• 9.375.238 stemmen

The Fast and the Furious (2001)

Actie / Misdaad | 107 minuten

Genre: Actie / Misdaad

Oorsprong: Verenigde Staten / Duitsland

Geregisseerd door: Rob Cohen

Met onder meer: Paul Walker, Vin Diesel en Michelle Rodriguez

Releasedatum: 20 september 2001

Plot The Fast and the Furious

"If you have what it takes, you can have it all."

Dominic Toretto is de leider van een straatbende die er van verdacht wordt dure elektronische apparatuur gestolen te hebben. Een undercover agent probeert uit te vinden wie er verantwoordelijk is voor de diefstallen. Hij wordt verliefd op Domenic's jongere zus.

avatar van Phoenix

Phoenix

Het viel me erg mee moet ik zeggen. Ik heb eerst het vervolg gezien en het viel me op dat dit geen ene reet uitmaakte. Toch wel 3* want vermakelijk is het zeker.

avatar van Phoenix

Phoenix

Weet iemand welk nummer er wordt gedraaid tijdens de grootscheepse arrestatie van die Chinees? Dat klonk wel goed.

avatar van remorz

remorz

Sorry, heb het twee (anderhalf) keer geprobeerd, maar ik kan deze film gewoon niet serieus nemen. De acteerprestaties zijn stuk voor stuk onder de maat, de personages en hun handelingen daardoor compleet ongeloofwaardig, wat nog versterkt wordt door alle 'flitsende kleurtjes' en 'snelle effectjes'. Hiermee zijn de fundamenten van een film al onderuit gehaald, wat nog enigszins gecompenseerd zou kunnen worden door een goed verhaal ( ), mooie muziek ( ), of vlotte dialogen/(geslaagde) humor ( ).

Nee, die derde keer kijken komt er waarschijnlijk niet...

avatar van U-96

U-96

• 2077 stemmen

Ik had altijd verwacht dat deze film mee tegen zou vallen. Rollen die ik irritant vind enz. Vandaag gezien met Nick Kang. Viel uiteindelijk toch erg mee. Natuurlijk mooie auto's en prachtige racescenes. Ook al ben ik helemaal geen autoliefhebber (vroeger wel), zoiets maakt het toch wel interessant. Verhaal vond ik redelijk.

Voorlopig *3.0*.

avatar van Gekkehuis

Gekkehuis

von het een ruige film, idd de fout dat vin diesel zomaar instapt terwijl die plaat weg is is wel zonde.

Voor de rest zit er een goed verhaal in en acteerwerk was ook redelijk goed!

die Mia is btw ook fucking lekker!!

avatar van Tha Flow

Tha Flow

Vermaak maar ook niet meer dan dat. De auto's doen het hem en vanwege de impact (van de film op de wereld, nog niet eens zozzer op mij ) en de orginaliteit en natuurlijk de auto's (pff ranzig gewoon) 3 sterren.

avatar van De_Filmpoëet

De_Filmpoëet

Bij voorbaat had ik al een oordeel geveld over deze film; het verhaal stond me namelijk tegen. Kan zo’n clichématig (ook wel standaardgegeven) verhaal als stevige basis dienen voor een film? Het is maar net hoe je deze film wilt gaan beoordelen. Moet je puur letten op het genre actie, zodat dat de hoofdzaak is, terwijl het verhaal en de dialogen minder wegen, of moet zulks geen rol spelen? Nee, de beoordeling moet eerlijk gebeuren, de film moet gezien worden zonder dat het etiket actie het zwaarst meeweegt.

Deze film eenmaal gezien, en ik moet zeggen:een vooroordeel blijkt vaak zo slecht nog niet. Ik kreeg, precies wat ik verwacht had, een film met weinig inhoud. De film deed z’n naam maar gedeeltelijk eer aan. Het furieuze werd niet waar gemaakt, wat vooral te danken was aan het vlakke acteerwerk van Walker en Diesel (waarschijnlijk zullen dit nooit grote acteurs worden). Zo kunnen acteren zonder passie, dat is alleen al een prestatie. Nou ja, ze hadden het verhaal en hun tekst dan ook niet mee… Echter de film had zeker snelheid, zodat de naam toch niet geheel onterecht is. Vooruit, een positief punt, de film was een flitsend gebeuren, goed in beeld gebracht. Maar vaak toch echt te videoclipachtig. Het was dus niet geheel een onprettige kijkervaring. Maar moet ik de film dan toch puur in dienst van de actie beoordelen, dan moet ik ook concluderen dat het zeer tegenvallend is: weinig spectaculaire stunts (er waren maar 2 actiescènes de moeite waard).

