• 9.379.128 stemmen

Actie / Sciencefiction | 142 minuten

Genre: Actie / Sciencefiction

Geregisseerd door: Gary Ross

Met onder meer: Jennifer Lawrence, Josh Hutcherson en Liam Hemsworth

IMDb beoordeling: 7,2 (1.072.472)

Releasedatum: 21 maart 2012

Plot The Hunger Games

"May The Odds Be Ever In Your Favor."

In de nabije toekomst wordt Noord-Amerika geteisterd door droogte, brand en oorlog. Het wordt nu Panem genoemd, een land verdeeld in de 'Hoofdstad' en twaalf regio's. Elk jaar worden twee jonge deelnemers van elk district uitgeloot met het doel om in een competitie de andere deelnemers uit te schakelen. Het volk wordt gedwongen om deze 'wedstrijden' te kijken. Voor vermaak, maar ook ter intimidatie van de onderworpen districten. Katniss neemt vrijwillig de plaats in van haar zusje, die geselecteerd was om deel te nemen. Peeta, een man zonder enige gevechtsvaardigheden, zal haar vergezellen. Samen moeten ze het opnemen tegen veel sterkere en beter getrainde deelnemers...

Katniss Everdeen

Seneca Crane

Claudius Templesmith

avatar van dvdfreak123

dvdfreak123

Na vele mensen die zeiden van kijk na the hunger games goeie film. Heb ik deze eindelijk gekeken en moet zeggen was teleurgesteld had grootse verwachtingen van deze film mss een beetje te groot. Want was toch teleurgesteld door deze is geen slecht film ofzo maar toch niet zo speciaal of iedereen me zei. Krijgt van mij nog een 3 maar heb zeker geen bedoelingen om nog deel 2 te zien.

avatar van jOERI

jOERI

Het blijft natuurlijk wel zo, als je de Hunger Games hebt gezien, dat Battll Royale heel duidelijk naar voor komt. Ik had al die geisa niet gelezen, en ik zag het. Dat wil niet zeggen dat ik niet genoten heb van de film, maar je zag toch veel aankomen.

En arno74 Battle royale is een aanrader hoor.

avatar van arno74

arno74

Bedankt jOERI, ik zal die zeker een keertje zien.

avatar van shrink

shrink

Heerlijke film met enkele spannende scenes. Vooral met die rot wespen voelde ik ha,ha. Goed verhaal en goed geacteerd. Op naar deel 2!

avatar van Justice4All

Justice4All

Kan iemand mij vertellen hoe ik een vergelijking kan maken tussen hunger games en battle royal. Er wordt hier nl en vergelijking gemaakt, of begrijp ik het verkeerd?!

avatar van bvvlerken

bvvlerken

Echt een hele goede film!

Spannend en met een goed verhaal...

Heb ervan genoten!

avatar van jOERI

jOERI

Justice4All In beide films worden mensen op een eiland/arena geplaatst om elkaar uit te moorden. In beide films kan er maar 1 winnen. Min of meer een liefdesverhaal in beide, ...
Battle Royale was rauwer, ik zie Hunger Games als een Disneyversie van Battle Royale (of toch dit eerste deel).

avatar van filmfan0511

filmfan0511

The hunger games: ik had er al veel van gehoord. Uiteindelijk toch maar eens gezien en is me lichtelijk tegengevallen. De film komt echt veel te traag op gang, de opbouw tot de Spelen duurt bijna langer dan de Spelen zelf. Dit nekt de film toch wel. Interessant kon ik het allemaal niet noemen en ik geraakte ook moeilijk in de film. Het tweede gedeelte, tijdens de Spelen, is veel leuker, maar ook niet zo leuk als had kunnen (moeten) zijn. De special effects waren wel redelijk goed, maar de film vond ik er eerlijk gezegd erg kleurloos uitzien. Acteerprestaties waren dan wel goed. Jennifer Lawrence deed het heel goed, Josh hutcherson iets minder.

