The Stepfather (1987)
Thriller
89 minuten
geregisseerd door Joseph Ruben
met Terry O'Quinn, Jill Schoelen en Shelley Hack
Jerry wordt stiefvader van een gezin wanneer hij een een knappe weduwe trouwt die een tienerdochter heeft. Maar Jerry hecht behoorlijk aan strenge en strikte waarden van het gezinsleven. Als zijn gezin hier niet aan voldoet en hem teleurstelt, is hij bereid te moorden voor het ideale gezinsleven.
Trailer

Grappig ook dat het allemaal zo kenmerkend handelt om het ideale blije gezinsleventje, the american dream, een nette buurt waar nooit wat fouts zou gebeuren. Enige jammere is dat het audiovisueel voor het grootste deel tegenvalt en het einde mager is. Maar de spanning is soms aardig, ook omdat er geen tijdrekkende flauwe dramatische zijpaden worden bewandeld.

O'Quinn zet een meer dan overtuigende rol als psychopaat neer. Heerlijk! *4.0

je kunt 'm voor een paar euro bestellen via play.com bijvoorbeeld, (als je een creditcard hebt)

Overigens.....EEN GELUKKIG 2014 voor iedereen.
Bedankt voor de tip, spijt dat hij niet ondertiteld is, maar voor die prijs mag men niet klagen

Niet Nederlands ondertiteld maar wel Engels, dat is wel te doen toch ; )

Gisteren boys from brazil herzien ditmaal zonder ondertiteling... Hij werd nog beter dankzij briljant acteerwerk dat me eerder minder is opgevallen

Nee een film die voor mij niet boven het maaiveld uitsteekt. Een prima RTL-film voor een woensdagavond meer niet.
Het verhaal en de uitvoering zitten goed in elkaar en het verhaal weet ook te boeien (begint al gelijk met de fraaie opening) en is op bepaalde momenten zelfs spannend. Het sterke punt van deze thriller is natuurlijk Terry O'Quinn die de rol van gestoorde stiefvader uitstekend speelt. Vooral dankzij hem is deze film heerlijk om te kijken. Dat de film ook maar 90 minuten duurt helpt ook een handje, want daardoor wordt het nergens saai of langdradig (de vaart is best hoog).
Daarnaast heeft de film ook een erg toffe score van Patrick Moraz (maar 10 film soundtracks volgens imdb). De synths maken het lekker jaren '80 en de melodieën variëren van suspensevol tot poppy (80's stijl).
Een beetje voorspelbaar, maar verder erg vermakelijke jaren '80 thriller die ik kan aanraden aan liefhebbers van films uit die periode.
Tja, Dat is al iets, maar zou hem toch het allerliefst Nederlands ondertiteld hebben...ik begrijp de Engelse taal goed, maar af en toe zijn er momenten dat het even te snel gaat, waarschijnlijk luiheid van mij of gewoonte aan ondertiteling

Voor zover ik me kan herinneren één van de eerste thrillers die ik ooit gezien heb, en mede hierdoor 3.5 sterren.