• 9.384.187 stemmen

Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1 (2010)

Avontuur / Fantasy | 146 minuten

Genre: Avontuur / Fantasy

Alternatieve titels: The Deathly Hallows / Harry Potter en de Relieken van de Dood: Deel 1

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk / Verenigde Staten

Geregisseerd door: David Yates

Met onder meer: Daniel Radcliffe, Emma Watson en Rupert Grint

Releasedatum: 17 november 2010

Plot Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1

"Nowhere is safe."

Heel Groot-Brittannië wordt in haar greep gehouden door Heer Voldemort (Ralph Fiennes), die maar één doel voor ogen heeft: het opsporen en doden van Harry Potter (Daniel Radclife). Terwijl het hele land in oorlog verkeert, houden de bebrilde held en zijn twee beste vrienden Ron (Rupert Grint) en Hermelien (Emma Watson) zich schuil in de verste uithoeken van de Dreuzelwereld. Daar gaan ze op een levensgevaarlijke zoektocht naar de overgebleven Gruzielementen, de voorwerpen die Voldemorts onsterfelijkheid garanderen.

Hermione Granger

Rufus Scrimgeour

Kreacher (stemrol)

Xenophilius Lovegood

MoFeDu

Was ook een reactie op planet_of_death. Toevallig kwam die van jou er boven omdat ik nog aan het typen was toen je hem postte

Jessen0wnt

Ik corrigeer hem wel even, dan mag de crew ermee doen wat ze willen.

avatar van TomaskeX

TomaskeX

Geweldige sneak peek! Supertevreden

Zo, correctie is geaccepteerd

Jessen0wnt schreef:

Zo, correctie is geaccepteerd

Ik zie het nu de andere 6 nog , die staan nog wel gewoon in het engels.

Misschien later

• 2041 berichten

Hmm... moet zeggen dat ik liever de Engelse namen zie, maar snap dat Nederlanders over het algemeen de Nederlandse namen meer gewend zijn.

Verder is er nog wat nieuws. Producer David Heyman zegt dat ze besloten hebben waar de split tussen Part I en Part II gaat zitten, hij wil echt nog niet onthullen waar. Hij zegt wel dat dit de oorspronkelijke keuze was om de delen te splitten, maar dat er wel een korte, extra scène aan is toegevoegd die volgens hem "amazing" "dramatic" en "moving" is.

Bron: Heyman tells MuggleCast: Split has been decided, added scene will be \'incredibly dramatic, very moving\' - mugglenet.com

En er is een kort interview verschenen met Alexandre Desplat, de nieuwe componist voor de film. Hierin zegt hij dat hij in de zomer zal gaan werken aan de score voor Deathly Hallows. Hij zei ook dat hij vond dat John William's geniale Hedwig's Theme veel te weinig benut is in de vorige films en dat hij het zo vaak mogelijk wil gebruiken (mits de bijbehorende beelden het toelaten).

Bron: Deathly Hallows composer Desplat: \"No holidays this summer for me; John Williams\' theme underutilized\" - mugglenet.com

avatar van Don MN

Don MN

Albus Dumbledore schreef:

Dat is goed nieuws voor JohnWilliams, de user dan...

• 2041 berichten

Hahaha, ja, idd, toen ik dat stukje las moest ik meteen aan hem denken

Starmaster501

Ik neem het niet kwalijk als het hediwg deuntje niet egt er in voorkomt.

Zoals al gezegd moeten de bijbehorende beelden het toelaten.

Ik verwacht hier een duistere film en onder duistere beelden verwacht ik niet een hedwig deuntje.

planet_of_death

Ach, Hedwig gaat in het begin van de film dood.

planet_of_death schreef:
Ach, Hedwig gaat in het begin van de film dood.

Heeft met Hedwig zelf weinig te maken. Aangezien het deuntje de hele film doorspeelde, deel 1 en 2 meen ik.
Ik denk trouwens niet dat Hedwig's Theme heel erg zou passen bij deel 7, ik vind het meer bij de school horen en [die gaan we in ieder geval in Part 1 niet terug zien/spoiler]

• 2041 berichten

Valt opzich wel mee allemaal. Deel 4 en 5 hebben bewezen dat Hedwig's Theme ook op duistere wijze gespeeld kan worden. Vooral deel 4.

YouTube - Harry Potter & The Goblet of Fire Soundtrack - Track 01 The Story Continues (Hedwig's Theme uit Goblet of Fire, ga naar 0:55)

YouTube - Another Story - Harry Potter and the Order of the Phoenix Soundtrack (Hedwig's Theme uit Order of the Phoenix)

Starmaster501

Ja, daar klinken ze effe wat volwassender. (Wtf hermelien lijkt op dat plaatje op een of andere barbie).

