menu

Star Wars: Episode VIII - The Last Jedi (2017)

Alternatieve titels: Star Wars: The Last Jedi | Star Wars: Episode VIII

mijn stem
3,48 (1056)
1056 stemmen

Verenigde Staten
Sciencefiction / Fantasy
150 minuten

geregisseerd door Rian Johnson
met Daisy Ridley, John Boyega en Mark Hamill

Terwijl ze haar eerste stappen heeft gezet in een grote wereld, gaat Rey verder op haar epische reis met Finn, Poe en Luke Skywalker in het volgende hoofdstuk van de saga. Rey gaat in de leer bij Luke Skywalker op Ahch-To. Luke moet ondertussen afrekenen met een geloofscrisis. Ondertussen bereidt het verzet zich voor op de komende strijd met The First Order en brengt ze naar nieuwe plaatsen in het sterrenstelsel, waaronder een casinostad waar de bovenklasse zich bevindt.

  • vanaf 18 april te huur
  • vanaf 18 april te koop op dvd, vanaf 20 april op blu-ray
zoeken in:
avatar van qwatje
3,5
geplaatst:
4-5 en vooral deel 6, Toen hield Star Wars op!

Maar toch vermaak ik mij iedere keer weer met een goede SF film. Deze zit vol actie, aardige Special Effects dus niet getreurd, 3.5*

avatar van mixmaster
2,5
geplaatst:
Jammer dat de Star Wars films niet meer zijn wat ze ooit waren.
Ook dit deel weet me wederom niet voldaan gevoel te geven.
De eerste 3 delen van Star Wars zullen waarschijnlijk nooit geëvenaard worden aangezien de delen daarna steeds minder en minder werden/worden.

avatar van Thomas83
3,0
geplaatst:
Na een tweede kijkbeurt toch een halfje eraf. Het middenstuk is nog even matig, maar het begin maakte nu echt minder indruk op me, en ik kwam ook maar moeilijk door de film nu. Dat was bij Rogue One een tijdje geleden wel anders. In deze film is er teveel dat irriteert. Naast de al eerder genoemde pijnpunten maakte Hamill nu al wat minder indruk op me, en ik heb me een stuk meer geërgerd aan de talloze benauwde ontsnappingen. Vooral hoe Rey en de fangirl aan hun executie ontsnappen gaat echt te ver. Holdo ramt het schip op precies het juiste moment, een heel leger is weggevaagd, maar uitgerekend de twee helden overleven het.

En daarnaast is het gewoon zonde hoe er met de personages die eerder nog echt goed waren wordt omgesprongen. Poe was waarschijnlijk al een beetje een personage met een houdbaarheidsdatum, maar Rey en Finn worden te veel naar de achtergrond geschoven. Op zich krijgt Rey nog wel veel aandacht, maar het zijn saaie telepathiescènes met Kylo Ren. Scènes die al wat meer dragelijk waren geweest zonder die galm die er zo nodig in moet. Nou ja, in het elk geval is het laatste deel nog steeds echt goed.

avatar van Arri
2,0
geplaatst:

avatar van Chewbacca
5,0
geplaatst:
Wat is er pijnlijk aan?

avatar van Stephan
2,0
geplaatst:
Chewbacca schreef:
Wat is er pijnlijk aan?

Dat iemands levenswerk door een matige regisseur de nek wordt omgedraaid.
Inderdaad erg triest.

avatar van larsk0
1,5
geplaatst:
Chewbacca schreef:
Wat is er pijnlijk aan?


