• 9.383.283 stemmen

Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1 (2010)

Avontuur / Fantasy | 146 minuten

Genre: Avontuur / Fantasy

Alternatieve titels: The Deathly Hallows / Harry Potter en de Relieken van de Dood: Deel 1

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk / Verenigde Staten

Geregisseerd door: David Yates

Met onder meer: Daniel Radcliffe, Emma Watson en Rupert Grint

Releasedatum: 17 november 2010

Plot Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1

"Nowhere is safe."

Heel Groot-Brittannië wordt in haar greep gehouden door Heer Voldemort (Ralph Fiennes), die maar één doel voor ogen heeft: het opsporen en doden van Harry Potter (Daniel Radclife). Terwijl het hele land in oorlog verkeert, houden de bebrilde held en zijn twee beste vrienden Ron (Rupert Grint) en Hermelien (Emma Watson) zich schuil in de verste uithoeken van de Dreuzelwereld. Daar gaan ze op een levensgevaarlijke zoektocht naar de overgebleven Gruzielementen, de voorwerpen die Voldemorts onsterfelijkheid garanderen.

Hermione Granger

Kreacher (stemrol)

Xenophilius Lovegood

avatar van evadege

evadege

Ze zoenen niet echt maar dat bedenkt ron zich omdat hij dat medaillon te lang om had waardoor hij waanideeën krijgt.dat is ook een grote reden waarom ron hen verlaat

Oooh oké! Dat scheelt, hahaha!

avatar van Stephanovic

Stephanovic

Ruurd Kempenaar schreef:
In het boek zoenen Harry en Hermione helemaal niet. Misschien gebeurt dat wel in de film, om het wat spannender te maken. In de films is het toch wat meer actie altijd.

Misschien eventjes opnieuw lezen ^^

avatar van Stephanovic

Stephanovic

Keane1983 schreef:

Ik kan het niet vaak genoeg zeggen (hoewel ik het hier naar 1 keer zeg)...ik veel het echte centen klopperij om het laatste deel in 2 delen te hakken!!!!!!

Ik bedoel het boek de orde van de fenix is eens zo dik en die hebben ze ook in een dik anderhalf uur gekregen.

Ik denk echt het mijne ervan.....

Juist geen centenklopperij. Ik vind het juist recht doen aan de boeken dat er een keertje de tijd voor wordt genomen. Natuurlijk was dit niet bij elke film mogelijk, omdat de cast ook ouder wordt, maar ik vind het mooi dat deze film in twee delen gebracht wordt. Er gebeurt ook zoveel dat aan bod moet komen.

avatar van Kevin13

Kevin13

evadege schreef:

Heb ik dan iets gemist? Wanneer zoenen Harry en Hermoine? Daar kun je moeilijk overheen lezen toch? Oh jee, dat ik dat niet weet. Wat erg!

Was sarcasme gericht op het stuk waar Harry en Hermelien uit het medaillon(?) kwamen.

avatar van Keane1983

Keane1983

Stephanovic schreef:

Daar heb je dan wel gelijk in, hoewel ik vindt dat ze dan dat bij ieder boek hadden moeten doen. Zo zijn er in het vorige deel weer veel dingen niet aan bod gekomen en zoals ik voorheen al zei de orde van de fenix is het dikste boek van allemaal en als ik ga vergelijken met de andere films duurt hij ook het kortst (volgens mij)

avatar van Jules15

Jules15

Jaa dat klopt ook vond ik de film van deel 5 het meest tegenvallen, vooral omdat mijn favoriete stuk: waarin harry een zwerkbalverbod krijgt er niet in zat.
Maar 14 films van harry potter?

• 2041 berichten

Bovendien worden de acteurs dan ook echt te oud, lijkt mij. En veertien is weer heel veel. Bovendien is het met de andere boeken veel moeilijker om er ook echt twee op zichzelf staande films van te maken, met elk boek. Dan heb je geen sterke, spectaculaire climax, wat (met de vele actie) in deel 7 wel makkelijker kan. Ik vind het ook fijn dat ze hiermee recht aan het boek doen. En ja, het is ook geldklopperij, maar de film word er tegelijkertijd ook beter op... dus het is een winwinsituatie.

• 2041 berichten

Een sterk gerucht doet de ronde over de componist van Harry Potter and the Deathly Hallows: part I. Alexandre Desplat gaat waarschijnlijk de filmmuziek verzorgen. De beste man is een winnaar van een Golden Globe, heeft flink wat ervaring (ook in het genre van Potter) en is twee keer genomineerd voor een Oscar. Grappig genoeg had gebruiker JohnWilliams het er laatst nog met mij over dat hij Desplat ook een goede optie vond voor de zevende Potter. Hij liet mij een stukje muziek van Desplat horen, en ik kon ook wel wat Potter-elementen vinden in die muziek. Jammer dat het niet John Williams is geworden, maar in Desplat kan ik me ook erg goed vinden, beter dan in Hooper in elk geval. Maar... het is en blijft een gerucht.

