• 9.370.299 stemmen

Geregisseerd door: Kevin Greutert

Met onder meer: Tobin Bell, Betsy Russell en Costas Mandylor

Releasedatum: 31 december 2009

Plot Saw VI

"The game has come full circle."

Agent Strahm is overleden, en detective Hoffman wordt naar voren geschoven als de onbetwiste opvolger van Jigsaw's erfenis aan gruwelijkheden, waaronder weer een van te voren opgezet plan waarin gevangenen zich moeten bewijzen tegenover de zonden die ze zijn begaan. Wanneer de FBI bijna op het punt staat om Hoffman te arresteren, zet hij een nieuw spel in werking, met daarin de laatste wensen van Jigsaw die ter uitvoering moeten worden gebracht.

avatar van Bruens

Bruens

sterke film, met meer dan genoeg actie. heb VII er ook maar meteen achteraan gekeken.

avatar van jippie2010

jippie2010

nog steeds een leuk concept, maar omdat het ondertussen al een tijd geleden was dat ik de vorige delen gezien had kon ik er moeilijk inkomen. 2.5

avatar van Bruens

Bruens

Neder0001 schreef:

Ach, alleen de azijnzeikers hier op Moviemeter hebben wat tegen hem. Ik haalde dat laatst aan op de officiele SAW forum, dat er veel kritiek op Costas Mandylor was, en daar klonk ze dat absoluut niet bekend in de oren. Ik vind het zelf ook belachelijk, ik was al een grote fan van hem vanaf het moment dat ik hem zag.

Dat zijn de mensen met een mening en wat probeer je hier te zeggen? Dat alleen de mensen op de Saw site een juiste mening hebben?

Dit wil niet zeggen dat ik hem niet geschikt vind, in tegendeel zelfs.

avatar van namingway24

namingway24

Saw VI. Hier wordt weer iets meer duidelijk over John Kramer's motieven, en leren we weer wat meer over kleine momenten uit vorige delen en hoe die in het grotere plaatje passen. Probleem daarmee is wel dat je de serie ècht vanaf het begin gevolgd moet hebben, of anders verdwaal je hopeloos.

Het plot over Hoffman's pogingen om zijn deelname in het geheel te verdoezelen is wel interessant, en hoewel ik me wel eens afvraag of dit echt allemaal van tevoren gepland was, lijkt het daar wel sterk op; scènes die in voorgaande delen geen steek leken te houden worden hier uitgelegd, vooral over het aandeel van Amanda en Jill Tuck in het geheel. Zeker fascinerend, maar na 6 films wordt het wel enigzins vermoeiend, en het is goed dat de serie nu echt (?) tegen zijn einde loopt...

Maar het hoofdbestanddeel is toch wel de test waarin de directeur van het verzekeringsbedrijf deelneemt. Er zijn een paar leuke vallen bij, en deze keer zijn deze vallen echt centraal aan het thema van de film; beslissen over andermans leven. Dit levert zeker intense scènes op, vaak met een lekkere payoff. De psychologische spelletjes die tegen het eind van de film worden gespeeld zijn fascinerend om te zien, en de ontknoping is erg bevredigend.

Hierboven wordt Costas Mandyllor weer eens aangehaald, en ik moet zeggen dat ik niet bijzonder van hem gecharmeerd ben. Hij heeft niet echt uitstraling, en dat ligt niet aan zijn rol; ook in interviews komt hij stijf over, zonder echt expressieve gezichtsuitdrukkingen. De rest van de cast is sterk. Dit zeg ik bij elke film weer, maar iedereen neemt het serieus, en niemand is komt echt ongeïnteresseerd over. Leuk is de korte terugkeer in flashbacks van Amanda. De slachtoffers in Jigsaw's vallen zijn ook overtuigend; het lijkt me niet makkelijk om hysterisch te spelen.

