• 9.383.196 stemmen

Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1 (2010)

Avontuur / Fantasy | 146 minuten

Genre: Avontuur / Fantasy

Alternatieve titels: The Deathly Hallows / Harry Potter en de Relieken van de Dood: Deel 1

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk / Verenigde Staten

Geregisseerd door: David Yates

Met onder meer: Daniel Radcliffe, Emma Watson en Rupert Grint

Releasedatum: 17 november 2010

Plot Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1

"Nowhere is safe."

Heel Groot-Brittannië wordt in haar greep gehouden door Heer Voldemort (Ralph Fiennes), die maar één doel voor ogen heeft: het opsporen en doden van Harry Potter (Daniel Radclife). Terwijl het hele land in oorlog verkeert, houden de bebrilde held en zijn twee beste vrienden Ron (Rupert Grint) en Hermelien (Emma Watson) zich schuil in de verste uithoeken van de Dreuzelwereld. Daar gaan ze op een levensgevaarlijke zoektocht naar de overgebleven Gruzielementen, de voorwerpen die Voldemorts onsterfelijkheid garanderen.

Hermione Granger

Rufus Scrimgeour

Kreacher (stemrol)

Xenophilius Lovegood

JohnWilliams schreef:

Dan wil ik je bron wel hebben.

Dat Hooper weg gaat is al sinds juli bekend...dat Williams deze filmmuziek gaat maken is nog nergens gezegd in een bron...dus Bron graag

John Williams (componist) - Wikipedia - nl.wikipedia.org

En hier met het interview:

John Williams to score Harry Potter and the Deathly Hallows? - soundtrackgeek.com

Nouja, ze zeggen het hier in iedergeval... bij het kopje: PENSIOEN EN ONDERAAN BIJ BEKENDE FILMSCORES, maarja wikipedia is ook door anderen mensen invulbaar.. dus.

Ik zal verder zoeken naar een andere bron!

Waar het misschien wel nog duidelijker staat!

avatar van JohnWilliams

JohnWilliams

Dat interview ken ik, is al sinds augustus te zien

Het blijft dus nog afwachten.

JohnWilliams schreef:

Dat interview ken ik, is al sinds augustus te zien

Het blijft dus nog afwachten.

Wat denk je dan zelf?.. . 1 ding is wel zeker, hooper is ermee gestopt! En John Williams is uitgeroepen tot de beste componist ter wereld...

• 2041 berichten

Eerste Teaser Trailer! The First Harry Potter and the Deathly Hallows Trailer Is Here! | MovieWeb

Ik heb hem gekeken en ik vond hem wel erg goed. De cinematography leek me goed. Het viel me op dat dat duel in het bos erg goed gefilmd was met goed gebruik van handheld (het leek me gewoon heel spannend gefilmd), ook een Minister For Magic die we door het atrium zagen lopen, nogal somber met heel die flitsen zag er geweldig uit... en ja... voor de rest: echt een trailer hè. Geeft bijna niets prijs. Bovendien is ie ook maar 1 minuut.

Albus Dumbledore schreef:

Uhm... daar hebben we het al de hele tijd over!!!!!

Die trailer staat er al lang!!!!!!!

• 2041 berichten

Ja... ik kwam er ook net achter dat de trailer eigenlijk die Sneak Peak is die al maanden geleden uit was gekomen. Ik dacht dat dit weer iets anders was, omdat ik die Sneak Peak niet gezien had. Ik wil eigenlijk niet zo heel veel beelden gaan kijken met deze Potter.

avatar van JohnWilliams

JohnWilliams

MoviefreakRob schreef:

En John Williams is uitgeroepen tot de beste componist ter wereld...

Leuke zin

Maar dat mag iedereen voorzich bepalen natuurlijk.

Voor mij is die de beste!!! Maar ik kan me goed inleven dat sommige mensen andere componisten zien als "de beste".

Wel ben ik het eens met een zin zoals:"Hij is 1 van de beste".

Jules15

Haha pas over jaar in de bios en nu al 9 bladzijdes volgeschreven, ben benieuwd hoeveel bladzijdes er al zijn met de premiere:P

avatar van Minotaures

Minotaures

Mensen kunnen niet wachten, he.

evadege

Heb ik het goed dat de eerste film stopt bij de 'snatchers' (als ik het goed schrijf) -- dat de tweede film dus begint bij t huis van de Malfoy's?

Dan is de tweede film dus voornamelijk een gevecht, dan moeten ze het laatste stuk wel heel erg uitgebreid gaan doen, of heb ik dat mis?

Het leek mij juist beter om de eerste film te laten stoppen bij het punt dat Ron terugkomt..

Heb er wel zin in!!!!

evadege schreef:

Heb er wel zin in!!!!

Ja, ik geloof het wel. Alhoewel de filmmakers nadrukkelijk hebben gezegd dat de splitsing nog kan veranderen in de montage. En ik geef je gelijk. Als Harry, Ron en Hermione worden gepakt door de Snatchers zitten we inderdaad al ruim over de helft van het boek heen. Maar misschien verfilmen ze het uitgebreid en hebben ze er wat scènes bij verzonnen.

avatar van planet_of_death

planet_of_death

Nooit geweten dat ie al op de site stond.

