• 9.371.183 stemmen

Geregisseerd door: Kevin Greutert

Met onder meer: Tobin Bell, Betsy Russell en Costas Mandylor

Releasedatum: 31 december 2009

Plot Saw VI

"The game has come full circle."

Agent Strahm is overleden, en detective Hoffman wordt naar voren geschoven als de onbetwiste opvolger van Jigsaw's erfenis aan gruwelijkheden, waaronder weer een van te voren opgezet plan waarin gevangenen zich moeten bewijzen tegenover de zonden die ze zijn begaan. Wanneer de FBI bijna op het punt staat om Hoffman te arresteren, zet hij een nieuw spel in werking, met daarin de laatste wensen van Jigsaw die ter uitvoering moeten worden gebracht.

avatar van dropkickm

dropkickm

Ben weer benieuwd. !.

saw 5 vond ik echt slecht laten we hope of deze goed is.

avatar van dutchtuga

dutchtuga

Michael Moore's Sicko?

Tegenvallend zesde deel. Nu zijn mijn verwachtingen niet zo hoog bij een zesde Saw film, maar dit nieuwe deel had ook op horrorgebied gewoon bar weinig te bieden. De scriptschrijvers hebben weer hun best gedaan om het verhaal op een geforceerde manier te laten continueren, deze dient toch enkel als kapstok voor de traps en de gore, maar na een prima opening wordt de horrorfan maar matigjes op zijn wenken bediend. De traps zijn minder smerig, minder inventief en verbleken eigenlijk gewoon bij het voorgaande deel. Ik heb eens een discussie gehad hier met een user die de traps van deel 5 vond tegenvallen, deels wegens teveel knalwerk en te weinig gorigheid, maar na het zien van dit deel lijkt hij de twee wel door elkaar te halen. Tegenvallend deeltje die er visueel trouwens indentiek uitziet als elk voorgaan deel, lijkt het wel. Op naar deel 7. Benieuwd wat de schrijvers dan uit hun hoge hoed zullen toveren. Laat ze echter wel meer focussen op de traps.

avatar van dragonmaster

dragonmaster

meer van hetzelfde, maar beter dan deel 5. staat echter mijlen weg van het 1e deel, dat vele malen beter was. dit is echt zo'n serie net als Nightmare On Elmstreet dat nog jaren uitgemelkt gaat worden, waarmee de delen echt nooit beter worden dan het origineel. de moorden (vooral de openingsscene) blijven gruwelijk, maar ook niet meer dan dat. alles bij elkaar wel van een hoger niveau dan het merendeel van de horrorfilms die op dit moment worden uitgebracht.

dutchtuga schreef:

Ik vind dat je de moraal èn vooral het verhaal van de film daarmee toch wat tekort doet. Tuurlijk kan het zo zijn dat het verhaal slechts een excuus is voor de regisseur om met emmers bloed te gooien. (En stiekem was dat ook wel de insteek waarschijnlijk. )

Maar wat ik bedoel, is dat verhaal er dan alsnóg weer erg knap en vernuftig 'omheen is verpakt.' Juìst doordat er van die 'huftertjes, criminelen, moordenaars' in de val worden gelokt, heb je wat minder medelijden. Anders hadden zie die 'gore' nooit kunnen verkopen. Buiten dat zijn de verhaaltwists weer onvoorspelbaar. En wat dat betreft is het zeker niet cliché.

In dit deel vond ik het hele gegeven rondom dat hoofdslachtoffer sterk (die polisagent). Letterlijk al zijn naasten worden in zijn pinarie meegetrokken... ,, etc. etc... Nee, de hele lijn van het verhaal zit nog steeds goed in elkaar. Knap hoe ze dat elke keer weer doen, want na elke film denk je toch dat de koek wel op is. Het is weer complex stukje puzzel. Die in dit deel inderdaad wel iets gangbaarder is gemaakt dan in de laatste 4 delen.

avatar van dutchtuga

dutchtuga

Het verhaal is inderdaad knap gevonden en zijn dubbele bodem is best aangenaam hoor, maar dit is verre van de reden waarom ik een Saw film opzet. Ik wil inventieve traps en veel gore zien. Kwestie van een ander verwachtingspatroon .

Michael Moore's Sicko?

in tegenstelling tot veel andere ben ik het inderdaad met je eens dat de traps in deel 6 gewoon een stuk slechter zijn dan deel 5, vooral veel minder smerig inderdaad

avatar van chevy93

chevy93

Minder smerig hoeft niet gelijk minder goed te zijn, sadist

dutchtuga schreef:

Haha, True. dat is inderdaad een heel ander uitgangspunt.

Toch blijf ik erbij dat dit deel in mijn optiek simpelweg de sterkste van de reeks is (op deel 1 na). Het verhaal en z'n moraal zijn inventiever dan in de vorige delen. En dat had ik op voorhand zeker niet verwacht.

En over die 'gore'..... In dit deel heb ik wel genoeg endeldarmen door de lucht zien vliegen. Ik vind het wel fijn om rustig een zak chips naar binnen te kunnen werken. Zonder dat het via dezelfde weg weer naar buiten komt... en dat is me met dit deel nog net gelukt.

avatar van Apster

Apster

Ook dit zesde deel is inwisselbaar met de rest van de delen, zowel visueel als qua setting. Het is nog steeds ongeloofwaardig en onlogisch hoe de hele boel van aaneenvolgende traps als een puzzel in elkaar valt, maar dat neem ik onderhand maar voor lief. Vond het een goede zet dat dit keer de zorgverzekering branche onder handen werd genomen en hoe het slachtoffer keuzes moest maken tussen wie leeft of sterft van zijn collega's. Juist die trap met de draaimolen is dan wel niet goor, maar wel keihard. Gelukkig viel er dus weer eens wat te genieten in de Saw reeks na tegenvallende delen. Ik hoop wel dat ze bij het volgende onvermijdelijke deel een keer andere locaties dan kelders nemen en betere acteurs gaan zoeken.

avatar van lamalord

lamalord

Zalig die openingsscène!

