• 9.373.946 stemmen

Children of the Corn (1984)

Horror | 93 minuten

Genre: Horror

Alternatieve titels: De Satanskinderen / Stephen King's Children of the Corn

Geregisseerd door: Fritz Kiersch

Met onder meer: Peter Horton, Linda Hamilton en John Franklin

Releasedatum: 13 maart 1986

Plot Children of the Corn

"In their world adults are not allowed... to live."

In het dorpje Gatlin zijn moeilijke tijden want de maisoogst is mislukt. De gelovige mensen uit dit droge, onvruchtbare gebied bidden voor regen. Maar dan verschijnt er een vreemde jongen die eigenlijk een gevaarlijke sekteleider is en Isaac heet, en hij weet de kinderen zover te krijgen dat ze naar hem luisteren. Alleen het bloed van de volwassenen kan weer leven schenken aan de verschroeide aarde en aan het mais, zegt hij. De kinderen kunnen niet tegen 'Isaac' en zijn bloeddorstige beul 'Malachi' op en zo gebeurt het dat alle volwassenen één voor één worden vermoord. Drie jaar later komt een jong stel in Gatlin dat eerst denkt dat er niemand meer is...

avatar van sabsabsab

sabsabsab

wel grappige film. maar niet echt eng. eerder voor 12+

avatar van Gert P

Gert P

Jaren geleden vond ik dit wel leuk maar nu weer op dvd gezien in het verkeerdde formaat en bagger kwaliteit.

Ik heb hem maar gelijk weggegeven.

Nu een saaie film en het is ook niet echt mijn genre.

avatar van movie acteurs

movie acteurs

Mijn eerste verfilming die ik zag van King was IT en die vond ik geweldig. Daarna had ik naar meer films van King gekeken. Toen zag ik deze en ik moet zeggen dat ik me aan deze verfilming erger.. Linda Hamilton is mijn favoriete actrice (nr. 1 ) toen ik haar voor het eerst in The Terminator zag maar dat was ze niet geworden door deze film. Maar je kan eigenlijk al zien dat zij de enige in de film is die haar best doet.

In het begin stuk, in die bar, had ik me erg geergerd of het ligt aan die kinderen of aan iets anders? Ik moet zeggen dat ik deze verfilming een van de zwakste vind van Stephen King. En de pluspunten gaan alleen naar Linda Hamilton. Omdat zij de enige is die acteerde.

avatar van JDSsmetje

JDSsmetje

Gezien toen ik 8 jaar was en ik zag hem in de tijd wel nog graag.

avatar van Bottleneck

Bottleneck

En de Amerikanen komen maar weer eens met een remake:

trailer

Voor zover ik begrijp voor t.v. gemaakt, maar komt ook uit op DVD.

avatar van Skylar_Malfoy

Skylar_Malfoy

Het origineel is wel goed. Isaac komt erg eng over, en voor een kind acteur is de rol zeker goed neergezet.
Het einde vind ik vaag en teleurstellend waarom gaan ze niet naar de politie? In de komende delen wordt er nog heel wat meer afgeslacht Het stel is ook erg overtuigend, de vrouw was ten minste niet overdreven irritant zoals meestal in dit soort films.

avatar van Meneer Bungel

Meneer Bungel

Dit vond ik lang geleden één van de engste films die ik zag, net of die eerste scene, waar een aantal dorpelingen afgeslacht wordt eindeloos leek en een tijdlang op mijn netvliezen gebrand stond. Natuurlijk blijft zoiets niet altijd overeind en bij een nieuwe kijkbeurt merkte ik dat het vooral ging om het eerste uur zonder He who walks behind the rows, het beestje onder de grond. De film blijft voor mij in het begin dan ook nog wel lekker creepy, maar die toestanden op het einde, tja, ik heb hem uitgekeken, maar daar is alles dan wel mee gezegd. Mede door dat eerste uur en de welbekende sentimental reasons, gun ik de film nog drie sterren. Amen.

avatar van Sjoerdow

Sjoerdow

Doodenge film.

Krijg nog steeds de rillingen als ik langs een maisveld rijd. Heb deze wel 20 keer gezien en hij blijft spannend en erg boeiend.