Ik wil graag eerst het boek lezen voor ik de film ga kijken.

evadege

Hmm oké.. dat zou ik op de een of andere manier wel jammer vinden denk ik, aangezien het stuk ervoor ook redelijk vol is van gebeurtenissen die de aandacht moeten kunnen krijgen.

Maar we zullen zien!

Kevin13 schreef:

Harry Potter 7 gaat een licht erotisch deel worden volgens mij. Misschien dat Hermelien en Harry nog seks kunnen hebben voor de ogen van Ron.

Xx_se7en_xX

Ik weet niet of de trailer geldt voor beide delen want anders denk ik dat het eerste deel eindigt net waarbij Harry en Ron het medaillon hebben vernietigd en terug bij de tent zijn. Dat is precies in het midden van het boek en de spannende stukken zijn dan mooi verdeeld over twee films.

Albus Dumbledore schreef:

Ik denk niet dat ze er scenes bij gaan verzinnen. Er gebeurt al zoveel in het boek en héél wat scenes zijn belangrijk voor het verhaal.

avatar van planet_of_death

planet_of_death

Albus Dumbledore schreef:

Bijzonder vette trailer. Nu maar hopen dat Yates het niet verpest.

evadege

Ja dat lijkt mij dus ook de beste verdeling. Dat vind ik ook wel een goede cliffhanger voor zo'n eerste deel. Dat Harry uit het water word gehaald door Ron, maar dat je nog nét niet ziet dat hij het is bijvoorbeeld...

Helemaal gelijk!

@ Xx_se7en_xX

"Ik denk niet dat ze er scenes bij gaan verzinnen. Er gebeurt al zoveel in het boek en héél wat scenes zijn belangrijk voor het verhaal"

Jaa en anders zouden ze er ook net zo goed 1 deel van kunnen maken.

• 2041 berichten

Ik weet zeker dat er wat zelfverzonnen scènetjes bij zullen zitten. En daar heb ik geen problemen mee. Anders is het gewoon zo slaafs het boek volgen. Vind het wel leuk als ze wat risico nemen. Het moet niet ten koste gaan van het verhaal, natuurlijk, het moet wel iets toevoegen, maar meestal vind ik de zelfverzonnen scènetjes of stukjes in een Potterfilm wel leuk.

Xx_se7en_xX schreef:

Ze zeiden wel dat Daniel Radcliffe naakt gaat voor die scène waarin Ron de Horcrux moet vernietigen die schuil gaat in het Medaillon van Slytherin.

Het viel mij op dat er in Harry Potter and the Half-blood Prince een aantal scènes waren weggelaten, die toch belangrijk zijn voor de volgende film.
Bijvoorbeeld het scène waarin Harry samen met Ginny het boek van de Half-blood prince gaat verstoppen.

In het boek staat dat Harry het boek alleen gaat verstoppen, en legt 'm op een plek die hij makkelijk kan herkennen. Hij zet het borstbeeld van een lelijke oude heksenmeester bovenop de kast waar hij het boek heeft verstopt. Hij versiert die heksenmeester met een pruik, een tiara en een DIADEEM. En dat diadeem is de Horcrux. Maar in de film zie je dat niet. Hoe gaat Harry de Diadeem(Horcrux) dan vinden?

avatar van Rabbitto

Rabbitto

Voor mensen die interesse hebben in de Sneak Peak official teaser in 1080P kwaliteit. ik heb gisternacht de teaser van The Deathly hallows geupload.

Het bestand is rond de 160MB en is te downloaden met Nieuwsgroepen.

FTN2DAY | :: 266 users online

of hier  NZBIndex - We index, you search

Ik heb hem zelf nu een paar keer gezien, hijs kort maar ZEER krachtig

avatar van kleinepierik

kleinepierik

Lijkt me een mooi film,

Jammer dat in Harry Potter and the halfblood prince heel veel is weggelaten

avatar van Arbiter

Arbiter

Zag de teaser paar weken geleden in bios, ik hoop dat er in deze deel meer actie zit dan deel 6. En jammer dat Dumbledore dood is.

Kevin13 schreef:

--- Je zegt het net of er een seksscene in komt. Als je zoenen al als een seksscene beschouwd.

Heb ik dan iets gemist? Wanneer zoenen Harry en Hermoine? Daar kun je moeilijk overheen lezen toch? Oh jee, dat ik dat niet weet. Wat erg!

avatar van clockwork72

clockwork72

Ben benieuwd! Altijd leuk een nieuw HP deel.

evadege schreef:

Ze zoenen niet echt maar dat bedenkt ron zich omdat hij dat medaillon te lang om had waardoor hij waanideeën krijgt.dat is ook een grote reden waarom ron hen verlaat

Jules15 schreef:

In het boek zoenen Harry en Hermione helemaal niet. Misschien gebeurt dat wel in de film, om het wat spannender te maken. In de films is het toch wat meer actie altijd.

avatar van Keane1983

Keane1983

Ik kan het niet vaak genoeg zeggen (hoewel ik het hier naar 1 keer zeg)...ik veel het echte centen klopperij om het laatste deel in 2 delen te hakken!!!!!!

Ik bedoel het boek de orde van de fenix is eens zo dik en die hebben ze ook in een dik anderhalf uur gekregen.

Ik denk echt het mijne ervan.....