• 9.380.985 stemmen

Geregisseerd door: José Padilha

Met onder meer: Joel Kinnaman, Gary Oldman en Samuel L. Jackson

Releasedatum: 13 februari 2014

Plot RoboCop

"Crime has a new enemy."

Het is 2029. Het bedrijf OmniCorp staat aan de basis van robottechnologieën. Hun robots winnen over de hele wereld oorlogen voor de Verenigde Staten en nu wil het bedrijf de technologie ook in eigen land gaan gebruiken. Als Alex Murphy, een vader en politieagent, in Detroit neergeschoten wordt, blijkt hij het perfecte proefkonijn te zijn voor OmniCorp. Murphy wordt tot een half mens, half robot gemaakt, en is al snel weer in staat over de straten van de stad te lopen. Daar moet hij uitdagingen het hoofd bieden die hij als 'gewone' man nog nooit eerder had meegemaakt.

avatar van Dionysiou

Dionysiou

Ik sluit me aan bij velen. De setting van de film is leuk, mooie beelden en vele special effects. Ik vind echter dat het verhaal veel te snel gaat en soms zelfs hak op de tak. Hierdoor is het moeilijk om echt in het verhaal/plot te komen.

Helaas, ik geef niet meer dan 3*. Ik miste een beetje wat iRobot (2004) wel heeft, een goed verhaal.

avatar van boemboem27

boemboem27

wat velen met mij ook vinden dat deze het origineel lang niet evenaard.

maar als je deze film los daarvan bekijkt zoals een nieuwe film is ie best te pruimen.

wel een nutteloze rol van Samuel L. Jackson die met deze flutrol wel op de cover staat om het geheel wat aantrekkelijker te maken.

special effects zijn wel aardig.

verder is het gewoon een 100% remake,wat naar mijn idee nog wel een vervolg krijgt net als het origineel...

avatar van Willy Wartaal

Willy Wartaal

boemboem27 schreef:

Het is echt geen 100% remake, de films hebben natuurlijk een aantal grote overeenkomsten maar verschillen in veel opzichten behoorlijk (personages, scenario). Het is te hopen dat dit geen vervolg krijgt, dat zou wel geldverspilling zijn.

avatar van gauke

gauke

Ik had gerekend op een remake uit 1987, maar kwam bedrogen uit. Maar het kan best leuk zijn als de regisseur de eigen weg bewandelt. In ieder geval nam de José Padilha de tijd om in het gevoelsleven van de nieuwe Robocop (een soort wandelende zombie) te duiken en mocht de actieheld zijn herinneringen behouden. De film had (onbedoeld?) komische stukken en was satirisch (bijtende kritiek op media en politiek). Maar, door het gebrek aan hardcore actiescènes, vond ik dit sciencefiction verhaal, te tam. En om een of andere reden voelde ik me niet betrokken bij de hoofdpersoon.

avatar van _Casper_

_Casper_

Ik vergelijk films nooit met het orgineel (stel het is een remake)

Maar wat een flut film, Er zat gewoon totaal geen spanning, meelevenheid, emotie of iets in...

Het acteerwerk was zeer matig (vooral van de hoofdrolspeler!)

en het verhaal, simpel en zeer voorspelbaar: Robots moeten in een beter daglicht komen, politieman raakt zwaar gewond word half robot, en gaat vervolgens achter de gene aan die hem dat ''aangedaan'' hebben en ontdekt zo een heel complot..

echt een zware tegenvaller, 1.5*

avatar van yigit82

yigit82

Ik ben echt een Robocop fan, maar dit heeft niks met robocop te maken. Ik vind het een hele slechte film. Persoonlijk hoop ik niet op een vervolg. als ik een 0 kon geven had ik dat gedaan maar in dit geval is het een 1

avatar van finalman

finalman

Man man man, de meesten vergelijken het met de versie van Verhoeven. Ik vond het een geslaagde remake (of reboot of whatever).

