• 9.372.747 stemmen

The Amityville Horror (1979)

Horror | 118 minuten

Genre: Horror

Alternatieve titel: De Bezetene

Geregisseerd door: Stuart Rosenberg

Met onder meer: James Brolin, Margot Kidder en Rod Steiger

Releasedatum: 14 februari 1980

Plot The Amityville Horror

"For God's sake, get out!"

Een duivelse, onzichtbare macht heeft het droomhuis van een pas getrouwd stel in zijn greep. Het gezin roept de hulp in van Father Delaney (Rod Steiger) om de boze geesten te verdrijven. De geestelijke komt er echter al snel achter dat zijn kerk hem niet steunt en dat hij ook zelf weinig kan doen. Het echtpaar lijkt overgeleverd te zijn aan het verschrikkelijke verleden van de vorige bewoners.

avatar van damon

damon

beetje poltergeist achtig, maar dan zonder enge momenten.

avatar van Justice4All

Justice4All

Nog wat gehoord over de remake dat in 2004 uit gaat komen?

avatar van dray

dray

Ongelovelijk slechte film. Er zitten dialogen en personages in de film die nergens van toepassing zijn en dus ook totaal nergens op slaan.

Enorm suggestief allemaal en ook nog eens een afgeraffeld eind.

Het is een horror om de film uit te kijken...

avatar van Justice4All

Justice4All

Voor geinteresseerden/liefhebbers, de artikelen uit

Amityville Horror Truth website

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

• 11904 berichten

Niet echt slecht ofzow, maar gewoon niet eng, en tja...dan is het al snel afgelopen he...

avatar van djelle

djelle

Nochtans een geknipt verhaal (gebaseerd op waargebeurde feiten dacht ik) om echt een enge film van te maken. Tegen mijn verwachtingen in, zat ik ook praktisch nooit echt in de angstsfeer die het zou moeten gehad hebben. Beetje onhandig uitgewerkt denk ik... Nochtans had het enkele knappe nuances. (Bv het begin, waarbij dat huis functioneel in beeld kwam, gepaard met de mooie en passende muziek vond ik zeer goed gedaan; enorm sfeervol en veelbelovend) Helaas... Toch een (gezellige) middelmaat voor tussendoor. 2,5*

Als ik tijd heb, zal ik zeker de remake eens proberen. Hopelijk valt die beter mee...

avatar van Youri

Youri

Rommelige film die gebaseerd is op een ware gebeurtenis. Ik heb gelezen dat degene het heeft gedaan om de hypotheekbank op te lichten. Net zo'n slecht plan als het maken van deze film. het had wel wat spectaculairder gemogen. Dan maar afwijken van het orginele verhaal.

avatar van Waku

Waku

Ondanks veel slechte kritieken moet ik toch zeggen dat

deze orginele versie uit 1979 flink wat angst aanjaagd en daar gaat het uiteindelijk toch om in dit genre.

Ramen en deuren dievanzelf dichtknallen,fluisterende stemmen en een kille sfeer.

Amytiville is een echte griezelklassieker

avatar van dutchtuga

dutchtuga

In het geheel heeft de film een lekker sfeertje maar Amityville mist duidelijk suspense. Eigenlijk nergens een echt eng moment en das best jammer want de film had potentie. Goed acteerwerk, redelijk goede muziek, paar leuke ideeen maar nergens overtuigend. Einde was echt belachelijk. 2 uur opbouwen naar een climax die binnen enkele seconden voorbij is.

avatar van jack-sparrow

jack-sparrow

deze film heeft inderdaad iets .

best geweldige film

3.5

avatar van matthijs_013

matthijs_013

Leuke film. Typisch jaren 70 sfeertje en opnieuw een leuke Margot Kidder! Remake was hier en daar iets beter, maar deze film had meer weg van The Exorcist (ook een pluspunt!). Niet echt voor herziening werd, maar het was toch een goede film.

avatar van mikey

mikey

Dit was echt een hele flauwe maar wel typische haunted house. en daaarom best genietbaar als je van 70's ongein houdt. Net zoals elke film uit die tijd en in dit genre: totaal waargebeurt. hahaha. De effecten zijn minimaalm, maar de spanning zit er wel in, ook al is het nergens eng. 2.5 sterren.

avatar van speedy20

speedy20

Alleen de remake gezien

btw, is het niet 'verdrijven' ipv 'verdrijFen' ?