Na 2 jaar wachten... komt een legendarisch filmkarakter weer op het scherm, hij krijgt zijn lightsaber en wat dan? Een flauwe grap. Ik vind dit echt een soort minachting naar al de fans van het eerste uur. Verder is het verhaal echt heel slap, nou ja verhaal.. er gebeurt eigenlijk barweinig. Het is een aaneenschakeling van zelfmoord acties.. op 't laatst zelfs een zelfmoordactie om een andere zelfmoordactie te verhinderen. Star wars kende de best "bad guys" ooit, en nu een bad guy volledig door de computer gemaakt en een bad guy die overkomt als een verongelijkte puber.
Die hele scene op die gokplaneet was echt tenenkrommend en uiteindelijk voor het verhaal bleek het nog volledig overbodig ook.
Nee dit was veruit de slechtste van allemaal... Jar Jar Binks is opeens niet zo slecht meer....


avatar van Drifter
1,0
geplaatst:
Totaal over rated.
Geen enkele verklaring over vorige films, oftewel je moet alle films al gekeken hebben of je wordt in het ongewisse gelaten en moet maar raden waar het over gaat.
Dus voor fans vast een goede film, maar voor een standaard bioscoop kijker een drama en geen touw aan vast te knopen.
En los daarvan is het ook een actie film zonder enig verhaal; beetje moeilijk kijken, beetje schieten, beetje mindfuck.
En walkers staan erbij en kijken ernaar, wtf !

avatar van JJ_D
3,5
geplaatst:
Euhm…mag ik? Voorstel tot tagline: “you can’t beat what you hate.” Of: “you cannot conquer through hate.” Lees: wat je haat, kan je nooit overwinnen. Door het te bestrijden en eventueel zelfs te doden, blijft het immers altijd bij je. Hoezo? Omdat het ware tegendeel van liefde onverschilligheid is. In haat resoneert gefnuikte liefde, ontgoocheling, miskenning – gevoels die, wanneer men ze fataal in de doofpot probeert te duwen, alleen maar intenser worden.

Zetten de makers/schrijvers van ‘The Last Jedi’ daarmee de poort open richting het laatste deel van dit nieuwe drieluik? Zal men Het Kwaad proberen uitroeien – een queeste die per definitie tot mislukking gedoemd is, kortom het ideale recept voor nog een paar delen Star Wars? Of zal Kylo Ren integendeel tot inkeer komen en zal De Liefde in hem ontluiken, als inwendige bron van tegenstand? En wat zegt dat dan over de menselijke natuur – dat Het Kwaad gevoed wordt door negatieve ervaringen, terwijl Het Goede het wezen van de mens uitmaakt?

Een wilde hypothese voor hoofdstuk IX: dankzij prinses Rey zal Kylo Ren zijn haat laten varen, terwijl Finn (de huidig-toekomstige prins die met andere woorden een prinses toebehoort) valt voor de Aziatische heldin Rose - zoiets?

Enfin, we zullen zien. Zeker is ondertussen dat ‘The Last Jedi’, net als ‘The Force Awakens’, verdomd goed in elkaar steekt. Het oubollige en wat rudimentaire Star Wars-universum heeft als het ware de volwassenheid bereikt, waarbij niet alleen het visuele register op punt staat, maar ook de opbouw, de complexiteit van de verhaallijn en de morele dimensie die door de bloedstollende actie heen priemt.

Wat kan een mens meer willen? Vanalles. Maar van de Star Wars-saga? Wat mij betreft: weinig tot niets.

3,5*

avatar van aspro
geplaatst:
hoi!
weet misschien misschien iemand of deze starwars VIII ook op steelcase word uitgebracht.
heb ze alle zeven op steelcase zou wel leuk zijn ook om deze zo te verkrijgen.
bij voorbaat dank.

avatar van Kondoro0614
3,5
geplaatst:
aspro schreef:
hoi!
weet misschien misschien iemand of deze starwars VIII ook op steelcase word uitgebracht.
heb ze alle zeven op steelcase zou wel leuk zijn ook om deze zo te verkrijgen.
bij voorbaat dank.


