• 9.379.675 stemmen

Geregisseerd door: Kevin Greutert

Met onder meer: Tobin Bell, Betsy Russell en Costas Mandylor

Releasedatum: 31 december 2009

Plot Saw VI

"The game has come full circle."

Agent Strahm is overleden, en detective Hoffman wordt naar voren geschoven als de onbetwiste opvolger van Jigsaw's erfenis aan gruwelijkheden, waaronder weer een van te voren opgezet plan waarin gevangenen zich moeten bewijzen tegenover de zonden die ze zijn begaan. Wanneer de FBI bijna op het punt staat om Hoffman te arresteren, zet hij een nieuw spel in werking, met daarin de laatste wensen van Jigsaw die ter uitvoering moeten worden gebracht.

avatar van rep_robert

In vergelijking met oude horror reeksen blijft het niveau in de Saw reeks nog wel redelijk onderhoudend. En ja tuurlijk, de film niet goed, maar voor een deel 6 uit een reeks vind ik het wel meevallen. Vooral nadat ik laatst Halloween 6(Hall6ween) heb gekeken merk je wel dat het niveau niet zo dramatisch laag is

avatar van Xen0n

Xen0n

Vond dit wel aardig, het verhaal word alleen te wazig gemaakt met die telkens nieuwe 'ontwikkelingen' die dan weer iets met het verleden te maken hebben. Om toch deze 6e film ook nog te kunnen koppelen met die 1e... Acteerwerk zoals eerder gezegt van een zeer laag niveau.

Behalve natuurlijk Jigsaw, dat personage blijft boeien. Waarschijnlijk houden ze die er zo onmogelijk lang in om ook die fans er bij te houden. Het is raar maar toch blijven alle schaapjes deze reeks volgen(inclusief mijzelf), terwijl er genoeg betere films zijn.

avatar van merijn82

merijn82

• 1931 berichten

Lennon schreef:

En die conclusie heb je al na 6 delen getrokken???

Snap wel wat je bedoeld hoor, en kan me er enigszins wel in vinden.. maar deze conclusie had je na deel 3 ook al wel kunnen trekken, dat je het toch haalt tot aan deel 6 geeft dus toch aan dat je het interesse wekt...

Nou ik wilde er inderdaad weer eens 1 proberen, na 4 en 5 gemist te hebben. En je hebt gelijk, ergens vind ik dat martelconcept van Saw wel interessant. Zeker na het goede eerste deel. Maar de uitwerking daarvan in dit deel (en ook in 3 en in mindere mate 2) vind ik om te huilen zo slecht.

avatar van FLH

FLH

Ze hadden moeten stoppen na deel 3. Vanaf 4 t/m 6 echt flink achteruit gegaan. Het is nu zo'n uitgemolken verhaal, elke keer toch maar weer iets erbij verzinnen met flashbacks om maar weer een nieuw deel te maken. Het verhaal zelf is totaal niet meer interessant en ook de "jigsaw games" vond ik weer erg tegenvallen.

avatar van berrydrum

berrydrum

ik vond hem aardig goed vraag me alleen af of hofman dood is heeft iemand daar antwoord op?

avatar van SSS

SSS

FLH schreef:

Regisseur Kevin Greutert heeft de aanval geopend op filmstudio Lionsgate, omdat die hem ervan weerhoudt om 'Paranormal Activity 2' te regisseren.

Lionsgate verplicht Greutert 'Saw VII' te maken, waardoor hij voorlopig geen tijd heeft voor het vervolg op 'Paranormal Activity'.

"Op dit moment strijd ik voor gerechtigheid", schreef Greutert op zijn website. "Ik moet er wel voor zorgen dat mijn emoties niet doorslaan naar haat en woede, omdat dit je leven compleet overhoop kan gooien. Hopelijk kunnen we tot een goede oplossing komen."

Greutert kondigde vorige week aan dat hij het vervolg op 'Paranormal Activity' gaat maken. De film zorgde vorig jaar voor een grote verrassing door flink te scoren in de bioscopen.

Verplicht

De film sleepte wereldwijd ruim 151 miljoen dollar binnen terwijl het budget slechts vijftien duizend dollar bedroeg. Lionsgate houdt Greutert echter aan een clausule in zijn contract, waardoor hij verplicht is 'Saw VII' te regisseren.

