• 9.374.245 stemmen

The Fast and the Furious (2001)

Actie / Misdaad | 107 minuten

Genre: Actie / Misdaad

Oorsprong: Verenigde Staten / Duitsland

Geregisseerd door: Rob Cohen

Met onder meer: Paul Walker, Vin Diesel en Michelle Rodriguez

Releasedatum: 20 september 2001

Plot The Fast and the Furious

"If you have what it takes, you can have it all."

Dominic Toretto is de leider van een straatbende die er van verdacht wordt dure elektronische apparatuur gestolen te hebben. Een undercover agent probeert uit te vinden wie er verantwoordelijk is voor de diefstallen. Hij wordt verliefd op Domenic's jongere zus.

avatar van Chainsaw

Chainsaw

Normaal gesproken laat ik dit soort films altijd links liggen, maar toch heb ik The Fast and the Furious maar een kans gegeven. En ondanks een hoop matige momenten, waar ik persoonlijk erg weinig mee kon, viel hij me nog best mee. Het begin is allemaal nog behoorlijk matig en het acteerwerk is ook alles behalve sterk, maar op den duur werd het steeds een beetje beter. Met als hoogtepunt de vermakelijke overval op de vrachtwagen. Heb me wat dat betreft niet echt weten te vervelen.

3 kleine sterren.

avatar van otherfool

otherfool

Hersenloze film die draait om Walker's kop, Vin's spieren, lekkere wijven en dito auto's. Van bovenstaand rijtje ben ik slechts in 1 van de 4 geinteresseerd, dus we kunnen rustig stellen dat The Fast and The Furious niet aan mij is besteed.

1*.

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Redelijke film. Soms vond ik het een beetje saai maar er zaten ook nog wel wat goede achtervolgingen in.

avatar van Shinobi

Shinobi

Lekker actie film om te zien, met een redelijk verhaal. Deze film moet het duidelijk hebben van de gepimpte auto's en de actie.

Ik geef 'm 3, 0 sterren.

avatar van hellblazer93

hellblazer93

Het hele concept bevalt me prima, maar de uitwerking kon beter. Het camerawerk en de auto's zijn geweldig, maar het is allemaal wat te gelikt naar mijn mening. Het hoort bij de film, maar ik vind dat de film beter kon. Toch een goed kijkvermaak.

3 ***

avatar van Zinema

Volslagen onterecht gehypte film met de nors kijkende Walker en Diesel. Met het brein op 0 nog enigszins onderhoudend, maar het houdt niet over. Gemiddeld en voorspelbaar filmpje.

avatar van Theunissen

Het enige wat goed in deze film was, was Vin Diesel. Het verhaal is triest en gaat echt nergens over en zit vol met clichés. Ik heb me enorm zitten te ergeren aan deze film en was dan ook blij dat hij afgelopen was. Een aantal scene's zijn tenenkrommend, vooral alle scènes met Chad Lindberg. Die was echt zeer irritant.

Als je niets om auto's geeft mijdt dan deze film. Je kunt nog beter 2 uur uur naar het testbeeld kijken.

avatar van wwelover

wwelover

Prima amusement film. Geen hoogstaand verhaal, maar gewoon lekker standaard en simpel te volgen, in combinatie met lekkere actie en mooie auto's. Nou ben ik zelf verder niet zo'n auto en race gek, maar dit zijn dan wel auto's waar ik van kan genieten. Maar ja eigenlijk hoort het niet zo te zijn dat de auto's belangrijker zijn dan de film. En gelukkig blijft de film wel overeind door de actie. Erg over de top allemaal, maar dat is geen belemmering. Past wel bij deze film.

De cast is prima, gewoon actie figuren. Vin Diesel is verre van een geweldige acteur, maar dit zijn rollen die hem goed liggen. En daar vervult hij die rol ook goed. Paul Walker is hier nog wat onervaren volgens mij, maar al een redelijke acteur. Ook een rol die hem goed ligt, deed me overigens wel denken aan zijn rol in de betere film Running Scared.

