• 9.384.077 stemmen

Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1 (2010)

Avontuur / Fantasy | 146 minuten

Genre: Avontuur / Fantasy

Alternatieve titels: The Deathly Hallows / Harry Potter en de Relieken van de Dood: Deel 1

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk / Verenigde Staten

Geregisseerd door: David Yates

Met onder meer: Daniel Radcliffe, Emma Watson en Rupert Grint

Releasedatum: 17 november 2010

Plot Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1

"Nowhere is safe."

Heel Groot-Brittannië wordt in haar greep gehouden door Heer Voldemort (Ralph Fiennes), die maar één doel voor ogen heeft: het opsporen en doden van Harry Potter (Daniel Radclife). Terwijl het hele land in oorlog verkeert, houden de bebrilde held en zijn twee beste vrienden Ron (Rupert Grint) en Hermelien (Emma Watson) zich schuil in de verste uithoeken van de Dreuzelwereld. Daar gaan ze op een levensgevaarlijke zoektocht naar de overgebleven Gruzielementen, de voorwerpen die Voldemorts onsterfelijkheid garanderen.

Hermione Granger

Rufus Scrimgeour

Kreacher (stemrol)

Xenophilius Lovegood

misterwhite schreef:

Ik ben er ook erg benieuwd naar maar toch ga ik deze keer geen trailers kijken. Ik wil mij puur laten verassen. Ik hoop echt dat deze keer echt mooi op het boek lijkt

[quote=''misterwhite'']

Normaal gezien zou ik geen trailers zien maar ik kon de verleiding niet weerstaan. [/quote]

Haha je hebt het wel lang vol gehouden . Ik zou me ook niet kunnen inhouden, weet nu al dat ik die trailer veel te vaak ga kijken en me in de film stoor omdat de oneliners heel anders lopen . Heb ik altijd, maar ziet er iigv goed uit, herken ook al wat scenarios uit het boek.

avatar van joeyspo

joeyspo

ik ben zeer benieuwd. alleen heb heel weinig vertrouwen in Yates. Vind het leuk om naar de HP films te kijken alleen de laatste 2 van Yates viel tegen. Hoop maar dat deze teminste wat beter is

• 2041 berichten

De trailer zag er interessant uit. Sterker nog, de trailer zag er episch, spectaculair, duister en ge-wel-dig uit... maar het struikelblok is... de trailer van deel 6 zag er ook zo uit, maar dat was toch wel een beetje een tegenvaller (vind ik een van de mindere delen, en als je kijkt naar de kracht van het zesde boek besef je hoeveel meer er in de film had kunnen zitten). Daarom roep ik nog even niet te hard. Wel heel leuk om Ralph Fiennes weer eventjes voorbij te zien komen, heb hem wel gemist in deel 6, vind dat hij de rol van de Dark Lord heerlijk neerzet.

Thom1994

Ik ben wel héél erg benieuwd.

Hopelijk is hij verbeterd t.o.v. het vorige deel.

Jessen0wnt

Nieuwe trailer zag er fantastisch uit! Ben benieuwd of de scene waarin harry en ron ruzie maken ook zo sterk is zonder de sensatie van de trailer. Ik weet nog wel dat ik die scene in het boek erg aangrijpend vond!

planet_of_death

En laten we hopen dat de acteerprestaties van Fiennes beter zijn dan in Clash of The Titans. We gaan er in ieder geval vannuit.

Thom1994

Ik ga vanmiddag even de nieuwe trailer bekijken. Ben benieuwd.

planet_of_death schreef:

Fiennes deed het toch prima de laatste films? Als ik me aan iemand niet stoor qua acteren, dan is het hij wel.

MoFeDu

Was al gepost Jessen0wnt die trailer, maar deze kan je tenminste in 720P kijken die andere was niet om aan te zien op groot scherm.

Sorry, dacht ik post hem effe voor Thom1994

MoFeDu

Maakt niet uit, maar ik dacht ik bespaar mensen even dat vervelende gevoel dat je krijgt als je denkt YES een nieuwe trailer, en er achter komt dat je hem al gezien hebt.

Bedankt Jessen0wnt !

Ziet er zeker spannend uit. Ik kan bijna niet wachten om deze in de Bioscoop te zien.

• 2041 berichten

Clash of the Titans heb ik niet gezien, maar ik ben in Harry Potter altijd een groot fan van Fiennes. Dat Voldemort-rolletje zet ie heerlijk neer.

avatar van Rianneke_Dan

Rianneke_Dan

Kan me geen betere Voldemort bedenken dan Fiennes

MoFeDu

Ja, geweldige 'aparte' bad guy is het. Als hij in Schindlers list in de spiegel kijkt en zegt 'I pardon you' doet ie me echt denken aan Voldemort.

Jessen0wnt schreef:

Heb ik dat gezegt? Met mijn uitspraak bedoel ik dat ik veel van hem verwacht. Uiteraard is hij de perfecte Voldemort!

planet_of_death schreef:

Nee, maar ik dacht dat je het wel zo bedoelde. Sorry, foutje moet kunnen haha.

avatar van clockwork72

clockwork72

Dit gaat echt nog te lang duren...

MoFeDu

Moet een poster officieel zijn om hier toegevoegd te worden?

Er zwerven wel wat leukere op internet dan deze foto, maar nog geen officiële.

Jessen0wnt schreef:

Nee, maar ik dacht dat je het wel zo bedoelde. Sorry, foutje moet kunnen haha.

MoFeDu schreef:

Moet een poster officieel zijn om hier toegevoegd te worden?

Er zwerven wel wat leukere op internet dan deze foto, maar nog geen officiële.

Nope, fan-made posters mogen niet op de site gepost worden

Jessen0wnt

Moet het plot niet met Nederlandse namen worden omschreven i.p.v. de Engelse? Het is tenslotte moviemeter.nl. Met de nadruk op .nl. Of is dit gewoon zoeken naar fouten, haha.

MoFeDu

Lijkt me niet, het is een verfilming van het engelse boek, en dit zijn de namen van de hoofdpersonages. Bij Reservoir dogs wordt toch ook niet gesproken over meneer wit, meneer zwart en meneer roze?

Jessen0wnt

Maar subs zijn altijd ''hermelien'' ''perkamentus'' en niet hermione en dumbledore. En er komt altijd ook een NL-versie uit.

avatar van Rianneke_Dan

Rianneke_Dan

Wees blij, de Engelse namen zijn toch veel beter dan die Nederlandse?

MoFeDu schreef:

Reservoir Dogs is ook niet gebaseerd op een boek.

Jessen0wnt

Ja, ik vond het gewoon raar dat bij de vorige delen de namen wel in het Nederlands staan en hier weer niet.

MoFeDu

Ik heb het ook niet over verfilmingen van boeken. Noemde Reservoir Dog gewoon als voorbeeld omdat ik niets anders kon bedenken. Ik bedoelde dat in de beschrijving van bijvoorbeeld Reservoir Dogs ook gewoon de namen worden gebruikt zoals die in de film zijn. En dat het me dus logisch lijkt dat dit bij HP ook zo gaat.

Jessen0wnt

Ik begrijp je, maar dat is niet het geval in de Harry Potter-reeks. Daarom vroeg ik het.