"Ik moest zojuist mijn moeder van 83 het nieuws brengen dat ik niet de film ga maken waar met de hele familie zo naar is uitgekeken", schreef Greutert in een later bericht.

"Ja, ik ga nu voor de zoveelste keer mensen filmen die gemarteld worden. We moeten een film die zij ook kan kijken een jaar uitstellen." Greutert heeft de berichten inmiddels van zijn website gehaald.

nu.nl

@ Berrydrum

Hij leeft nog, Costas Mandylor - Wikipedia, the free encyclopedia - en.wikipedia.org

avatar van rep_robert

Lachen, nu weet ik al zeker dat Saw VII niet hoger dan een 1,5* gaat scoren bij mij Als de regisseur dr ook al geen zin in heeft...

avatar van berrydrum

berrydrum

SSS je zegt dat hij nog leeft maar misschien speelt hij wel aleen nog in de terug blikken. (ik hoop dat hij nog leeft)

avatar van Akkiej

Akkiej

Ach, sinds john kramer dood is, is de kwaliteit van elke film steeds maar afgenomen. Deze film had dan nog wel wat, maar er zit al lang geen normaal verhaal meer in.

Jigsaw moet weer leven!

avatar van Phantasm

Phantasm

Ook dit deel viel me nog mee, over het geheel genomen een aardige filmreeks of verschijnt er misschien ook nog een:SAW VII?

We wachten af.

avatar van Lui

Lui (crew films)

• 11914 stemmen

Er komt inderdaad nog een Saw VII. Sterker nog; het filmen begint de 8ste van deze maand al!

avatar van hangtangding

hangtangding

Ik vind deel 1, 3 en 5 en 6 het best!

Ik heb net 6 gezien en ik vond hem niet tegenvallen.

Goed in elkaar gezet, interessant die flashbacks, zodat je meer komt te weten over de andere delen..

Alleen ik hoopte wel dat die Hofman wel dood zou zijn nu, (zal wel weer niet) want nu mogen ze toch echt wel eens stoppen..

Hoe blijven ze het verzinnen, die apparaten.

Maar goed saw blijft leuk, hoe dan ook

avatar van Spetie

Dit deel is wel ongeveer wat ik ervan verwacht had. Na het wat betere vijfde deel zakt het allemaal qua verhaal wel in. Wederom zijn er talloze flashbacks waarin we weer wat meer over het leven van Jigsaw te weten komen. Het lijkt op een gegeven moment allemaal wel erg ver gezocht en het dat er telkens weer nieuwe hulpjes van Jigsaw bijkomen begint nu ook wel een beetje te vervelen. Gelukkig doet de film dat nog niet. Dat komt vooral doordat deze film zich weer grotendeels richt op de gruwelijke vallen, die er goed uitzien en soms lekker bloederig zijn. Het acteerwerk is gewoon slecht met Costas Mandylor voorop, die trouwens een stuk dikker geworden is volgens mij. Het voorloop is voorspelbaar, maar wel vermakelijk, al ben ik net als na het vierde deel wel weer even klaar met de reeks. Maar goed ik weet van mezelf dat ik ook een deel zeven weer ga bekijken. Ach ja tot over een klein jaar zullen we maar weer zeggen.

avatar van sverzijl

sverzijl

Eigenlijk alleen de martelscenes gezien van dit deel, de rest doorgespoeld. Wel weer leuk gevonden allemaal, maar nu toch inmiddels wel genoeg uitgemolken.

(hm, blijkbaar niet want er komt nog een deel VII zie ik nu)

avatar van nl1sms

nl1sms

het wordt een beetje rommelig in deel 6 vind ik. Zo en zo is het jammer dat ze zolang doorgaan met Saw. Deel 1 en 2 waren gewoon het beste en daarna werd het steeds minder met als dieptepunt deel 5. Ik ben groot Saw fan maar van mij mogen ze nu stoppen. Het wordt nu net als vrijdag de dertiende met honderd delen.

avatar van helleke

helleke

Dit deel moet niet onderdoen voor de andere Saw-films.

Wel weer zeer inventieve martelapparatuur.

Ge vraagt u af hoe ze er toch maar opkomen.

Zouden ze een sadist of seriemoordenaar raadplegen om tips te verkrijgen?

3 sterren, maar ze mogen er dan stilaan een slotje opzetten op de Saw films.

avatar van BandietjeXL

BandietjeXL

weer een reeks uit de saw serie.

