• 9.370.282 stemmen

Geregisseerd door: Kevin Greutert

Met onder meer: Tobin Bell, Betsy Russell en Costas Mandylor

Releasedatum: 31 december 2009

Plot Saw VI

"The game has come full circle."

Agent Strahm is overleden, en detective Hoffman wordt naar voren geschoven als de onbetwiste opvolger van Jigsaw's erfenis aan gruwelijkheden, waaronder weer een van te voren opgezet plan waarin gevangenen zich moeten bewijzen tegenover de zonden die ze zijn begaan. Wanneer de FBI bijna op het punt staat om Hoffman te arresteren, zet hij een nieuw spel in werking, met daarin de laatste wensen van Jigsaw die ter uitvoering moeten worden gebracht.

avatar van Emma'

Emma'

Wat ziet iedereen toch voor negatiefs in Costas Mandylor? Ik vind hem uitermate geschikt voor deze rol.

avatar van Sjoerdow

Sjoerdow

Emma' schreef:

Ik snap die kritiek ook niet echt, oke in deel 5 vond ik hem wat minder acteren, maar dit deel doet hij het gewoon héél goed.

Misschien ziet iedereen hem nog steeds als Smeagol en komt hij niet zo makkelijk van dat imago af.

Toch zie ik Shawnee Smith en denk ik ook niet meteen aan Linda van de komedieserie Becker.

Maarja, als je bij een 6e deel over uitmelkerij begint, kan je dat beter al doen bij het tweede deel, want op die manier is het natuurlijk ook een beetje goedkoop kritiek leveren.

avatar van Siem Shady

Siem Shady

Boeien wat iedereen zegt , ik hou van saw!

Dit is gewoon weer een toevoeging aan de serie..

heb gehoord dat het einde van saw 3D echt super is!

enuh ook saw 6 kijken en niet zxo mopperen he.

Sjoerdow schreef:

Waar haal je de vergelijking tussen Smeagol(LOTR) en Costas Mandylor eigenlijk vandaan? Compleet andere acteurs. Mandylor is deze houten klaas: http://www.hotflick.net/flicks/2004_Eavesdropper/004EAV_Costas_Mandylor_006.jpg

Volgens mij verneukt hij de Saw reeks al vanaf deel 4 en vanaf deel 4 noem ik hem dus ook een waardeloos acteur.

berrydrum schreef:

moet je horen, je kan ook gewoon stil houden want als sjoerd dit een goeie film vind mag hij dat weten. Dus laat hem zijn mening houden die verrander je toch niet. En over films zijn nooit feiten het zijn ALTIJD meningen.

Euhm, dus enkel als je goede kritieken hebt mag je wat zeggen hier? Ik ben niet degene die hier kortaf doet hoor. En hoezo begin je over feiten en meningen? Daar heb ik het helemaal niet over gehad Moet niet gekker worden zeg

avatar van Threeohthree

Threeohthree

rep_robert schreef:

Was hij daarvoor ook al hoor. Baalde ook flink toen ik hoorde dat hij deze rol kreeg (Hoffman).

avatar van bennyboy

bennyboy

ook weer lekker vermakelijk iets minder dan zijn voorgangenrs maar beter dan deel 3. deel 3 is tot nu toe de minste in de serie en deel 1 de beste. hopen dat saw 3D verandering daarin brengt

avatar van orbit

orbit

• 12092 berichten

Pfff, hoe lang moet deze tergend saaie cyclus nog doorgaan? Laat dit de laatste zijn in godsnaam!

avatar van DES-Niels

DES-Niels

Saw 7 (saw 3D) is de laatste.

Die is pas in premiére gegaan.

avatar van Jokertje

Jokertje

Overbodig deel (net als 4 en 5) van de reeks. Maar omdat saw toch vermakelijk blijft 2*.

avatar van logghe

logghe

mss één van de betere van de serie omdat het eigenlijk een soort van verhaal heeft, toegeven ik heb wel de eerste saw nog niet gezien.

avatar van Threeohthree

Threeohthree

Schrok al van je eerste zin, maar waarom heb je niet gewoon het eerste deel eerst gezien Zit ook een behoorlijk portie verhaal in hoor.

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

Net weer iets beter dan deel 5. Iets meer character progression als het om Jigsaw gaat. Erg fijne backstory en hij weet zo op steeds meer sympathie te rekenen. Probleem is een beetje dat ik hiervoor geen Saw film kijk. Ik wil inventieve traps zien dat resulteert in veel bloed en intense spanning. Greutert slaagt daar alleen in het begin eigenlijk in. Leuk om Tanedra Howard terug te zien na haar een seizoen lang gestreden zien hebben bij Scream Queens voor dit rolletje, en ik moet zeggen ze deed het meer dan aardig. Lekker goor begin stukje ook, jammer genoeg was dat gelijk het hoogtepunt van de film.

Wat wel een fijn gegeven was is dat de film door zijn lagen in het verhaal, net als in het eerste deel mij weer op het verkeerde been wist te zetten en op het eind toch wist te verrassen met het doel dat JigSaw voor ogen had. Jammer genoeg zijn de traps niet inventief genoeg, en dat is toch waar het in deze reeks om draait.