Het zou maar saai zijn als alles letterlijk gekopieerd zou zijn. Een grondige verandering is in mijn ogen dus terecht.

Ik was nogal verrast met het verhaal, vooral het einde. Wat een anticlimax met Sellars wat werkelijk zijn bedoeling was!

Dus ik zeg: kom op met deel 2!

avatar van hutsekluts

hutsekluts

De zoveelste RoboCop was een flinke meevaller. Origineel aan het verhaal is de plaatsing in de actualiteit van vandaag (weliswaar het jaar 2029.... maar dan vooral doelend op de openingsscene en de discussie over de vervanging van mens door machine is ook behoorlijk van deze tijd). De special effects zijn uitstekend en de Michael Keaton en Samuel L. Jackson hadden duidelijk plezier in het vervullen hun bijrollen. Prima pretentieloos vermaak!

avatar van hoffhaan

hoffhaan

Matig. 2.5

avatar van Willy Wartaal

Willy Wartaal

yigit82 schreef:

Je kan toch een 0,5 geven, dat ligt dichter bij 0 dan 1.

avatar van Re73

Re73

Wederom een slechte remake.

Niet best dit.

Het origineel kon ik nog wel pruimen, deze reboot (of toch maar remake?) daarentegen slaat de plank aardig mis.

Het gaat vooral fout wanneer Padilha er een serieuzere film van wil maken. Murphy zonder pak is nog wel cool, Murphy mét pak ziet er maar een beetje dommig uit. In het origineel valt dat nog weg te wuiven door de komisch/satirische ondertoon, hier mist dat gedeelte volledig. Of men moest de pogingen van Jackson zo willen omschrijven, maar die vielen aardig dood. Vreselijke toevoeging.

Tweede grote pijnpunt zijn de enorm tamme actiescenes. Serieus lelijk en slordig in beeld gebracht ook, doet mij toch even twijfelen of ik Padilha's andere films alsnog moet gaat zien, want wat hij hier laat zien qua actie is eigenlijk beneden alle niveau (en onbegrijpelijk voor een film met toch een redelijk budget). Laat ik dan maar hopen dat deze regisseur ofwel door het budget, ofwel door Hollywood zelf teveel onder de indruk is geraakt.

Qua stilering is de update wel geslaagd. Het zwarte pak is een kleine verbetering, de details zien er best slick en gepolijst uit (zoals die staander waar Robocop tegenhangt). Het zijn dat soort dingetjes die deze film nog enigszins draaglijk maken.

Flauwe remake, Padilha probeert er wat anders mee aan te vangen maar neemt verkeerde beslissingen en het resultaat is dan ook veel te serieus voor iets wat eigenlijk zware kitsch is. Zéker nu, bijna 30 jaar later, wanneer we stilaan dichter bij de realiteit van deze film komen.

avatar van aspers

aspers

Nou, schiet mij maar lek.. ik vond dit prima te pruimen. Sterker nog, ik vond m beter dan het origineel! Zo, ik heb het gezegd... Het origineel blijft voor mij toch een campy B-film met drugs, geweld en blote tieten. Vond 'm destijds geweldig, maar het kan nu echt niet meer, en kan er moeilijk doorheen komen.

Nee, het verhaal van deze remake is ook niet heel erg origineel meer. Maar ik vond wel dat deze veel beter past in dit tijdsbeeld. En het is eigenlijk hetzelfde verhaal op een volledig nieuwe manier gebracht. En dan is deze reboot gewoon heel erg geslaagd! Deze gaat veel dieper in op het het geestelijke verhaal. Wat doet het met Murphy als hij volledig is omgebouwd? Hoe reageert zijn familie? Dat vond ik echt sterke punten, en eigenlijk heel bizar dat dit in het origineel niet of nauwelijks ter sprake kwam! Want het voelt heel logisch om dit verhaal te vertellen. En zo zitten er meer kleine elementen in deze film die het allemaal net iets geloofwaardiger maken!

