• 9.382.648 stemmen

Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1 (2010)

Avontuur / Fantasy | 146 minuten

Genre: Avontuur / Fantasy

Alternatieve titels: The Deathly Hallows / Harry Potter en de Relieken van de Dood: Deel 1

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk / Verenigde Staten

Geregisseerd door: David Yates

Met onder meer: Daniel Radcliffe, Emma Watson en Rupert Grint

Releasedatum: 17 november 2010

Plot Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1

"Nowhere is safe."

Heel Groot-Brittannië wordt in haar greep gehouden door Heer Voldemort (Ralph Fiennes), die maar één doel voor ogen heeft: het opsporen en doden van Harry Potter (Daniel Radclife). Terwijl het hele land in oorlog verkeert, houden de bebrilde held en zijn twee beste vrienden Ron (Rupert Grint) en Hermelien (Emma Watson) zich schuil in de verste uithoeken van de Dreuzelwereld. Daar gaan ze op een levensgevaarlijke zoektocht naar de overgebleven Gruzielementen, de voorwerpen die Voldemorts onsterfelijkheid garanderen.

Hermione Granger

Kreacher (stemrol)

Xenophilius Lovegood

avatar van darthconner

darthconner

ik zou niet zeggen de beste, maar toch wel één van de betere.

misterwhite

Eigenlijk moet deze film iets compleet anders zijn dan zijn voorgangers. Met een compleet andere sfeer, het boek is ook heel anders dan zijn voorgangers

Wat ik wel hoop is dat er weer wat humor in zit zoals deel 6.

Don MN

Misschien wel een aantal grappige stukjes. Ik verwacht heel veel spektakel en iets minder licht dan 'Half-Blood Prince'.

• 2041 berichten

Ik wil juist dat dit de meest duistere en spannende Harry Potter film gaat worden. Dus zeker minder licht dan zijn voorganger. Natuurlijk wat humor, ja. Ik hoop ook dat Radcliffe en Bonnie Wright met sprongen vooruit zijn gegaan (vooral Wright) sinds deel 6. En ik kijk heel erg uit naar Ralph Fiennes als Voldemort.

Don MN

Natuurlijk, sinds het vierde deel is de spanning te snijden als Fiennes zich even laat zien. De verwachtingen zijn weer hoog.

Spoiler voor deel 7!!!!

Deel 7 gaat sowiezo een andere sfeer bevatten dan in deel 5 en 6. Mede omdat het in 2 delen is maar ook omdat het zich niet meer afspeelt op Zweinstein. Hoop wel dat Yates zijn camera niet op Harry gaat blijven plakken. Dat je in de film ook de avonturen van Marcel ziet op Zweinstein, Ron die het trio verlaat etc.

Maar dat zal waarschijnlijk niet gebeuren.

Qua sfeer verschillen Order of the Phoenix en Half-Blood Prince enorm van elkaar, maar vooral technisch is te zien dat we met dezelfde regisseur te maken hebben. Als hij de boeken volgt, volgen we Harry, daar beleef je de avonturen ook alleen door zijn ogen.

Kevin13

Mja zou dan misschien ook het beste zijn. Moest hij alle personages volgen zou 2 delen niet genoeg zijn volgens mij.

Btw, is er al een acteur gecast voor Desiderius?

Don MN

In beide delen zal Aberforth Dumbledore gespeeld worden door Ciarán Hinds. Goede keuze lijkt me, die acteur speelt altijd wel solide.

Daarnaast speelt Jamie Campbell Bower de rol van Gellert Grindelwald. Hij was ook te zien in het Nederlandse Oorlogswinter en de nieuwste Twilight. De vader van Luna, Xenophilius Lovegood, door Rhys Ifans die een geweldige nutt-role heeft neergezet in Notting Hill.

Kevin13 schreef:

Btw, is er al een acteur gecast voor Desiderius?

Volgens mij word wel de scène verfilmd waarin Luna word gekidnapt van de trein. Dat was een sterk gerucht, dacht ik.

• 2041 berichten

Eush, die samenvatting heb ik geschreven . Alleen wel lelijk dat ik alle begrippen en namen in het Engels heb geschreven, maar dat er wel 'Perkamentus' en 'Hermelien' staat.

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

Albus Dumbledore schreef:

Eush, die samenvatting heb ik geschreven .

Bedankt nog hé.