Dit is deel 6

Sarah T.

Dis-gus-ting.

avatar van Butchers

Butchers

Eérste Saw film die ik in de bioscoop heb gezien. De openings scéne is goed waar de dikzak moet kiezen voor z'n vet of z'n leven. Vind dat zwarte meisje toch heel irritant. Heb namelijk een tijd Scream Queens gevolgd op MTV en vind dat al die meisjes daar erg irritant zijn en alleen gaan voor geld en fame terwijl ze gewoon een rol krijgen van drie zinnen in een Saw film. Toch een redelijk goede film, valt niet te vergelijken met de Saw in het begin, maar is toch al véél beter dan Saw 3D.

avatar van Muchacho

Muchacho

Deze was eigenlijk best leuk. De openingsscene is kut, maar ik moest wel lachen dat die meid d'r ass eraf moest werken om een of ander lullig rolletje te kunnen spelen in Saw VI. De traps zijn eindelijk weer eens leuk en het einde is ook best oke.

avatar van Lui

Lui (crew films)

Emma' schreef:

Vraag ik me ook af, waarschijnlijk kunnen veel mensen zijn kop gewoon niet uitstaan. En in Saw 3D bewijst hij al helemaal dat hij geschikt is voor zijn rol.

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Saw 5 was ronduit afgezaagt en teleurstellend en had voor dit deel ook niet al te veel verwacht. Maar dat viel nog reuze mee en deel 6 gaat dan weer de goede kant op, en ook de andere kant. Jigsaw is nou eindelijk eens echt dood (alleen in flashbacks kom je hem tegen) en alles word overgenomen door die agent Hoffman, die de spelletjes van Jigsaw voortzet. En nu hebben we als hoofdrolspeler William Easton, en zijn gemakzuchtigheid bij zijn dokterpraktijken was niet bepaald slim en dat weet je al van te voren. Hij word in het hindernisbaan van Jigsaw gedropt en mag daar mensen proberen te redden van een gruwelijke dood. Ook dit deel begint ook zoals gewoonlijk met een vreemdeling die te maken krijgt met zo'n spelletje How much meat will you give to stay alive? En dan krijgen we ook gewoon weer het hele bekende moordzaak en dan pas die hindernisbaan waar Easton in terecht komt. En toch vond ik dat ook weer regelmatig zenuwslopend. Ook het einde is ook totaal niet om vrolijk van te worden. Denk dat ik zelden zo'n afgrijselijk einde heb gezien.

Saw 6 is in iedergeval weer een vooruitgangetje tov van deel 5, maar ik vind dat het na deel 7 wel een beetje mag stoppen.

avatar van clockwork72

clockwork72

Ook wéér gruwlijk! Maar wel minder dan Saw 3D

3,5*!

avatar van Emma'

Emma'

Geweldige scène waarin die tape van Seth Baxter wordt geanalyseerd. Goede opbouw van spanning. Natuurlijk zijn de vervolgdelen minder dan de originele Saw, maar het verhaal zit wel heel erg goed in elkaar. Ook dit vervolgdeel, dat ik persoonlijk iets minder vind maar dat geweldig aansluit op het verhaal van Jigsaw, vind ik weer goed in elkaar gezet. 4*

avatar van RedLine

RedLine

Hoezo komt deze niet op tv?

avatar van Number23

Number23

Smeagol wordt gespeeld door Andy Serkis, dank u zeer

avatar van Number23

Number23

To the point: ik weiger een slecht cijfer te geven aan deze cultserie waar ik toch stiekem fan van ben

avatar van DB10

DB10

Wel wat beter dan het vorige deel, maar nog steeds erg matig. Het verhaal er omheen is totaal niet boeiend, gelukkig zijn er nog wel weer wat originele kill-methodes. Iets meer en beter dan in vorige deel. Een voldoende is het echter niet waard. 2.0*

avatar van NL-kevin

NL-kevin

Vind dat er een goed verhaal in de filmserie zit.

Dat maakt het een stuk leuker

avatar van ErwinH

ErwinH

Onvoorstelbaar dat dit prul gemiddeld 3 sterren heeft gekregen, het verhaal slaat totaal nergens op, de sfeer die deel één zo goed maakt is totaal weg. Elke vorm van spanning ontbreekt. Elke link die wordt gelegd met de oorspronkelijke verhaallijn is ongeloofwaardig en bespottelijk. Echt met moeite geef ik een halve ster.

avatar van barcam

barcam

Vermakelijke boel, iets beter dan zijn voorhanger die wat trager in opbouw was.

avatar van Neder0001

Neder0001

Emma' schreef:

Ach, alleen de azijnzeikers hier op Moviemeter hebben wat tegen hem. Ik haalde dat laatst aan op de officiele SAW forum, dat er veel kritiek op Costas Mandylor was, en daar klonk ze dat absoluut niet bekend in de oren. Ik vind het zelf ook belachelijk, ik was al een grote fan van hem vanaf het moment dat ik hem zag.