Genre: Horror / Thriller
Met onder meer: Tobin Bell, Betsy Russell en Costas Mandylor
Releasedatum: 31 december 2009
Bekijk via Videoland
Plot Saw VI
"The game has come full circle."
Agent Strahm is overleden, en detective Hoffman wordt naar voren geschoven als de onbetwiste opvolger van Jigsaw's erfenis aan gruwelijkheden, waaronder weer een van te voren opgezet plan waarin gevangenen zich moeten bewijzen tegenover de zonden die ze zijn begaan. Wanneer de FBI bijna op het punt staat om Hoffman te arresteren, zet hij een nieuw spel in werking, met daarin de laatste wensen van Jigsaw die ter uitvoering moeten worden gebracht.
- Trailer (YouTube)
Pamela Jenkins
Simone
Eddie
Bottleneck
Een beter verhaal, maar erg tegenvallende kills.
Het plot is een stuk 'geloofwaardiger' en speelt in op je gevoel van onrecht. Jigsaw heeft een persoonlijk motief maar ontpopt zich ook steeds meer tot een of andere goedheiligman die algemeen onrecht bestrijdt. Deed me aan Se7en denken.
Het teruggrijpen naar voorgaande delen begint wel irritant te worden maar is gelukkig niet zo heel prominent aanwezig.
Het draait nu allemaal om keuzes voor personen wat op zich wel slim is, maar de traps zijn zwaar teleurstellend en daar gaat het toch uiteindelijk om. Het gekruip door de gangen met de hitte is te rommelig, en de ophanging niet bijzonder.
De ronddraaiende attractie met een hoop geschreeuw vind ik theatraal, daar had ik van tevoren veel meer van verwacht dan alleen een simpele gun.
De beginscene was wel ranzig, maar het einde niet zo hard als deel V, jammer.
DonLeone
ik vond de film in het algemeen beter dan het einde ervan, van alle Saw-films zeker wel het meest dwaze einde
Siem Shady
Beste fimfreaks,
Dit is er volgens mij meer eentje voor de echte saw fans aangezien jigsaw zelf eigelijk niet meer zoveel in actie komt.
de traps zijn wel orgineler dan in de vorige delen vind ik.
(maar dat is onderhand wel een MUST na 6 delen natuurlijk)
En het einde? tja..ik hou wel van de saw-series dus kom maar op met deel 7. Maar als de puzzel nu compleet zou zijn is het ook prima!
kortom: een bloederig deel voor de fans
tjek
Aardige kills weer alleen wat gezegt wordt behoorlijk wat flashbacks.
Sterk geacteerd.
3,5 ster
Bof.
Wel beter dan deel V, maar dat was dan ook wel een dieptepunt in de reeks. Toch vond ik die niet op het niveau van de betere films uit de reeks.
Costas Mandylor is toch wel een érg slecht acteur en het verhaal blijft steeds iets teveel terugharken naar eerdere delen. Flashbacks ten spijt weet ik echt niet meer wat er zich allemaal in deel 3 afspeelde. Zal vast ook wel beter werken in een marathon, maar Saw blijft een te pover verhaaltje hebben om er veel tijd aan te besteden.
De machines en kills zijn wel weer wat beter, hoewel Greutert duidelijk regietalent mist om het écht goed in beeld te brengen. Daarnaast ook een klein minpuntje bij de eerste trap die puur gebaseerd is op gewicht. Ipv je eigen arm eraf te hakken kan je beter beide messen op de schaal gooien. Toch begint de lol een beetje op te geraken, na 6 afleveringen vol roeste contrapties met radartjes mag het wel weer eens iets anders zijn.
Toch blijft de film vlot, af en toe aardig goor en visueel relatief aantrekkelijk. De korte speelduur zorgt dan ook voor een nipte voldoende, maar voor deel 7 mag het weer iets meer zijn.
Dieptepunt bereikt.
Want dit kun je veel noemen, maar geen goede film.
