• 9.376.713 stemmen

Gesproken taal: Japans

• Netflix Bekijk via Netflix

Plot Kurenai no Buta

"A pig's got to fly."

Het is 1930. Het is de tijd van lucht-piraten, premiejagers en allerlei ander soort piloten. De sluwste en beste van alle piloten is Porco Rosso. Porco Rosso is een man met het hoofd van een varken. Hij verdient zijn brood door middel van baantjes zoals mensen redden van piraten.

Kurenai no Buta (stemrol)

Jina-sama (stemrol)

Pikkoro-oyaji (stemrol)

Manmayuto no shachô (stemrol)

Fio Pikkoro (stemrol)

Donarudo Kâchisu (stemrol)

Bâ-chan (stemrol)

avatar van Padd0

Padd0

Eindelijk heb ik hem dan gezien. Meteen de alle films van Miyazaki gezien nu.

Ik vind dit toch een mindere van Miyazaki. De grappige momenten vind ik niet helemaal goed overkomen. Het verhaal vind ik ook te niet goed genoeg uitgediept te worden. Muziek was wel weer mooi maar dat was ook wel te verwachten.

Uiteindelijk is en blijft het een leuke film om naar te kijken, helaas had ik er meer van verwacht. Toch nog 3,5*.

avatar van Menghini

Menghini

Leuke film. Minder dan de andere Miyazaki's die ik gezien heb: ik mis een beetje de magie (al wordt dit op het laatst een beetje goed gemaakt). Jammer dat niet alle karakters goed worden geïntroduceerd.

3½*

avatar van Tayama

Tayama

Een film waar Miyazaki zich op een andere manier compleet kon uitleven. Italië en vliegtuigen, naast het produceren en regisseren van Anime, zijn grote passie. Ik las een tijd geleden een keer dat hij nooit aan deze film durfde te beginnen, hij dacht dat het egoïstisch over zou komen. Een film speciaal voor zijn vermaak, speciaal omdat dit zíjn hobby's zijn. Echter bleek maar weer dat duizenden fans ineens dezelfde hobby's bleken te hebben =P.

Want ook dit was zeker geen misser. Sommige mensen beschouwen het misschien toch als een wat mindere film, maar wat is 'minder' tegenover andere Anime films? Tja, dat kan je moeilijk verklaren eh?

Maar toch, het begin was weer moeilijk. Een varken in de hoofdrol? Achja, ik laat mij al lang niet meer storen door deze dingetjes, dus ik ging kijken. Iets wat mij op ging vallen waren de verschillende soorten genres die hier op heel goede manier in elkaar overliepen; komedie, actie en drama, het zit er allemaal in. En ook hier laat weer zien hoe belangrijk een goed verhaal wel niet is. Daarnaast werd ik na het zien van de film bang. Bang om te geloven in welk jaar deze film geproduceerd was; '92, ik geloofde het niet. Animaties uit dat jaar kúnnen niet zo mooi zijn.

Ook ik dacht dat dit in het begin wel een matige film zou worden. maar heb er uiteindelijk volop van genoten. Opnieuw een prachtige film van Miyazaki!

avatar van Goodfella

Goodfella

Ben het wel met Padd0 en Menghini eens. Gewoon een aardig, luchtig filmpje, maar toch iets te down to earth voor Miyazaki z'n doen, hoeveel er ook in gevlogen wordt Mooiste scène vond ik die waarin al die vliegtuigjes naar de hemel opstijgen. Hier komt Porco eindelijk wat in de buurt van die zo befaamde Ghiblimagie. Verder kijkt het dus heerlijk weg, zonder meer 3,5*

avatar van Menghini

Menghini

Goodfella schreef:

Mooiste scène vond ik die waarin al die vliegtuigjes naar de hemel opstijgen.

avatar van danuz

danuz

Tja, ik kon hier bar weinig mee. Oké, leuk voor Miyazaki dat hij zijn hobby kon uitbeelden in een Anime, maar ik vond het erg saai. Zag er allemaal wel leuk uit, en soms ook aardige muziek, maar het duurde en het duurde maar.

Misschien dat een herkijk goed doet, al betwijfel ik het. Ik blijf nu op 2* hangen. Kon me gewoonweg totaal niet boeien.