Ja, als het goed is nog 1 deel te gaan, en ik ben benieuwd. Hopelijk gaat de serie eruit op een hoogtepunt, want hoewel het nog steeds niet verveeld, is het tijd voor het einde van het Saw-tijdperk...

avatar van _Moonwalker

_Moonwalker

namingway heeft het heel goed beschreven. Niets aan toe te voegen.

avatar van isa_boy

isa_boy

deze deel is nog beter echt toff ?

avatar van sirgawain

sirgawain

Ik snap niet waarom jullie zo moeilijk doen over costas mandylor.

Ik vind hem zelf een goede acteur, ik heb er niets op aan te merken.

Ik vind saw 6 ook het beste deel tot nu toe.

En ik vind het ergens goed dat dit het 1na laatste deel word, maar ook ergens wel jammer.

Ik vind de reverse bear trap 2.0 ook cool.

Ik weet niet waarom.

Hij was wel rommelig, met al die flashbacks.

Soms had ik er wel moeite mee om het te volgen,

Dus heb ik de film een 4.0 gegeven.

avatar van puckb96

puckb96

sirgawain schreef:

Ik snap niet waarom jullie zo moeilijk doen over costas mandylor.

Ik vind hem zelf een goede acteur, ik heb er niets op aan te merken.

Ik vind saw 6 ook het beste deel tot nu toe.

Ik vind de reverse bear trap 2.0 ook cool.

Ik weet niet waarom.

Hij was wel rommelig, met al die flashbacks.

Soms had ik er wel moeite mee om het te volgen,

Dus heb ik de film een 4.0 gegeven.

Ben het met je eens, sirgawain. Ik vind Costar Mandylor ook wel een redelijke acteur, vooral in de Saw V en VI. Ook ben ik het met je eens dat Saw VI de beste uit de serie is. Het enige vind ik dat het niet jammer is dat ze na het zevende deel stoppen. Ik bedoel er zal toch een keer een einde aan moeten komen.

avatar van sirgawain

sirgawain

[Ik vind het wel jammer, deel 8 mag van mij best nog komen,.
om het helemaal af te maken.
Want dr gordon heeft een grotere rol dan ik dacht en daar wil ik best meer over weten

avatar van puckb96

puckb96

Wat ik nou ook het beste aan Saw 6 vind is de super verhaallijn, het ontrafelen van een aantal uit vorige delen onopgeloste puzzelstukken, de twists, de dubbele verhaallijn die beiden met elkaar te maken hebben ( het slachtoffer William Easton heeft ook echt iets persoonlijks te maken met Jigsaw, wat in Saw V met de Fast Five heel slecht was uitgewerkt ) en Betsy Russell die in dit deel zelf voor het eerst goed acteerd De traps vond ik ook wel vermakelijk maar die doen er wat mij betreft niet toe. John Kramer wordt super vertolkt door Tobin Bell en hoewel er veel kritiek is op het acteerwerk van ome Costas vind ik hem toch ook heel goed spelen vooral in dit deel. Kevin Gruetert heeft de franchise ook gered van uitmelking bij deze film want het regisseurwerk was super. Het tempo van zo'n typische horrorfilm vind ik juist top! Helemaal niet zo lang, hoewel deze wel heel kort was: 88 minuten. Alleen jammer dat Saw 7 weer minder was, want door saw 6 ben ik toch wel gaan denken dat Saw 7 ook super kon worden, maar die was zeker niet het beste nee.

avatar van SlasherMovieMan

SlasherMovieMan

Kan Saw 6 nieuw licht brengen bij de vorige Saw-films of is het gewoon een slap aftreksel?