Misschien deze:

Star Wars: The Last Jedi - 4K Ultra HD (Incl 2D versie) - Zavvi UK Exclusive Steelbook | Zavvi.nlavatar van john mcclane 2
4,0
geplaatst:
Drifter schreef:
Totaal over rated.
Geen enkele verklaring over vorige films, oftewel je moet alle films al gekeken hebben of je wordt in het ongewisse gelaten en moet maar raden waar het over gaat.
Dus voor fans vast een goede film, maar voor een standaard bioscoop kijker een drama en geen touw aan vast te knopen.
wtf !


Ik snap je probleem niet helemaal , je kan Godfather 2 ook moeilijk zien zonder deel een .
Of een beter voorbeeld back to The future, of bourne ,dan wel millennium .
Dat is toch Soms mooi van een franchise , dat je opgaat in een verhaal die nu al 4 decennia speelt en vele al deze films soms meer als 3 x gezien hebben .
Dus je punt over dat het leuk is voor de fans klopt zeker , maar dan is het toch niet gelijk een slechte film?

avatar van Drifter
1,0
geplaatst:
Wel, wat ik bedoel is dat een vervolg ook als een losstaande film moet boeien.
Misschien mist in dit deel 15 minuten introductie en/of herhaling van de vorige films. Ik heb de vorige films niet recent gezien en vond dit deel niet te volgen zonder die voor-informatie.
Los daarvan vond ik de film zelf niet heel bijzonder. Vandaar een laag cijfer.
Gezien het aantal fans dat alle films wel gevolgd heeft zal dat ene lage cijfer van mij niet uitmaken.
En point taken, ik zal voortaan eerst de vorige deel/delen bekijken voordat ik oordeel.
Bedankt voor jouw feedback.

avatar van sierrra
2,5
geplaatst:
Een veelgehoord punt van kritiek is nu juist dat TLJ veel te weinig aansluit bij de verhaallijn van The Force Awakens en meer als een standalone film dan als een vervolgfilm aanvoelt.

avatar van N00dles
3,0
Zeker niet de slechtste Star Wars, maar plottechnisch erg zwak. De optredens van Mark Hamill en Adam Driver zijn prima, er zit een aantal mooie set pieces in en wat leuke dingetjes voor de fans, maar verder wankelt het plot en springt het van de hak op de tak.

Laten we wel wezen; Star Wars films zijn -los van hun immense populariteit en cultstatus- altijd al vrij zwak geweest. George Lucas schreef altijd de meest verschrikkelijke dialogen en er wordt vaak matig geacteerd. Eigenlijk is het niet veel meer dan een cheesy space-soapopera.

De nieuwe trilogie is duidelijk wel technisch en cinematografisch superieur aan hun voorgangers; beter camerawerk, mooiere special effects en beter acteerwerk, maar het blijft een vreemde mix van actie, drama, flauwe humor en spiritueel Force-gezever.
De film benadrukt tevens de opkomst van een nieuwe, jongere generatie rebellen, maar ik weet niet of ik nou echt zit te wachten op deze nieuwe delegatie bestaande uit de saaie Rey, Finn, Rose en Poe.

avatar van mnrk
4,0
We are the spark, that will light the fire that'll burn the First Order down.

Deze Star Wars film van Rian Johnson is weer een prima film in reeks...

Het verhaal is deze keer wat minder als de vorige maar de special effect's zijn wederom gewoon super, ook dat de cast weer aanwezig is maakt veel goed...

Ook de aanwezigheid van de alom aanwezige score van John Williams is weer dat extra's wat bij deze filmreeks hoort
John Williams - Star Wars: The Last Jedi (2017) - MusicMeter.nl

avatar van Kondoro0614
3,5
geplaatst:
Stephan schreef:
(quote)

Dat iemands levenswerk door een matige regisseur de nek wordt omgedraaid.
Inderdaad erg triest.