Enig nadeel vond ik wel Joel Kinnaman... daar kon ik mij niet heel sterk mee inleven. Hadden ze een andere hoofdrolspeler gepakt, dan was dit wellicht een topper.

Voor nu 3,5*

avatar van schumacher

schumacher

Ik heb alle robocop films gezien en nu ook deze hier en ik vond hem vermakelijk maar ik heb toch liever de oude robocop films.

avatar van Barry83

Barry83

Zeker niet slecht, ook geen topper maar zeker aan te bevelen om een keer te zien. Special effects zijn dik in orde. Heeft ook weinig zin om deze met het origineel te vergelijken want ze staan geheel los van elkaar, dus doe dat ook niet dan.

avatar van cor1946

cor1946

Wat een afgang deze film, niet afgekeken het verhaal sloeg nergens op. Paul Verhoeven moet er maar weer eens een maken. Wat een geouwehoer in deze film.

avatar van Funky Junky

Funky Junky

Wat heb ik me zitten ergeren 2 uur lang. Had meer actie verwacht,maar kreeg een overvloed aan drama.

avatar van alexander75

alexander75

Ik kon het na 1 uur niet meer aanzien... nu besef je hoe goed het orgineel is. 1 ster voor de moeite.

avatar van D-pulse

D-pulse

zo zie je maar weer dat een goede film maken betekent dat je op heel veel vlakken raak moet schieten. De special effects waren prima in orde, er zat een groep A-acteurs (Gary Oldman, Samuel L. Jackson, Joel Kinnaman, Michael Keaton) in en een link naar een eerdere prima film (Verhoeven-Robocop). Helaas ontbreekt het aan een goed script, is er nauwelijks sprake van spanning en verlopen de dialogen stroef en onnatuurlijk. Met als absurde topper de eindscene op het helicopter platform, echt tenenkrommend slecht.

Spijtig want het ziet er visueel prima uit.

avatar van Nightfalls

Nightfalls

Wel aardig. 1,5/2 punten voor de moeite.

avatar van Steffmeister85

Steffmeister85

meestal zijn remakes van films nooit goed, kijk maar naar Judge Dredd etc.

maar deze film was wel goed weg te kijken in iedergeval.

ben alleen nu bang dat er weer veel Robocop films in de toekomst zullen verschijnen.

zal weer flink uitgemolken worden, ben ik bang voor.

avatar van Waku

Waku

Niks mis met deze remake van de jaren 80 klassieker "Robocop".

Dankzij de verbeterde techniek ziet deze verfrisde versie er enkle maar gelikter uit.

Bovendien heeft men in deze recente versie "Robocop" menselijker gemaakt met meer emotie en gevoelens. Uiteraard ontbreekt het niet aan actie in deze film.

3*/3.5*

avatar van james_cameron

Na Total Recall de tweede overbodige (en geflopte) remake van een SF-film van Paul Verhoeven. Natuurlijk, op technisch vlak ziet ook deze reboot er spectaculair en gelikt uit, maar inhoudelijk houdt het niet bepaald over. Weg is het buitensporige geweld en het satirische toekomstbeeld; daarvoor in de plaats krijgen we weinig subtiele kritiek op de hedendaagse amerikaanse politiek en veel emotionele toestanden. Dus precies waar we niet op zitten te wachten. De aktiescenes zijn best oké (hoewel bloedeloos) en het akteerwerk kan ermee door, maar dit haalt het op geen enkele manier bij het superieure origineel. Die dus maar snel weer eens opzetten!

avatar van blurp194

blurp194

Meh.

Het origineel was in vergelijking echt geniaal. Denk er even bij na dat me dertig jaar later nog citaten en scenes uit het origineel in m'n hoofd zitten. Dat gaat met dit derderangs na-aapwerkje echt niet gebeuren.