Saw 6 heeft een prachtige opening met Scream Queen winnares Tanedra Howard. Ik kan je vertellen: dat mens is zo eng als de t*ring! Ik ga het niet teveel hebben over haar trap, maar ik kan je wel zeggen: het was gruwelijk en zeker de bloederigste Saw-trap in Saw VI! Vanaf dan bouwt de film op en wordt het alleen maar beter en beter! Ik vind Saw VI de beste in de reeks na Saw 1! Zeker een grote verbetering van Saw V en brengt de Saw-reeks terug naar het bloederige niveau! Deze film is echt fantastisch! Maar wat dan ook zo goed is is dat het zesde deel een thema heeft wat op dit moment echt een probleem is in de wereld! Die verdomde ziektekostenverzekeringen! Iemand, die daar de directeur van is, wordt gekidnapt die natuurlijk veel verzekeringen weigert om bepaalde redens. Hij moet dus een gruwelijk spelletje gaan spelen. Hij moet anderen helpen zien te ontsnappen en keuzes maken enz. Het voelt meer als Saw IV. Maar hij moet ook zichzelf een beetje opofferen zoals tijdens de Carousel Trap wat ik zelf een geweldige trap vind. Al de traps in dit deel zijn trouwens zeer creatief. Maar gewoon: het is simpel en trouwens er zit zoveel Jigsaw in deze film. Zoveel, echt te gek! We hadden niet zoveel van hem in deel 5, maar in dit deel wel!!!! En dan gewoon alles: zoals de plot twist. Fantastisch! Het sloeg tenminste ook ergens op. Het was duidelijk. Het is krankzinnig, verontrustend en smerig, ineenskrimpend en het voelt net als de vorige Saw-films. Het is gewoon fenomenaal. Ik vond het echt heel erg goed. En ik weet het: ik overdrijf een beetje. Maar als je een Saw-fan bent en nog niet Saw VI heb gekeken omdat je Saw V slecht vond, moet je Saw VI echt kijken. En het is echt vervelend: want nou hebben we eindelijk weer eens een geweldige Saw-film en die doet het dan niet goed bij de box-office. Terwijl deze het juist verdient! Paranormal Activity versloeg deze film. En wat mij betreft wel terecht: want Paranormal Activity is naar mijn mening beter dan Saw. Dat komt door het realistische aspect. Het is nogal onrealistisch dat ik ga slapen en vervolgens wakker wordt in een vies spelletje terwijl het in PA veel realistischer is dat het thuis is enzo. Maar ja. Het doet me denken aan een soort wedstrijd wie de beste film heeft. Doet me denken aan de wedstrijd tussen The Blair Witch Project en The Haunting. Dat maakt niks uit, want die laatste, The Haunting, was zo slecht, maar Saw VI is juist super. Maar Saw VI: zeker een fenomenale film! 4,5 sterren!!!

avatar van sabsabsab

sabsabsab

Deze saw deel had tot nu toe de beste einde vind ik zelf .

avatar van eavymetal

eavymetal

Goede film, maar zeker niet de beste uit de succesvolle reeks.

avatar van MMMovie

MMMovie

De beste uit de reeks! 5.0!

avatar van Savatage

Savatage

Begin vond ik niet goed, met die twee die zichzelf moeten martelen. Film werd geleidelijk aan beter, verhaal was steengoed deze keer, einde ook zalig. Toch wel genoten van deze film (hoewel ik de moorden een pak minder extreem vond dan in saw 1 en 2).

Op naar deel 7!

avatar van Rodney9

Rodney9

Na saw iii is dit het beste vervolg

de hele verhaallijn bouwt op, en ook erg brute en bloederige traps

acteerwerk vind ik prima voor een saw-film: hoffman is geweldig, ik vond willam easton ook dondersgoed en eigenlijk iedereen was prima

alleen jammer dat dit niet de finale is; want dan hadden we twee mooie horror-trilogien, maar nee de producten willen alleen maar bakken met geld verdienen hahaha

saw vi is dus een erg goeie saw-sequel en een verbetering over saw iv en v

avatar van Bibelonseberg

Bibelonseberg

De beste saw tot nu toe.

avatar van dr channard

dr channard

Ik ben aangenaam verrast. Saw VI is een zeer aardig deel !