Prachtig verwoord, mijn collega met wie ik deze film in de bioscoop heb gezien begon hier ook nog over, toen hadden we het nog even opgezocht maar het is best triest om te zien.

avatar van IH88
4,5
geplaatst:
Juist, want The Phantom Menace en Attack of the Clones waren meesterwerken? Beide geregisseerd door Lucas, dus als er iemand zijn eigen nek heeft omgedraaid...

avatar van Confusie
5,0
geplaatst:
Moeilijk verhaal deze film.

Zoveel moge duidelijk zijn.

Zelf hier niks meer gepost sinds ik een waarschuwing kreeg voor het de kop indrukken van tjappies die zich iets te gemakkelijk zonder nukken laten tjoppen.

Vanaf dat moment toch maar even wijselijk mijn gepaste afstand ingenomen.

Maar nu:

Zit het er dan toch aan te komen.

Jawel.

Mijn eerste herziening.

Toen ik die prachtig warme december dag tegen het eind van een gedenkwaardig ochtendgloren aan de start van een gemoedelijk ontvouwen met een lichte hang naar milde beneveling de zaal uitstapte stond voor mij enkel vast dat ik weer ten volle had genoten, dat er een hoop kritiek zou volgen wist ik vantevoren al wel alleen al kijkend naar de reacties op de vorige film voordat hier goed en wel ook maar een teaser of iets van was verschenen.

Hoe het uiteindelijk los ging, bijvoorbeeld hier maar ook op verscheidene tjoep tjoep kanalen, om maar even wat te noemen liet mij toch niet helemaal koud en wist zelfs bijna mijn beleving van deze film iets of wat te comprimeren.

Dit met name doordat, net als bij de voorganger, sommige dingen als je er over nadenkt wel een punt hebben. Echter blijft het mijn overtuiging dat je bij een film als deze, of wellicht Star Wars in het algemeen niet te diep na moet gaan zitten denken.

Als ik iets moet bedenken wat ik echt minder vond aan deze film dan is dat toch wel het weggooien van de lichtstaaf als vrij ferme anticlimax nadat het slot hieraan voorafgaand deel mij zo had aangegrepen.

En zo zijn er nog wel een paar dingetjes.

Dingetjes waar een mens of anders ik de lijvige zelf in kwestie wel vroeg of laat toch enkele lichte bedenkinkjes over mocht gaan hebben.

Op de een of andere manier wist de heftige nasleep van deze film erin te resulteren dat ik steeds maar weinig zin had om mijn voorgenomen tweede bios bezoek ook daadwerkelijk in de praktijk te brengen.

Dit is er dan ook, anders dan bij The Force Awakens binnen enkele dagen, tot dusver in zijn geheel niet meer van gekomen.

En toch, nu dan:

Kijk ik er op dit moment best wel naar uit de steelbook editie met heuse ultra super 4K mogelijkheid volgende week in huis te halen, niet dat het voor mij op dit moment mogelijk is dit af te spelen maar wie weet wat de toekomst nog brengen zal.

In ieder geval nu wel best zin het euvel van dit alles nog maar eens op mijn gemakje te gaan zitten bekijken.

En dan zullen nog wel eens zien dus.

Hoe het nou echt allemaal wel of niet gesteld is.

Of zou kunnen zijn.

Met het omvattend geheel, in de kern van dit alles.

avatar van Filmkriebel
2,5
Bambi was beter.

Dit is met stip de slechtste Star Wars van de 8 tot nu toe. Wat een mager en slecht uitgewerkt plot man. Ook de comeback van Luke smaakte niet echt. De sympathieke hero uit de G. Lucas-films is een irritante knorpot geworden. Ik vraag me eerlijk gezegd af hoe ze dit nog kunnen rechttrekken met episode IX want ik zie hier echt niks meer in. Het veelbelovende en nochtans echt goede Force Awakens wordt hier compleet ge-lightsaberd. Neem er dan nog enkele acteurs bij die hier totaal niks te zoeken hebben (Laura Dern voorop) en ik zat steevast te wachten tot deze ellende afgelopen was. En dat is me nog nooit overkomen bij een Star Wars film. Ach kom misschien overdrijf ik wat: de actiescènes waren nog steeds vermakelijk en Daisy Ridley en Adam Driver zijn wel een plezier op het scherm maar het mocht allemaal wat meer zijn dan dat.

avatar van sierrra
2,5
IH88 schreef:
Juist, want The Phantom Menace en Attack of the Clones waren meesterwerken? Beide geregisseerd door Lucas, dus als er iemand zijn eigen nek heeft omgedraaid...


