• 9.371.183 stemmen

Geregisseerd door: Kevin Greutert

Met onder meer: Tobin Bell, Betsy Russell en Costas Mandylor

Releasedatum: 31 december 2009

Plot Saw VI

"The game has come full circle."

Agent Strahm is overleden, en detective Hoffman wordt naar voren geschoven als de onbetwiste opvolger van Jigsaw's erfenis aan gruwelijkheden, waaronder weer een van te voren opgezet plan waarin gevangenen zich moeten bewijzen tegenover de zonden die ze zijn begaan. Wanneer de FBI bijna op het punt staat om Hoffman te arresteren, zet hij een nieuw spel in werking, met daarin de laatste wensen van Jigsaw die ter uitvoering moeten worden gebracht.

avatar van The Oceanic Six

Wat mij betreft gewoon een prequel met een niet dode Jigsaw. Niet zo overdreven gecompliceerd maken. Velen waaronder ik vinden het plot toch niet zo belangrijk en hebben meer fun met de dodelijke traps.

avatar van Bélon

Bélon

Borrelnootjes op tafel biertje of frisfrank erbij en kijken of er nog mensen of leuke of originele manier doodgaan. Deze formule-film heeft weinig verrassends te bieden dus kijk ik 'm maar als komedie en dan is 't best leuk. De slechteriken die het deze keer vooral moeten ontgelden zijn medewerkers van een medisch verzekeringsbedrijf. Wie zal men in deel 7 een riem door 't hart steken?

Halfje aftrek voor overmatig gebruik van de frase "What the fuck" iets creatiever taalgebruik in het script mag wel. Is uiteraard (qua originaliteit) absoluut te missen, net als deel 2 t/m 5.

avatar van Jessen0wnt

Jessen0wnt

Ik moet zeggen: Ik word net zoals (bijna) iedereen gek van al die delen. Ze moesten idd stoppen wanneer ze op hun hoogtepunt waren, maar Saw 6 bewijst het tegendeel. We zien eindelijk weer de bloederige gore scenes die we hebben gemist na saw 3. Acteerwerk was goed, niet storend: niet erg storend. Over het verhaal kan ik niks zeggen, het blijft uitgemolken en elke keer denk je: kan het nog uitgemolkerder (is dat een nederlands woord?). Het einde vond ik wel onrealistisch, maar een zekere verbetering ten opzichte van 4 en 5!

3,5* omdat het een heeeeleee grote meevaller is geworden.

avatar van Theunissen

De openingsscene was zeer smakelijk en gruwelijk, maar daar was dan ook alles mee gezegd. Het verhaal wordt per deel belachelijker en verrassend is het al helemaal niet meer, met dit deel als dieptepunt want hier zit echt niets vernieuwends meer in. Van mij mogen ze de stekker uit Saw trekken want het gaat echt nergens meer over. De traps in dit deel zijn gelukkig wel wat beter dan in het zeer slappe deel 5.

avatar van UniPer

UniPer

Als echte SAW freak moet ik zeggen dat ik tot nu toe nog niet echt teleurgesteld ben in zijn films. Natuurlijk is het lang niet meer zo orgineel als deel 1 t/m 3 maar goed..ik kijk zo'n film dan ook niet voor het boeiende verhaal waarbij ik op het puntje van mijn stoel blijf zitten.

Wel is het 'm tot nog toe iedere keer gelukt om een einde aan de film te geven die ik van te voren niet kon voorspellen (wellicht ligt dit aan mij).

Wat ik jammer vind aan dit deel is dat de 'traps' niet echt verassend meer zijn, de orginaliteit is er een beetje af en de spanning naar wie achter de moorden zit ook omdat iedereen aan het begin al weet dat het die detective is.

Al met al ben ik niet echt verrast maar kan ook niet zeggen dat het teleurstellend was. Gewoon zoals bij alle SAW delen, bakje chips, biertje erbij, verstand op nul en lekker kijken naar alle vallen, puzzeltochten en gewetensvragen van 'JigSaw'.

Een 2.5

avatar van Raffael77

Raffael77

Al in het begin is te zien dat we hier met een b regisseur te maken hebben.

Verhaal is zoals gewoonlijk flinter dun en filmwerk is amateuristisch.