Wat zei ik ook alweer? Stappen van de ene naar de andere kamer is saai? Inderdaad. In deeltje 4 was dat ook zo. De traps hadden ook geen enkele nut en de testen die de agent moest doorstaan waren eigenlijk nutteloos. Dit deel heeft magnifieke vallen. Waar ik dan mijn hoofd aan breek; hoe komt het dat ze dat nu niet kunnen bij de vorige delen?

Dit deel overtreft de drie voorgangers wat ongelooflijk sterk is voor een zesde deel. Maar waarom? Wat maakt Saw VI interessanter dan de drie voorgaande delen? Allereerst zijn de traps ongelooflijk goed. We hebben een paar goede zien voorbijkomen en EINDELIJK is de maker erin geslaagd het emotionele aspect goed te doorgronden. In deel drie had je bijvoorbeeld dat gedoe met zijn de vader en zijn zoon, wat ik maar slecht vond uitgewerkt. Maar hier, kiezen tussen de jonge spontane werknemer zonder familie? Of de oude onfitte vrouw die toch familie heeft? Terwijl foto's op het scherm van de twee voorbijgaan moet die kerel die het spel speelt zijn beslissing maken, Ook die carrousel met de shotgun. Goed gevonden. Ook heeft de maker ervoor gezorgd dat er spanning in de traps zit. Dat spelletje in de doolhof was goed. Je bent als kijker zenuwachtig hoe het gaat aflopen. Want het is met tijd en de beelden zijn dynamisch gebracht. Zeer goed!

Maar verder was het sub verhaaltje ook goed. Waar in deel IV en V de politiescènes saai waren, komen ze hier eindelijk eens tot een clue met een geweldige scène als gevolg.

Jaja, Saw VI weet te boeien en dat is het voornaamste. 3*

avatar van Curry

Curry

deze vind ik na 1 ook de best uitgewerkte, wel 1 mega irritatie

de kill van William is wel heel nep en paragnostisch, er valt een bespijkerd hek omlaag maar dit kan alleen als William tegen het gaas van de familie die deze eindbeslissing kan maken gaat staan, als hij gewoon bij zn zus of op de grond ging zitten was hij nooit gedood op de manier zoals nu, dat vond ik een beetje over the top(al is natuurlijk de hele opzet onmogelijk te bouwen, voorbereiden)

avatar van patrick17

patrick17

Vandaag was deel nummer 6 aan de beurt.

Een ding is zeker hij is beter dan het 5e deel want die valt totaal uit de boot in de reeks van Saw.

Wat ik vooral waardeer aan deel 6 is het verhaal van John Kramer richting William.

Over het bepalen wanneer iemand zijn / haar leven eindigt.

John verteld over de kanker, de genezing en William verteld hem hard in zijn gezicht dood te gaan zonder iets te ondernemen.

Dat verhaal vond ik erg sterk in dit gedeelte.

Daarnaast de traps zijn weer gruwelijker dan in het vorige deel. Vooral de eind trap met de vrouw en zoon van een kanker patiënt was een gruwelijke trap, die oplosbare zuurtank. Brr!

Het uiteindelijk overleven van Perez vond ik enezijds wel verrassend te noemen. Dit had ik niet verwacht. Dat uiteindelijk Hoffman vrijwel gepakt zou worden zat erin want hij kan verre van tippen aan Jigsaw. De nodige flashbacks vind ik zelf meer dan prima. Vooral als je ze achter elkaar bekijkt is dit heel goed te noemen. Dan wordt alles duidelijk.

Op naar het laatste deel!

avatar van cassie1997

cassie1997

wat kan ik zeggen. De beste horror film serie die er is alles wat er gebeurt klopt precies met het vehaal en alles word in de vervolgen steeds meer uitgelegd (van waarom en hoe enzo) als je deze film wilt zien moet je zeker de hele serie kijken van 1 tot 7

Een top film (serie, eigelijk zijn alle 7 delen één grote top film)

5 sterren, als je de rest ook ziet

avatar van Lennert

Lennert

Leuk voor een keer, maar dan vooral vanwege het feit dat een aantal vallen erg interessant zijn en het feit dat de verzekeringsbaas een arrogante eikel was die zijn voormalige standpunten absoluut eens mocht herroepen. Ik blijf echter het grote probleem vinden dat Hoffman een vervelend personage is, dat helemaal te ver doorslaat op het moment dat hij ineens een ordinaire slasher wordt met zijn mes. Hoe hij bijna aan zijn einde komt was echter wel erg gaaf.