Toegeven, voor genre-liefhebbers zit er aardig wat gore in. Verder helaas niets. De spelletjes zijn inmiddels voorspelbaar en afgezaagd (kon het niet laten). Ook geen enkele keer in spanning gezeten.
Na een uitstekend deel 1 en twee vermakelijke horror-vervolgen kwam de nieuwe draai bij deel 4. Er moest zonodig weer een goed verhaaltje in, met lekker veel twists. Net zoals bij deel 1. De mensen klaagden immers dat de twee vervolgen minder sterk, maar des te goorder waren? En zo begon men aan de eerste soap-achtige ontwikkelingen met tussendoor? Juist ja, nog goordere kills. Die kills werkten vaak wel, maar het GTST-gedoe niet. Helaas ging men met deel 5 rustig verder op dit nieuw ingeslagen pad. En nu dus ook met deel 6.
Eerst had ik nog heel even het vermoeden dat het een meevallertje kon worden. Helaas. Nog meer soap-achtige ontwikkelingen en nog meer twists. Het enige wat aan deze meuk ontbreekt is een romance. Irene Cara zou jaloers moeten zijn op deze flick, want zelden heb ik zoveel Flashbacks op een rijtje gezien. En nee, ik weet niets meer van deel 4 en 5. Vond het toen al een warboel. Welke gek wil überhaupt bijhouden wie mèt en wie tegen elkaar is en waarom? Ik niet i.i.g., no thanks.
De spaarzame games zijn aardig maar, zoals ik al eerder meldde: voorspelbaar en afgezaagd (hoppatee, nog een keertje). Ook niet sterk in beeld gebracht overigens. Vond het geheel, visueel gezien, ook allesbehalve sterk. Vond de look eerder goedkoop dan eng.
Bell valt nog enigszins te pruimen, al lijkt hij zo stoned als een garnaal. De rest van de cast is beduidend minder. M.u.v. misschien wel Outerbridge.
Nope, er valt weinig verder te zakken. Maar de schrale uier zegt mij dat dit wel zal gaan gebeuren.
Slecht.
Jeemz
ik heb vandaag eerst 3 gekeken toen avondeten en daarna 4, 5 en 6.
nou ik heb op t puntje van mn stoel gezeten
lekker pijnlijke dingen weer maar wat ik zo geniaal van de saw reeks vind is dat ze blijven komen met complotten en andere dingen die je in de vorige films niet heb gezien waardoor de stukjes in elkaar vallen. en dat voor een deel 6. ik verheug me op de 7e
tis toch wel knap dat iets je blijft boeien tot het eind. dat lukt bij sommige films niet eens een uurtje.
DVD-T
Weer een klein beetje beter dan deel 5.
Het begint erg leuk, Een fantastisch begin. Daarna wordt er even wat tijd genomen om de karakters voor te stellen die in de spelletjes gaan meedoen. Heel anders dan de andere Saw films deden. Het doel om mee te kunnen leven met die personages is dan ook niet helemaal geslaagd. Komt ook een beetje door de overdaad van de Saw films. Het is alweer het zesde deel in 5 jaar tijd. Je moet in deze film ook weer echt goed opletten, want naast de flashbacks heb je weinig om op terug te grijpen. Dit is zeker lastig als je de vorige delen niet zo best meer kunt herinneren. Eigenlijk zou je nadat er geen Saw film meer komt een marathon moeten houden omdat met de film het plot ingewikkelder wordt en er uit alle delen weer wat wordt bijgehaald om het totaal plaatje compleet te maken.
De vijfde film van Saw wordt met deze film ook weer wat beter. Datzelfde gebeurde ook al bij het derde deel toen ik vier zag. Best goed als je nagaat dat het origineel nu al 5 vervolgen kent. De plot is meteen weer een stuk interessanter, al is het niet meer van een heel hoog niveau. Het voelt allemaal wat uitgemolken inmiddels en van mij mogen ze dan ook wel stoppen na deel VII, die nu al weer in de maak is. Het verhaal is gewoon wat dunnetjes aan het worden. Qua vermaak biedt dit deel ook weer veel goeds. De vallen zijn weer een stuk leuker dan in het vorige puzzelstukje.