Zwaar ondergewaardeerd naar mijn mening.

avatar van Drs. DAJA

Drs. DAJA

Kon helemaal niets met deze Stephen King verfilming. En dat heeft vooral te maken met de bizar slechte manier waarop de dreiging getoond wordt. Zo is de openingsscene niet eens interessant te noemen en weten de ontmoetingen tussen de kinderen in het mais op geen enkel vlak te overtuigen. Zowel in dialoog als in decoupage en mise-en-scene wordt er ook nergens gepoogd om ook maar een beetje een spannende situatie te creeeren. Ze hebben alles gegooid op het belabberde acteerwerk en dat werkt nou niet echt imponerend. Children of the Corn is ronduit troep.

avatar van killer13

killer13

kan iemand mij alsjeblieft helpen. ik kan de dvd-box van children of the corn (deel 1 tot 6) kopen voor 15 euro. tweedehands wel, maar de films zijn in prima staat. erg goed zijn de films niet, maar wel een mooie aanvulling op mijn collectie. zou ik em kopen of niet?

avatar van Friday the 13 th

Friday the 13 th

• 2023 stemmen

Ja, ik zou hem kopen. Zo slecht zijn de eerste 4 delen nu ook niet en 15 € is geen geld.

avatar van killer13

killer13

bedankt voor het advies! ik heb de box gekocht en ik heb er geen spijt van. de box past erg mooi in mijn collectie. en je hebt gelijk, 15 eur is geen geld. al helemaal niet als je er 6 films voor in de plaats krijgt xD

avatar van Richard_Voorhees

Richard_Voorhees

Een beetje een tegenvaller in vergelijking met het verhaal van King en een tikje langdradig, dat krijg je als je een kort verhaal verfilmt tot een volwaardige speelfilm, maar al met al nog best goed te doen.

avatar van koho

koho

Ik was 16 toen deze film uitkwam en heb 'm rond die tijd ook gezien. In mijn herinnering - jaar of 25 geleden!- was-ie spannend. Dus toen ik de film (delen 1 en 2) vandaag voor 5 Euro bij Fame zag liggen, was deze snel gekocht.

Wat zal ik zeggen. Kinderhorror, echt ho-pe-loos gedateerd, slaapverwekkend, slecht geacteerd, belachelijk verhaal. Dat me dit ook heeft kunnen bekoren verwondert me - ook al was ik toen puber en ook al waren het toen de deerniswekkende jaren '80.

Children Of The Corn delen 1 en 2. Wie 't wil mag 't hebben voor 5 Euro plus porto. Wees gewaarschuwd. Bagger-alert.

avatar van Boeikens

Boeikens

Redelijk.

Zeker niet van hetzelde niveau als het boek maar toch de moeite om te zien.

Toch vrij sfeervol en vlot lopend verhaal met enkele goede handgemonteerde fx.

Vroeger kon de film mij wel beter boeien daar moordende kids tegenwoordig niet zoveel effect meer heeft.

Kleine 3*

avatar van Metalfist

Metalfist

What Hath the lord commandeth?

Maandag heb ik weer eens examens en na een anderhalve week studeren werd het tijd om nog eens een filmpje op te zetten ter ontspanning. Children of the Corn is een reeks die me altijd heeft geïnteresseerd maar verder heb ik er nooit iets van gezien. Dus het moest er maar eens van komen en dikke 2 uur geleden zat ik in de zetel met een blikje cola, de verduistering naar beneden en griezelen maar!

Ik wist dat Children of the Corn een oude film was maar A Nightmare on Elm Street, die uit hetzelfde jaar stamt, heeft nog altijd een zekere flair die angst opwekt. Misschien was het stom maar ik dacht dat dat nu ook wel hetzelfde ging zijn maar daar sloeg ik de bal toch serieus mis. Children of the Corn is in alle opzichten vaak ontzettend amateuristisch ineen gezet. Het begint al bij de openingsscène die bulkt van de slechte effects en de moorden die totaal niet geloofwaardig overkomt maar daarna wordt het ook niet echt veel beter. Toch heeft het allemaal een zekere charme en slaagde ik er na een tijd in om me er niet meer aan te storen. Het originele verhaal van Stephen King heb ik nooit gelezen, ik heb best wel wat van de man gelezen maar om de een of andere reden zijn het meestal de gewone verhalen (o.a. Shawshank Redemption en The Dark Tower) en niet de horror verhalen zoals dat van Children of the Corn. Misschien het originele verhaal wel eens lezen want dit heeft toch wel een zekere potentie. Het uitgangsconcept is in ieder geval origineel te noemen, althans toch bij mijn weten, maar jammer genoeg is de uitwerking nogal triestig. Nergens wordt het spannend, nergens wordt het eng en de effecten zijn ondertussen ook al gigantisch achterhaald. Jammer.