Al bij al wel een vermakelijke film, maar deze heeft me niet warm gekregen voor het vervolg. Die ga ik dan ook aan me voorbij laten gaan.

avatar van Timba69

Timba69

Zware tegenvaller. Het is natuurlijk een tienerfilm, maar heb hem samen met mijn zoon gekeken en die had dezelfde mening. Flauw verhaal, zwak geacteerd en nergens echt spannend. En dan heb ik het nog niet over de vele gaten in het script. Vooral de manier waarop de 2 hoofdrolspelers als laatste overblijven is vrij lachwekkend. Opeens zijn ze nog met z'n 3en. Geen enkele opbouw van spanning. Even afraffelen, klaar.

En dan deze zin: In de nabije toekomst wordt Noord-Amerika geteisterd door droogte, brand en oorlog. Vervolgens krijg je bijna in ieder shot prachtig natuurschoon vol met bossen en andere groene weelderige landschappen. Lachwekkend.

Timba69 schreef:

Dat is geen fout van de film, maar een fout van degene die deze synopsis heeft geschreven. Er is geen droogte, brand en oorlog op het moment dat de film afspeelt. Dat is in het verleden gebeurd. Dit zijn de 74e Hunger Games, remember?

avatar van Timba69

Timba69

Nicole_1989 schreef:

Ik had uit eerdere berichten hier begrepen (heb boek zelf niet gelezen) dat er honger heerste en dat mensen er uitgemergeld uitzagen. Ik kan dat niet rijmen met hoe vrij ze in de prachtige natuur konden lopen die gezien de staat daarvan vol met leven zou moeten zitten.

avatar van De_Hollander

De_Hollander

deel 1 is beter dan deel 2

avatar van Lefgozer

Lefgozer

avatar van Timothyvdmeer

Timothyvdmeer

Lefgozer schreef:
Een mindere versie van Battle Royale. Je denkt een gruwelijke film voor je kiezen te krijgen, maar uiteindelijk ontaard de film in een standaard tienerdrama. Dat einde slaat sowieso nergens op, opeens mag de organisatie de regels veranderen om ze vervolgens weer terug te draaien als de twee hoofdpersonen zichzelf tegelijk dreigen te doden. Tienermeisjes zullen hier ongetwijfeld bij wegsmelten, maar ik vond het belachelijk en goedkoop. Voordat ik erg negatief word: de film is nergens vervelend om te kijken dus het kabbelt nog wel lekker voort (beginstuk had wel korter gekund, tweede stuk juist langer) en Jennifer Lawrence acteert redelijk (alhoewel ik het een vrij aparte rol vond, "kijk maar boos en ongeïnteresseerd, dan komt het goed"). edit: Na het lezen van de vorige paar pagina's kom ik tot de conclusie dat ik gisteravond een vrouwenfilm heb zitten kijken. Dat verklaart ook meteen dat liefdesverhaaltje en de grauwheid die ontbreekt.

nou Suzanne Collins heeft 3 delen kinderboeken geschreven. Vindt dat de film het boek trouw volgt. Dit is idd geen gruwelijke film.

Nicole_1989

Nou ja, kinderboeken zou ik het nou ook weer niet willen noemen. Het genre heet niet voor niks 'young adult'. De boeken worden bloederiger beschreven dan in de films wordt getoond, en dat had ik als kind denk ik nog behoorlijk shockerend gevonden.

avatar van Lefgozer

Lefgozer

Young adult, aha, pubers. Dat verklaart een hoop. Ik zal ongetwijfeld de overige delen ook een keer kijken, maar het enthousiasme is gedaald in ieder geval. Zoals gezegd, ik dacht hier met een gruwelijke reeks te maken te hebben. Niet met een iets gewelddadigere versie van Twilight.

avatar van Carolaah

Carolaah

Voor wie noch de film of het boek heeft gezien/gelezen: START MET HET BOEK!!

Ik heb n.a.v. de films die uitkwamen besloten dat ik eerst de boeken wilde lezen en dan pas de film wilde zien, zodat je het originele verhaal kent en daarnaast je fantasie nog wat vrijheid heeft.

Goed besluit, gezien het verhaal in de film alleen echt matig tot stand komt.. Zo kun je de gedachtengang van de hoofdpersoon amper volgen in de film, daarnaast missen er volgens mij wat essentiële dingen uit het boek die toch nodig zijn voor het verhaal.. en tóch hebben ze er een 2,5 uur lange film van kunnen maken... Als je het boek niet hebt gelezen, weet je waarschijnlijk niet wat je mist.. maar tegelijkertijd kan ik me voorstellen dat de film dan enerzijds ook weer zwakker is, omdat sommige dingen onduidelijk zijn..