Een paar gruwelijke momenten komen weer voorbij, ook dit is niets vernieuwend meer maar het blijft gewoon leuk om te zien. De design zit weer helemaal goed, en ook de nieuwe regisseur is toch wel een goede keus. Hij kent de Saw films binnenste buiten en het is dus een goede keus geweest om hem na het slappe vorige deel de boel weer uit het slop te trekken. Toch kun je zien dat hij niet helemaal het regisseursvak beheerst. Te veel gericht op de vallen, en wat minder op de personages en de situaties. Met de climax maakt hij en zijn team wel weer veel goed, en wordt er uiteraard weer een aantal gaatjes open gehouden voor het nieuwe deel. Ik ben benieuwd wat dat gaat brengen, en of het nu eindelijk het laatste deel is.
chevy93
Noem me een sadist, maar wat een 'heerlijke' horrorreeks is dit toch. Het ene na het andere deel rolt de camera uit.
Het aspect van een soort groep die Jigsaw opvolgt vond ik wat minder, want niemand kan Jigsaw opvolgen. Sinds deel II zijn ze hier al mee bezig en geen een regisseur zal hier positief in slagen.
Daarom hoop ik dat ze na Deel VII met iets nieuws komen, want op een gegeven moment wordt het een soort James Bond formule.
Het werkt wel op het grote publiek, maar voor mij hoeft het niet.
De orginaliteit is er nu echt wel zo'n beetje van af.
Toch kan ik niet wachten op VII
maxo922
Stuk beter dan 4 en 5.
Waar de kills in de laatste twee delen wat slap waren, waren ze hier weer terug op gruwelijk niveau. De spanning zit er ook weer goed in. Het verhaal is ook een stuk interessanter. Fijn dat hij ook niet zo lang duurde, daardoor was hij niet langdradig.
Ben benieuwd naar deel 7....
* 3,5
Maximilian
Wow.
Toch een klein applausje voor de geweldige formule van ingenieuze kills i.c.m. een goed doordachte verhaallijn!
*chapeaud even*
Jammer alleen dat dit maar in twee á drie Saw-delen voldoende verwerkt was
Gelukkig is dit er één. De wil om te leven van de slachtoffers kwam eindelijk weer goed naar voren en de afstraffingen werden duidelijk en met een aardig kleurcontrast in beeld gebracht. Enige grote minpunt was dat Hoffman als een zandzak acteerde
Op de eerste Saw na de beste uit de lange reeks.
3.5/5
cfreak24
Het was ff flink inkomen aangezien er nogal veel wordt verwezen naar de vorige delen en ik die allen al een flinke tijd niet meer heb gezien. Maar eenmaal op gang vond ik het zeker weer een erg vermakelijke film met lekkere kills.
dutchtuga
Michael Moore's Sicko?
Tegenvallend zesde deel. Nu zijn mijn verwachtingen niet zo hoog bij een zesde Saw film, maar dit nieuwe deel had ook op horrorgebied gewoon bar weinig te bieden. De scriptschrijvers hebben weer hun best gedaan om het verhaal op een geforceerde manier te laten continueren, deze dient toch enkel als kapstok voor de traps en de gore, maar na een prima opening wordt de horrorfan maar matigjes op zijn wenken bediend. De traps zijn minder smerig, minder inventief en verbleken eigenlijk gewoon bij het voorgaande deel. Ik heb eens een discussie gehad hier met een user die de traps van deel 5 vond tegenvallen, deels wegens teveel knalwerk en te weinig gorigheid, maar na het zien van dit deel lijkt hij de twee wel door elkaar te halen. Tegenvallend deeltje die er visueel trouwens indentiek uitziet als elk voorgaan deel, lijkt het wel. Op naar deel 7. Benieuwd wat de schrijvers dan uit hun hoge hoed zullen toveren. Laat ze echter wel meer focussen op de traps.