Leuk om Linda Hamilton nog eens te zien verschijnen in een film. Ik vind haar fantastisch in Chuck als moeder Bartowski en ook met de Terminator franchise heeft ze een indruk achter gelaten, al duurde het eventjes eer ik doorhad van waar ik jaar nu ook al weer kende. Hamilton is zonder twijfel het beste wat de film heeft te bieden en ik had eerlijk gezegd meer verwacht. Voor een serie die nog een stuk of 5-6 vervolgen heeft gekregen en een remake, is dit eerste deel soms wel ontzettend flauw en spat de jaren '80 sfeer (waar ik normaal wel voor ben te vinden) er vanaf. Ik vraag me af hoe de vervolgen gaan zijn. Soit, Hamilton is de primus van de hoop maar John Franklin komt toch ook wel dicht in de buurt. Ik heb het hier al vaker gezegd maar meestal heb ik een godsgloeiende hekel aan kinderen in films. Vaak is dat niveau zo bedroevend slecht dat ze heel de film onderuit halen maar tegenwoordig begin ik op meer en meer films te stuiten waarin de kinderen wel geloofwaardig over komen. Het was dan ook een serieuze gok die ik nam om een film te gaan zien waarin welgeteld 2 volwassenen in meespelen, degene die in het begin worden afgeslacht niet meegerekend. Ach, you win some and you lose some zou Lemmy zeggen en deze regel uit Ace of Spades had niet correcter kunnen zijn want Franklin is heerlijk als de gestoorde Isaac. Ook Courtney Gains is geweldig als Malachai, de rechterhand van Isaac. Al kun je Gains eigenlijk niet meer echt een kind noemen doordat hij hier al een jaar of 18 was, wel vreemd dat er later nooit meer iets van is geworden want hij heeft zo'n typische smoel die voor veel rollen perfect zou zijn.

Ooit wel eens de vervolgen zien maar om eerlijk te zijn, ik sta er niet meteen om te springen. Dit is het soort films dat wanneer ik ze alleen kijk, ik in slaap val dus ik zal een medeslachtoffer moeten zoeken. Ik betwijfel het of ik mijn broer er nog eens aan krijg om één van de volgende te zien, tenzij het de remake is. Leuk om eens gezien te hebben maar de status niet echt waardig.

avatar van DjFrankie

DjFrankie

Het begin van de cyclus en alleen al daarom de beste, het verhaal is ook af. Crypie Isaac, en goeie bezetting.

Remake van 2009 is daarentegen een flop!

avatar van ossman1987

ossman1987

Beneden alle pijl.

Een film die wat mij betreft niets te bieden heeft.

Goed acteerwerk, sfeer, spanning, gore of andere ingredienten die een horrorfilm het aanzien waard kunnen maken ontbraken volledig dus kan en wil ik niet anders dan een 0,5 * geven aan dit gedrocht.

ossman1987 schreef:

Beneden alle pijl.

avatar van Onslaught

Onslaught

Wel een vermakelijke horror film. Heb vele slechtere gezien.

avatar van fappie

fappie

• 2005 stemmen

Vermakelijke onzin inderdaad . Wel leuk gedaan.

avatar van RuudC

RuudC

Zeker niet Stephen King’s beste verhaal, maar toch heb ik me er best mee kunnen vermaken. De grootste mankementen zijn zonder twijfel het plot (niet de kindercultus zelf, maar wel het gegeven dat een dorp drie jaar buiten de beschaving valt, zonder dat iemand het blijkbaar door heeft), matte acteerwerk van sommige mensen en de sterk verouderde beelden. Voor mij heeft de film een hoog en vermakelijk ‘rennen en gillen’gehalte. De cultus waar de twee hoofdpersonen mee te maken krijgen is best interessant, maar had beter uitgewerkt kunnen zijn. Malachai was een goede schurk, maar Isaac is toch bijna briljant neergezet. Hij kwam erg overtuigend over. Ook de scene waarin Burt gegrepen wordt door de maïsplanten, vond ik cheezy, maar leuk gedaan. Het had veel beter kunnen zijn, maar eigenlijk ook een stuk slechter.