Een oké film, maar in tegenstelling tot bijv. de Harry Potter-verfilmingen, vind ik dit niet echt een hele goede verfilming van het boek.. eerder teleurstellend..

avatar van love_xxx

love_xxx

Ik voel wel de voortdurende spanning die de film meebrengt.

Vooral pubers zijn van deze film redelijk onder de indruk, denk ik.

avatar van Melvin Udall

Melvin Udall

Lawrence doet het prima in deze iets te trage film die met gemak een half uur korter had gekund. Toch zit er voldoende in om de aandacht vast te houden en voor de volle lengte te boeien. Ben benieuwd naar het 2e deel. En uhhhhm, ik zal vast niet de eerste zijn maar was Schwarzenegger ook al niet eens zo'n spelletje aan het doen

Gescheld verwijderd.

avatar van 10ohanna

10ohanna

Boek gelezen en daarna film bekeken.

Ik had er zelf niet zoveel van verwacht maar

Ik moet zeggen dat het toch wel prachtig is verfilmd.

Het verhaal klopte, er was voldoende actie. De hoofdrolspelers deden het voortreffelijk.

Dus voor mij was het wel geslaagd.

avatar van kayladdiction.

kayladdiction.

Timba69 schreef:

Niet in ieder district heerst er armoede, dat is vooral in district 12 zo. Het is niet omdat er veel natuur en gras is in district 12, dat ze daarom veel te eten hebben hé. Ze moeten leven van de steenkoolopbrengsten. En de arena is niet echt. Het is gebouwd door de spelmakers. In de tweede film zie je duidelijk dat de arena zich in een krachtveld bevind.

avatar van kayladdiction.

kayladdiction.

Ik ben een grote fan van de boeken, maar de film sloeg wat tegen. Ze hadden (net al bij iedere verfilming van een boek) zeer veel zaken weggelaten. Ze hadden beter meer tijd aan de spelen zelf besteed en minder aan de voorbereidingen.

avatar van liam07

liam07

echt de max de film

avatar van kevin_vp

kevin_vp

Wat een slecht kinderlijk verhaal en hoe slecht gefilmd.

Kon die cameraman zijn stomme camera niet fatsoenlijk recht houden?

Nicole_1989

Tieners die elkaar moeten afslachten in een televisieshow. Heel kinderlijk ja

avatar van tommykonijn

tommykonijn

The Hunger Games is volgens mij de nieuwe franchise van eenzelfde kaliber als Harry Potter en Twilight. Getuige de vele reclame en aandacht, is er volgens mij een groot aantal aan fans (aan het) ontstaan. Het aantal sequels is inmiddels al opgelopen naar drie. Ik had er nog nooit iets van gezien of gelezen, dus ik was benieuwd.

Het begon nog vrij goed. De setting van District 12 zag er veelbelovend uit. Zodra Elizabeth Banks het beeld binnenwandelt verandert dat gevoel. Niet omdat ik haar een slechte actrice vind, maar de kitsch spatte er vanaf. Diezelfde 'kitsch' blijft aanwezig tijdens de introductie van de Hunger Games, die een aardig groot gedeelte van de film in beslag weet te nemen. Ondanks dat ik wel begreep wat er nou bij die spelen ging gebeuren, snapte ik niet zo goed waarom. Wat is nou het doel van die games? Het kan aan mij liggen, maar ik vond het een behoorlijk sadistisch idee (dan duid ik vooral op die kleine kinderen waarvan het natuurlijk duidelijk is dat ze de strijd met hun leven moeten bekopen). Ook het hele idee van de opzet van die tv-show vind ik smakeloos.

De special effects waren afwisselend. Soms bloedmooi (de stad was prachtig vormgegeven), maar andere momenten was het spuuglelijk, zoals met die honden. Dat was ook vooral het geval zodra er met vuur effecten gewerkt werd. Het acteerwerk van de hoofdrolspelers was dan wel een pluspunt. Woody Harrelson had een leuke rol en ook Jennifer Lawrence haalt het niveau omhoog. Zij kan de hoofdrol makkelijk dragen. Elizabeth Banks en Josh Hutcherson deden verder wat ze konden, maar werden meermaals gehinderd door het script. Met name Hutcherson laat hierdoor meer dan eens een steekje vallen. De romance tussen Katniss en Peeta liep met name om die reden dan ook niet erg lekker.

