• 12.950 nieuwsartikelen
  • 169.127 films
  • 11.084 series
  • 31.746 seizoenen
  • 629.334 acteurs
  • 196.173 gebruikers
  • 9.175.891 stemmen
Avatar
 
Dit zijn de succesvolste films die ooit zijn gemaakt
Foto: © ANP
Dit zijn de succesvolste films die ooit zijn gemaakt
Foto: © ANP

De ene film is nou eenmaal meer succesvol dan de ander. Dat is afhankelijk van veel verschillende factoren, zoals het animo voor de film, de acteurs die erin spelen en het genre. Zo zijn superheldenfilms enorm populair geworden en hebben zij tevens een gigantisch budget. Ben jij benieuwd welke films het succesvolst waren en welke het meeste hebben opgebracht? Lees dan zeker even verder, want MovieMeter heeft de succesvolste films ooit op een rijtje gezet voor je.

10. Frozen II (2019)

Opbrengst: $1.450.026.933

Nadat de eerste Frozen-film van Disney een daverend succes bleek te zijn onder zowel kinderen als volwassen, was het slechts een kwestie van tijd voordat de tweede film uitkwam. De populariteit van de zussen Elsa en Anna was duidelijk nog niet gedaald, want het vervolg heeft zelfs meer opgebracht dan de eerste film. Frozen II kwam uit in 2019 en haalde in totaal $1.450.026.933 op. Daarmee staat de Disney-film op nummer tien van succesvolste films ooit.

Na de gebeurtenissen uit 'Frozen' heeft er enige tijd vrede geheerst in het koninkrijk Arendelle. Elsa, Anna, Kristoff en Olaf moeten vervolgens een nieuw avontuur aangaan, waarvoor ze diep de bossen intrekken. Reden van hun vertrek is om een eeuwenoud mysterie over hun koninkrijk te ontdekken.

9. Furious Seven (2015)

Opbrengst: $1.515.047.671

Ook wel bekend als Fast & Furious 7, bracht deze film het meeste op uit de reeks. Deze Amerikaanse actiefilm kwam uit in 2015. Dezelfde hoofdrolspelers als altijd schitterden in deze film, waaronder Vin Diesel, Dwayne Johnson en Paul Walker. Laatstgenoemde overleed echter in 2013 door een auto-ongeluk in Californië. Alle scènes die Walker zelf niet heeft kunnen doen werden gespeeld door zijn broers, Caleb en Cody Walker. Met een opbrengst van $1.515.047.671 komt Furious Seven tot stilstand op een negende plek.

Nu Owen Shaw is uitgeschakeld door Dominic Toretto en zijn crew, is Shaw's broer Deckard Shaw uit op wraak. Na de dood van Han, is ook Dominic uit op wraak. Samen met zijn crew en "Mr. Nobody" gaan ze op zoek naar een hackprogramma genaamd 'God's Eye', om zo achter Deckard's locatie te kunnen komen en hem uit te schakelen.

8. The Avengers (2012)

 
Opbrengst: $1.518.812.988

Deze Amerikaanse actiefilm, die geproduceerd is door Marvel Studios, is de eerste film waarin alle Avengers samen te zien zijn. Na Iron Man, The Incredible Hulk, Iron Man 2, Thor en Captain America: The First Avenger is dit het zesde deel uit de reeks. Marvel heeft goede zaken gedaan met hun Avengers-films, want deze film uit 2012 is niet de laatste die op het lijstje van succesvolste films ooit zal verschijnen. De opbrengst van $1.518.812.988 is goed voor een achtste plek in de lijst.

The Avengers zijn een buitengewoon team van superhelden. Wanneer een onverwachte vijand opduikt die een bedreiging vormt voor de wereldwijde veiligheid heeft Nick Fury (Samuel L. Jackson), directeur van de internationale vredesmacht S.H.I.E.L.D., een team nodig om de wereld te redden van de ondergang. Dit team bestaat uit Iron Man (Robert Downey Jr.), Incredible Hulk (Mark Ruffalo), Black Widow (Scarlett Johansson), Thor (Chris Hemsworth), Hawkeye (Jeremy Renner) en Captain America (Chris Evans).