Geen meesterwerken wel echte Star Wars films. The Last Jedi voelt echter als een film van iemand die denkt het Star Wars universe opnieuw te moeten uitvinden en hierin de plank totaal misslaat. Tevens is dit gewoon een slecht vervolg op The Force Awakens.

avatar van mjk87
2,5
sierrra schreef:
(quote)


Geen meesterwerken wel echte Star Wars films. The Last Jedi voelt echter als een film van iemand die denkt het Star Wars universe opnieuw te moeten uitvinden en hierin de plank totaal misslaat. Tevens is dit gewoon een slecht vervolg op The Force Awakens.


TLJ zorgt er wel voor dat ik die films van Lucas met terugwerkende kracht ineens een stuk beter waardeer. Tijd om ze weer eens te herzien.

avatar van Confusie
5,0
So zeg:

Relax.

Eindelijk herzien.

En toch best verheugd te kunnen melden dat het me alles is meegevallen.

Zoals ik eerder al beschreef was ik er door verschillende omstandigheden toch wat huiverig voor, een tweede biosbezoek bleef uit en ook na de aanschaf afgelopen dinsdag duurde het toch nog enkele dagen vooraleer ik 'm erin durfde te schuiven.

Het ideale moment, zo bleek, werd uiteindelijk afgelopen nacht, en een gemoedelijk nachtje zou het worden.

Allereerst kon een gebrek aan gniffelende medemens zoals deze doorgaans in een bioscoop aanwezig is voor mij al veel betekenen wat betreft het idee van deze film in een iets ander perspectief plaatsen.

Hierdoor bleek het voor mij met de overdaad aan geforceerde kutgeintjes eigenlijk best mee te vallen, gelukkig.

Laat ik vanaf hier proberen mijn licht te werpen op de meeste punten al dan niet wild emotioneel door velen aangehaald.

- Om te beginnen dus het weggooien van de lichtstaaf, toen ik dit zag in december had ik even daarvoor nog de zeer beladen slotscene eraan voorafgaand op het grote scherm bekeken en toen sloeg het de plank voor mij toch aardig mis, die gniffelende medemens hielp hier dus ook zeker niet bij. Soort lachband idee en daar zat ik niet bepaald op te wachten. Nu deze tweede keer in alle rust kon ik het gelukkig al een stuk beter plaatsen. Dit gold bijvoorbeeld ook voor een opmerking als 'oja, dat is inderdaad nergens'.

- De hele houding van Luke. Op zich een wending die ik prima kan waarderen. Ook ik heb de reactie van Mark Hamill gezien waar hij zijn verbijstering uit over het feit waar dit totaal niet past binnen het beeld dat hij van het personage heeft. Toch zou ik willen benadrukken dat Luke in de vorige films helemaal nooit zoveel diepgang heeft mogen ontvangen en dat er bovendien een hoop kan verkeren in alle tijd die inmiddels was verstreken. Kortom, ik kan deze zwaarmoedige vorm van karakterontwikkeling best respecteren.

- Chewbacca en de beesjes. Zelfs nog wel best komisch eigenlijk, wat mij betreft. Voor mij heeft Chewbacca en zijn hele manier van doen toch al wel altijd iets komisch gehad en in die zin vond ik ook dit helemaal niet eens zo misplaatst te noemen.

