• 9.374.635 stemmen

Exorcist: The Beginning (2004)

Drama / Horror | 114 minuten

Genre: Drama / Horror

Geregisseerd door: Renny Harlin

Met onder meer: Stellan Skarsgård, Izabella Scorupco en James D'Arcy

Releasedatum: 27 januari 2005

Plot Exorcist: The Beginning

"Go back to where the horror began."

1944: Lankester Merrin, een priester, wordt door terugtrekkende nazisoldaten gedwongen om een leven-en-dood-vonnis over zijn parochianen te vellen. Deze gebeurtenis breekt zijn geest en verwoest zijn geloof. In 1947 doet Merrin, nu archeoloog, een opzienbarende ontdekking in het noordwestelijk Turkana-district van Brits Oost-Afrika. Een Byzantijnse kerk wordt in volledig ongeschonden staat opgegraven. Ze is gebouwd en nadien begraven. Deze ontdekking trekt de aandacht van de aartsbisschop in Nairobi die, via Majoor Granville, de jonge priester Francis naar Derati in Turkana stuurt om Merrins werk in het oog te houden.

Father Lankester Merrin

Jeffreries

Sergeant Major

avatar van bisse

bisse

Yop,een echte regisseur,namelijk Paul schrader heeft de film als eerste afgemaakt maar de producenten waren niet blij met dit product(kan alleen maar een goede zaak zijn). Na deze flop van Renny Harlin wordt deze echter alsnog uitgebracht zoals beschreven in de posts van" As".

avatar van MWX

MWX

ik dacht dat er nooit een eind aan kwam ik vond deel 1 al niet super en dit is gewoon nog slechter ik vond het op geen enkel moment schokkend of eng ofzoiet. lekker voorspelbaar nee een zeer slechte film

avatar van emanuel

emanuel

heb hem net gezien en ik moet zeggen dat Skarsgärd wel zijn best deed maar voor de rest wat een slechte film man !!

ongelofelijke slechte effecten vond ik.

Het hing allemaal slecht aan mekaar er zaten veel plot gaten in

en voor de rest vond ik hem slecht belicht + het geluid was ook slecht

Nu weet ik niet als het aan de zaal of de film lag maar dat viel me onmiddelijk op

avatar van as

as

het zou toch ironisch zijn als de film van Schrader een veel groter succes ( lees waardering)zou blijken te zijn dan deze versie van Harlin.

avatar van *bianca*

*bianca*

goeeeedddd!!!!

avatar van slotje

slotje

k hep deze film nog nooit gezien.

maar het lijkt me wel een lauwe film hoor

avatar van Yak

Yak

Stond vandaag een interview met Kamerling in de Metro, voornamelijk over hoe ontzettend, ontzéttend, ONTZÉTTEND graag hij succesvol wil worden in Amerika. Op het vermoeiende af, de gast hield maar niet op. En dat zijn agent hem aanraadde om te liegen over zijn leeftijd, en dat hij elke rol in welk Hollywoodprul dan ook zou aanpakken, en dat het een hard wereldje is, en boe-hoe-hoe. Ik vind het plotseling wel grappig dat zijn rol in Exorcist: The Beginning er bijkans in zijn geheel is uitgelazerd.

avatar van Ultrax

Ultrax

Tja er zijn er bij die echt denken dat ze een tweede Jeroen of Rutger kunnen worden.Bovendien denken alle (ex)soapies dat ze het wel ff fixen in Amerika,omdat ze hier een rolletje hebben gehad.Maar ze vergeten geloof ik dat het land 100.000 keer groter is.....

avatar van Soeperman87

Soeperman87

Ultrax schreef:

Alle (ex)soapies? Neem dat maar even terug, want dat is bullshit.

avatar van Ultrax

Ultrax

Soeperman87 schreef:

Alle (ex)soapies? Neem dat maar even terug, want dat is bullshit.

Ik neem helemaal niets terug van wat IK vind.!!(Wijsneus)

avatar van remorz

remorz

Ultrax schreef:Ik neem helemaal niets terug van wat IK vind.!!(Wijsneus)

Ultrax schreef:

Bovendien denken alle (ex)soapies dat ze het wel ff fixen in Amerika,omdat ze hier een rolletje hebben gehad...

...vind ik.

JackTorrance

wat ontzettend KLEIN zeg, dat sommige boerenpummels die Antonie Kamerling meteen maar weer het slechtste wensen.

Laat die gozer lekker! Hij heeft tot dusver meer gepresteerd dan een Utrax dunkt me.

Nederlanders staan altijd zo snel klaar om iedereen de grond in te trappen, walgelijk gewoon.

Ik vind het tof voor Antonie Kamerling dat hij voor de Exorcist gevraagd is en jammer voor hem dat er een hoop is uitgelaten uiteindelijk.

avatar van Horrorfanaat

Horrorfanaat

De film is langdradig en op sommige momenten gewoon bloedsaai. Er was geen of nauwelijks horror te bekennen. Het laatste kwartier maakte dan ook wel aardig wat goed. ** sterren

avatar van zilver

zilver

Het concept van de exorcist is met 2 andere walgelijke cloon-opvolgers op een oorspronkelijk goeie klassieker erg uitgemolken, maar deze film had een goede opbouw en had een andere aanpak dan ik had verwacht.

Mijn verwachtingen waren zo laag gezakt door alle kritiek op de meeste forums dat het uiteindelijk zeer meeviel want er zat zeker een verhaal in, had veel subtiele, suggestieve scenes zonder teveel nadruk op demoontjes met rode ogen en een staart.

