• 9.372.459 stemmen

Star Wars (1977)

Sciencefiction / Fantasy | 121 minuten / 125 minuten (special edition)

Genre: Sciencefiction / Fantasy

Speelduur: 121 minuten / 125 minuten (special edition)

Alternatieve titel: Star Wars: Episode IV - A New Hope

Geregisseerd door: George Lucas

Met onder meer: Mark Hamill, Carrie Fisher en Harrison Ford

IMDb beoordeling: 8,6 (1.553.971)

Releasedatum: 9 februari 1978

Plot Star Wars

"A long time ago in a galaxy far, far away..."

Luke Skywalker werkt op het land bij z'n oom en tante op de planeet Tatooine. Als zij door Keizerlijke troepen worden vermoord, sluit Luke zich aan bij de groep rebellen die vecht tegen de tirannie van de Keizer en de slechte Darth Vader. Luke, Princess Leia, Han Solo en de andere rebellen doen een poging de Death Star, het nieuwe wapen van de Keizer, te vernietigen.

Luke Skywalker

Princess Leia Organa

Grand Moff Tarkin

Obi-Wan "Ben" Kenobi

Darth Vader (performer)

Darth Vader (stemrol) (onvermeld)

Jordy

De special effects waren voor de tijd spectaculair, en kunnen er nog steeds mee door. Het hele verhaal achter het Keizerrijk is erg interessant en uitgebreid, en de film heeft ook nog enkele komische momenten. Deze eerste film van de oude trilogie krijgt van mij 4 sterren.

avatar van Pjot77

Pjot77

3 words : STAR WARS ROCKS!!!

5 sterren!!!!

avatar van dttom

dttom

Zeer vermakelijk maar ik ben er niet kapot van.

avatar van ThaDeez

ThaDeez

star wars. een klassieker, briljant opgezette (voormalige) trilogy!

inderdaad. slecht geacteerd, maar starwars heeft iets onverklaarbaar verslavends vind ik.

4 stars!

avatar van Obiwannes

Obiwannes

Inderdaad, ik ben een ongelooflijke Star Wars fan, heb alles er van. Ik vind dat defilms gewoon iets hebben, uitstralen, iets wat andere films niet hebben. Het geweldige verhaal... OK de acteersprestaties zijn niet echt ... goed, maar dat verminderd niets aan deze film. Voor mij nog altijd de beste allertijden. Kan niet wachten op de 2 episodes die nog moeten komen. Als je deze film hebt gezien kan je allereerst niet weerstaan om de rest te zien en (ik dan) gewoon fan worden. Ook gewoon de Merchandising die er rond hangt maakt de magie gewoon groter. Uiteraard *****.

avatar van Wouter

Het leuke is dat het geen SF ís. Het is fantasy.

avatar van Indybart

Indybart

star wars is echt super. maar is dit de originele SW uit 1977, of de special edition uit 1999?

beiden

of bedoel je welke er op tv komt?

avatar van Jerome-B

Jerome-B

Star Wars is gewoon goeie shit!!! 4 sterren.

avatar van misty

misty

starts wars blijft, aardig,

vooral de specials van toen

3.5 ster

avatar van StarWarsFreak

StarWarsFreak

Deze is super 5 sterren (eigenlijk meer)

EmDee

Voor die tijd echt ongekende effecten.

Maar het vervolg krijgt van mij 5*.

Deze "slechts" 4.5*.

avatar van Ramon K

Ramon K

Superstart van de befaamde reeks met leuke personages, prachtige effecten, en een fantasierijke wereld. 4,5 sterren

avatar van Jildou

Jildou

Toen ik A new hope zg, begon ik met grote verwachting aan het bekijken van de Star Wars saga (min episode 2 en 3 uiteraard), na 4 weken was ik uitgekeken (toen waren ze namelijk klaar met uitzenden ) en ik vond het geweldig, ik heb gelijk iedereen afgebeld of ze met me naar episode 2 wilden, maar iedereen was zo stom om te denken dat Star Wars dom is en blablabla (tsja mijn vrouwelijke leeftijdsgenoten zijn nou eenmaal niet zo wijs), ze dachten dat het voor jongens was, nou ja zeg! Ik vind het toch ook leuk?! Nou ik heb hem uiteindelijk maar met één of andere jongen gezien, het ging toch om de film..

Maar the point is Star Wars is echt een saga die iedereen gezien moet hebben, tenzij ze niet helemaal verzot op iets willen zijn...want dat word je op Star Wars zeker wel!

Ik vind zoals de meesten neem ik aan episode V de beste maar ik kan het niet over mijn hart verkrijgen om episode IV lager te geven dus 5 sterren

EmDee

flodder, abeltje en andere #?@*-films 5 sterren geven en deze klassieker zo laag waarderen.

hahahaha grappig stemgedrag

avatar van jedymaster

jedymaster

Het was het jaar 1977 ik moest van mijn vader op het land werken om het kaartje van starwars bij elkaar te sparen ik was 7 jaar dus dat duurde ff.

Uiteindelijk na 7 weken had ik het geld bijeen, 50 cent per week en een kaartje koste toen 3,50.

Hand in hand ging ik met mijn vader naar de bioscoop aaaaaaaaaaaaaaaaaarghhhhhh de film draaide niet meer.

Gelukkig kan het in het leven soms net een film zijn want wegens veel succes ging starwars nog een keer draaien in de bioscoop en kon ik gezellig met mijn vader starwars bekijken en mijn leven was daarna niet meer hetzelfde (speelgoed verzamelen,videos verzamelen,boeken verzamelen enz)

avatar van soboer

soboer

Beste deel uit de reeks. De sfeer, de magie alles klopt. Ik vind A New Hope beter dan de Fellowship of the ring.

avatar van jedymaster

jedymaster

LOTR kan bij lange na niet tippen aan starwars!

avatar van BoordAppel

BoordAppel

Die 2 films zijn ook bijna tzelfde ja

Jordy

Lucas heeft laten weten dat de originele versies van de oude trilogie nooit op dvd zullen verschijnen. Eens kijken waar ik bootlegs vandaan kan halen...

En dat geloof jij?

Als straks deel 3 klaar is, komt er vast wel een boxset met alle 6 de films.

avatar van Queto Yurlunyur

Queto Yurlunyur

Alleen de gemoderniseerde versies waarschijnlijk dus.

Waar moet dat heen, als zelfs de makers geen respect meer hebben voor hun eigen werk...

EmDee schreef:

En dat geloof jij?

ja

avatar van GerwinF

GerwinF

Jordy schreef:

ja

Ik dus niet! Ik heb destijds ook die "limited edition" VHS-box gekocht. En meneer Luca$ brengt gewoon 1 jaar later weer een nieuwe boxset uit. Hetzelfde gebeurt trouwens met terminator 2, waar nu weer een nieuwe versie op dvd voor komt. En ook de Alien Trilogy Box. Maargoed...

Jordy

ik geloof best dat er weer allerlei boxen uit gaan komen, ik denk alleen dat Lucas ECHT niet meer wil dat de oude versies gezien worden

avatar van GerwinF

GerwinF

Jordy schreef:

Oei ik heb weer eens niet goed gelezen Dat denk ik idd ook niet nee. Ik bewaar ze zowieso nog wel in die vhs-box

EmDee

Ik heb je ook verkeerd begrepen, Jordy. Dacht dat je bedoelde dat de oude trilogie nooit op DVD uit zou komen

Zijn die trouwens op DVD te verkrijgen?

Jordy

goed lezen mensen en ik snap je vraag niet...

EmDee

Is de oude (vernieuwde) trilogie op DVD verkrijgbaar?

nog niet