Slynkin
Het verhaal is inderdaad knap gevonden en zijn dubbele bodem is best aangenaam hoor, maar dit is verre van de reden waarom ik een Saw film opzet. Ik wil inventieve traps en veel gore zien. Kwestie van een ander verwachtingspatroon
Haha, True. dat is inderdaad een heel ander uitgangspunt.
Toch blijf ik erbij dat dit deel in mijn optiek simpelweg de sterkste van de reeks is (op deel 1 na). Het verhaal en z'n moraal zijn inventiever dan in de vorige delen. En dat had ik op voorhand zeker niet verwacht.
En over die 'gore'..... In dit deel heb ik wel genoeg endeldarmen door de lucht zien vliegen.
Ik vind het wel fijn om rustig een zak chips naar binnen te kunnen werken. Zonder dat het via dezelfde weg weer naar buiten komt... en dat is me met dit deel nog net gelukt.
otherfool
Onbegrijpelijke warboel, met flashbacks uit zeker 3 verschillende Saw voorgangers en een hoop namen en karakters die me helemaal niks zeiden. Mandylor is een echte papzak geworden, de man kan nauwelijks meer lopen...
De games en traps waren ook niet bijster goed, deze franchise lijdt aan hevige bloedarmoede maar ja toch blijven kijken he... 1,5*.
Elineloves
Live or die. Make a choice.
Wat een vreselijk ranzige openingsscene weer! Het niet durven kijken begon al snel, gatverdamme zeg! Niet goed voor mijn maag! Je eigen buik of armen eraf snijden. Die dikkerd had wel genoeg overtollig vet,. maar dan nog. Fijn om nog even de flashback te zien naar deel 5, want ik weet ondertussen al bijna niet meer wat er in de laatste 3 delen gebeurde. Ik heb alle delen tot nu toe gezien, maar als je deel 6 gaat kijken zonder de voorgaande gezien te hebben is het allemaal erg ingewikkeld en complex.
Minpunt aan deze film is de nieuwe hoofdrolspeler, Costas Mandylor. Wat een staaltje slecht acteerwerk! Gelukkig kunnen de anderen wel overtuigen. Het is in mijn ogen nog steeds een filmreeks die te graag 'intelligent' wil zijn, maar de echte fans die kunnen dit laatste deel, dat zeker beter is dan sommige voorgangers, wel waarderen.
Ook mevrouw Jigsaw is weer aanwezig en is een goeie partner in crime, of moet ik zeggen, in the game? De traps zijn dan ook weer schitterend.. en goor. Ik zou zelf niet eens de moeite doen om te ontsnappen denk ik, ik zou hopen op een snelle pijnlijke dood.
Misschien heb ik net wat teveel van dat soort (mislukte) traps gezien.
De scene waarbij de vrouw en de zoon van William toekijken is echt gruwelijk. Het zou je maar overkomen! Nog een reden om nooit te gaan roken denk ik zo! Grappig dat ze laten zien dat Smokey Smokerson eerst nog even in zijn broek plast. Leuk detail bij deze scene.
Goed aan deze film was dat de spanning zich op bleef bouwen. De scene waar William moet kiezen wie er opgehangen wordt is in mijn ogen dan ook erg spannend! Zijn keuze is echter wel voorspelbaar, maar wel schitterend om te zien hoe bang de vrouw van middelbare leeftijd is. Zo overtuigend dat je je bijna voor kunt stellen dat je er zelf hangt.
De ene ranzige trap is nog niet voorbij of de volgende dient zich al weer aan. En ja, ik hou er van! Beetje cliché is wel dat er regelmatig dezelfde dingen worden verzonnen, we weten immers allemaal waar de sleuteltjes verstopt worden, en dat is in deze film ook niet veel anders. De traps zelfs worden wel steeds origineler. De makers moeten inderdaad een sick mind hebben. Welk normaal mens verzint een carrousel-marteling? Daar moet je wel een beetje ziek voor zijn in je hoofd.