avatar van Halcyon

Halcyon

Ondanks de veelal negatieve commentaren was ik toch aangenaam verrast door deze spookhuisprent uit '79. Er gebeurt inderdaad erg weinig en ook de climax kan je bezwaarlijk een climax noemen, maar op een of andere manier bleef ik immer geboeid door hetgeen zich op het scherm afspeelde. Wellicht door de puike acteerprestaties, maar ook door de langzaam opgebouwde suspens en het gevoel van paranoia dat naarmate de film vorderde steeds meer diens karakter ging bepalen. De wijze waarop bijvoorbeeld de plaatselijke dominee steeds verhinderd wordt "het huis" te zegenen en hoe het dochtertje een bizarre kwaadaardige evolutie doormaakt, zijn overtuigend in beeld gezet. Maar algemeen genomen ontbreekt het The Amityville Horror toch aan een duidelijke richting, waardoor het allemaal fragmentarisch en relatief betekenisloos blijft. Dat is uiteraard niet persé negatief, maar je moet van die aanpak houden.

avatar van psycholamp

psycholamp

• 1960 berichten

Leuke horrorfilm, maar waarom moet hier nou weer een remake van gemaakt worden? Voegt meestal niks toe.

avatar van uberjason

uberjason

amityville deel 1 is een leuke prent, maar af en toe wat langdradig. er zitten wel stukken in die geloofwaardig overkomen, dan in bv de remake. die was er puur om te shocken, en niet zozeer om iets toe te voegen. Brollin was leuk op een klein stukje na, Í'm falling apart!'dat was ook in zijn ogen een beetje teveel van het goede. verder was de pater een goeie acteur, en de bijrol van Hamilton was erg goed. (mayer Vaughn uit Jaws) het huis is natuurlijk ook een plaatje, en de soundtrack op zn tijd wat overdreven. vind de openingtitel muziek wel erg mooi.

al met al is amityville horror zeker de moeite waard, maar je moet er niet naar kijken als je een spektakel a la poltergeist verwacht

avatar van michael myers

michael myers

een ding deze film trouwens alle films van amityville zijn die echt in het huis gefilmd ????

goeie film een echt goed verhaal alleen op het laatst dat george die muur er uit slaat met die bijl dat hebben ze nooit in het echt verklaart dat was natuurlijk weer voor de film 4,0

gaatwel..,,5

avatar van A.J

A.J

Goede film,een echte klassieker,zeer goede effecten maar hij was eingelijk bijna niet spannend of eng...het huis was wel angstaanjagend!!Soms vond ik hem wel een beetje te langdraadig.Maar toch 4 sterren!

avatar van AardeWerk

AardeWerk

Best spannend. Klassieker in dit genre, alleen dat einde vind ik nogal zwak.

avatar van notorious_kim

notorious_kim

Goede film, een klassieker onder de horrors. Blijft altijd wel eens leuk om te bekijken.

avatar van Silvio Dante

Silvio Dante

Vonden jullie dit niet erg veel weg hebben van The Shining?

Die bijl-scène leek wel gestolen uit The Shining! Tot ik me realiseerde dat The Shining pas een jaar later uitkwam...

Kubrick gaan stelen? Vreemd...

Chloe Moretz

Ik heb deze ook gezien! ik wachte nog op de scene met het dochtertje op het dak, maar nee hier zat totaal niks verassends in.

Ik ben een heel erg groot fan van de remake uit 2005, en deze film stelde me wat teleur! ik ben ook fan van de documentaire.

Het is opzich nog wel een beetje spannend maar niet verassend.

De remake is echt zo ontzettend veel beter 100 keer beter.

Het enige wat ik spannend vond was de laatste scene dat het bloed van de muren druipt, maar verder is hier geen bal aan.

avatar van toeterouzo

toeterouzo

Beter dan die uit 2005

avatar van Phantasm

Phantasm

Ik ben het met Chloe Moretz eens, dat de film uit 2005 een stuk beter was dan deze. Het mag nog zo'n horror klassieker uit 1979 wezen, ik heb er weinig van genoten, voor de liefhebbber.

Vascago

Goed acteerwerk en een mooie soundtrack. Genoeg suspense. Maar voor de rest niets. Waarom wordt er niets mee gedaan. Er wordt steeds toegewerkt naar een schrikmoment en dan denk je van: Nu komt het. Maar nee, helemaal niets. Jammer...

Niet voor niets dat het wel een jaar of 18 heeft geduurd voordat ik tot deze herziening kwam. Hopelijk waag ik me er niet weer aan. Maar nu moet ik de remake ook weer gaan kijken.

Vascago schreef:

Maar nu moet ik de remake ook weer gaan kijken.

Waarom moet je de remake ook weer gaan bekijken

Vascago

Om tot een goede vergelijking te komen. Al is het nog maar 3 jaar geleden dat ik die film heb gezien. Ik weet dus wat me te wachten staat

Chloe Moretz

Ik snap hier iets niet: Je houd van schrikmomenten, en je vond de meest schrikmoment-horror film slecht?? Waarom

Vascago

De meest schrikmoment horror film ?

Wat is dat?