 

7. The Lion King (2019)

 
Opbrengst: $1.656.943.394

Veel Disney-fans zaten er al jaren op te wachten: de live-action remake van The Lion King. Deze tranentrekker én feel good film kwam origineel in 1994 uit en veroverde de harten van miljoen mensen wereldwijd. Disney had deze dus ook bovenaan haar lijstje staan om opnieuw uit te brengen en dat heeft goed uitgepakt met een enorme opbrengst. Door het gebruik van de stemmen van sterren als Beyoncé, Seth Rogen en James Earl Jones werd de film naar een hoger niveau getild. The Lion King eindigt daarom op een mooie zevende plek in de ranking.

Simba is een jonge leeuw en zoon van leeuwenkoning Mufasa. Hij kijkt op tegen zijn vader en neemt zijn koninklijke bestemming ter harte. Dat zint Mufasa's jaloerse broer Scar absoluut niet en hij smeedt samen met een groep hyena's een plan om zowel Mufasa als Simba uit de weg te ruimen, zodat hij zelf de macht kan grijpen.

6. Jurassic World (2015)

 
Opbrengst: $1.670.400.637

Deze bekende sciencefictionfilm is het vierde deel in de Jurassic Park-filmreeks. De reeks begon initieel met een boek die uitkwam in 1990 en daarop volgde een tweede boek én een tweede film. |n totaal zijn er tot op heden vijf films uitgebracht, met een zesde in de maak. Deze komt naar verwachting in 2021 uit. De Jurassic Park-reeks bood veel inspiratie voor bijvoorbeeld computerspellen, maar ook voor Universal Studios. In Hollywood is een deel van het park toegewijd aan Jurassic World en is er een speciale attractie die in het teken staat van de bekende dinosauriërs. Deze populariteit brengt de film op een zesde plek qua opbrengst.

Inmiddels zijn er 22 jaar verstreken sinds de gebeurtenissen uit Jurassic Park. Het eiland Isla Nublar is eindelijk omgebouwd tot een volledig functionerend pretpark genaamd Jurassic World. Owen maakt deel uit van een groep medewerkers die niet alleen werkt in Jurassic World, maar ook op het eiland woont. Samen onderzoeken zij het gedrag van de dinosaurussen. Een aantal onderzoekers experimenteert met de genen van bestaande dinosauriërs, wat resulteert in een levensgevaarlijke dreiging.

5. Avengers: Infinity War (2018)

 
Opbrengst: $2.048.359.754

Eenmaal beland bij nummer vijf stuiten we weer op een Avengers-film. Avengers: Infinity War is de derde Avengers-film en de negentiende in het Marvel Cinematic Universe. De populariteit van deze filmreeks was inmiddels bekend, waardoor regisseurs Anthony en Joe Russo aan de slag gingen om in 2018 deze actie-scienfictionfilm uit te brengen. De opbrengst stijgt bij deze film voor het eerst in dit lijstje tot boven de $2.000.000.000, wat goed is voor een vijfde plek. Maar we zijn er nog lang niet!

Vier jaar na de gebeurtenissen uit 'Guardians of the Galaxy Vol. 2' slaan Peter Quill en consorten de handen in elkaar om samen met de Avengers een nieuw gevaar tegen te gaan. Een gevaar in de gedaante van de gestoorde titaan Thanos die alle zes Infinity Stones, artefacten met onvoorstelbare krachten, wil verzamelen voor een gauntlet. Deze zullen hem toestaan overal zijn wil op te leggen. Het lot van de aarde en van het bestaan zelf is nog nooit zo onzeker geweest.

4. Star Wars: Episode VII: The Force Awakens (2015)

 
Opbrengst: $2.068.223.624

Deze Star Wars-film uit 2015 is de enige uit de reeks die voorkomt in de top 10 van succesvolste films ooit. Maar de opbrengst liegt er niet om natuurlijk. The Force Awakens is het zevende deel uit de succesvolle Star Wars-reeks en ging ongeveer tien jaar na Episode III in wereldpremière in Los Angeles. Dit deel vormt het eerste deel van de vervolgtrilogie van Star Wars. De opbrengst van $2.068.223.624 is goed voor een vierde plek in de lijst van succesvolste films. 

