• 9.373.147 stemmen

Children of the Corn (1984)

Horror | 93 minuten

Genre: Horror

Alternatieve titels: De Satanskinderen / Stephen King's Children of the Corn

Geregisseerd door: Fritz Kiersch

Met onder meer: Peter Horton, Linda Hamilton en John Franklin

Releasedatum: 13 maart 1986

Plot Children of the Corn

"In their world adults are not allowed... to live."

In het dorpje Gatlin zijn moeilijke tijden want de maisoogst is mislukt. De gelovige mensen uit dit droge, onvruchtbare gebied bidden voor regen. Maar dan verschijnt er een vreemde jongen die eigenlijk een gevaarlijke sekteleider is en Isaac heet, en hij weet de kinderen zover te krijgen dat ze naar hem luisteren. Alleen het bloed van de volwassenen kan weer leven schenken aan de verschroeide aarde en aan het mais, zegt hij. De kinderen kunnen niet tegen 'Isaac' en zijn bloeddorstige beul 'Malachi' op en zo gebeurt het dat alle volwassenen één voor één worden vermoord. Drie jaar later komt een jong stel in Gatlin dat eerst denkt dat er niemand meer is...

avatar van You_bastard

You_bastard

Weer een mislukte poging om een boek van king te verfilmen.

avatar van Blindfold

Blindfold

Ik vond de eerste nog wel te pruimen eigenlijkl ak moet ik bekennen dat het al erg lang geleden is dat ik hem heb gezien.

avatar van vic

vic

heel iritant

ik weet niet of ik deze gezien heb of een ander deel. Ik ga even bij imdb kijken

avatar van neo

neo

volgens mij is er nu al een deel 6 of 7.ik heb van de eerste alleen de eerste 5 minuten gezien.

avatar van blair witch

blair witch

ja volgens mij ging het tot deel 6

avatar van Sparkle

Sparkle

Ik ben een fan van de "Children of the corn" saga, hoe slecht ze ook zijn. Ze zijn nu al aan 7 (ook niet denderend) al had ik gedacht na deel 6 dat ze een nieuwe adem gevonden hadden. Wachten op deel 8 om dan tot dezelfde conclusie te komen.

avatar van Zavo

Zavo

Is dit die film waarin iemand wordt vermoord met een maiskolf?

avatar van Rascal

Rascal

Volgens mij nie met een maiskolf. Of met de bladeren ervan ?? vond dit deel wel spannend trouwens.

avatar van Goodfella

Goodfella

Volgens mij bedoel je Sleepwalkers van Stephen King

avatar van Chainsaw

Chainsaw

Redelijk filmpje. Nergens bovengemiddeld en spanning is al helemaal ver te zoeken, maar al met al wist hij wel te vermaken en het zit nog best aardig in elkaar. Wel vreemd dat juist van dit filmpje horden vervolgfilms kwamen, ik had bij het kijken nu niet echt het idee dat uit dit uitgangspunt meer te halen viel dan één film. Sowieso is dit van de King verfilmingen die ik gezien heb toch duidelijk één van de mindere.

2,5 sterren.

avatar van Ralfke

Ralfke

• 2075 stemmen

Wat een slechte film zeg! Een kinderlijk eenvoudig, flinterdun verhaaltje (wat wordt afgeraffeld met een wel heel erg belachelijk einde) en dan ook nog plotwendingen die werkelijk alles slaan. Eerst is Isaac de grote man waar niet aan te tornen valt, daarna komt onze grote rode vriend Malachi in beeld en als Burt 30 seconden op de groep inpraat (blabla-praat over religie en dergelijke) staat 99% ineens NIET meer achter hun leider!

En dan die ondergrondse vijand (?)...
wat een belachelijk geheel. Nog geen * waard; een halve dus maar!

Een wanproduct eerste klas deze rolprent... En maar doorgaan met de cyclus... deel II, III, IV, V, VI (666)...

avatar van wen

wen

hallo

ik lees veel negatieve reacties op deze film!

en ik wou hem gaan kopen via marktplaats,voor nog best veel geld vind ik(15,50 incl verzendkosten dat ik best veel vind)

nou twijfel ik of de drie delen wel zou aanschaffen!?

nou vraag ik aan jullie wat zouden jullie doen!!

avatar van Hemdale

Hemdale

wen schreef:

hallo

ik lees veel negatieve reacties op deze film!

nou twijfel ik of de drie delen wel zou aanschaffen!?

nou vraag ik aan jullie wat zouden jullie doen!!

Ik zou hem in ieder geval niet bij Marktplaats bestellen want bij de free record shop ligt de dvd voor 5,99. Het is nog best een aardige film vooral deel 1 dan.