(Zie wel dat ik hem nu uit de tiplijst haal.. Sorry voor de liefhebbers).

Sterk, vind het samen met Totoro de beste Miyazaki. Geen lawaaierig gedoe, maar erg mooie, rustige en sfeervolle filmpjes. Hebben iets warm-chill-zomerdagje over zich.

avatar van danuz

danuz

Wat ik aan de andere Miyazaki werken (die ik gezien heb dan) zo leuk vind, is dat ze een soort sprookjes zijn. Ze spelen in deze wereld, maar toch net niet.
Deze film speelt zich totaal in deze wereld af. Ja, alleen dan met een varken..
Het deed me gewoon totaal niks. En ik vond het nou niet zo’n heel rustig filmpje, zat genoeg gevecht in. Het sfeervolle kwam bij mij ook niet zo naar voren.
Zo'n scène met de vliegtuigen die naar de hemel opstijgen deed me daarom bar weinig. Het was meer een soort pleister op de wond. Even een leuk verfrissend moment, meer niet.

avatar van Snufkin

Snufkin

Van de drie werken die ik tot nu toe van Miyazaki gezien heb is dit toch wel de mindere. Bij Spirited Away en Kiki's Delivery Service vond ik de verfrissendheid van de film overweldigend. Bij Porco Rosso bleef dit voor mij enigszins uit. Desalniettemin vind ik het een film die goed in elkaar zit. De achtergrondmuziek is gewoonweg geweldig en ik heb me geen moment verveeld.

3,5**

avatar van Chr.s

Chr.s

Fantastisch Miyazaki weer!

Ooit een varken met zoveel charisma gezien? Miss Piggy is er niets bij.

Alles werkte in deze film, de personages zijn stuk voor stuk erg leuk, aandoenelijk en mooi getekend. Heerlijk gevoel geeft deze film, alleen die kleine ontvoerde meisjes in het begin al Fantastisch.

Helaas nog maar een Miyazaki voor mij te gaan. Hopen dat hij snel met wat nieuws komt.

Gisteren herzien, en blijft één van m'n favoriete Miyazakis. Dat rustige, rustieke Italiaanse sfeerte. Die lekker volle groen en blauw tinten. Erg zomers. Die schattige kindjes weer, erg mooie animatie, dosis gezonde humor ...

Maar vooral dat sfeertje. Dat rustige, zomerse sfeertje. Erg luchtig, erg licht verteerbaar en erg mooi. Blijft me meer doen dan de recentere films.

Kleine 4.5* blijven staan, Totoro blijft ongenaakbaar

avatar van The One Ring

The One Ring

Zijn deze films ook bekijkbaar zonder ze te hoeven downloaden?

Japanse DVDs hebben Engelse subs als ik me niet vergis. Mag je vaak wel 50EUR neertellen. Franse versies zijn ook meestal te vinden. En de illegale Hong Kong DVDs natuurlijk.

Verder denk ik het niet.

dutchtuga

Vandaag 2 animes gehaald waaronder deze. Mijn interesse in dit genre is echt 600% gestegen in het laatste jaar ofzo. Ik begon met Spirited, zoals velen, en na het zien van Fireflies en Mononoke was ik verkocht. Ben benieuwd, krijg n minder magisch gevoel bij het zien van het hoesje maarja, Miyazaki zal me niet snel tegenvallen denk ik.

Mijn DVD speler leest ze niet! GVD

avatar van AHWA

AHWA

M'n vierde Miyazaki. Niet zo goed als Totoro en Spirited Away, maar wel leuker dan Mononoke. Vooral het Italiaanse sfeertje van de jaren '30 is hier erg leuk gedaan.

avatar van balosa

balosa

persoonlijk vind ik het een prachtige film, er zit weer heel veel in, actie, humor, eer, vriendschap, het onbereikbare enz... rustige, mooie beelden met een mooi achtergrondmuziekje en dit alles gegoten in een harmonieus geheel, misschien niet de beste Miyazaki maar toch zeker het kijken waard 4*

dutchtuga

Vandaag gezien en vond het een mooie film. Veel meer is het eigenlijk niet.