Bron: MuggleNet | The World's #1 Harry Potter Site - Deathly Hallows, Half-Blood Prince, JK Rowling, and much more

planet_of_death

Nog nooit van gehoord. Welke films heeft hij gedaan?

avatar van MoviefreakRob

MoviefreakRob

Albus Dumbledore schreef:

Nou, dan ben ik erg benieuwd.

Even muziek van hem luisteren, want deze componist kennen vele (waaronder ik) niet, dus dan is ie ook niet zo beroemd!

avatar van MoviefreakRob

MoviefreakRob

Ah, ik zie net dat ie ook New Moon heeft gedaan van Twillight.

PS: Die trailer, is al zijn muziek zie ik staan, dus dan componeerd hij zeker deze film!

OMG, New Moon?!

avatar van JohnWilliams

JohnWilliams

Ik wist het al eerder mensen of course...

Ik heb er gelijk maar een artikel bij gezet op filmmuziek.be

Filmmuziek.be - Nieuws - Alexandre Desplat voor Harry Potter!

avatar van JohnWilliams

JohnWilliams

Het is eigenlijk best GEWELDIG dat ik in juli 2009 zei dat Desplat de beste componist voor een Potter film vind. En kijk nu eens! Ik denk dat ze me hebben gehoord hahah!

Voor de mensen die Desplat niet kennen, hij is na John Williams de beste componist voor een Potter film (denk ik). Ik ben benieuwd wat hij ervan gaat maken!

avatar van neo

neo

MoviefreakRob schreef:

Dat er muziek van een bepaalde componist voor de trailer gebruikt wordt betekent niet per definitie dat die persoon ook de originele muziek gaat schrijven. Het is namelijk vaak muziek van oudere werken die men in een filmtrailer gebruikt.

Overigens vind ik dat Desplat zijn talent verspilt met dit soort films. Maar het zal vast wel geheel naar wens zijn van vele.

• 2041 berichten

Ja, hij lijkt mij ook wel goed, hoor. Hij weet wel goede thema's te schrijven. Ik heb net wat gehoord van hem en ik vind het wel klinken voor een Potterfilm. Ja, ik denk echt wel dat hij er iets van kan maken.

Btw, enkele films die hij heeft gedaan: The Curious Case of Benjamin Button, New Moon en The Golden Compass. Op IMDb staat al zijn werk.

avatar van TragieStar.*

Er is al gestemd .

Haal even weg aub.

avatar van Madecineman

Madecineman (moderator films)

Bij deze stem verwijderd.

JohnWilliams schreef:

Ik kan me inderdaad nog herinneren dat je met die naam kwam aanzetten, nu weet ik weer dat hij verantwoordelijk was voor die prachtige tonen van The Golden Compass. Momenteel ben ik naar de OST (niet chronologisch helaas) van The Twilight Saga: New Moon aan het luisteren, als je de link met de laatste delen van Harry Potter legt, klinken die nummers ook niet verkeerd.

planet_of_death

Gelezen ja, weet niet wat ik er over moet denken...

Don MN

Lijkt me toch een leuk idee, al zal het wel grotendeels vanwege financiële redenen zijn. Als het maar niet te veel aandacht vergt, want het verhaal brengt je van hot naar her.

avatar van nathalieke87

nathalieke87

Kijk al uit naar de film.. De boek was al heel goed.. Heb hem zelfs 2keer gelezen.

Don MN schreef:

En je kunt ook nog altijd naar de 2D-versie gaan.

nathalieke87 schreef:

Boek nog niet gelezen. Ga ik even van te voren doen. Goed vergelijkingsmatriaal.

avatar van Orphan

Orphan

Ik kan niet wachten tot Harry Potter en de relieken van de dood in de bioscoop komt, aangezien ik een grote Harry Potter fan ben.

Ook het boek vondt ik echt heel erg leuk dus hoop ik dat de film dat ook is!

En ik las laatst trouwens dat ze in 3D komen!

Albus Dumbledore schreef:

En je kunt ook nog altijd naar de 2D-versie gaan.

Natuurlijk, ik zal bij een HP, indien er een 3D optie komt, uiteraard naar beide versies gaan.

planet_of_death schreef:

Ja, goed materiaal om 'm vervolgens weer de grond in te boren. Een boek valt niet in een film te proppen, als iets dat bewezen heeft zijn het de 6 delen van Harry Potter wel. Ik kijk de film als vervolg op de Half-Blood Prince-verfilming. Dat geeft een fijnere kijkervaring.

Ik ben zeer benieuwd, hoe de 3D versie eruit komt te zien