- Het casino segment en het personage Rose. Sowieso al nooit echt het probleem van ingezien. Het casino is typisch zo'n visueel stukje exotische creatuur exhibitie en ook dat is iets dat vanaf het begin Star Wars heeft gedefinieerd. Wat het personage Rose betreft, ach best een skattig vrouwke. Met de actrice heb ik zelfs te doen als ik sommige reacties lees. Laten we nooit vergeten dat ook dit een mens is met gevoelens dat op een bepaald punt misschien enigszins extatisch is geweest over het bemachtigen van een niet eens zo heel kleine rol in Star Wars en vervolgens net als ieder ander mens enkel kon hopen op een stukje acceptatie en erkenning. Daar kunnen we met z'n allen best wat meer empatisch in staan. Maar ach, probeer dat het losgeslagen schuim der aarde in de tjoep tjoep commentsectie maar eens aan het verstand te brengen, wat dat betreft weet je natuurlijk ook wel waar je aan begint op het moment dat je een dergelijke vorm van publiciteit zou betreden. Net nog een recent stukje interview bekeken en daar zie ik een lief en enthousiast persoon dat zich zo op de eerste aanblik hopelijk niet laat kisten zelfs al laten de galbakken aan de onderkant natuurlijk gewoon weer gelijk hun wanstaltig gelaat ratelen van gortig commentaar.


Wij allen zijn fragiele mensen. Laten we dat asjeblief in ogenschouw houden. Sommigen van ons namelijk zelfs fragiele vrouwen.

- Het personage Holdo. Niet onaardig, naar mijn idee. Laura Dern is natuurlijk altijd wel een bijzondere dame geweest. Niet niks wanneer iemand als David Lynch meermaals met je wil werken en in die rollen komt ze dan ook uitermate uitstekend uit de verf. Best geinig om haar nu in een Star Wars film te zien, ziet er nog altijd alleraardigst uit en ook dat paars misstaat haar niet bepaald. Zekere al dan niet onlogische elementen in haar rol of wat dan ook is verder niet iets waar ik enige aandacht aan besteed. Ik kan zoiets prima langs me heen laten gaan terwijl het grotere geheel intact blijft. Zelfde bijvoorbeeld met het hele handelsverdrag ding uit episode 1, vraag me nu hoe dat ook alweer zat en ik zeg al mep je me helemaal steenkapot. Vraag me wat ik van episode 1 vind en ik zeg: hele leuke film.

- De vliegende Leia en andere debuterende force elementen. Ik denk niet dat het aan een van ons of wie dan ook is om vast te stellen tot hoever de mogelijkheden van de force kunnen of mogen reiken. Zoals ik het zie is het nog altijd iets waarin men de creativiteit een volledig vrije loop kan gunnen. Ja, het was een mooie gelegenheid om met het overlijden van Carrie Fisher om te gaan maar wie of wat bepaalt dat ze hier ook op in dienden te haken. Duidelijk ging de preferentie uit naar het ongeschonden laten van haar rol volgens oorspronkelijke intentie en ook dat is weer iets dat we volgens mij enkel kunnen respecteren. Het betekent nog eenmaal een mooie scene tussen broer en zus die uitstekend zijn waardige plaats kent binnen het geheel en benieuwd zijn we natuurlijk naar hoe ze het nou in de volgende film gaan aanpakken.

- Het verschijnen van Yoda. Hoe kan dit nou voor een Star Wars fan niet enkel als hartverwarmend worden ervaren. Leuk om de authentieke Yoda weer eens levend en wel te mogen aanschouwen. Hoe tof dat force ghosts met een vingerknip blijkbaar ook nog eens de fysieke wereld kunnen beroeren. Schijnt een heel nieuw licht op ieder tragisch Jedi verlies tot dusver en bovendien werpt het een heel ander perspectief op wat er zo dadelijk met onze legendarische Luke staat te gebeuren: niets ernstigs dus. Laten we niet vergeten dat dit hier een sprookjeswereld betreft en vanuit dat opzicht sta ik in ieder geval meer dan gewillig paraat om dit alles onmiddellijk als onmiskenbare realiteit te aanvaarden.

