• 9.371.687 stemmen

Geregisseerd door: Kevin Greutert

Met onder meer: Tobin Bell, Betsy Russell en Costas Mandylor

Releasedatum: 31 december 2009

Plot Saw VI

"The game has come full circle."

Agent Strahm is overleden, en detective Hoffman wordt naar voren geschoven als de onbetwiste opvolger van Jigsaw's erfenis aan gruwelijkheden, waaronder weer een van te voren opgezet plan waarin gevangenen zich moeten bewijzen tegenover de zonden die ze zijn begaan. Wanneer de FBI bijna op het punt staat om Hoffman te arresteren, zet hij een nieuw spel in werking, met daarin de laatste wensen van Jigsaw die ter uitvoering moeten worden gebracht.

avatar van Lui

Lui (crew films)

David Hackl heeft eens gezegd dat hij dacht dat er rond de 9 films zouden komen. Bevestigd is het nooit. In een recent interview met Patrick Melton (één van de makers) zegt hij dat Saw 7 waarschijnlijk de laatste wordt.

Het is niet bevestigd dat Saw 7 de laatste wordt, maar het lijkt er wel op.

avatar van cales77

cales77

ik zal hem wel weer zien uit nieuwsgierigheid. Vond deel 5 wat goedkoop ogen, dus misschien valt het mee.

avatar van sharonroelvink

sharonroelvink

gaap!

avatar van Avatar

Van die beginnende regisseurs willen zo'n dom vervolg maken op een populaire serie in de hoop zo hun kans te krijgen bij de grote jongens.

Saw I was en is een goede film, maar sindsdien is het alleen maar gedaald en gedaald tot nu zelfs onder het vriespunt!

Dat mensen dan bepaalde moorden als een "origineel" iets zien, dat is dan het toppunt!

Maximilian

Wat grappig dat jullie elkaar allemaal napraten zonder iets inhoudelijks over de film te noemen dat jullie slecht vinden!

Hebben jullie zeker weten het zesde deel gezien?

Maximilian schreef:

Hebben jullie zeker weten het zesde deel gezien?

De film heeft amper een inhoud, dus waarom over de inhoud van de film praten?

Maximilian

Iets inhoudelijks, iets wat voor mij duidelijk maakt dat jullie daadwerkelijk de film hebben gezien.

avatar van Avatar

Je bedoelt een spoiler. Ik zal je een privé-bericht sturen, dan weet je het meteen.

Maximilian

Privé-bericht hoef ik niet, post het hier maar

Oeps, te laat.

Avatar:
Over Saw 6: ik heb hem gezien.

Zo, nu weet je het.

Neen, bv. die scene waar die ene kerel zijn hoofd langs de twee kanten in mekaar wordt geploft.

Dus dit is je argumentatie waarom je de film slecht vind? En ik snap trouwens niet welke scene je bedoeld, de eindscene?

avatar van Sebast258

Sebast258

Uhm was dat niet saw IV?

Sorry, lees het nu pas.

En die scene komt wél degelijk in deel 6 voor. Ik heb die prul zelfs nog IN de cinema gezien, zonde van die 8 euro (al was het in pond ) !!

Was overigens in M'Chester, zowat heel de zaal vond er niet veel aan. Behalve dan van die 17-18-jarige gastjes die de moorden "cool" vonden. Niks aan!

PS: aan wie moet ik me verantwoorden omdat ik deze film slecht vind? Aan jou? Je mag blij zijn dat ik nog niet gestemd heb, daarvoor zal ik hem nog eens herzien (zo goed ben ik dan nog ). En om je voor te bereiden, deze film zal nog sterk dalen, wat ook logisch is. Het is zo uitgemelkt als het maar kan zijn. Jammer voor het eerste deel, dat wel goed is.

avatar van Fatti

Fatti

Ik ben heel benieuwd!

Ga hem nu kijken.

avatar van Kruskovac

Kruskovac

Ik heb de film net gekeken (zonder ondertiteling) maar kon het redelijk volgen.

Ik word er een beetje moe van dat op het eind steeds iemand het weer van de ander overneemt,op het laatst erg merkwaardig dat hij weet te ''ontkomen'' door dat ding door het raam heen te doen,normaal zijn er nooit ramen bij slachtoffers,maargoed..

Tja wat moet ik zeggen,het lijkt wel een serie..ik denk dat ik er pas iets over kan zeggen als het echte eind is gekomen,en dan allen delen nog een keer ga bekijken.

Echt interesant of spannend vind ik het niet meer zoals eerst,maar voor mij nog zeker reden genoeg om de vervolgen te bekijken..

Kruskovac schreef:

Uhm, hij werd gewoon in z'n controlekamer ter plekke aan een test terecht gesteld, dus niet ergens neergelegd, wat met alle andere slachtoffers gebeurd. Lijkt me dus vrij nutteloos om je aan het raampje te ergeren..

Avatar schreef:

Het zal me werkelijk de reet roesten of het gemiddelde van deze film daalt; waar het mij om gaat is dat jij steeds met uiteenlopende verhaaltjes mijn vraag probeert te ontwijken, dat je nou eens beargumenteerd waarom je de film slecht vind.

avatar van Avatar

Waarom ik de film slecht vind?