Ook het gore gehalte is zeer matig en dat al in de eerste vijf minuten.

avatar van daylight

daylight

Een goed verhaal,

Een van de betere van de reeks.

avatar van UniPer

UniPer

daylight schreef:

Een goed verhaal,

Een van de betere van de reeks.

Gewaagde score moet ik zeggen, zelfs ik, als SAW freak, vind een 3,5 wel heel hoog.

En één van de betere uit zijn reeks is het zeker niet, deel 1 & 2 waren absoluut TOP niveau vergeleken met dit deel.

Ieder zijn mening hoor, begrijp me niet verkeerd maar ik vind een score van 3,5 wel een verkeerd beeld geven voor diegenen die de film nog niet gezien hebben.

avatar van mIss bLue eYe

mIss bLue eYe

niet in de bios gezien maar wel op internet. tja...wat moet ik hier nog van zeggen...ben zelf wel een saw kijker maar na 6 delen weet je het wel een beetje. begint altijd met een bloedbad en eindigd weer open zodat ze weer een vervolg kunnen maken...

een 2.5 omdat er wel wat spanning bij was en de clue was wel oke

maarja, blijkbaar komt er wel weer een deel 7????

avatar van Blood Duster

Blood Duster

Niks bijzonders, maar toch stukken beter als de laatste..... Verder niks an toe te te voegen

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

• 11900 berichten

mIss bLue eYe schreef:

maarja, blijkbaar komt er wel weer een deel 7????

Jep. In 3D!

avatar van Grindpad

Grindpad

joepie.......

avatar van vahdet

vahdet

Ik vind deze Saw film de beste tot nu toe,

aleen de eerste scene is een beetje o verdreven want je zou niet zomaar gelijk je buik afsnijden maar eerst een beetje gillen enzo net als de voet bij saw 1,

voor de rest is het een prachtige film

avatar van Shinobi

Shinobi

Ik ging met lage verwachtingen naar deze Saw, aangezien deel vier en vijf niet een al te beste indruk op mij hadden achtergelaten. Maar ik moet zeggen dat Saw voor mij weer helemaal terug is.

Je komt logischerwijs weer meer te weten over Hoffman en Jill Tuck.

En weer heerlijke, bloederige vallen.

Kom maar op met deel zeven in 3D.

3, 5 Sterren, omdat de film mij de hele tijd geboeid kon blijven houden en 4, 0 sterren net weer iets te hoog is.

avatar van Atomaster

Atomaster

Goed vervolg, net verhaal en redelijke gore. Niets verder op aan te merken. Het is wel duidelijk dat er nog een 7 gaat komen.

avatar van Swastika

Swastika

Ik kan niet zeggen of dat het beter of slechter is dan de vorige delen.Het verhaal blijft voor mij hetzelfde het kabeld gewoon verder.En iedereen klaagd maar over weer een vervolg ,maar ze blijven het wel op de voet volgen .Dat is toch wel opmerkelijk.Ik wil alle andere delen gewoon zien omdat ook ik zoals velen al het andere uit deze reeks heb gevolgd.Er komt heus wel een eind aan.Maar kijk je een deel niet dan heb je altijd toch wel het gevoel van hoe het uiteindelijk afgelopen zou zijn .Waar of niet?Dus toch maar blijven kijken.

avatar van DiKKe_OsCaR

DiKKe_OsCaR

• 2034 stemmen

Het begint nu wel heel saai te worden... Maar het voelt bijna als een verplichting om ook het vervolg te gaan zien.

Het verhaal begint een beetje wazig te worden. Ik heb alle delen gezien, maar blijkbaar is dat niet echt blijven hangen.

Trouwens, wat wordt er barslecht geacteerd weer..

avatar van bollepeer

bollepeer

The Oceanic Six schreef:

ja, maar er zijn ook vele die dat wel belangrijk vinden, zoals ik

avatar van rep_robert

Het plot was juist het ergerlijke aan dit deel van de Saw reeks, de film was echt doorspekt van moraaltjes. Dit was het eerste deel waar ze het goedkope familiesentiment er echt uitlichten. In een horrorfilm zoek ik geen goedkope momentjes waarin het hele gezin zielig staat te doen. Toppunt vind ik dan ook de eindscene, wat mij betreft is die zoon gewoon een moordenaar en krijgt die levenslang.