- Snoke. Tja, toch wel het dingetje der dingende dingetjes dingend naar het dingetje van deze film waarschijnlijk. Erg gewaagd maar vooral in mijn optiek toch wel de mooiste scene van de film denk ik. Iets waar ik nog niemand over heb gehoord. Hoe strak gestileerd met het rood van de Praetoriaanse wacht; knalharde gasten die elk moment van de dag klaarstaan om onmiddellijk in actie te komen op het moment dat hun meester iets zou overkomen. En bovendien ook nog eens voortreffelijk gechoreografeerd die hele scene. Daarbij scoort Snoke zelf ook nog eens dikke pluspunten voor stijl met zijn flashy badjas.

- Luke. Ja ook zeker een dingetje maar niet eens perse het zinderend dingetje dat echt hindert je daar iets als dit toch best te verwachten viel. Alhoewel iets waar ik de afgelopen maanden lichte twijfels over heb gehad en misschien wel de voornaamste reden dat ik in eerste instantie toch niet zo happig was op een spoedige tweede kijkbeurt, valt nu deze dan toch heeft plaatsgevonden alles voor mij eigenlijk uitstekend op zijn plek. Uiteindelijk vind ik de rol van Luke in zowel deze als de vorige film erg mooi en mogen we überhaupt blij zijn dat we hem nog eens in nieuw materiaal hebben mogen aanschouwen.

- Einde met jongetje. Ach leuk gedaan hoor. Het balletje zal moeten blijven rollen, en nieuw bloed blijven opstaan. Conflicten zijn immers nooit de wereld uit, kijk maar naar den deze, laat staan dus een groots levendig universum. Mooie subtiele hint naar zijn onderliggende kwaliteiten.

- Strijkijzer. Best geinig toch. Even een klein beeldgrapje tussendoor. Ik zag het ook echt niet aanvankelijk dus waarom niet. Zie er geen enkel kwaad in.


En zo is mijn aanvankelijke indruk na een wat roerige periode toch definitief verzegeld als neerkomend op wederom een heerlijke Star Wars die is wat Star Wars nou eenmaal doorgaans doet en daarmee hoogstwaarschijnlijk behoort te zijn.

En bovenop dat alles blijft voor mij deesie bees oftewel het meisje Rey een hoogtepunt aan heel deze reeks dat het geheel met gemak naar hoger gelegen regionen eleveert terwijl het een misschien net wat minder interessant personage als die bruine jongen of de uiteindelijk toch vrij teleurstellende bijdrage van Del Toro met gemak doet vergeven.

Onvoorstelbaar lieve vrouw en blijf het als een gouden keuze beschouwen om geheel naar traditie een tot dan toe onbekend persoon in deze hoedanigheid tot boegbeeld van deze nieuwe trilogie te vormen. Ik wens haar niets minder dan de mooist mogelijke toekomst binnen deze franchise en daarbuiten.

Voor nu gewoon een verdraaid lekker wegkijk filmpje dus. Als verbindend schakelstuk eigenlijk pas echt voorgoed op waarde te schatten met het verschijnen van het afsluitend deel, waar bepaalde zaken wellicht toch nog in een ander perspectief worden geplaatst. Ik hoop in ieder geval nog wel op een paar leuke verrassingen. Van het kaliber strijkijzer, of wie weet nog iets groter.

Het zal mij benieuwen.

Wat ons allemaal nog te wachten staat.

Strakjes ff Star Wars:

Een gegeven dat gelukkig nog wel even van kracht zal zijn zolang jij en ik onze gewillige centjes maar die kant op blijven brengen.

En dat zullen we.

Gast
geplaatst: vandaag om 02:11 uur

geplaatst: vandaag om 02:11 uur

Let op: In verband met copyright is het op MovieMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

*

* denotes required fields.