avatar van Film Pegasus

Het verhaal is een typische Stephen King setting. Een afgelegen dorpje waar alles zich afspeelt met een dreigende spanning. Hier had men veel meer mee kunnen doen. Zowel het fanatieke geloof (dat zich in het centrum van de VS vooral afspeelt) als de maïsvelden waar vanalles in kan zitten zonder dat je het door hebt, zijn potentiële angsten die mits een goeie aanpak een sterke horrorfilm kunnen opleveren. Maar men kiest voor een low budget film (wat ook de enige reden is dat er zo'n grote reeks sequels op gevolgd is) en men verdraait het verhaal. De grote fout van Stephen King verfilmingen is dat de regisseur het graag grotesk wil voorstellen en dat er gesleuteld wordt aan Kings originele verhaal. Maar het is juist een soort claustrofobische sfeer die King kan creëren in z'n verhalen die voor zijn typische spanning zorgen.

De sfeer van het occulte werkt nog ietwat en er wordt gelukkig in het begin (vanaf 3 jaar later) nog gebruik gemaakt van het onbekende in de maïsvelden. Maar het loopt al snel verkeerd met de regie en de film is snel een B-film geworden. Ook nog een troef is Isaac die het goed doet als sekteleider.

avatar van Nitrouz

Nitrouz

Meestal heb je met een reeks horrorfilms van meer dan 3 delen vaak een érg goed eerste deel, kijk naar A Nightmare on Elm Street, Friday the 13th en Saw. Children of the Corn heeft als laatste deel het nummer 666, 6 delen dus. Ook is er nog een remake. Waarom vraag ik me dan af, het idee is misschien leuk, maar dit eerste deel was helemaal niet zo goed.

Bij het kijken van Children of the Corn kon ik me niet voorstellen dat mensen in de jaren '80 echt huiverend in de bioscoop zaten bij het zien van deze film. Zelfs voor die tijd kan dit niet eng zijn geweest. De spanningsopbouw is verschrikkelijk slecht, het komt verschrikkelijk gedateerd over, het is gewoon echt saai, nee Children of the Corn is niks aan.

Children of the Corn is een amateuristisch werkje waar andere horrorfilms uit de jaren '80 wel degelijk spanning en angstgevoelens oproepen, lukt dat Children of the Corn niet. En ik kan mij niet voorstellen dat dat destijds wel het geval was.

avatar van Sparkle

Sparkle

Nitrouz schreef:

Children of the Corn heeft als laatste deel het nummer 666, 6 delen dus.

Er zijn acht delen hoor: Revelation (2001) en recent nog Genesis (2011).

En COTC is een B-film die uitgegroeid is tot een cultklassieker, geen horrorklassieker zoals Friday the 13th of Nightmare on Elm Street. Alle sequels zijn gemaakt om of gemakkelijk geld te verdienen of om de licentie te behouden, niet om het origineel te verbeteren of te evenaren.

avatar van Nitrouz

Nitrouz

Sparkle schreef:

Er zijn acht delen hoor: Revelation (2001) en recent nog Genesis (2011).

Weer wat geleerd.

avatar van Phantasm

Phantasm

Ik heb me prima met deze film vermaakt, vroeger ooit eens gezien, prima sfeer.

avatar van Tarkus

Tarkus

Typisch Stephen King verhaal in deze film, dat op zich niet slecht is.

Maar ik vond de film niet goed gemaakt en de vertolkingen ronduit slecht, ook van Linda Hamilton, de enige bekende naam in deze prent, voor mij althans.

Heb al betere King-verfilmingen gezien dan deze prent.

avatar van neysen1985

neysen1985

helaas heeft deze Children of the corn ook al weer zo'n remake.

Jammer dat filmmakers dat zoveel doen, wat is er namelijk mis met deze film zal ik bijna zeggen?

Hebben ze een aantal jaren geleden ook gedaan met the shining.

op zich was die niet zo slecht, maar het origineel was gewoon zo super.

Ook deze children of the corn heeft zo'n typisch creepy en mysterieus sfeertje, in 1 word: prachtig!!

lekker duister, en af en toe redelijk bloederig voor zn tijd.

de begin scene in het cafe is gewoon ook geweldig op het scherm gezet.

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

Kleine cultklassieker over een sekte demon-aanbiddende kinderen in een ruraal dorpje. Het is een vrij brave horrorfilm met een creepy sfeer maar een onderbelichte demon ("He who walks behind the rows") en slechte special effects. Ik weet niet wat Stephen King hier zelf van denkt maar veel Stephen King heb ik hier niet in gezien.