• 9.374.477 stemmen

Met onder meer: Giovanni Lombardo Radice, Danilo Mattei en Lorraine De Selle

Gesproken taal: Spaans en Italiaans

Releasedatum: 20 januari 1983

Plot Cannibal Ferox

"Banned in 31 countries!"

Een groep studenten gaat de Colombiaanse jungle in om het tegenbewijs te halen over volksstammen die kannibalisme uitvoeren. Op een ongelukkige wijze komen zij in aanraking met drugdealers die hun vaderlandse slaven martelden omdat ze niet genoeg produceerden. Een van de drugdealers verkrachtte en vermoordde een meisje. Haar stam neemt op monsterlijk wijze wraak op de buitenstaanders door ze in gevangenschap te houden, te martelen, doden en zelfs op te eten.

avatar van Blindfold

Blindfold

Daniel euh Conan, na al deze toevoegingen ben ik toch bang om bij je in de buurt te komen, aangezien je volgens mij op een dag in m'n oor gaat bijten ofzo.

avatar van Conan

Conan

Als mensjes Cannibal Holocaust gezien hebben is dit zekers een aanrader!

avatar van vic

vic

hheee is conan daniel goh nou snap ik waarom deze vage horror cult films op de site komen

avatar van Ralfke

Ralfke

• 2075 stemmen

Een beetje een rip-off van Cannibal Holocaust, maar al met al helemaal niet zo slecht. De special effects vond ik prima en ook de acteerprestaties waren niet slecht. Hij haalt het niet bij 'De Klassieker' Cannibal Holocaust, maar toch wel ***1/2

avatar van kungfuzombie

kungfuzombie

Een echte schocker! Zou nog schokkender geweest zijn als het acteren niet zo verschrikkelijk slecht en de SFX niet zo lachwekkend waren!

Maar toch een echte aanrader, alleen jammer van de dierenmishandeling.

avatar van ichi

ichi

prickchop en headchop zijn goeie scenes.

avatar van Hemdale

Hemdale

Ik heb deze film net gezien.. whooo wat een film! Niet alleen een rip-off van Cannibal Holocaust maar ook wel wat minder goed dan C.H., maar er zitten wel hele coole gore scenes, daar heb ik wel erg van genoten!

4 sterren (C.H. had ik 4,5 gegeven)

avatar van ichi

ichi

Mooie subtiele scene is de titties-on-a-hook-shot, behoorlijk onsmakelijk, maar in A man called Horse zat een soortgelijke scene waarin Richard Harris eenzelfde soort pijnlijk ritueel moest ondergaan.

avatar van Hemdale

Hemdale

ichi schreef:

Mooie subtiele scene is de titties-on-a-hook-shot

Die scene is inderdaad geweldig! :evil

avatar van djelle

djelle

goeie kannibalenfilm! Exploitatie, blote wijven, brutaal geweld en veel originele en vuile gore zijn de juiste ingrediënten! De sfeer zit ook goed en op momenten ben je toch wel serieus geschoqeerd. Veel beter als kannibal holocaust die precies meer gewaardeerd wordt (snap ik dus niet) en voor mij wat tekortschiet in veel van deze elementen. De gore-scenes vond ik echt origineel en prachtig gedaan!(wil geen spoilers zetten, kijk zelf maar eens) Het is vooral de 2de helft van de film die interessantst is, dit vond ik een minpunt. Het tragere tempo is wel typisch aan zulke films. Maar het bevat genoeg van de rest van de voorwaarden om een boeiende filmavond tegemoet te gaan. Let op: Je moet wel voor het genre zijn! (3,5)

avatar van Chainsaw

Chainsaw

Ben geen groot fan van Cannibal Holocaust, maar was ondanks dat wel benieuwd geworden naar dit genregenootje. Film begint in ieder geval érg matig. De dialogen zijn bijzonder saai en oninteressant en het acteerwerk is echt barslecht. Eigenlijk gebeurt er ook zo weinig dat het moeilijk wordt om je ergens mee te vermaken, dat eerste gedeelte.

Gelukkig werd het op den duur allemaal wat beter. Er kwam wat meer spanning in het geheel en het tempo ging flink omhoog. Met een paar gruwelijke en zeer effectieve scènes als gevolg. Jammer genoeg kwamen ze net ietjes te laat, de film had van mij wel wat meer pit mogen hebben. Zeker in het begin.