Ben het niet helemaal eens met OH over zijn argument dat dit een rustieke film is. Porco Rosso bevat veel actiescenes die niet echt rustig te noemen zijn, eerder erg bombastisch.

Aan de andere kant bevat deze film wel rust en veel moois maar ik kan animes opnoemen die dat meer uitstralen als geheel.

Porco Rosso heeft dus verschillende aspecten verwoven in 1 film. Romantiek, actie, humor, en allemaal begeleid door mooie muziek en best indrukwekkende animatie.

Film volgt eigenlijk veel lijnen die te vinden zijn in epische italiaanse films van de italiaanse grootmeesters. Zal denk ik ook de bedoeling geweest zijn van Miyazaki als ik hierboven lees dat Italie 1 van Miyazaki's passies is.

Mooie film die 4* verdient.

avatar van Freud

Freud

Prachtige film alweer, en Miyazaki's derde vijfsterrer is hiermee binnen . Ik weet niet goed waarom, maar ik vond de film betoverend mooi. In se een erg eenvoudig verhaal, mooi uitgewerkt zonder het te ver te zoeken maar toch verfrissend genoeg om niet helemaal voorspelbaar te worden, erg mooie beelden (Ghibli is altijd erg goed in mooie luchten en zonsondergangen en zo, dus dat moest wel goed gaan) en een aantal onweerstaanbaar grappige momenten. De film is spannend maar het blijft wel altijd gewoon leuk. En al die oude vliegtuigen, dat is gewoon supercool, dat mag ook wel eens .

avatar van Prudh

Prudh

Heerlijke film.. nog een paar en dan heb ik eindelijk alle Miyazaki's gezien. Ik vind dit toch wel een van de betere. Alles klopt wel aan de film: het afwisselen van mooie kalme momenten (zoals de thuisbasis van Porco), toffe gevechtscenes, grappige momenten, ontroerende... (de vliegtuigen die opstijgen naar de hemel zijn echt fantastisch).

De personages zijn stuk voor stuk goed uitgewerkt: de charismatische Marco, de aandoenlijke Fio, charmante Gina, opgeblazen Curtis.... Wat ik overigens een beetje flauw vind is het bekritiseren van Miyazaki omdat er geen gebruikelijke magie in zit. Alsof hij dat verplicht is aan zijn fans ofzo? Buitendat zit de magie hem in het weergeven van zijn zelf geschapen wereld, in dit geval de echte wereld (met als uitzondering de biggenmans dan ). Anyway, 4 sterren lijkt mij wel op zijn plaats.

avatar van robertinho

robertinho

The One Ring schreef:

Zijn deze films ook bekijkbaar zonder ze te hoeven downloaden?

Bij VanLeest te koop voor 17,99. Wel import.

avatar van Prudh

Prudh

Is dat zo? Als ik bij VanLeest alleen al de naam Miyazaki noem kijkt de verkoper me aan of ik moet niezen.

avatar van Joyrex

Joyrex

Prudh schreef:

Een vriendin van me werkt bij Van Leest, en moet regelmatig Miyazaki bestellen voor klanten. In haar filiaal (Dukenburg, Nijmegen) kennen de medewerkers het in elk geval wél allemaal. Misschien een idee om daar naartoe te gaan als je in de buurt mocht wonen.

avatar van maxcomthrilla

maxcomthrilla

Een van de humoristische Miyazaki `s!

Marco Rosso is nog niet een Totoro, de kat uit Kiki `s Delivery Service of de heks uit Howl `s Moving Castle maar toch zeker een van de charmantste personages van alle Miyazaki films die ik tot nu toe gezien heb. Het liefste luiert hij wat rond op zijn eiland maar soms is er werk aan de winkel en begint hij zijn missie, maar niet voordat zijn lichaamstaal eigenlijk verraad dat hij er niet altijd even veel zin in heeft.