Verder is de film best matig, het biedt weinig echte spanning en moet het hebben van de gruwelijke traps. Die dit keer wel veel beter zijn dan in deel 5. Costas Mandylor, die Hoffman speelt is echt verschrikkelijk. Heb zelden zo´n stijve hark in de hoofdrol van een film gezien. Ook Betsy Russel, de weduwe van Jigsaw vind ik echt te vreselijk voor woorden. Dat hoofd van haar staat me ook totaal niet aan.

Het verhaal is gelukkig wel meer te volgen dan deel 5, al blijf ik het wel ergelijk vinden dat Jigsaw zoveel "handlangers" per deel erbij krijgt. Zo kan je wel eeuwen doorgaan met die Saw reeks, straks moet de ijscoboer van de neef van de achterbuurman van de krantenbezorger van de weduwe van Jigsaw zijn werk gaan doen.

De dalende lijn was al eerder ingezet. Dankzij de goedkope sentimentjes, het gebrek aan echte spanning en het houten klaas acteerwerk van de cast is Saw 6 het slechtste deel uit de reeks tot nu toe, ondanks de veel leukere traps dan deel bijvoorbeeld 5.

avatar van DeCol

DeCol

Jigsaw is duidelijk veranderd.

Natuurlijk is John Cramer inmiddels opgevolgd door de stijve hark Hoffman. Acteren kan hij niet, maar hij heeft wel iets psychopatisch. Ik doel echter meer op het feit dat onschuldigen een aandeel krijgen in het spel van leven of dood. John Cramer zou nooit willen dat die jongen op het laatst aan de hendel zou trekken. Dat is de niet de bedoeling van het spel. Daarnaast wordt een onschuldige kantoorclerk slachtoffer.

Het hele verrassingselement is ook verdwenen. Het was mij gelijk duidelijk wie er in envelop nummer zes zat en zo zijn er nog van die duidelijke gebeurtenissen. Saw lijkt ook niet meer zonder flashbacks te kunnen. Na deel vier, overigens een van de beste delen, en deel vijf bevat ook deel zes weer flashbacks. Telkens moeten er weer dingen bij komen.

Toch kan ik niet ontkennen dat ook Saw VI weer lekker wegkijkt. Qua verhaal minder dan zijn voorgangers, maar de traps zijn toch weer goed. Iets wat in deel vijf stukken minder was.

Een mooie afsluiter, maar toch nog een deel zeven op komst. Jammer? Ja, maar wederom zal ik van de partij zijn.

avatar van Noud

Noud

.. Maar het voelt bijna als een verplichting om ook het vervolg te gaan zien.

Grappig dat je het zo noemt, want zo voel ik het namelijk precies hetzelfde. En dan nog maar te bedenken dat er (waarschijnlijk) nog 2 delen aankomen.. Zucht!!
De hele Saw reeks moet mij enigszins een beetje aan de Prison Break serie denken. Het is en wordt een eindeloos kat en muis spelletje dat steeds maar weer herhaald wordt. "Ohnee laten we een personage maar terug in het verhaal komen. Want neeee, ze was namelijk niet dood, ze heeft de glasscherfexplosie namelijk overleefd.. Jawel Jan Klaasen ze staat achter het GORDIJN!!". Geluidstapebandjes die tevoorschijn komen, personages die weer een verband met elkaar te hebben.
Ik denk zelf dat de 'Jigsaw' story altijd door blijft gaan. Zal me niets verbazen, als er een openend in het laatste deel kwam. Zullen de menselijke puzzelstukjes uit de lichamen nog een aparte rol krijgen.:? De brief die de weduwe door de brievenbus gooit , zal wel voor de volgende opvolger zijn. Misschien dat John ergens toch nog een zoon heeft uit een ander huwelijk, die zijn oude voetsporen wil opvolgen.
Vind trouwens flauw Dat John ondanks hij echt dood is,telkens weer berichten verspreidt. Want ineens schijnt John toch een bandje hebben achtergelaten. Het was voorspelbaar wie de laatste envople voor de kiezen kreeg (zowel letterlijk als figuurlijk.
Ben met net al vele anderen eens dat ik enkel Saw kijk onder andere voor de martelwerktuigen.
Ook de dreiging is helemaal verdwenen, dat je (ik) nog eerst hoopte dat het slachtoffer nog het zal overleven, is nu een kwestie van het tegenovergestelde.