2,5 sterren.

dutchtuga

Lang niet zo goed als Cannibal Holocaust, mist duidelijk de impact die die film wel had. Ferox is eigenlijk een rip off maarja dat zijn veel van deze films, en ja ze blijven ERG vermakelijk. Alleen schat ik Holocaust toch wat hoger in als de doorsnee kannibalen of gore film.

dutchtuga

En het is toch absurd dat deze hier een hogere waardering krijgt als Holocaust???

avatar van Menni

Menni

Mogelijke verklaring: mensen zien meestal als eerste Cannibal Holocaust, zijnde de bekendste exponent van deze filmhoek. Enkel de mensen die Holocaust hoog waarderen, proberen Ferox vervolgens ook. Plus: Holocaust is legendarischer, dus heerlijker om laag te waarderen. Zoiets? En/of: 15 stemmen is niet bepaald een goede graadmeter. 3.06 trouwens ook niet erg 'hoog'.

Menni schreef:

Enkel de mensen die Holocaust hoog waarderen, proberen Ferox vervolgens ook

Dan zou je juist zeggen dat ferox een veel lagere waardering zou hebben. Immers Holocaust liefhebbers zullen deze niet zo snel hoger waarderen denk ik

Plus: Holocaust is legendarischer, dus heerlijker om laag te waarderen.

Die snap ik niet helemaal, door anti liefhebbers bedoel je?

avatar van Menni

Menni

Holocaust-liefhebbers (ehm, niet verkeerd quoten dit, svp ) zijn de enigen die ook aan Ferox toekomen en staan dus meer open voor 'het genre' (yuck). De extreme laagstemmers komen aan Ferox niet toe, resultaat: gemiddelde waardering is hoger. Is maar een theorie hoor, uit cijfertjes van slechts 15 stemmers ga ik echt geen definitieve conclusies trekken.

En yep, hoe bekender een titel is, hoe groter het aantal mensen zal zijn dat zich er enkel om die reden al extreem fel tegen af zal zetten (veelal combinatie van 'kijk mij me eens afzetten' en terechte ergernis aan publiciteits-overkill). Kijk maar naar iets als Titanic, die kreeg pas écht massale anti-geluiden voor z'n knikker toen 'ie de oscars binnen had.

dutchtuga

Nee dat is ook waar, 15 stemmen zijn te weinig en je hebt gelijk wat betreft dat CH meer kijkers trekt die minder bekend zijn in het genre, of de film als introductie gebruiken wat resulteert in lage stemmers. Maar aan de andere kant zal een gemiddelde filmkijker niet zo snel CH oppikken. Je moet echt wel interesse hebben in het extreme wil je over de film gehoord hebben en het kopen/huren, want op tv zal ie niet zo snel komen. Maar ik snap je punt enigszins.

(erg mooi stukje trouwens over horror op je site, mn complimenten)

dutchtuga

De DVD trouwens die bij FRS te verkrijgen is komt helaas zonder booklet die er wel bij hoort te zitten. Erg jammer.

Halcyon

Vanaf 1980 regende het tal van genrefilms die op het immense succes van Cannibal Holocaust teerden. Cannibal Ferox wordt alom gezien als de beste opvolger en dat is ook wel begrijpelijk. Aan het concept van Cannibal Holocaust kan deze niet tippen, maar toch krijgen we opnieuw een solide scenario voorgeschoteld (inclusief de intermezzo's in New York), wat eerder een uitzondering is in de horrorcinema. De rode draad doorheen Cannibal Ferox is het "oog om oog, tand om tand"-principe dat voortvloeit uit een confrontatie tussen twee totaal verschillende culturen. Enerzijds is er de Indianenstam, afgezonderd van de moderne beschaving, anderzijds heb je de Westerlingen, gedreven door hun exploratiedrang.

Al snel leidt de confrontatie tot enkele expliciete beelden die, hoewel even talrijk en goor als in Cannibal Holocaust, minder schokkend aandoen. Opnieuw (het lijkt een wetmatigheid in de Itialiaanse horrorcinema) zijn we getuige van een indringende soundtrack, dit keer verzorgd door Fabio Frizzi. Frizzi, ook wel bekend van Fulci-kaskrakers als Zombi 2 en The Beyond, weet zeer dreigende sounds af te wisselen met catchy deuntjes die in samenspel met de mooi shots van het amazonegebied zeer sfeerbevorderend werken. Ook deze keer wordt weer gebruik gemaakt van de nodige animal-cruelty. Misschien schokkend en onbegrijpelijk, maar toch noodzakelijk om de unieke samenleving van de kannibalen overtuigend in beeld te brengen. Leuk om te zien trouwens hoe Lenzi de piranha-scène, die Deodato niet kon realiseren bij gebrek aan een onderwatercamera, in de film heeft verwerkt.