Deze film vermaakte mij dus omdat er veel humor in de film zat. De ontvoering van de meisjes, die eens een keer niet bang zijn maar het allemaal erg leuk schijnen te vinden was grappig, de roversbende was al helemaal geflipt, ik kwam bv. niet meer bij toen de baas van de rovers zich in een maatpak hees of onder de voet werd gelopen door zijn eigen zeerovers . Marco Rosso doet niet onder voor hen, maar dan in een ander opzicht. Hij zet een ontzettend relaxed personage neer, die geen stress kent en vaak erg laconiek, soms ook erg sarcastisch op zijn omgeving reageert. Het lijkt ook wel alsof de decors van de film zijn aangepast op sterspeler Marco Rosso. De film ademt een rustiek mediterraan sfeertje uit, waarin eigenlijk constant wat gebeurt. En de Ghibli magie is ook weer opgetrommeld: schitterend die vele vliegtuigen van piloten, in een lange rij, in de hemel! .

Ik kan dit nou veel meer waarderen dan het constant brave Kiki `s Delivery Service, die ik misschien wat te hoog heb gewaardeerd. Als ik alle Miyazaki `s gezien heb zal ik in ieder geval nog eens de balans opmaken. Marco Rosso settelt zich voorlopig in mijn Miyazaki top 3, vlak achter Totoro en Princess Mononoke. 4,5*

avatar van Tommeh

Tommeh

Ligt het aan mij of zit deze Miyazaki vol verwijzingen? Het neutrale hotel deed me aan Casablanca denken, Gina had wel wat weg van Gilda en het hele figuur Marco Rosso leek wel een getekende Humphrey Bogart. Daarnaast kreeg ik de indruk dat de werkende vrouwen een kleine hommage aan het Italiaanse Neo-Realisme van de jaren 50 waren (er is zelfs een klein rolletje met de naam Visconti).

Ik zal wel allerlei dingen zien die er niet zijn, maar het werkte wel voor mij in ieder geval.

Verder vond ik het een fijne film. Leuk europees uitstapje van Miyazaki. 4*

avatar van Hando

Hando

Erg grappig. Een varken als hoofdpersoon, maar voor de andere personages is het de normaalste zaak van de wereld. Niks verbazing of verklaring; het is gewoon een varken. En dat kan heel naar zijn, want hij heeft problemen om relaties aan te gaan Zalige onzin. Het eindgevecht ging helemaal heerlijk over the top. 4 sterren

avatar van belchinees

belchinees

Helemaal op het einde vertelt Fio dit:
"Of Gina haar weddenschap gewonnen heeft of niet, is ons geheim."
Ik kon daar niet volgen, en daarmee sloot de film jammerlijk af voor mij.
Welke weddenschap?

avatar van aphexfreak

aphexfreak

robertinho schreef:

Bij VanLeest te koop voor 17,99. Wel import.

Bij Fame in Amsterdam voor 11 of 15 euro, zelfs met nederlandse ondertiteling.

Mijn vriendin heeft gisteren daar bijna alle Ghibli films gekocht voor zulke prijzen.

Dus ben voorlopig wel ff zoet.

avatar van RedEye_18

RedEye_18

Ja ik ben bij Fame geweest en daar liggen ze voor 15 euro, engelse import. Heb ze gelijk allemaal gehaald, omdat ik marktplaats afstruinen wel zat was.

Porco Rosso naar mijn mening een van de betere van Miyazaki.

De Engelse dub klinkt een stuk beter dan de japanse zeg.

avatar van Spetie

Vermakelijke Miyazaki!

Het is deze keer een Miyazaki met een vrij simpel recht toe recht aan verhaal, maar het hoofdpersonage is wederom erg leuk. Marco Rosso is een erg relaxte piloot, die zich nooit zorgen lijkt te maken en in welke situatie hij ook zit, je hebt altijd het idee dat het wel goed met hem gaat komen, in wat voor situatie hij zich ook bevindt.

De film heeft ook een lekker zomers sfeertje met af en toe leuke beelden van de vliegtuigen die bij een zomers weertje boven de zee vliegen. Van de andere personages vond ik de zeeroversleider het leukst. Tjonge wat wil hij af en toe graag in aandacht staan en dan leidt dan vaak weer tot komische situaties met zijn zeerovers.

Wat mij betreft lang niet de beste Miyazaki, maar wel een leuke lekker luchtige animatiefilm, die een dikke voldoende meer dan waard is.