• 9.383.048 stemmen

Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1 (2010)

Avontuur / Fantasy | 146 minuten

Genre: Avontuur / Fantasy

Alternatieve titels: The Deathly Hallows / Harry Potter en de Relieken van de Dood: Deel 1

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk / Verenigde Staten

Geregisseerd door: David Yates

Met onder meer: Daniel Radcliffe, Emma Watson en Rupert Grint

Releasedatum: 17 november 2010

Plot Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1

"Nowhere is safe."

Heel Groot-Brittannië wordt in haar greep gehouden door Heer Voldemort (Ralph Fiennes), die maar één doel voor ogen heeft: het opsporen en doden van Harry Potter (Daniel Radclife). Terwijl het hele land in oorlog verkeert, houden de bebrilde held en zijn twee beste vrienden Ron (Rupert Grint) en Hermelien (Emma Watson) zich schuil in de verste uithoeken van de Dreuzelwereld. Daar gaan ze op een levensgevaarlijke zoektocht naar de overgebleven Gruzielementen, de voorwerpen die Voldemorts onsterfelijkheid garanderen.

Hermione Granger

Kreacher (stemrol)

Xenophilius Lovegood

avatar van Genre

Genre

Er is al een tweede foto!:

misterwhite schreef:
Als ze dat gaan doen dan gaat de titel veranderen naar:
Harry Potter and the horny fellows

WHAHAHAHAHAHHA!!! OMG... wat een humor weer.

Ondertussen is bekend gemaakt dat Radcliffe ook naakt verschijnt in de scène dat Harry in de tussenwereld zit bij Dumbledore (dit was ook in het boek).

Verder word er ook een kus tussen Harry en Hermione verfilmd (zoals de boeklezers lazen in het hoofdstuk: The Silver Doe, waarin het Horcrux liet zien hoe Harry en Hermione zoenden voor de ogen van Ron).

Tenslotte werd Yates gevraagd wat zijn favoriete scène was van Hallows. En dit betreft, tot mijn verbazing, een korte, door de filmmakers toegevoegde, scène waarin Harry en Hermione dansen. Het stukje is volgens Yates heel erg mooi en integer, hij noemt de scène zelfs "Priceless".

Bron:
MuggleNet | The ULTIMATE Harry Potter Fansite - Deathly Hallows, Half-Blood Prince, JK Rowling, and much more

Kevin13

Harry Potter 7 gaat een licht erotisch deel worden volgens mij. Misschien dat Hermelien en Harry nog seks kunnen hebben voor de ogen van Ron.

avatar van jimcarrey gek

jimcarrey gek

Kevin13 schreef:

Jij bent dan ook geen kind .

toevallig ben ik 12 jaar

Ja, ik hoop voor Warner Bros. dat de film geen R-rating krijgt

Albus Dumbledore schreef:

Ja, ik hoop voor Warner Bros. dat de film geen R-rating krijgt

Het zal mij niet verbazen als er ooit een adult versie van uit komt.

jimcarrey gek schreef:

toevallig ben ik 12 jaar

Je bent toch ietsje volwassener dan de normale 12-jarige. Je hebt Punch-Drunk Love in je Top10 staan, velen onder jouw leeftijdscategorie zullen die nog niet bekeken hebben.

avatar van Genre

Genre

Eerste sneak peak!:

• 2041 berichten

Kijk ik niet. Normaal kijk ik bij een Potterfilm zowat elk beeldmateriaal, maar nu wil ik dat heel miniem gaan houden. Ik had bij deel 6 namelijk het gevoel dat ik de film al had gezien. Ik wil me hier weer echt laten onderdompelen in het avontuur, zoals dat vroeger was, zonder dat ik bij elke scène zoiets heb van: hey, dit kwam uit de trailer, hey dit heb ik al op de foto gezien...

misterwhite

Ik wil dus absoluut geen trailers, sneak peaks, reclame zijn van de 2 laatste delen. Ik wil volledig verrast worden.

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

Jullie weten niet wat jullie missen. Emma Watson is naakt te zien in die sneak peak!

misterwhite

En daar kom je nu pas mee af

avatar van Jules15

Jules15

haha ik lees het nu, en is het filmpje verwijderd

Leland Palmer schreef:

Haha, volgens mij moet ik hier echt geen zak van geloven.

En anders zie ik dat wel in de film, zodra ie draait.

Voor degenen die willen, hier is de Sneak Peak van 'Hallows'. Schijnt interessante footage op te staan. Ik kijk hem lekker niet .

UPDATED Videos: First teaser trailer for Deathly Hallows released - SnitchSeeker.com

avatar van supermovieman

supermovieman

Ik vind het een fantastische trailer, hij ademt ook een heel nieuw sfeertje uit vergeleken met de vorige films!

avatar van Artemis_fowl

Artemis_fowl

En er is ook wat meer bloed, zoveel heb ik in alle films bij elkaar nog niet gezien!

avatar van movie acteurs

movie acteurs

JohnWilliams schreef:

Niet om de film zelf?