Hoewel Cannibal Ferox een zeer sterke genrefilm is, overtreft hij het sublieme Cannibal Holocaust op geen enkel moment, behalve misschien wanneer het gaat om het uitdragen van een zekere moraal: wie zijn nu de echte monsters?

Halcyon

Wat me overigens opviel bij Cannibal Ferox is dat de dreiging van de jungle en de kannibalen minder sterk overkomt dan in Cannibal Holocaust. Volgens mij heeft dit te maken met de nabijheid van dat bewoonde dorpje dat te pas en te onpas in het scenario opduikt. Zo wordt het desolate en dreigende karakter van de jungle een beetje afgezwakt. Heeft nog iemand dit gemerkt?

avatar van Mindflight

Mindflight

hmm, ben ik niet met je eens.

ik vond het eigenlijk juist een heel 'spook-achtige' dorpje, dat voor best wel spannende momenten zorgde. als rudy voor het eerst in het dorpje aankomt is het er helemaal verlaten, op een paar oude stamleden na, die daar enkel zitten en de blanken op enge wijze aankijken. dat vond ik toch wel heel erg sterk.

verder waren er in de jungle zelf ook genoeg spannende momenten in, zoals vele boobytraps en veel wilde, gevaarrrrrlijke beesten.

wat dat betreft vond ik deze film dan ook 'spannender' dan cannibal holocaust, wat deze film in dat opzicht beter zou kúnnen maken. helaas vond ik alleen de, in cannibal holocaust juist zo fantastisch overkomende, boodschap ('wie zijn er nou de kannibalen') hier minder sterk overkomen, terwijl daar toch wel duidelijk naar gesuggereerd wordt. en aangezien ik cannibal holocaust juist daarom zo'n briljante film vind, vind ik cannibal ferox dus minder

en wat betreft de animal-cruelty, het deed me niet zoveel, veel scènes waren dier-op-dier gevechten, en het eten en slachten van de dieren, tsja, wij doen hier hetzelfde, alleen dan met kippen en varkens.

al met al toch een prima film, met een super soundtrack, erg goede 'gore'-momenten en een aantal fijne personages. rudy vond ik heel erg goed gecast!

Mindflight schreef:

hmm, ben ik niet met je eens.

Ik bedoelde eigenlijk het "echte" stadje buiten de jungle. Maar eerlijk gezegd vond ik de aanwezigheid van een westerling in een dorpje binnenin de jungle ook al een deel van het desolate gevoel wegnemen.

Mja, maar dat hoef ik nu ook niet persé in een film te zien .

avatar van FillumGek

FillumGek

Deze vandaag aangeschaft en het stomste is dat het engels is gesproken terwijl dat het origineel italiaans is. Staat tenminste op het doosje, misschien is zijn italiaanse audio-instellingen mogelijk?

avatar van FillumGek

FillumGek

Net gezien en hij blijkt toch engelstalig te zijn. Geen last gehad van nasynchronisatie dus.

Over de film kan ik kort zijn. Het is allemaal vermakelijk en best goor soms. Verder stelt het de rest niet al te veel voor.

avatar van metaledje

metaledje

belabberd acteerwerk natuurlijk net zoals zijn voorganger, maar ik vond hem leuker en een stuk minder saaier dan cannibal holocaust, effecten zijn even goed, met een paar meer verrassendere gore scenes, de iets hogere score vind ik terecht 3*

avatar van film-gek

film-gek

Binnenkort maar bestellen via bol.com. Ik vond cannibal holocaust erg goed en ik heb de trailer van deze gezien Dit lijkt me ook wel goed ja

avatar van stinissen

Heb net jammer genoeg de Engels gesproken versie gezien en ik moet zeggen matig matig.....

En die dier scene was toch niet zo gruwelijk ik doel op de scene met de wurgslang.?

avatar van zjandannybob

zjandannybob

deze film heeft mij zeker niet zoveel kunnen boeien als cannibal holocaust, ik miste het deuntje van holocaust wat erg goed in de film paste...

Deze film begint wat saai er valt nog weinig te zien na een uur begint er pas echt wat actie te komen.

meer dierenleed in deze film maar wie houd daar nu van:S.

avatar van HeatWave

HeatWave

Deze film kan ik als volgt omschrijven: goor en lomp.

Maar toch wel vermakelijk.

avatar van AmazingPP

AmazingPP

Slecht, slecht, slecht. Maar daardoor ook wel weer grappig. Wel vraag ik me af of er werkelijk beesten zijn gedood voor deze film, want daar leek het wel op.... 1,5*