Inhoudelijk viel het me eigenlijk ook wel tegen. De jungle is een interessante setting, maar er de film kent een aantal bizarre plotwendingen en toevalligheden. Dan duid ik vooral op het warrige einde. ''Dé regel die er geldt: er kan maar één winnaar zijn.. Vanaf nu af aan mogen twee kandidaten uit hetzelfde district winnen.. Nu is die nieuwe regel weer ingetrokken.. Nee grapje, hij geldt toch nog steeds..'' Geen idee of dat het in het boek ook zo vreemd naar voren komt, maar in de film vond ik het een behoorlijk wispelturige actie. En ten slotte kon ik het niet helpen maar die bevolking van de stad niet serieus te nemen. Wat een carnavalsvertoning was dat.

Is er dan niets goeds aan de film? Wat mij betreft toch wel. Ondanks bovengenoemde minpunten, is het ergens toch wel gewoon een popcornfilm. Vermaken doet het totaalplaatje dan ook wel. Ik had er gewoon veel meer van verwacht. Lawrence en Harrelson, enkele mooie plaatjes en effecten zorgen ervoor dat het toch vrij makkelijk wegkijkt. Ook blijf je gewoon braaf kijken tot het einde, omdat je wil weten hoe het eindigt.

Tja.. Battle Royale heb ik nooit gezien, maar zelf legde ik al gauw de link naar The Goblet of Fire. Uiteindelijk, halverwege de film, zelfs naar The Truman Show. Van spanning is nauwelijks sprake, maar het zijn toch voornamelijk enkele bizarre plotwendingen die mijn enthousiasme omlaag haalden. Het is denk ik een beetje een stijl waar je van moet houden. Doordat die stijl mij niet helemaal beviel, zal ik ook niet echt zitten wachten op de vervolgen. Mijn eerste kennismaking The Hunger Games was al met al matig.

avatar van bjerik76

bjerik76

Vanwege de hype wilde ik deze film niet zien, maar na aantal jaar toch eergisteren gezien.

Ik had hem heel anders voorgesteld, en vond het een enorme meevaller, en zelfs zeer goed.

De cast, het exentrieke volk, de kleding, de pruiken van de inwoners van het capitol maakte het allemaal ook zeer aangenaam om naar te kijken.

Het verhaal zelf was ook spannend.

Ik verwachte 2 uur gevechten, maar het bouwt er langzaam naartoe, waardoor je ook meer ziet van alles er omheen, en kan inleven in alle districkten.

Effie vond ik ook zeer leuk en kleurrijk, evenals het hele volk.

avatar van clockwork72

clockwork72

Na deze film zo'n 20 keer te hebben uitgesteld heb ik vandaag dan toch maar gezien. Ik wist aan het begin totaal niet wat ik moest verwachten en de hele hunger games hype is ook totaal langs me heen gegaan. 2 jaar geleden had ik nog besloten zovan; Nee, deze doen we gewoon niet. Nu vind mijn zusje deze serie helemaal fantastisch dus zei had me ook over gehaald om deze film te gaan kijken. Ik wou hem vooral zien omdat Woody Harrelson erin voorkomt (wat ik pas later wist..) Maar deze film was echt totaal iets anders dan dat ik me had voorgesteld. Als je denkt dat je een kinderfilm gaat zien kun je het vergeten, deze film is echt bruut op sommige momenten. Op het moment dat The Hunger Games echt volop bezig waren zat ik echt helemaal in de film. Goeie spanningsopbouw en ondanks dat de film bijna tweeënhalf uur duurt heb ik me echt geen moment verveeld tijdens het kijken, sterker nog; hij vloog zelfs voorbij. Ik zit eindelijk een beetje in The Hunger Games vibe dus deel 2 zal ik ook snel gaan kijken.

avatar van MichaelMovie

MichaelMovie

Net voor de tweede keer bekeken.

De eerste keer was wel tof om eens iets nieuws te zien, maar de film duurde wat te lang om te kunnen blijven boeien.

Nu heb ik eigenlijk dezelfde conclusie: iets te lange speelduur en de film is vooral op jongeren gericht.

De 3* blijven.