• 9.374.105 stemmen

Children of the Corn II: The Final Sacrifice (1992)

Horror / Thriller | 92 minuten

Genre: Horror / Thriller

Alternatieve titel: Children of the Corn: Deadly Harvest

Geregisseerd door: David Price

Met onder meer: Terence Knox, Paul Scherrer en Ryan Bollman

Plot Children of the Corn II: The Final Sacrifice

"These children are home alone too. But their parents are never coming back."

In het afgelegen stadje Gatlin worden de verminkte lichamen van enkele volwassenen gevonden. Vreemd genoeg verstoppen hun kinderen zich in de nabijgelegen graanvelden. De mislukte journalist John en zijn zoon Danny trekken naar het dorpje om verslag uit te brengen. Al gauw raakt de jongen echter in de ban van een mysterieuze jongen die spreekt namens 'He Who Walks Behind The Rows'.

John Garrett

Goodfella

nostalgie

avatar van Chainsaw

Chainsaw

Had niet gedacht dat er uit het uitgangspunt nog iets te halen viel en had eigenlijk enkel een slecht uitgevoerde herhalingsoefening van de eerste film verwacht. Toch viel het me nog best mee, The Final Sacrifice is niet eens zo heel bar slecht. Sterker nog; echt veel minder dan de eerste is dit vervolg niet eens. Zeker geen hoogstaande horror, maar heb al met al toch een paar vermakelijke scènes gezien.

2,5 sterren.

avatar van Horrorfanaat

Horrorfanaat

De film begon nog wel aardig. Maar na een tijd zie je de film bergafwaarts gaan met als sluiting een belachelijke climax. Dit is duidelijk niet de beste uit de Children of the Corn reeks maar ook zeker niet de slechtste. 2.0/5.0

avatar van Regan_Robbie24

Regan_Robbie24

sommige zeggen dat hier Jobby nog in zit, sommige sites he!, maar is dat waar? zo niet, dan denk ik niet dat ik hem ga kijken. sorry.

avatar van Edie

Edie

Regan_Robbie24 schreef:

Volgens IMDB niet, en waarom zou je hem niet kijken als er een Jobby in speelt?

avatar van Regan_Robbie24

Regan_Robbie24

omdat hij in deel 1 heel veel voorkomt. maar bedankt.

en nu wat meer antwoord voor jou: ik kan niet een film kopen met nieuwe hoofdrolspelers, die valt mij altijd hartstikke tegen. sorry.

avatar van char

char

Serieus waar, of je me gelooft of niet, maar ik vind dit deel beter dan de eerste! Kan het ook niet verklaren. Heb ik ook alleen maar bij deze film hoor!

avatar van Diesel

Diesel

Sfeerloze rotzooi.

avatar van pompoen

pompoen

De eerste was beter, maar deze is ook wel best te pruimen.

Maar deel 3: Urban harvest blijft de topper uit de reeks.

avatar van pompoen

pompoen

Is dat trouwens niet eli en zijn broer van deel 3 op deze cover?

avatar van 666south park

666south park

een 4,0 voor deze film ik vond hem erg vermakelijk hoor leuk vervolg ook een goed vervolg ook het gaat ook goed door de afslachtingen zijn wel wat minder

avatar van otherfool

otherfool

Amusant eerste vervolg, misschien binnenkort de rest toch ook maar eens kijken. De acties van de dorpsgenoten slaan nergens op en Danny is enorm irritant, maar voor de rest toch wel weer grappig. 2,5*.

avatar van Jurado

Jurado

666south park schreef :

avatar van dutchtuga

dutchtuga

Dit deel is zowaar beter dan de eerste. Children of the Corn II kan zich tenminste horror noemen. Lekker gebruik van gore op momenten en een aantal moorden zijn eigenlijk best memorabel . Dat oma'tje die door de ruit vliegt, de kerel in de kerk die een 'bloedneus' oploopt, de dokter met die naalden , geweldig! De humor zit op momenten ook goed en het acteerwerk is beter dan in het eerste deel. Nog steeds niet goed maar een grote verbetering. Jammer dat de leider van de kinderen hier weer tegenviel. Hij deed me vaak denken aan Bud Bundy. Heb me prima vermaakt met deze film. Het allerlaatste shot deed me nog twijfelen dit een halve ster minder te geven, maar alsnog 3*.

avatar van 606

ook ik vind qua horror deze beter maar scheelt niet veel.

Micah als leider vond ik beter als isaac in een.

de man met de bloedneus was echt goor

( in de goede zin)

avatar van JurassicPark

JurassicPark

3,5. leuke Children of the Corn film. veel minder dan deel 1

avatar van duffman

duffman

Erg goede en spannende film. Ook heel origineel ( in die tijd toch).

3,5

Nog volop in the mood na deel 1 ook deze maar een keer gekeken.

In alles slechter dan de eerste. En waar die dan nog "freaky kindjes" had ontbreekt ook dat nog hier. Hilarisch slechte special effects, brak acteerwerk en saaaaaaaaai.

