BlueJudaskiss schreef:

Ziekelijke opmerking

Hypocriet gelul, hoeveel dieren zullen wel niet indirect sterven voor jouw entertainment en/of decandent Westers leventje? Omdat het hier letterlijk in beeld wordt gebracht, wat misschien wel stukken oprechter is, zou het opeens ziekelijk zijn?

Manitobas

Het is ziekelijk dat iemand zich zo kan verlustigen in het martelen van dieren en mensen, dat is helemaal geen hypocriet gelul! En wie zegt dat BlueJudasKiss een decadent leventje leidt.

Waarom denk je dat praktisch alle seriemoordenaars beginnen met dit soort activiteiten (dieren martelen): juist, omdat ze ziek zijn. En als de grafhond echt meent wat 'ie zegt zie ik in hem een potentiële crimineel.

Ja, kom maar op met die verbale diarree, ik blijf toch bij m'n mening.

Die Hard,Willis

Jullie zoeken er teveel achter..

Manitobas

Ach ja, 't is ook zo normaal om geil te worden als er levende dieren worden gemarteld... Hoe haalde ik het me in m'n hoofd om te denken dat dat abnormaal is hè.

Manitobas

Verdorie Die Hard, Willis, ik zie net dat je nog maar 15 bent for God's sake! En dan al zulke belerende uitspraken over een film die je officieel nog niet eens mag zien!

Die Hard,Willis

Waar haal je dat geile stuk vandaan. We maken er geen probleem van, als dat 'erop geilen' is..

Manitobas

Eh... praat ik tegen een muur ofzo?

Die Hard,Willis

Nee. Maar ik snap wat je bedoeld, het is niet goed om echte dieren te gebruiken. Maar ik reken het de film zelf niet aan en neem het niet mee in mijn beoordeling.

Manitobas

En wat is je beoordeling?

Die Hard,Willis

Al een tijd niet meer gezien, maar zal tegen de 4 sterren aan zitten.

avatar van de grafhond

de grafhond

Verdorie manitobas ik zie net dat je 31 bent for god,s sake!!!!en nog geen verstand hebt tussen het verschil in films en realiteit!

Manitobas

Eh... volgens mij ben jij juist degene die dat onderscheid niet kan maken obviously.

avatar van mithril

mithril

Redelijke film.. Niks érg spannend maar heeft toch wel zijn goeie momenten. 3.0

Die Hard,Willis

Waar is trouwens de alternatieve titel: Make Them Die Slowly ?

avatar van damianodebeste

damianodebeste

Ik vond Cannibal Holocoust beter deze was echt heel slecht totaal geen spanning heel de cast ongelooflijk slecht geacteerd en ook echt heel onlogisch allemaal slechte film dus een 1,0

avatar van damianodebeste

damianodebeste

Belachelijk trouwens dat deze nog een hogere score heeft dan Cannibal Holocaust.

damianodebeste schreef:

Beide scores zijn gewoon veels te laag. Cannibal Holocaust is een waar meesterwerk, en datzelfde geld voor deze film. Entertainment, gore en sfeer ten top.