Ik vermoed dus ook dat de film puur is gemaakt om te scoren bij een groot publiek (het is gemakkelijk hersenloos kijkvoer, wat ook als een voordeel kan worden gezien) . Voor het uiterlijk: 2*

avatar van kevke1990

kevke1990

coole auto's!!!!!!!!4,5*

4.5 vanwege de coole auto's

avatar van mafiabaas

mafiabaas

4* hele vette auto's en gekke muziek in de film.

avatar van De GeuS

De GeuS

0,5 afgehaald; zie "2 fast 2 furious" voor uitleg....

avatar van Chainsaw

Chainsaw

Normaal gesproken laat ik dit soort films altijd links liggen, maar toch heb ik The Fast and the Furious maar een kans gegeven. En ondanks een hoop matige momenten, waar ik persoonlijk erg weinig mee kon, viel hij me nog best mee. Het begin is allemaal nog behoorlijk matig en het acteerwerk is ook alles behalve sterk, maar op den duur werd het steeds een beetje beter. Met als hoogtepunt de vermakelijke overval op de vrachtwagen. Heb me wat dat betreft niet echt weten te vervelen.

3 kleine sterren.

avatar van Lenn

Lenn

ik heb enorm genoten van deze film.

ik ben dan ook iemand die van (snelle) auto's houd en dan lust je deze film.

het is dan ook evident dat deze autofilm niet zo geliefd is bij mensen die niks aan auto's vinden.

dus ik genoot ervan dus geef ik 4*

avatar van TiTanium

TiTanium

deze film is af:) mooi opgebouwd verhaal mooie auto's en lekkere grietjes mijn score 5/5

avatar van De GeuS

De GeuS

TiTanium schreef:

mooi opgebouwd verhaal

avatar van nice guy eddy

nice guy eddy

De GeuS schreef:

Ja man hoe verzinnen ze zon briljant scenario.;)

zo gaat ie wel weer

avatar van nice guy eddy

nice guy eddy

Tip:kijk zen top 10 eens.

Nou en?

avatar van sn@ke

sn@ke

• 2077 berichten

idd , eerdekes

avatar van BoordAppel

BoordAppel

Is dit tegenwoordig de chat?

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

Laag niveau film, laag niveau berichten.

avatar van Tara

Tara

Gave film! Stoere auto's. De filmmakers hebben echt de creme de la creme auto's genomen en die hadden er ook verstand van.

avatar van dvd-man

dvd-man

Ik speel altijd mm2 online, is ook zo'n race film dus ik moest deze gezien hebben! En wat was hij vet zeg!! Niet normaal meer zeg! :P, ik heb ook gelijk het vervolg gekocht!

avatar van Ravenheer

Ravenheer

Een 3,5, voor de wilde autoraces en een ''coole'' Vin Diesel.

avatar van TheOne

TheOne

deel 2 moest het doen zonder Vin Diesel. In het derde deel mag hij zijn rol van Dominick Torretto weer vertolken die zich afspeelt in japan.

avatar van RONIN89

RONIN89

zeer goede film strakke meiden strakke auto's vooral die ene groene mitsubishi eclipse op het begin die in chinatown word opgeblazen door kogels.

voor de rest coole muziek en mooie scenes.

And Paul Walker is tha best vooral in Joy Ride.

4* van mij!!!!!

avatar van alexis

alexis

toffe wagens, mooie meiden. mindere muziek die overigens wél goed bij de actie in de film past. het verhaal, welk verhaal?, slaat nergens op en is te weinig om te boeien. de beelden van auto's en meiden compenseren het gemis aan verhaal.

je kijkt eigen naar een lange tvcommercial voor geblingde/ getunede sportcars

***1/2

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

Ik kots nog dagelijks van de hype die hier achter weg kwam, met als toppunt de Need for Speed serie games, waarin ineens enkel nog rijst auto's voorkomen. Eéntonige omgevingen, het is altijd nacht, alles glimt en het is nog prima speelbaar voor je blinde zus: totaal geen niveau.

En dat omdat het puur gericht is op de massa. Want de massa wil rijst met flashy spoilers.

avatar van U-96

U-96

• 2077 stemmen

Captain Pervert schreef:

Need for Speed 1 en 2 waren er al voordat deze film uitkwam. Beide geweldige spellen trouwens.