Trouwens Waarom kreeg Hoffman op het laatst geen keuze? En waarom liet Hoffman toch onschuldige mensen doden, die vrijwel weinig met de gedachtegang van de verzekeringsmaatschappij te maken hebben. Zie de secertatreesse/schoonmaker..
Tot slot wilde ik nog aan toevoegen, dat er bijzonder slecht werd geacteerd met name de overige losse personages.

avatar van ErikP

ErikP

De score is momenteel 3.05. Ik weet dan bijna zeker dat er dan ook een Saw VII komt. Dit concept wordt helemaal uitgemolken tot het moment dat de waardering beneden de 1 komt. Blijft ie er boven dan levert het nog voldoende geld op.

avatar van rep_robert

Noud schreef:

Niet met je eens, Costas Mandylor(Hoffman) is echt het aller belabberst. dat deze stijve hark een hoofdrol speelt is echt te belachelijk voor woorden.

avatar van The_Game

The_Game

De SAW reeks blijft me toch boeien. Geen enkel deel was zo goed en vernieuwend als deel een, maar toch weten bijna alle delen je weer laten wachten op een nieuwe. Deel 6 is daar zeker geen uitzondering van. Hij begint weer zoals we dat verwachten met een lekker goor stukje. Dit keer hebben ze hem vrij kort gehouden, maar het maakte hem niet minder goor. Costas Mandylor weet in dit deel meer te boeien, ook al heeft hij net zo weinig tekst als in de vorige delen. Ik heb me meer vermaakt met dit deel dan met 5. Op naar deel 7.

avatar van namingway24

namingway24

Na het mindere deel 5 vond ik dit een verbetering.

Het verhaal wordt een beetje lastig om te volgen, maar het plot over de mensen van de verzekeringsmaatschappij was interessant. Ook de vallen in dit gedeelte waren vaak interessanter dan in het voorgaande deel. Vooral het doolhof en de caroussel waren 2 van de beste van de hele serie.

avatar van Karentje77

Karentje77

Superrr....De Saw films blijven me boeien

avatar van IcU

IcU

Deel 6. Had geen verwachtingen. Alles gezien, maar herinneren doe ik ze niet allemaal. Vooral de laatste delen niet. Maar deze film was erg verrassend. Net als alle delen, aan mijn stemmen te zien. Heb mij zeer vermaakt met de gore (soms wat neppe) effecten. Ook vond ik dat er best veel aandacht aan het verhaal; besteed was, ook al kon ik het niet altijd even goed volgen. Wel geslaagd.

avatar van merijn82

merijn82

• 1931 berichten

Wat een vervelende films blijven dat toch, die van de Saw-reeks. Natuurlijk op het eerste deel na. Dat is waarschijnlijk ook de reden waarom ik het toch af en toe weer een kans geef. Deel 4 en 5 heb ik 'gemist', maar ik lees hier en daar dat deel 6 dan weer beter moest zijn dus ik denk dat ik dat maar even zo hou dan..

Er worden weer wat tandwielen en stellages uit de kasten getrokken en op mensen geplaatst. Tel daarbij op een hoop gegil en hysterisch gedoe, vervelend snel camerawerk, een flashbackje hier en een rommelig verhaal ondersteund door matig acteerwerk daar. En je hebt een nieuw deel van Saw. Ongeinspireerde bagger! (Misschien wat ongenuanceerd, maar ik kan er even niks anders van maken)

avatar van Ew_MK1

Ew_MK1

merijn82 schreef:

Hahaha mooi gezegd.

Heb het ook maar weer geprobeerd maar heb weinig toe te voegen aan bovenstaand verhaal.

avatar van Lennon

Lennon

merijn82 schreef:

Ik stop nu echt met het kijken naar Saw in ieder geval.

En die conclusie heb je al na 6 delen getrokken???

Snap wel wat je bedoeld hoor, en kan me er enigszins wel in vinden.. maar deze conclusie had je na deel 3 ook al wel kunnen trekken, dat je het toch haalt tot aan deel 6 geeft dus toch aan dat je het interesse wekt...