Uiteindelijk had het plot wel wat akelige Linda Blair momenten wat een beetje uit de toon viel met de rest van de film, maar al met al kon de film wel spanning houden tot het eind.

7-/10

avatar van andrew

andrew

Zonde dat ik deze film in de biosscoop heb gekeken, zonde van me geld. Vond dat er weinig spanning in zat en soms zelfs saai. Heb me helemaal zitten ergeren aan de scene's met de jakhalzen, wat zagen deze er nep uit zeg.

Heb wel moeten lachen om het rolletje van Antonie Kamerling, hoop niet dat dit zijn doorbraak in Amerika moest worden....

avatar van JP

JP

dat had het wel moeten worden, maar nadat het niet helemaal van de grond kwam & zijn in eigen beheer uitgebrachte cd ook nog flopte (laat die man nooit meer zingen!), heeft hij de handdoek in de ring geworpen. Gevolg: een rol in Onderweg naar Morgen...

avatar van jimba

jimba

Voor iedereen die de film nog niet heeft gezien , gewoon lekker gaan kijken.

Het is een prima film niets mis mee, gewoon de drie sterren waard.

En nog even voor Pitdog81, als je een film zo slecht vind ga dan geen plotwendingen beschrijven die je zelf ook niet zag aankomen. Beetje kinderachtig.

*** Gewoon lekker op dvd gaan kijken.

avatar van agent smith

agent smith

is deze film eigenlijk eng, en zitten er goeie schrikmomenten in? want aan de trailer te zien lijkt me dit een hele enge film en ik vind het zonde van me geld om er naar toe te gaan en dat het dan blijkt dat die helemaal niet eng is.

avatar van remco_vb

remco_vb

Klotefilm! De andere delen waren veeeeeel beter!

avatar van johanm3

johanm3

Het is gewoon een leuke aardige spannende film.

Krijgt van mij 3,5 sterren

avatar van Rujar

Rujar

Jammer van het einde. De exorcisme had van mij veel langer mogen duren. Ging relatief erg makkelijk...

Vond de demon een beetje matig. Hij had veel slechter en harder moeten zijn zoals in de eerste versie van the exorcist.

Maar even wat anders is die demon nou de duivel, dat wordt wel beweerd in dit deel, maar in de eerste verise is het weer iemand anders.

De scene waarin de duivel op dat kruis zit en dat jochie daaronder is de enige scene waar je een beetje de rilling van kreeg. Mooi shot.

avatar van SigaretBurns

SigaretBurns

Om te janken, zo slecht.

avatar van ehuurman

ehuurman

Aardige film, maar deed me helemaal niks. Zeer matige make-up en special effects (als je besluit het toe te passen, doe het dan goed), en een warrig verhaal. 3*

avatar van kimz

kimz

mooi gemaakt, mooi decoor ook.... maar eng? nee, zeker niet in vergelijking met deel 1 (hoewel technisch dit deel 1 zou moeten zijn natuurlijk).

Voor mensen met een niet zo sterke maag toch wel een aardige film denk ik.

just my $0.02

avatar van dartvader

dartvader

een goede deel 4

JackTorrance

gisteren gezien en nu mijn mening.

tsja......

moeilijk.

ok, hij was wel vermakelijk, sommige dingen waren goed (ik vond bijv de openingsscene errug sterk) maar toch ook een hoop minpuntjes hoor.

de honden/jakhalzen kwamen ZO duidelijk uit de computer, net als alle dieren.

Damned, bestaan er geen ECHTE dieren meer?

Moet nu ECHT alles op die klote computer tegenwoordig?

Verder zaten er heel veel schrikmomenten in en dat vind ik persoonlijk ZOO goedkoop.

ik bedoel: je verspilt minutenlang aan film, louter om alleen dan het BOE!!-effect de doen.

Die scene's zijn verder niet goed of eng, gewoon alleen maar om te laten schrikken, zeer irritant en erg kinderachtig. Schrikken is niet eng, het is alleen irritant.

Dan, de eindscene.

Wat een watje zeg, die demoon.

Dat is geloof ik het babytje van de demoon uit het orgineel. Alsof dat Satan zelve is, waaahahahaha.

En waarom heeft iedere demoon altijd maar allerlei loze diepe sneden in het gezicht?

Ik bedoel, ik kan me niet herinneren dat de persoon die bezeten was, in het gezicht is gesneden ofzo. Maar nu zeur ik misschien.

ER zaten zeker top-momenten in en al met al beleef je een prima tijd hoor, het is zeker geen kutfilm ofzo.

Maar de Exorcist hoort DIEHARD te zijn, niet "best wel cool".

dus, een redelijke film maar mijn (misschien wel TE) hoge verwachtingen zorgen ervoor dat ik toch een heel klein beetje teleurgesteld ben.

En dan natuurlijk nog even het onderwerp Anthony Kamerling: het viel me toch nog wel mee!

Ik bedoel, hij speelt geen half uur ofzo maar ook weer niet wat iedereen beweert (3 seconden ofzo).

Best toffe scene's met hem hoor.

avatar van dartvader

dartvader

ondanks de vele kritiek toch een goede film

lekker puh ; >

avatar van MrBrown

MrBrown

Vond hem nog best wel aardig....

avatar van Rujar

Rujar

Izabella Scorupco lijkt trouwens in deze film op Olivia Newton-John.