Dertig jaar na de overwinning op het Galactische Keizerrijk is er een nieuwe bedreiging: de kwaadaardige Kylo Ren en de First Order. Stormtrooper Finn loopt over naar het verzet, crasht op woestijnplaneet Jakku en ontmoet hier Rey. Zij heeft een droid die belangrijke geheime informatie bevat over de locatie van de laatst overgebleven Jedi Knight, Luke Skywalker. Het duo werkt samen met Han Solo om te zorgen dat het verzet deze informatie in handen krijgt.

3. Titanic (1997)

 
Opbrengst: $2.187.463.944

Deze absolute klassieker had je misschien al wel enigszins aan zien komen. Tot op de dag van vandaag wordt deze film nog steeds vaak gekeken en kunnen we nog altijd genieten het bekende nummer van Céline Dion: My Heart Will Go On. De film is deels gebaseerd op de werkelijke gebeurtenis. De hoofdpersonages zijn echter fictief, maar het schip die in de film te zien is, is een waarheidsgetrouwe nabootsing van de echte. De meeste overige personages en gebeurtenissen zijn gebaseerd op de werkelijkheid. Titanic pakt met haar opbrengst van $2.187.463.944 de derde plek in de ranking van succesvolste films ooit.

De 17-jarige rijke Rose DeWitt Bukater wordt door haar familie gedwongen om zich met Cal Hockley te verloven en binnenkort te gaan trouwen. Tijdens de eerste tocht over de Atlantische zee van de Titanic, een gigantisch passagiersschip dat onzinkbaar wordt geacht, besluit ze zelfmoord te plegen. Ze wordt echter gered door Jack Dawson, een derde klasse-passagier. Ondanks hun totaal verschillende afkomst worden ze vrienden en al snel groeit de liefde tussen hen allebei.

2. Avatar (2009)

 
Opbrengst: $2.789.958.507

We zijn alweer bijna aan het einde van de lijst gekomen, maar eerst nog even aandacht voor de film Avatar. Deze sciencefictionfilm kwam in 2009 uit en bracht op de dag van première al ruim 27 miljoen dollar op. Die opbrengst liep in de periode daarna alleen maar op en de film heeft zich lange tijd 'succesvolste film ooit' mogen noemen. De komst van de volgende film in het lijstje bracht daar echter verandering in. Avatar moet daarom nu genoegen nemen met een tweede plek, maar de opbrengst van $2.789.958.507 zal die pijn enigszins verzachten.

Jake Sully (Sam Worthington) is een verlamde oorlogsveteraan in de toekomst, die met enkele anderen naar de maan Pandora wordt gebracht. De mensheid wil daar waardevolle grondstoffen uit de grond halen. Deze planeet wordt echter bewoond door de Na'vi, een mens-achtig ras met hun eigen taal en cultuur. De Na'vi doen er alles aan zich te beschermen tegen de mensen. Sully raakt betrokken bij hun vrijheidsstrijd, en wordt ook verliefd op één van hen...

1. Avengers: Endgame (2019)

 
Opbrengst: $2.797.800.564

Misschien zat je er al op te wachten, maar de eerste plek in het lijstje wordt geclaimd door Avengers: Endgame. Superheldenfilms zijn de afgelopen jaren steeds populairder geworden, zo blijkt wel weer uit de populariteit van deze film en de opbrengst ervan. Vele fans keken enorm uit naar de komst van deze film, alhoewel men ook teleurgesteld was dat er daarmee een einde kwam aan de filmreeks. Avengers: Endgame is de vierde Avengers-film en de 22e in het Marvel Cinematic Universe. In totaal kostte het €356.000.000 om de film te maken, dus er is flink wat winst gemaakt door de opbrengst van een duizelingwekkend $2.797.800.564. Avengers: Endgame klimt hiermee op het hoogste podium en mag zich de succesvolste film ooit noemen.

Na de gebeurtenissen in 'Infinity War' hebben de superhelden een grote tik gekregen. Hun gezamenlijke vijand Thanos is erin geslaagd om alle Infinity Stones te bemachtigen en heeft daarbij de helft van al het leven uitgewist. De overlevende helden, en met name de Avengers, hebben echter weinig tijd om te rouwen om hun vrienden en familie. Ze krijgen namelijk hulp aangeboden van onder meer Ant-Man en Captain Marvel. Allen slaan ze de handen in elkaar om Thanos alsnog te kunnen verslaan en om de miljarden doden die hij veroorzaakte weer tot leven te wekken.