De namen die nog niet in de goede taal zijn mag je via een correctie doorvoeren (als je wilt). Jij als het schoolhoofd zal daar geen problemen mee hebben neem ik aan.

avatar van AHWA

AHWA

Het wachten is op de trailer

HarmJanStegenga schreef:

Bedankt nog hé.

Hahaha... ja... die gebruikersnaam van mij zou ik best eens willen veranderen als dat kon. Toen ik lid werd van deze site was ik nog een stuk jonger en was ik een ENORME fan van Harry Potter. Nu ben ik wat ouder en is dat iets minder, maar die naam blijft.

Over de samenvatting: graag gedaan.

Btw... nog wat nieuwtjes: in een interview met USA-today vertelt regisseur David Yates in wat voor stijl Deathly Hallows zal worden gefilmd: het word allemaal wat realistischer, wat serieuzer, zegt hij. Het gaat over drie vluchtelingen gevangen in de grote boze wereld, waarin ze geen thuis hebben (bron: http://www.usatoday.com/life/movies/news/2009-12-01-potterfirstlook01_ST_N.htm).

Ook wil Yates, net zoals in het boek, Harry naakt laten zien (bron: Broken link - aceshowbiz.com).

avatar van Metalfist

Metalfist

Vandaag toegevoegd en nu al 6 pagina's? Damn

Anyway, ik ben hier best wel benieuwd naar. Overlaatst nog eens heel de reeks gelezen dus ik ben benieuwd of ze een mooi sluitend slot op de filmreeks kunnen maken.

• 2041 berichten

Er was in het forum een topic over deze film. De berichten daarvan zijn gewoon hierin geplaatst. Dus het is niet zo dat heel die 165 berichten vandaag zijn gepost .

Ik ben ook heel erg benieuwd. Deel 5 en 6 vielen een beetje tegen (ondanks dat het nog goede en leuke films waren), maar ik hoop dat dit tweeluik de KNALLER gaat worden.

Kevin13

Harry naakt? Is dat in het hoofstuk de zeven Potters?

misterwhite

De cast is wel echt groot

avatar van jimcarrey gek

jimcarrey gek

ben eens benieuwd mag duisterder zijn dan deel 6 kan er niet op wachten

Don MN

Leuke en sterke samenvatting Albus.

avatar van Pieter Montana

Pieter Montana

Ik moet nog altijd dat laatste deel lezen. Toch maar eens doen voor de film uitkomt.

Kevin13 schreef:
Harry naakt? Is dat in het hoofstuk de zeven Potters?

Nee, in het hoofdstuk de Zilveren Hinde, waarin Harry zich uitkleed om in het meer te duiken.

Oh, en thanks Don MN

En mag zeker duisterder zijn dan deel 6 ja. Maar als de film wat realistischer en 'echter' word en gaat over drie vluchtelingen in de gevaarlijke wereld (zoals regisseur Yates zegt), dan word hij wel duisterder denk ik. Ik hoop ook dat ze zich niet gaan inhouden bij de harde scènes.

Kevin13

Het zou zeer gewaagd zijn moest Yates Harry naakt laten rondlopen. Maar dat idee zal nooit geaccepteerd worden, het is en blijft een kinderfilm. Het is niet de bedoeling dat kinderen de cinema gaan uitlopen met een trauma voor heel hun leven.

avatar van jimcarrey gek

jimcarrey gek

hé ik heb er geen problemen mee

Kevin13

Jij bent dan ook geen kind .

Albus Dumbledore schreef:

Oh, en thanks Don MN

No problem, info over naaktscène via MSN Vandaag (bevat spoilers):
Harry Potter naakt in DH: Part 1

Kevin13 schreef:

Gewaagd is goed . En bovendien, ze gaan echt niet de 18+ onderdelen van Radcliffe's lichaam laten zien, waarschijnlijk alleen zn naakte bovenlijf. Ik vraag me dan af, in die scène, gaat Emma Watson dan ook naakt? Daar sta ik wat meer op te springen dan op Radcliffe .

Kevin13

Moest zij naakt tevoorschijn komen lopen er geen kinderen de bios uit, blijven ze mooi zitten .

misterwhite

Als ze dat gaan doen dan gaat de titel veranderen naar:

Harry Potter and the horny fellows

Don MN

Ja, dat wordt beslist de titel van zo'n parodie waar ze natuurlijk in 2012 ofzo mee gaan komen. Ik hou het mooi bij 't origineel.

misterwhite

Laten we maar hopen dat ze hier geen parodie van maken zoals ze al hebben geprobeert bij epic movie.