Het einde van de film vind ik persoonlijk schitterend. Echt het spreekwoordelijke koekje van eigen deeg! Maar toch weer een open einde, zou het dan toch niet voorbij zijn? Dit laatste (?) deel zorgt voor een heleboel antwoorden, waar we al 5 delen lang op zitten te wachten.
Voor mij was het een van de betere Saw's, waar ook nog een soort van politieke boodschap in zit. Voor nu een 3.5*
Hinkenator
Jammer dat het deze kant op gaat met SAW. Ondanks dat deel 6 iets minder slecht is dan het vorige deel (nog steeds lang niet goed overigens) is het een nog grotere afbreuk van de 'SAW serie'. Ik ben een groot fan van dit genre en weet nog goed toen ik het eerste deel keek en welk gevoel ik daar aan over hield. Wat een klasse film! Ook deel 2 kon mij goed boeien al was de setup al kleiner. Nu is er weinig meer over van dat gevoel en wordt alles tot in den treuren uitgemolken. Slechte verhaallijn, verwarrende scenes en slecht acteurwerk. Waar gaat dit heen?
amanda3785
Het blijft leuk! Ik ben een enorme Saw-fan en deze was ook zeker weer genieten.
Niet de beste uit de reeks en het wordt wat slapjes qua vallen/martelingen, maar nog steeds heerlijk om naar te kijken.
Ik heb gelezen dat saw 7 in 3D is!!!
De openingsscene was zeer smakelijk en gruwelijk, maar daar was dan ook alles mee gezegd. Het verhaal wordt per deel belachelijker en verrassend is het al helemaal niet meer, met dit deel als dieptepunt want hier zit echt niets vernieuwends meer in. Van mij mogen ze de stekker uit Saw trekken want het gaat echt nergens meer over. De traps in dit deel zijn gelukkig wel wat beter dan in het zeer slappe deel 5.
UniPer
Als echte SAW freak moet ik zeggen dat ik tot nu toe nog niet echt teleurgesteld ben in zijn films. Natuurlijk is het lang niet meer zo orgineel als deel 1 t/m 3 maar goed..ik kijk zo'n film dan ook niet voor het boeiende verhaal waarbij ik op het puntje van mijn stoel blijf zitten.
Wel is het 'm tot nog toe iedere keer gelukt om een einde aan de film te geven die ik van te voren niet kon voorspellen (wellicht ligt dit aan mij).
Wat ik jammer vind aan dit deel is dat de 'traps' niet echt verassend meer zijn, de orginaliteit is er een beetje af en de spanning naar wie achter de moorden zit ook omdat iedereen aan het begin al weet dat het die detective is.
Al met al ben ik niet echt verrast maar kan ook niet zeggen dat het teleurstellend was. Gewoon zoals bij alle SAW delen, bakje chips, biertje erbij, verstand op nul en lekker kijken naar alle vallen, puzzeltochten en gewetensvragen van 'JigSaw'.
Een 2.5
Shinobi
Ik ging met lage verwachtingen naar deze Saw, aangezien deel vier en vijf niet een al te beste indruk op mij hadden achtergelaten. Maar ik moet zeggen dat Saw voor mij weer helemaal terug is.
Je komt logischerwijs weer meer te weten over Hoffman en Jill Tuck.
En weer heerlijke, bloederige vallen.
Kom maar op met deel zeven in 3D.
3, 5 Sterren, omdat de film mij de hele tijd geboeid kon blijven houden en 4, 0 sterren net weer iets te hoog is.
Atomaster
Goed vervolg, net verhaal en redelijke gore. Niets verder op aan te merken. Het is wel duidelijk dat er nog een 7 gaat komen.
DiKKe_OsCaR
- 2034 stemmen
Het begint nu wel heel saai te worden... Maar het voelt bijna als een verplichting om ook het vervolg te gaan zien.