Reacties (9)


Gast

  • berichten
  • stemmen

Let op: In verband met copyright is het op MovieMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.
zoeken in:
avatar van umbra

umbra

  • 3895 berichten
  • 3615 stemmen

Avengers=kassakassa


avatar van xaid

xaid

  • 485 berichten
  • 2886 stemmen

Maar zeker niet de mooisten


avatar van Quentin

Quentin

  • 10202 berichten
  • 8429 stemmen

Ooit van inflatie gehoord?


avatar van Antonev

Antonev

  • 1729 berichten
  • 1142 stemmen

Ik meet succesvol liever in filmprijzen en erkenning dan in geld.


avatar van joachimt

joachimt (crew films)

  • 3674 berichten
  • 9335 stemmen

Quentin schreef:

Ooit van inflatie gehoord?

Het lastigste is alleen dat het ondoenlijk is om inflatie mee te nemen in wereldwijde berekeningen. Te veel onzekere of onbekende factoren, ontbrekende informatie, etc, zorgt ervoor dat zo'n lijst niet samen te stellen is. Voor de VS alleen bestaat zo'n lijst overigens wel:

https://www.boxofficemojo.com/chart/top_lifetime_gross_adjusted/?adjust_gross_to=2019&ref_=bo_cso_ac


avatar van umbra

umbra

  • 3895 berichten
  • 3615 stemmen

Antonev schreef:

Ik meet succesvol liever in filmprijzen en erkenning dan in geld.

Doe maar Toch liever een miljardje dan een beeldje


avatar van MDRAIJER

MDRAIJER

  • 272 berichten
  • 1108 stemmen

Doen jullie ook wel eens aan proeflezen?


avatar van skinny_tie

skinny_tie

  • 1227 berichten
  • 3648 stemmen

joachimt schreef:

Het lastigste is alleen dat het ondoenlijk is om inflatie mee te nemen in wereldwijde berekeningen. Te veel onzekere of onbekende factoren, ontbrekende informatie, etc, zorgt ervoor dat zo'n lijst niet samen te stellen is. Voor de VS alleen bestaat zo'n lijst overigens wel:

https://www.boxofficemojo.com/chart/top_lifetime_gross_adjusted/?adjust_gross_to=2019&ref_=bo_cso_ac

Daar valt ook wat op af te dingen trouwens. BOM neemt de gemiddelde ticketprijs in een jaar en vermenigvuldigt die naar de gemiddelde ticketprijs van het meest recente jaar. Echter, in de jaren 30, toen de eerste release van GWTW was, was het filmlandschap heel anders. Mensen gingen veel vaker naar de bioscoop dan nu, maar dan ook vaak naar goedkope voorstellingen van ietsje oudere films, of b-films, films die ze nu op TV of VOD zouden bekijken. Met de komst van TV verdwenen dit soort voorstellingen. De gemiddelde ticketprijs uit die tijd is samengesteld uit zowel regulier geprijsde alsook veel van die goedkope voorstellingen, terwijl die nu praktisch alleen maar regulier geprijsde voorstellingen bevat.


avatar van joachimt

joachimt (crew films)

  • 3674 berichten
  • 9335 stemmen

skinny_tie schreef:

(quote)
Daar valt ook wat op af te dingen trouwens. BOM neemt de gemiddelde ticketprijs in een jaar en vermenigvuldigt die naar de gemiddelde ticketprijs van het meest recente jaar. Echter, in de jaren 30, toen de eerste release van GWTW was, was het filmlandschap heel anders. Mensen gingen veel vaker naar de bioscoop dan nu, maar dan ook vaak naar goedkope voorstellingen van ietsje oudere films, of b-films, films die ze nu op TV of VOD zouden bekijken. Met de komst van TV verdwenen dit soort voorstellingen. De gemiddelde ticketprijs uit die tijd is samengesteld uit zowel regulier geprijsde alsook veel van die goedkope voorstellingen, terwijl die nu praktisch alleen maar regulier geprijsde voorstellingen bevat.

Klopt. Dat onderstreept eens te meer hoe lastig het is om een eerlijke berekening hierop los te laten. BOM heeft daar een methode voor bedacht, maar ook daar kun je kritiek op hebben. Maar het geeft wel een aardige indruk van de populariteit van films in de bios, al is het dan alleen voor de VS.