Film was te kijken, maar niet echt een goeie.

om nu een 1 te geven vind ik niet goed

maar een 3 is hij ook niet waard.

ik moest er wel om lachen, en hij is best gruwelijk onsmakelijk.

vandaar de 2.5 voor goorste film die ik gezien heb in 2010.

misschien komt er nog meer

avatar van Donvado

Donvado

Ik betrap mezelf erop dat ik ook deze weer gekeken heb, ondanks dat ik alles na 1 niet goed vond! Toch zal de formule goed zijn! Vind het vaak wel lastig om alles nog precies te volgen.

avatar van SaNDuTjE

SaNDuTjE

Wederom een tegenvallende 'aflevering' van Saw.

Uiteraard is het vernieuwende er al lang en breed van af en is de film niet meer dan martelscenes afgewisseld met slecht acteerwerk.

Het slimme van dit concept is dat de martelscenes er voor zorgen deze film eigenlijk nooit saai worden en er net op tijd voor zorgt dat er weer iemand het leven 'zuur' wordt gemaakt. De keerzijde is dan natuurlijk dat er geen ruimte is voor een fatsoenlijk verhaal of uitgediepte karakters.

Verhaal is wat er dit keer nog meer ontbrak dan bij de vorige delen. Nu is eigenlijk alles al bekend en zijn er geen echte verrassingen/twist meer.

Toch is het geen slechte film, ondanks de vele delen en de bovengenoemde punten. Maar beter is het er ook niet op geworden.

Hopelijk komt er met deel 7 een waardig einde aan deze reeks.

avatar van Freckles

Freckles

Ze zouden nu toch echt wel moeten stoppen.

avatar van jigsaw1996

jigsaw1996

de saw films hebben iets dat je toch weer elk deel wil zien

avatar van Gienie

Gienie

Het is voor mij nu ook wel klaar met SAW

avatar van El-royo

El-royo

Deze films worden eigenlijk nooit saai door de martelingen, waarvoor je de film toch gaat kijken. Het wordt echter afgewisseld door slecht acteerwerk en een matig verhaal. 2,5*

avatar van tommy_movies

tommy_movies

Beste van de Saw serie's tot nu toe.

avatar van Brabantse

Brabantse

Niet echt de beste van alle delen... Ook het verhaal was niet echt boeiend...

avatar van SmuttWars

SmuttWars

Ik weet niet eens of ik deze gezien heb joh, ik de laatste die ik gezien heb in de bios gezien, maar ik weet niet meer wanneer en aan het plot weet ik het ook niet meer...ik kan em alleen wat martelscenes herinneren van de laatste...LOL

avatar van Bounty

Bounty

nl1sms schreef:

Freckles schreef:

Ze zouden nu toch echt wel moeten stoppen.

Gienie schreef:

Het is voor mij nu ook wel klaar met SAW

Oke, nu is het toch echt aan de moderators.. Waarom er mensen zijn die telkens zeggen dat het wel genoeg is? Op 1 pagina vind ik al meerdere teksten dat dit wel een genoeg moet zijn met die films. Jongens, op dit soort reacties zit ik niet te wachten als ik deze film wil zien.

Ik word er schijtziek van, van mensen die elke keer maar weer, elke SAW film hun geweldige reactie laten blijken. Remove die reacties moderators totaal nutteloos.

ON: Sterk verhaal en sommige stukken toch weer verrassend leuk om erachter te komen. Tobi is echt een held, wat een perfect figuur voor SAW. En zeker het succes erachter.

avatar van buurman5

buurman5

Als mensen hun mening niet meer mogen geven, wordt het wel heel saai hier.

Zolang het onderbouwd is, moet je alles kunnen zeggen - positief of negatief.

avatar van kiwiitje

kiwiitje

ik wil hem ok nog zien, en niets weer houdt me om niet te kijken,,, ook niet als mensen zeggen hij is zeer slecht.

heb voorstukjes gezien en die apparaten alleen al zijn al super gaaf! ik hoop alleen wel, dat hij iets minder ranzig is als deel 3 of 4 (weet ff niet meer precies) met die varkensmolen... daar draaide mijn maag echt van om..

avatar van Dr. Salvador

Dr. Salvador

Is deze film nog het zien waard, en is het beter dan het vreselijke 5de deel?

Want mijn zus haalt hem sowieso wel, maar dan kijk ik hem ook wel, maar alleen als het beter is dan deel 5.