Het verhaal begint een beetje wazig te worden. Ik heb alle delen gezien, maar blijkbaar is dat niet echt blijven hangen.
Trouwens, wat wordt er barslecht geacteerd weer..
Het plot was juist het ergerlijke aan dit deel van de Saw reeks, de film was echt doorspekt van moraaltjes. Dit was het eerste deel waar ze het goedkope familiesentiment er echt uitlichten. In een horrorfilm zoek ik geen goedkope momentjes waarin het hele gezin zielig staat te doen. Toppunt vind ik dan ook de eindscene, wat mij betreft is die zoon gewoon een moordenaar en krijgt die levenslang.
Verder is de film best matig, het biedt weinig echte spanning en moet het hebben van de gruwelijke traps. Die dit keer wel veel beter zijn dan in deel 5. Costas Mandylor, die Hoffman speelt is echt verschrikkelijk. Heb zelden zo´n stijve hark in de hoofdrol van een film gezien. Ook Betsy Russel, de weduwe van Jigsaw vind ik echt te vreselijk voor woorden. Dat hoofd van haar staat me ook totaal niet aan.
Het verhaal is gelukkig wel meer te volgen dan deel 5, al blijf ik het wel ergelijk vinden dat Jigsaw zoveel "handlangers" per deel erbij krijgt. Zo kan je wel eeuwen doorgaan met die Saw reeks, straks moet de ijscoboer van de neef van de achterbuurman van de krantenbezorger van de weduwe van Jigsaw zijn werk gaan doen.
De dalende lijn was al eerder ingezet. Dankzij de goedkope sentimentjes, het gebrek aan echte spanning en het houten klaas acteerwerk van de cast is Saw 6 het slechtste deel uit de reeks tot nu toe, ondanks de veel leukere traps dan deel bijvoorbeeld 5.
DeCol
Jigsaw is duidelijk veranderd.
Natuurlijk is John Cramer inmiddels opgevolgd door de stijve hark Hoffman. Acteren kan hij niet, maar hij heeft wel iets psychopatisch. Ik doel echter meer op het feit dat onschuldigen een aandeel krijgen in het spel van leven of dood. John Cramer zou nooit willen dat die jongen op het laatst aan de hendel zou trekken. Dat is de niet de bedoeling van het spel. Daarnaast wordt een onschuldige kantoorclerk slachtoffer.
Het hele verrassingselement is ook verdwenen. Het was mij gelijk duidelijk wie er in envelop nummer zes zat en zo zijn er nog van die duidelijke gebeurtenissen. Saw lijkt ook niet meer zonder flashbacks te kunnen. Na deel vier, overigens een van de beste delen, en deel vijf bevat ook deel zes weer flashbacks. Telkens moeten er weer dingen bij komen.
Toch kan ik niet ontkennen dat ook Saw VI weer lekker wegkijkt. Qua verhaal minder dan zijn voorgangers, maar de traps zijn toch weer goed. Iets wat in deel vijf stukken minder was.
Een mooie afsluiter, maar toch nog een deel zeven op komst. Jammer? Ja, maar wederom zal ik van de partij zijn.
Dit deel is wel ongeveer wat ik ervan verwacht had. Na het wat betere vijfde deel zakt het allemaal qua verhaal wel in. Wederom zijn er talloze flashbacks waarin we weer wat meer over het leven van Jigsaw te weten komen. Het lijkt op een gegeven moment allemaal wel erg ver gezocht en het dat er telkens weer nieuwe hulpjes van Jigsaw bijkomen begint nu ook wel een beetje te vervelen. Gelukkig doet de film dat nog niet. Dat komt vooral doordat deze film zich weer grotendeels richt op de gruwelijke vallen, die er goed uitzien en soms lekker bloederig zijn. Het acteerwerk is gewoon slecht met Costas Mandylor voorop, die trouwens een stuk dikker geworden is volgens mij. Het voorloop is voorspelbaar, maar wel vermakelijk, al ben ik net als na het vierde deel wel weer even klaar met de reeks. Maar goed ik weet van mezelf dat ik ook een deel zeven weer ga bekijken. Ach ja tot over een klein jaar zullen we maar weer zeggen.