JohnWilliams

De film zelf word net zoals het boek denk ik erg goed. Ik ben erg benieuwd hiernaar. Ze doen hetzelfde als bij Pirates of the Caribbean 2 en 3. Ze filmen ook stukjes van het laatste deel. Ik ben nieuwschierig naar het eindresultaat. Volgens mij word dit wel een topper al blijf ik het jammer en raar vinden dat Yates ook deze gaat maken.

JohnWilliams

Ik ga misschien de trailer later kijken, voor nu wil ik het nog lekker geheim houden.

avatar van tommykonijn

tommykonijn

Laat maar komen, bijna elke Potter is me goed in de smaak gevallen (opna deel 5).

JohnWilliams schreef:

Ik ben benieuwd wie de componist wordt.

Het moet gewoon John Williams worden!

Kevin13

Dramatiseren jullie nu niet? Het is niet dat John Williams HP draagt, of dat hij zo'n aanvullende waarde geeft aan de film. Bijlange niet. Hij zorgde gewoon voor de muziek, deed dat goed moet ik wel toegeven. Maar nu doet iemand anders het. Heb ik gemerkt dat er iemand anders was? Neen. En waarom niet, omdat het totaal niet belangrijk is wie nu de componist is! Al was het mijn eigen vader, het zou me nog altijd geen reet kunnen schelen. En de rest van de wereld ook niet.

Kevin13 schreef:

En de rest van de wereld ook niet.

Ik weet niet hoeveel films jij hebt gekeken Kevin maar zo te horen heb je er nog niet veel ervaring in...de muziek draagt de film. En daarom is het dus belangrijk wie de componist is! En laten we nou maar ophouden over de muziek.

Kevin13

Toch niet hoor. Muziek wordt meestal in een film gestopt om bij de kijker bepaalde emoties los te wekken omdat de film zelf het niet kan. Goede voorbeelden zijn Star Wars, Harry Potter, Titanic,... Natuurlijk zijn er zat van uitzonderingen. Maar als je films kijkt zoals Che, One Flew over the Cuckoo's Nest merk je dat muziek zeker niet noodzakelijk is. Ook The Wire maakt vrijwel geen gebruik van muziek, maakt alles lekker rauw zoals het hoort. Met onnodig gebruik van muziek zou heel die serie een pak minder mooi zijn om naar te kijken.

• 2041 berichten

De muziek is een sterke bijdrage aan de sfeer van een film! Wij (en vooral JohnWilliams ) overdrijven misschien, maar jij overdrijft ook door te zeggen dat de muziek totaal niet belangrijk is. Het is niet het belangrijkste voor een hele film, maar vooral bij een fantasy-film als deze, draagt het heel veel bij aan de sfeer. En gezien wij vinden dat John Williams deze taak het beste heeft volbracht, hopen wij dat hij de nieuwe componist word. Punt. En overdrijven mag, toch?

Kevin13

Carnivalé maar eens bekijken dan . Ik snap jullie punt wel hoor, maar ben het er gewoon niet mee eens.

avatar van IcU

IcU

Net de teaser ontdekt. Ik heb het boek gelezen (oke, ik geef toe; geluisterd) en de herkenning is weer ouderwets leuk. Ik heb na de eerste 3 geen boek meer aangeraakt. Het is toch wel leuk om af te wachten terwijl je al weet wat er gebeuren gaat.

David Yates vind ik een geweldige keuze. Hij heeft na het debakel dat zichzelf the Order of the Fenix noemt enorm goed bewezen met The Half Blood Prins. Als John Williams de muziek weer doet is dit ook ten goede, hoewel ik vind dat Hooper ook een geweldig stukje muziek heeft afgeleverd (met het nummer 'Dumbledores farwell' als absoluut hoogtepunt.)

avatar van Don MN

Don MN

@ Kevin

Ook in One Flew Over The Cuckoo's Nest wordt de toon gezet door de muziek gecombineerd met het beeld van de natuur aan het begin. Ik geef toe dat er tijdens de film weinig tot nauwelijks muziek in zit, maar onderschat muziek bij film niet.

Star Wars, Harry Potter (1&2) en Titanic zijn voorbeelden waar muziek op een positieve manier kan overheersen en zwaarder meetellen aan het totaalbeeld dat je van een film overhoudt. Ik snap niet dat je het als een soort losstaand deel ziet, het is een deel dat hoort bij het pakketje.

Kevin13 schreef:

Dan niet. Ik ben het wel met mijn standpunt eens. Goh... wat logisch toch eigenlijk...

Hoop dat Yates deze film ook wat grimmiger maakt. Was wel te merken dat de makers zich inhielden voor het jongste publiek in de vorige films. Hopen dat dat hier iets minder word gedaan, dit is toch wel het laatste deel en hierin is het openlijk oorlog. Nog wel dat het PG-13 blijft, maar dan wel op de grens van PG-13. Zoals Lord of the Rings en The Dark Knight.