Uiteindelijk een hoop afgelachen bij deze film, maar verder echt het aanzien niet waard.

avatar van Linn

Linn

Belabberd is het enige wat ik kan zeggen. Dit is met uitstek echt het slechtste deel van de 7-delige(!) reeks.Stephen King met zijn short story..wat uitgemolken word tot 7 films. Ik blijf het een vaag idee vinden. Want alleen de eerste film lijkt een beetje op zijn verhaal

Slecht gefilmd, lelijk ook. De kinderen zijn totaal niet indrukwekkend, en spannend is het ook niet. Was blij dat het afgelopen was 0,5*

avatar van mikey

mikey

Enge kinderen gaan opnieuw strijden met volwassen maar nu uit het buurdorpje want de volwassenen uit het origineel (dus uit Gaitlin) zijn uitgeroeid. Dan komt de grote vraag: WHY? OH WHY?
Dat is wel grappig want dan komen er een heleboel verklaringen waarvan er eentje waar zou moeten zijn. Zo heb je de Indianen (natuur uit balans, zeer sterotiep in beeld gebracht) verklaring, een complot theorie en de beste: mensen die van het land afhankelijk zijn worden altijd knettergek.
Oftewel hier is over nagedacht. verder heel standaard: armoedig kamerawerk, typisch 80's outfits en een boel tamelijk sadistische moordpartijen. Slecht, maar erg leuk voor de liefhebber 2.5

avatar van uberjason

uberjason

de film komt uit de jaren 90, dus dat is een beetje een misser van jou, Mikey. en camerawerk is zeker wel beter dan die uit deel 1.

over de indiaan ben ik het wel met je eens, dat was een beetje onwetende filmgeschiedenis.

Micah, is wel een griezel met zn enge oogjes, en ik kreeg de rillingen af en toe wel van hem (dus sterk geacteerd) leuk vervolg van deel 1 en de gore-factor is lekker aanwezig.

avatar van duffman

duffman

uberjason schreef:

hij zij typisch 80's OUTFIT niet film dat is nu een misser voor jou.

avatar van Halcyon

Halcyon

Matig vervolgje dat qua sfeer nog wel een vrij hoog niveau houdt, maar inhoudelijk weinig vernieuwend is en dus soms tekort schiet.

Deze corn Film is met "Days of our Lives " ster Christie Clark(Carrie Brady).De film is geslaagd bij mij het was spannend.

avatar van Demoniac

Demoniac

Deel 2 had ik nog niet eerder gezien. Het begint wel aardig, maar dat er in een jarenoud lijk nog ogen zitten vond ik wel wat vreemd. Wel enkele goeie scenes. vooral de voodoo-bloedneus, maar ook een aantal slechte stukken. Naalden-moord, oud vrouwtje met rolstoel door het raam Ik miste de sikkels, hooivorken, messen e.d.uit het eerste deel hier ook. De muziek was ook minder dan in deel 1. Ook was Isaac van deel 1 een stuk overtuigender en enger (voor zover je daarvan mag spreken) dan Micah. Micah's mutatie aan het einde sloeg ook nergens op.

Terence Knox herkende ik direct van de Tour Of Duty serie. Hoewel ik die serie wel gevolgd heb, vond ik hem daar niet zo geweldig en ook nu heeft hij me niet kunnen overtuigen van zijn acteertalent. Dat was in deze film overigens bij veel meer personages het geval.

Maargoed, vanwege deze filmreeks zal maïs altijd iets mysterieus houden, denk ik. Wat is Christie Clark bloedmooi trouwens. En dan gestoord worden door een losliggende hand. Balen!!

avatar van niethie

niethie

Was na het eerste deel al behoorlijk ontmoedigd om die andere drie delen die ik nog in mijn kast had liggen te gaan bekijken maar verrasend genoeg vond ik deze een stuk beter dan de eerste, in ieder geval een stuk minder saai. Het verhaaltje spreekt me nog steeds niet aan maar die paar gore kills waren erg leuk gedaan en ook de sfeer was prima. Verder waren de effecten nogal amaturistisch, was het acteerwerk om te huilen en het einde erg onzinig en ver gezocht, maar ondanks dat alles valt er een prima filmavondje aan te beleven. Op naar de volgende twee maar weer....

2,5 sterren

avatar van notorious_kim

notorious_kim

Veel minder dan de eerste, is ook niet meer op een boek van Stepehn King gebasseerd en de regisseur heeft hier en daar toch een serieuze steek laten vallen.

avatar van charmed one

charmed one

een leuk vervolg

avatar van euromarc79

euromarc79

Geen slechte film, De effecten waren redelijk (voor die tijd)

Ik vond het wel wat hebben.

geen topper ofzo dus gewoon 3 sterren.

avatar van Friday the 13 th

Friday the 13 th

• 2023 stemmen

Vrij goed deel, leuker dan de eerste. Een iets spannendere sfeer, al valt deze reeks nergens serieus te nemen. Ook af en toe goed getimede humor zoals de bingo-grap. De moorden waren best wel origineel, de bloedneus-moord was geniaal!

Het einde was dan weer lachwekkend slecht. Maar toch viel dit deel met de geripte Omen-muziek me zeker goed mee!