Zalig de keuzes tussen leven en dood die iemand moet beslissen!

Oh yes, there will be blood!

Blood genoeg in deze film! Topper!

avatar van Ouassi

Ouassi

Pff, ze moesten gewoon stoppen na de 1e deel. ._.

chevy93 schreef:

Minder smerig hoeft niet gelijk minder goed te zijn, sadist

hmm vind ik wel

bollepeer schreef:

hmm vind ik wel

Dus jij doet tijdens het avondeten ook wat vingerkootjes bij de stoofpeertjes.....? Lijkt me niet echt lekker. Jij liever dan ik.

avatar van magnifor

magnifor

Na een zeer teleurstellende deel 5 had ik geen hoge verwachtingen voor deel 6.

Saw 6 heeft mij verrast, natuurlijk het is allemaal van het zelfde maar het verhaal blijft interessant en het einde is redelijk te noemen.

3 sterren.

avatar van Meerske

Meerske

Ik kan al niet meer volgen na 5 films, eerste blijft de beste

avatar van Ping

Ping

Komt er dan serieus nooit een einde aan deze reeks? en blijkbaar, te zien aan hoe deze eindigt, zal er volgend jaar vast wel een deel 7 komen.

Ik zit er niet op te wachten in ieder geval

avatar van lechim

lechim

ik ben een grote fan van deze reeks. Na het zien van saw 5 (die ik het minst vond van deze reeks) kon ik alsnog niet wachten op saw 6. Saw 6 heeft me weer verbaast, gewoon weer lekker ouderwets spelletjes spelen met Jigsaw en bovendien een einde dat ruikt naar meer! Ik vond het dus een goede film.

avatar van mnrk

mnrk

En alweer het 6e deel in de reeks

De opening was weer erg ranzig in dit deel, de overige vallen zijn ook weer van een prima niveau.

Ook waren er weer de nodige flashbacks te zien wat wel een beetje de vaart uit de film haalt.

Wel goed gedaan is de inbreng van Jill....zal ze het stokje overnemen in het volgende deel??

Ik hoorde trouwens dat deel 7 in 3D gaat komen

mnrk schreef:

Nee, ze zei zelf dat ze enkel John zijn laatste wens zou uitvoeren (dat met Hoffman dus).

avatar van otherfool

otherfool

Onbegrijpelijke warboel, met flashbacks uit zeker 3 verschillende Saw voorgangers en een hoop namen en karakters die me helemaal niks zeiden. Mandylor is een echte papzak geworden, de man kan nauwelijks meer lopen...

De games en traps waren ook niet bijster goed, deze franchise lijdt aan hevige bloedarmoede maar ja toch blijven kijken he... 1,5*.

avatar van Avatar

mnrk schreef:

Ik hoorde trouwens dat deel 7 in 3D gaat komen

Nog een deel, dat meen je niet.

Avatar schreef:

Nog een deel, dat meen je niet.

nog 2 delen zelfs

Lui (crew films)

Nee hoor, twee delen is helemaal niet zeker. Wel is bekend dat Saw 7 er gaat komen, in 3D. Een achtste deel is nog niets over gezegd. De makers denken zelf dat Saw 7 de laatste zal worden. Ook zal er in Saw 7 bekend worden gemaakt wat er gebeurd is met Dr. Gordon

avatar van lagaiske

lagaiske

Ik vond deze Saw 6 verrassend goed.

De openingsscene is zeer ranzig om naar te kijken.

Ook de manier hoe ze er toch weer in slagen om het verhaal verder te laten lopen is vrij goed gevonden.

De keuzes tussen wie sterft en wie leeft vind ik ook zeer goed gevonden.

Al konden de traps na de openingsscene niet zo erg meer verrassen.

avatar van ErwinH

ErwinH

Zoveelste overbodige vervolg op Saw, wat ik een erg goeie film vond. Vanaf deel 2 gaat het bergafwaards met op de bodem dit prul. Heel de film zijn ze aan het uitleggen hoe het toch in vredesnaam mogelijk is dat het verhaal toch weer verder gaat. De eerste scene is eingenlijk wel veelbelovend, maar daarna stort het verhaal in.

avatar van DjFrankie

DjFrankie

Ik ben een liefhebber van deze reeks, en vond deze ook weer prima.

Als je van dit genre houd zijn alle delen prima, genoeg puzzels, en wendingen.

Saw 1 is zonder meer de beste dan 5, 4 dan deze 6 en dan 3 en de minste was toch deel 2.

Enjoy

avatar van Bottleneck

Bottleneck

Jules15 schreef:

Hehe eindelijk:D ik zit in elke film mezelf af te vragen waar die gast is:P

Aan z'n make up in deel I te zien is hij de gothic-scene ingegaan of als mimespeler gaan werken.

Lui schreef:

dacht toch echt een keer te hebben gelezen, volgens mij op wikipedia, dat de makers deel 7 en 8 bevestigd hadden. zal nog eens verder zoeken.