Ik zal het eens uitleggen. Saw I vind ik een goede film, zeker weten. Originele (weliswaar minder gruwelijke) moorden en een stevig verhaal. Zoals het hoort dus! Saw II bevat ook nog wel een verhaal en weet soms ook nog te amuseren. Maar vanaf Saw III begint het pas echt mis te lopen. Toegegeven, bij dit derde deel waren bepaalde moorden nog wel origineel en werden ze knap in beeld gebracht, maar toch merkte je hier al dat het verhaal totaal geen nut meer zou spelen en alleen maar van die "coole" moordpartijen zullen tellen. En tjah, het vierde en vijfde deel gaf me dan ook helemaal gelijk. Amper of geen verhaal, irritante flash-backs (sommigen met geen enkel nut) en de moorden zijn vaak dan nog afgekeken (of gebasseerd op) van Aziatisch horrorfilms van de jaren 80. Dit zesde deel dan, ik weet niet waarom ik het weer maar eens een kans gaf, is zo mogelijk nog minder dan deel 4 en 5. Misschien omdat het te langdradig is aan het worden. Maar ook hier zijn de moorden eigenlijk niet zo origineel, op twee ter na. Maar als dat een film moet redden? Neen, denk het niet!

Dus ik vind deze film niks omdat een film meer moet zijn dan wat moordspelletjes. Er zit niks, maar dan ook niks structuur in! En dan komen sommige moorden nog bekend voor ook.. Neen, ik hoop dat Saw bij het aangekondige zevende deel stopt!

avatar van Fatti

Fatti

Echt een slechte film.

Deel 1 en 2 blijven het beste. Daarna gaat het echt mis.Ik viel bijna in slaap.

nathalie22 schreef:

Dwnld die handel

Laat je m toch door een ander huren???

marieketd

Ben echt super blij dat er een zesde deel uit komt, de afloop van ieder deel is gewoon frustrerend maar toch weer blij dat het een open eind heeft wat betekent dat er een dikke kans is op een volgend deel.

Een super verhaallijn, erg goed doordacht, vooral respect wie die "traps" verzonnen heeft. Verder is de opzet echt super! het feit dat jigsaw geen moordenaar is: hij stelt alleen de keuzes aan de mensen. Echt goed over nagedacht!

Het zesde deel vond ik ook de minste, maar dit kwam meer doordat in het begin gelijk al werd "vals" gespeeld bij een trap, (man ligt op werkbank, en dat mes snijdt hem langzaam doormidden) Hij krijgt een keuze maar maakt geen schijn van kans. Ook hier zag je net iets TE gedetailleerd wat er gebeurde.

Kortom, Saw reeks echt topfilms, en vindt ze bijna allemaal evensterk, t.o.v. bijv. american pie, waar elk deel 10 keer saaier werd.

marieketd

Dit moet ik trouwens nog even kwijt!!

In deel 5 maakt de exvrouw van jigsaw een mysterieus koffertje (a la schatkist) open...te frustrerend, laten ze niet zien wat er in zit.. in deel 6 schijnt dit naar voren te komen!! (spannend!)

avatar van Jules15

Jules15

Je haalt denk ik de delen door elkaar!
In het 5e deel komt die trap voor met dat mes en dat hij doormidden wordt gesneden.

avatar van DMF

DMF

Iets beter dan deel vijf, maar het blijft maar zo-zo.

Het geforceerde plot is bloedirritant. De flashbacks halen vaak het tempo uit de film en het plot is gewoon niet interessant genoeg. Saw draait om de traps; wie het precies uitvoert (en waarom) is niet relevant voor mij. Bovendien zijn de drijfveren van de verschillende "Jigsaws" die we nu gezien hebben wel erg vreemd en onwaarschijnlijk.

De traps gaan weinig vooruit ten opzichte van het vorige deel. Alleen de eerste is vrij gruwelijk. De rest kwam in een andere opzet ook al terug in eerdere delen.

Nee, het kijkt niet lekker weg; flashbacks zijn irritant, plot is niet interessant en de traps niet meer venieuwend.

* *

avatar van DjFrankie

DjFrankie

Het is net zoals bij Nightmare on Elmstreet, houdt je ervan vind je de films super zoniet dan niet. Deel 1 t/m 7 plus de bonus.

Ik vond deel 1 van Saw zo verrassend dat het ook voor mij geen vraag was of er vervolg films kwamen, maar een wens.

Van mij mogen ze nog even doorgaan, ik vind het prima films om te bekijken, en er zitten altijd verassende puzzels in.

Maar ieder zijn smaak.

Ik was bang dat deze film me erg tegen zou vallen. Ondanks dat toch gekeken en tot mijn verbazing was hij toch geslaagt. Daarom een 3

Ps je moet wel van zulk soort films houden.

Pfff, wat een vermoeiend gebeuren is deze reeks geworden. Had net zo goed 'The Flashback-movie' kunnen heten. Slappe zooi, niet spannend en niet grappig.

avatar van Pres. Camacho

Pres. Camacho

marieketd schreef:

Ach.. komaan man, als je dat niet zag aan komen dat het die kerel zou zijn... Film was te voorspelbaar en te weinig origineel vond ik.

avatar van bollepeer

bollepeer

Pres. Camacho schreef:

ohjah, voorspelbaar?
zag jij aankomen dan dat jill tuck die test zou doen op hoffman??

avatar van Wassup !

Wassup !

Maandag ga ik deze film kijken!

Ik kan niet meer wachten als grote Saw fan!

avatar van Chattingforum

Chattingforum

Zeker dat ik deze film op 31 december gaat kijken...Jap, in de tijd dat mijn vuurwerk ff op is...Ben benieuwd hoe dit gaat aflopen:)