Free Record Shop

avatar van jacom

jacom

in de korte inhoud staat dat de mensen bidden voor de regen en dat de oogst mislukt is en zo voort.

da heb ik precies toch ni gezien.

allé, misschien een stomme opmerking, maar toch...

avatar van Derkje

Derkje

Matige film. Verhaal van Stephen was beter. Een 1,5

avatar van HALLOWEEN

HALLOWEEN

naar het boek van stephen king

(de eerste film met linda hamilton terminator 1 en 2)

avatar van HALLOWEEN

HALLOWEEN

he waar staat john franklin die speelde in deze deel ook isaac.

avatar van Dragon

Dragon

Half geslaagde horrorthriller die vooral in het eerste deel een redelijk griezelig sfeertje weet op te wekken dankzij de verlaten landschappen en de gigantische maïsvelden. Wanneer de sekteleden en hun rituelen in beeld gebracht worden verdwijnt de goede sfeerschepping echter bijna volledig en wordt de film een heel stuk minder onderhoudend. Wel zijn er goede acteerprestaties van John Franklin en Courtney Gains, die er in slagen echt dreigend over te komen. De special effects op het einde zijn werkelijk slecht te noemen. Toch **1/2

avatar van SmuttWars

SmuttWars

jammer!!

avatar van maurice74

maurice74

Onderhoudende b-film. Jammer dat de dvd-versie, en ik heb de goedkope box, zo slecht is uitgevoerd. Verdient beter.

Regan_Robbie24

ik heb hem net gezien, vond hem niet zoveel. valt me tegen van Stephen King. want zijn verhalen zijn meestal wel goed.

Regan_Robbie24

ze zeggen dat in die box alleen 1 t/m 3 erin zitten is dat wel waar? deel 4 t/m weet ik veel wat horen er toch ook in? (ik weet onderhand niet meer hoeveel delen er zijn)

avatar van JonathanTucker

JonathanTucker

Dat klopt ja bij de freerecordshop zit in die box deel 1 t/m 3.

In totaal zijn er 6 delen van Children of the Corn.

Regan_Robbie24

bedankt! ik wist het onderhand niet meer! zag er zoveel staan! alleen raar dat het maar 1 t/m 3 is! ik kan de box niet kopen, heb deel 1!

verder vind ik de film nu 4* waard! nu ik hem meer gezien heb! Robby Kiger is ne goeie acteur , maar niet de beste! ze hadden bij sommige dingen beter Oliver Robins kunnen pakken maar toch doe hij het goed.

weet iemand hier misschien hoe die Sarah heet en uit welk jaar ze komt?

Regan_Robbie24

had het fout, Robby Kiger is gewoon na DAvid Dorfman the best!

weer 1,0 punten bij de film, hij is nog beter geworden!

avatar van nickvanzutphen

nickvanzutphen

ze kunnen beter eens een keer een Stephen King film verfilmen als ze een redelijk budget hebben en wat fatsoenlijke mensen die de film produceren want van de beste griezel-boeken van hem komen vaak alleen maar matige films (Carrie The Shining, en Misery niet meegeteld)

nickvanzutphen schreef:

okay??? wat is er hier dan fout???? (aan deze film)

Christine kan ik begrijpen, maar deze....

avatar van mikoz

mikoz

Lol.

Christine is juist goed ..

En inderdaad het zijn vaak low-budget films , maar er zitten ook genoeg goede tussen.

neem bijvoorbeeld misery en the green mile

Regan_Robbie24

the green mile moet ik weer zien, ben hem vergeten, een beetje, maar het probleem is Christine is totaal niet eng. en Misery ken ik niet. deze vind ik wel leuk, maar Tales From The Dark Side, die is saai.

en over de vervolgen van deze, Jobby komt toch in die andere delen niet meer voor?? ze zeggen op Nederlandse sites wel. en hoe heet dat meisje, Sarah?? en hoe oud is ze nu?? want ik maak hier een verslag van.

avatar van djelle

djelle

Erg lompe en te brave verfilming van een goed en eng verhaal. Er waren wel enkele nieuwsgierige beelden en uitgewerkte twists aanwezig, maar nergens was het echt intrigerend genoeg om geboeid te blijven. Het acteerwerk was ondermaats, de spanningsopbouw schoot tekort, het camerawerk was pover, de effecten waren droog en de plotwendingen waren ronduit krankzinnig en tevens een beetje oninteressant. Een echte horrorsfeer heb ik ook meestal niet echt gevoeld.

Sommige shots hadden wel een geslaagd griezelig effect. Vooral de verlaten landschappen en enorme maïsvelden, zoals Dragon ook al aanhaalde. Ook die zeis maakte indruk.

Een kleine 2*