Maar ik denk dat de egt originele deuntjes uit 1 en 2 niet meer terug kunnen komen vanwege de sfeer. Maar dit is wel gewoon het harry potter deuntje dus moet gewoon duisterder terugkomen...

Jessen0wnt

Mensen moeten begrijpen dat als een componist verteld de min of meer ''soundtrack'' van de reeks te gebruiken, hij zijn eigen draai eraan gaat geven. Klakkeloos overnemen is geen optie. Ik denk dat ze slim genoeg zijn om te weten dat de vrolijke Hedwig Theme niet past bij de duistere sfeer, maar misschien worden we wel verrast door een duistere versie van het nummer? Niks is uitgesloten, ze kunnen immers toveren.

Starmaster501

Ik hoor het nummer nu al. Lekker duister. Gewoon hedwig theme in lage toon. Misschien hoor ik hem straks in de film zoals ik hem in mn hoofd heb.

avatar van JohnWilliams

JohnWilliams

Heerlijk dat ze het mooie theme weer gaan spelen, het is in de delen 4,5 en 6 niet veel gebruikt. Vooral in deel 5 hadden ze het theme volop kunnen gebruiken. Maar gelukkig liet Hooper de amateur zien dat hij het zonder dat theme af kon, NOT!

Met Desplat heb ik zeker vrede, ben erg benieuwd naar zijn score.

Maar nog altijd hoop ik dat part 2 voor Williams is.

planet_of_death

Dat lijkt me nogal sterk. De sfeer van de 2 delen moet op elkaar aansluiten en dan lijkt het me niet dat ze een andere componist regelen.

• 2041 berichten

Ben ik het wel mee eens. Gezien het meer één film word denk ik niet dat ze ineens een andere componist zullen gaan regelen. Maar ik heb ook vrede met Desplat. De man heeft ervaring, is zeker geen beginneling, heeft ervaring met Fantasy-films, is genomineerd voor oscars en hij wil Hedwig's Theme weer gebruiken. Nou, dan hebben ze een goede. Ik verwacht een mooie, sfeervolle score van hem, die past bij de Harry Potter sfeer, maar niet gaat lijken op de scores van een van de andere componisten (hij zal er zeker zijn eigen stempel op drukken) en met veel nieuwe thema's.

avatar van Rianneke_Dan

Rianneke_Dan

Goed nieuws dat Hedwig's Theme weer meer gebruikt gaat worden, dat is natuurlijk hét deuntje van HP. En heb die ook zeker gemist in de vorige delen. Dus ik ben benieuwd

• 2041 berichten

Volgens vele sites zal de eerste, officiële trailer (uitgebracht door Warner Bros.) van Harry Potter and the Deathly Hallows volgende week maandag (dus 28 juni) verschijnen. De trailer zou 2:20 minuten duren en zou beelden bevatten van Part I en II. Het gerucht gaat dat deze trailer ook de laatste trailer is.

"Harry Potter and the Deathly Hallows" Teaser Trailer Due June 28? - The Leaky Cauldron - the-leaky-cauldron.org

Ben benieuwd

avatar van Genre

Genre

Heb net gelezen dat aanstaande trailer de beste trailer van 2010 is!

• 2041 berichten

Tja... dat vond die gast hè. Betekent nooit dat dat zo is. En de trailer kan misschien de beste van 2010 zijn, maar dan de film nog hè

avatar van Genre

Genre

Albus Dumbledore schreef:

Ik heb er erg veel vertrouwen in dat dit een zeer goede film wordt.

avatar van chevy93

chevy93

Ik zal het maar alvast verklappen, Harry Potter gaat dood, zodat Daniel Radcliffe eindelijk een normaal leven kan leiden.

avatar van Kevin13

Kevin13

Is het in 3-D of was het maar een gerucht?

• 2041 berichten

De film komt uit in 2D en 3D. Ik raad 2D aan, want het is de geconverteerde 3D.

Uit verveling ging ik net trouwens de trailer van Harry Potter 6 kijken en man... wat een prachttrailer, ongelooflijk dat daar zo'n tegenvallende Potter uit is gekomen! Daarmee wil ik o.a. zeggen dat je op basis van een (Harry Potter) trailer absoluut niet kunt zeggen of de film ook goed gaat worden.

avatar van Don MN

Don MN

Grapjas, geef je altijd een 4,0 aan een film die tegenvalt?

Trailers moeten gewoon nieuwsgierig maken, meer niet.