Wat er overblijft is een weinig geïnspireerd actiefilmpje, waarbij alleen de scenes in de eerste paar minuten nog wat indruk maken. Maar dat blijft verder nogal uit. En daarmee is het geloof ik ook gedaan met de weinig subtiele kritiek die m'n voorganger denk ik bedoelt - of ik moet iets weinig subtiels gemist hebben. Overkomt me wel eens vaker met een film die halverwege zo saai wordt.

avatar van Pazmaster

Pazmaster

Het ziet er allemaal best wel aardig uit maar kan toch niet tippen aan de originele film. Het acteerwerk kan ermee door maar meer ook niet. En de acteur die Alex Murphy speelt vond ik niet goed gecast, ik kreeg geen binding met hem. Matig actie filmpje dus. 2,5 ster

avatar van EdRaket2

EdRaket2

Tja, aardig genoeg om uit te kijken, maar valt verder op alle vlakken mij erg tegen. Special effects zijn op zich interessant, maar als verhaal kan het niet erg boeien.

avatar van stumke

stumke

Ik had er meer van verwacht in vergelijking met de oude films, verhaal komt matig op gang

specials effect kon ook beter. kortom weggegooid geld

avatar van BramIsLegend

BramIsLegend

Ik vond hem behoorlijk.

De special-effects zijn zeer geslaagd en de actiescènes zitten goed in elkaar. Het acteerwerk schommelt jammer genoeg tussen belabberd (Cornish) en erg goed (Keaton, Jackson en vooral een fenomenale Oldman). Verder is het verhaal actueel en zitten er enkele leuke knipogen in naar het origineel.

Maar toch ontbreekt er iets. Is het de stem van Peter Weller? Is het het gebrek aan gore door de PG-13? Is het nostalgie? Waarschijnlijk een combinatie van de drie, maar de magie van het origineel ontbreekt.

Deze is nu pas uit in België. Geïnteresseerden kunnen mijn volledige review kan op volgende link lezen:

RoboCop (2014) - Review

avatar van filmkul

filmkul

Deze versie staat ver in de schaduw van het origineel. Het verhaal is erg zwak uitgewerkt en springt van de hak op de tak. Er is weinig tot geen spanning en je voelt geen emoties. De actie is matig en kinderlijk met soms voor deze tijd slechte special effects. Kinnaman is totaal misplaatst als hoofdrolspeler. Keaton zet ook een van zijn minder rollen neer. Zelfs de soundtrack is zwak (The Clash tijdens de aftiteling?).

Zeer zwakke actiefilm. 1.5.

avatar van john mcclane 2

john mcclane 2

verhoeven zelf zegt dat het armoede is dat ze na total recal weer een remake maken.
het verhaal blijft in grote lijnen inderdaad het zelfde,maar ik zou hierbij eerder spreken van een reboot.
maar dit is natuurlijk een aansprekend actie science fiction film die de moeite waard is om aan een nieuwe generatie te introduceren.
de cynische en soms extreem gewelddadige versie van verhoeven blijft achterwegen.
alhoewel de scene waarin je ziet wat er nu echt over is van murphy's lichaam is erg wreed.

ook de technologische vooruit gang waarin we ons bevinden,waarin je je kunt afvragen en hoe verre dit nog ver van je bed show is ?
de google glas kan of zal snel face recognition dichter bij deze film maken
de technologische revolutie gaat natuurlijk sneller dan we ons kunnen(of juist wel)voorstellen

verder had deze film nog een nederlands tintje in vorm dat tijdens de trainings scene van robocop
een nederlandse klassieker te horen was in de vorm van focus:https://www.youtube.com/watch?v=5OoihTVlcUY

personelijk vind ik remakes als spiderman die een paar jaar gelden nog een ultieme trilogie maakte ,nu alweer een nieuwe versie heeft,echt overbodig.en onlogisch.
nu is dit nu ook weer niet een diepgaande filosofische robot dilemma ,daar heb je andere films voor als gattaca.(film tip)
maar wel bijna twee uur goed vermaak.