• 9.373.069 stemmen

Star Wars (1977)

Sciencefiction / Fantasy | 121 minuten / 125 minuten (special edition)

Genre: Sciencefiction / Fantasy

Speelduur: 121 minuten / 125 minuten (special edition)

Alternatieve titel: Star Wars: Episode IV - A New Hope

Geregisseerd door: George Lucas

Met onder meer: Mark Hamill, Carrie Fisher en Harrison Ford

IMDb beoordeling: 8,6 (1.554.204)

Releasedatum: 9 februari 1978

Plot Star Wars

"A long time ago in a galaxy far, far away..."

Luke Skywalker werkt op het land bij z'n oom en tante op de planeet Tatooine. Als zij door Keizerlijke troepen worden vermoord, sluit Luke zich aan bij de groep rebellen die vecht tegen de tirannie van de Keizer en de slechte Darth Vader. Luke, Princess Leia, Han Solo en de andere rebellen doen een poging de Death Star, het nieuwe wapen van de Keizer, te vernietigen.

Luke Skywalker

Princess Leia Organa

Grand Moff Tarkin

Obi-Wan "Ben" Kenobi

Darth Vader (performer)

Darth Vader (stemrol) (onvermeld)

avatar van tess

tess

Wat een heerlijke film blijft dit. Hiermee ben ik praktisch grootgebracht.... Hij blijft ook leuk, zelfs al kunnen ze met special effects nu veel meer. Was dit bedoeld als film op zich, want het had echt al zo'n rond eind. Of had George Lucas toen ook al het idee om er een vervolg van te maken? Kwam een beetje op me over alsof de film niet bedoeld was om vervolgt te worden in de eerste instantie.

Oh, en Harrison Ford is erg leuk in deze film, trouwens. Heerlijk arrogant en nog behoorlijk jong!

De dvd set van 4 5 6 komt er eindelijk ook aan

Dit met matrix kan nog een dure winter betekenen

avatar van neo

neo

En dit was ook al langer bekend

davidov

was al veel veel veeeeel langer bekend ja, maar ik zag het er nog niet staan dus ik dacht ach kom 1post kan geen kwaad wie weet vind het iemand wel leuk om te weten

avatar van silverfaustx

silverfaustx

vandaag op tv

davidov

mja het staat in de gids op MM en in dikke letters boven de poster

avatar van silverfaustx

silverfaustx

het is de special edition denk ik

davidov

klopt tis de opgeknapte versie

Hallo allemaal,

mijn eerste post op dit forum. En meteen denk ik WTF??

3,81 sterren gemiddeld. Je kan veel zeggen over Star Wars, je kan hem niks vinden en je kan hem het einde vinden, maar dat iedereen hem kent en dat deze films gewoon een legende zijn in de film industrie kan NIEMAND ontkennen. dus verdienen de star wars films zeker meer als dit!!!

hoe lang duurt het nog voordat het mei 2005 is??!!

groetjes Hessel

en wat is het toch jammer dat er ook van die ''nep stemmers'' zijn.

avatar van Ramon K

Ramon K

Dus we drukken de bekendheid van de film hier uit in sterren ipv de kwaliteit????

Groetjes Ramon

hessel

Jazeker, dat vind ik ook dat met de film te maken heeft...

Zal die wel een rede voor gehad hebben of niet om zo bekend te worden. en dat deze film reeks ons gewoon al vanaf 1977 ons boeit en dat nog tot mei 2005 zal doen.

groeten Hessel

Laten we dan maar de Emanuelle-serie ook allemaal 5 sterren geven. Die is ook behoorlijk bekend.

hessel

we zijn het trouwens wel eens met elkaar over Cold Mountain en The Devils advocate

hessel

Dat lijkt een beetje op die waardeloze zak, porno boekjes.

Gelukkig hebben we nu internet anders waren we daar op aangewezen.;)

hessel

je woont trouwens ook in nijmegen... grappig, waar ergens?

davidov

3.81 gemiddeld is zo slecht nog niet trouwens... hij staat niet voor niks in halverwege de top 250

avatar van Jordy

Jordy

Kan dit soort off-topic geneuzel in het forum? Dank u.

je bedoelde toch niet mij he :S

ik vond trouwens de film een beetje tegenvallen... maar deel V zal dat volgende week wel goed maken denk ik.

avatar van PartyMarty

PartyMarty

davidov schreef:

je bedoelde toch niet mij he :S

Ik vind deel V iig het beste van de 5 totnogtoe verschenen films. Maar als je A New Hope tegen vindt vallen zou ik ook niet te veel verwachten van de episode V en VI.

avatar van FX

FX

PartyMarty schreef:

En in dat geval zou ik maar helemaal niet beginnen aan Episodes I en II...

davidov

ik heb ze allemaal al gezien, verschillende keren...en ben ook een kleine fan van star wars...

maar ik vond IV niet even goed overkomen als ik hem kon herinneren... maar ik weet dat ik V beter vond en VI weer wat minder.

deel I en II zijn wel mooi maar niet goed nee.

avatar van Jordy

Jordy

Mooie gedetailleerde review van de dvd's, inclusief de nieuwste wijzigingen. Films schijnen er adembenemend mooi uit te zien.

avatar van Queto Yurlunyur

Queto Yurlunyur

Nog meer wijzigingen dus, waarvan vele mij aanzienlijke verslechteringen lijken (nog bovenop de ellende van de special edition). Maar van die belachelijke schreeuw van Luke zijn we dus weer af; toch nog een lichtpuntje.

avatar van Hobbes

Hobbes

Ja, ik ben ook een beetje ontstemd over de wijzigingen. Voornamelijk de scene uit Jedi...storend.

Maar als het beeld echt zo goed hersteld is, dan is 't misschien toch de moeite waard geweest. De doos is hoe dan ook al besteld

avatar van EmDee

EmDee

Hobbes schreef:

ik vind bijna alle wijzigingen een verbetering. En die eindscene van RotJ die zal pas goed tot zijn recht komen na het uitkomen van Episode 3

avatar van pjotr

pjotr

Gelukkig hebben ze die Jabba overgewerkt uit de '97 versie van Episode IV want die zag er ècht niet uit...

Heeft iemand al de box?

avatar van Menghini

Menghini

Komende week, komende week, komende week!!!!

Kalm,rustig ik ben ook opgewonden,maar op dvd.nl las ik dat sommigen hem al hebben.

Wat heerlijk toch overmorgen is het zover dan komt de Star Wars box eindelijk uit!

Wat een voorpret!!