Goldenskull
Dan nu ook deeltje 6 maar bekeken. Blijft vermakelijk, maar erg boeiend is het allemaal niet. Het verhaal begint steeds meer op een soap te lijken en de 'gruwelijke' martelwerktuigen hebben weinig effect meer. Qua acteerwerk is dit wel zo'n beetje het dieptepunt uit de reeks.
DonOswaldo
- 1931 stemmen
Tegenvallend.
Legt een stuk meer de nadruk op verhaal en slaat daarmee de plank ook volledig mis. Hordes aan flashbacks die het chaotisch maken, daarbij nog extra chaotisch omdat het al een tijd terug is dat ik de eerdere saw delen heb gezien.
Daarbij ook lichtelijk storend hoe er steeds meer dingen toegevoegd worden aan de verhaallijn. Make up your mind, filmmakers..
En het ergste van allen: daardoor ook veel te weinig gemartel etc. (wat ik juist zo fijn vind aan de Saw films).
Valt weg te kijken, en hou wel van dit soort films en bemachtigd daarmee een krappe voldoende, maar om het nou echt goed te noemen..
Chainsaw
Een stap vooruit ten opzichte van de vijfde Saw, maar echt terug op het oude niveau is men nog niet met Saw VI. Alle standaard ingrediënten zijn weer aanwezig, van talloze variaties op Charlie Clouser's theme tot alle pogingen om, via flashbacks, alle verhaallijnen van oude delen aan elkaar te knopen. Er wordt weer veel geswitched tussen heden en verleden, allerlei personages uit vorige delen worden er weer bijgetrokken en het plot gaat verder waar het was gebleven nadat de vorige film ophield. Als kijker zal je het echter allemaal worst zijn, de Saw reeks gaat inmiddels toch echt meer om die uiteenlopende traps en gruwelijke kills.
In Saw VI zijn deze spelletjes en kills opnieuw tegenvallend. Ietwat beter en creatiever dan in Saw V, maar Jigsaw's beste werk is het absoluut niet. Het is allemaal vrij vergezocht en vooral de reacties van de personages komen nogal vreemd over. Met als hoogtepunt dat geneuzel in die draaimolen. Karakters en acteerwerk zijn sowieso alles behalve optimaal. Pluspunt zijn een paar aardige momenten met Bell en een paar uitstekende gore- sequenties. Want bloed en ranzigheden zijn hier wel weer volop aanwezig. Uiteraard krijg je daar nog geen goede film mee, maar het vermaakt, en daar gaat het inmiddels om. Ik ben in ieder geval weer bij wat betreft de Saw reeks, op naar dat onvermijdelijke zevende deel. En stiekem toch hopen dat die weer iets meer naar de eerdere delen neigt.
2,5 sterren.
Sjoerdow
Naar mijn mening is dit deel één van de beteren van de reeks.
Met name het einde maakt een hoop goed, waar de vorige delen een beetje zwak waren.
De vele flashbacks vind ik een irritatie, de vallen daarentegen zijn wel aardig.
Wie de eerste scene goed observeert ziet dat de slachtoffers zichzelf onnodig toetakelen: Dat houten tafelblad waar het gereedschap op staat kan je prima slopen. Daarnaast zie ik lampen aan de wand en een olievat bij Eddy op de achtergrond. Een kwestie van zoveel mogelijk slopen en de stukjes op de weegschaal leggen denk ik? Kost veel geweld en moeite, maar het scheelt je weer een arm
Neemt niet weg dat die scene wel meteen de toon zet, en je meteen weer weet naar welke film je kijkt.
Verder is het best een aardige film als er minder uitgelegd werd aan de hand van te lange flashbacks.

Saw X
2023

Spiral: From the Book of Saw
2021

Jigsaw