Toch is het duidelijk dat de Saw reeks naarmate de serie vordert zichzelf bij vlagen wel erg makkelijk kopieert met de steeds terugkerende flashbacks. Ik moet toegeven dat ik het verhaal van Jigsaw erg interessant vind, maar het is een makkelijke manier van films maken door steeds dezelfde scenes te laten zien, maar dan met een iets grotere uitleg. Alsnog zeker wel uit te zitten, maar ik geef de voorkeur aan de eerdere films.

avatar van congo

congo

Mogelijk samen met Saw III wel de beste vervolgfilm, maar 'het beste deel'? Kom op, ik vond het origineel velen malen spannender en creatiever. Die zit ook velen malen beter in elkaar, maar Saw VI is wel een van de beste vervolgfilms in de franchise.

avatar van s_hirleeey

s_hirleeey

rep_robert schreef:
Dit was echt veruit de zwakste van het stel Sjoerd, jammer weer dit. Alleen al die valse sentimentjes in dat verzekeringskantoor al. Zum kotsen

Wat jammer dat ik in 2010 niet al actief was hier. Ik had graag willen reageren op AL je afkrakende berichten op andere.

OT: Ik vond dit deel wel beter dan zijn voorganger, maar ik vond het jammer dat er onschuldige mensen in voor kwamen (zoals de schoonmaker).
Op het einde dacht ik dat als er aan de hendel getrokken werd (dus DIE) dat het juist om vergeven ging en dan de moeder en de zoon juist geraakt zouden worden.

avatar van P.C.96

P.C.96

Dit zesde deel vond ik weer heel erg sterk na de zwaar teleurstellende laatste twee delen. De toon is hard en bruut, de karakters zijn interessant en de verhaallijnen en wendingen ook.

Ik ben een fan van deze legendarische horror-reeks vanaf het moment dat deel 1 uitkwam, ben blij dat de afsluiter van deze tweede trilogie weer sterk is.

Hoffman vond ik overigens ook heel erg goed acteren in dit deel.

avatar van misterdhdh

misterdhdh

geweldige eerste scene waar je om ter meeste vlees in de schaal moet brengen, sterke film, beter dan deel 5, vanavond laatste deel zien, ben benieuwd naar de afloop en misschien gebeuren er nog wat wendingen. ben wel fan van hoffman, in vergelijking met anderen,vertolkt gewoon zijn rol ook (zeer) goed

avatar van notsub

notsub

Deze serie is echt een paar delen te ver doorgeschoten. Al die wendingen zijn gewoon niet spannend en de bron om weer een originele manier te vinden om een eind aan een leven te brengen raakt langzaam uitgeput. Het is gewoon te voorspelbaar geworden en het acteerwerk slaat soms nergens op. Ik kijk het nog voor de nieuwsgierigheid. Met deel één was het grootste deel van deze film al klaar. Het typische Saw-sfeertje blijft toch wel uniek, voor de rest is dit meer van hetzelfde.

avatar van sinterklaas

sinterklaas

De laatste minuten van de film is in ieder geval al iets om goed ziek van te worden.

avatar van Dh PING

Dh PING

Oei oei oei, dit is gewoon een volledige uitmelkfilm waarbij op de een of andere manier wordt gepoogd om een bittere aanklacht in te dienen tegen de gezondheidsverzekering-maatschappij.

avatar van Curry

Curry

hmmmm buiten de zeer sterke opening zijn de meeste kills hier toch heel erg braaf vergeleken met de andere delen, het was geen wegkijkdeel naar mijn mening wat ik bij 4 wel had