Ben benieuwd naar de overige delen, met name deel 4.

avatar van Dennissssss

Dennissssss

Toen deze film uitkwam was ik net 18 geworden en aan het autorijlessen! Tsjah toen moest ik natuurlijk ook een vette bak hebben. Deze film was toen echt super vet. De auto's, actie, vrouwen, met die auto onder een oplegger rijden, het einde.... Ik was er dol op. Net nog ff bekeken en met het oog op toen: 4,5*

avatar van blurp194

blurp194

Supersimpel verhaal, maar wel tot het laatste detail perfect uitgevoerd en daardoor een heel goeie film. De vergelijking met Point Break die Wernertje noemt is zeker te maken - en dat gaat zowel voor het verhaal als voor de perfecte uitwerking van de film op.

avatar van Vinokourov

Vinokourov

In het kader van domme films kijken, is dit er eentje ja hoor ja. Ik kan er weinig woorden aanmaken, behalve dat het een hoog -gehalte heeft en ondanks alles nog redelijk te verteren is. De actie is nog best oke, alleen die Vin Diesel en zijn kameraden zijn een stel droeftoeters.

avatar van dave

dave

Flitsend camerawerk, opzwepende muziek en een graatmager verhaaltje dat met een tiental kruiwagens make-up nog nét stand weet te houden. De gebeurtenissen zijn in wezen namelijk vlakaf oninteressant, maar dat proberen ze te verbloemen voor het grote, suffe publiek. Gelukkig is hun bedoeling niet zo transparant als je zou denken, en blijft het geheel dankzij visuele foefjes wel min of meer boeien. Diesel en Walker zijn behoorlijk charismatische acteurs en ook hun vrouwtjes mogen er zijn. Of je wil toelaten dat je hersenen even uitgeschakeld worden, ligt volledig aan jezelf. Het helpt hier in ieder geval een heleboel.

3,00 (2,75)

avatar van Macmanus

Macmanus

Nu al gedateerd.

Wel een beetje jammer dat het qua actie en stijl een wat vlakke film is. Het verhaaltje is lame maar eigenlijk ook weer precies genoeg voor een film die puur om 1 ding draait. Actie en dan vooral door te racen. Niets mis mee, maar dan moet dat vlak wel een beetje goed zijn. Hoewel ik denk dat het anno 2001 ook niet heel erg eigentijds was, is het dat nu al helemaal niet meer. Flauwe actie met acteurs die helaas een beetje vergeten zijn dat je wat frivoler kan acteren in films als deze. Wat rest is net als deel 3 vermakelijk slechte dialogen, slechte typtjes (die chinezen hadden zo weinig charisma niet normaal ) ook geniaal dat Ja Rule hier in zit, deel 2 is het dan natuurlijk Ludacris en dan in drie zit Bow Wow!

De reeks heeft nog wel potentie maar dit deel is matig. Slechte soundtrack trouwens.

2 sterren.

avatar van Spetie

Een film die destijds best spectaculair was.

Het grote probleem van de film, is dat de film vooral draait om het autoracen en verder totaal geen verhaal lijkt hebben. Destijds was dat leuk, maar tegenwoordig kun je al bijna niet meer met zoiets aankomen. Dat hebben ze in het vijfde deel in de reeks ook goed aangevoeld en de nadruk niet meer op het racen gelegd.

Deze film draait vooral om het racen en de strijd tussen de toen nog onbekende Paul Walker en spierbundel Vin Diesel. Het zijn beide geen geweldige acteurs, maar in deze film passen ze goed en ze doen wat ze moeten doen. Michelle Rodriguez is als stoere babe ook perfect gecast en wordt je het racen niet zat dan is dit zeker een leuke film. Ik vond de film destijds ook erg leuk, maar vind hem nu wat eentonig en na tig films ben je ook minder snel onder de indruk van iets dan vroeger.

Het is geen hele slechte film, maar meer een inhoudsloze, die redelijk vermaakt, maar uiteindelijk ook redelijk eentonig is.

avatar van patrick17

patrick17

Omdat deel 5 ook uit is gekomen op DVD heb ik deel 1 vandaag weer eens bekeken om zo de reeks te kunnen volgen.

De eerste Fast and Furious film is niet slecht. De film is wel redelijk voorspelbaar en net zoals

hierboven wordt vermeld is het wel eentonig. De gebeuren weinig andere spannende momenten, buiten de auto racen! Alleen dan is de andere keerzijde dat de racen aardig vermakelijk zijn!

Daarbij heb ik me meer dan prima vermaakt. Daarbij de film zit vol met mooie auto's / leuke dames.

Geen verkeerde film!

3.5 *

avatar van Minotaures

Minotaures

''It don't matter if you win by an inch or a mile. Winning's winnig.''

Goeie racefilm.

Typisch een film waar auto- en tunningkenners hun aandacht aan kwijt kunnen.

Het verhaal gaat over undercoveragent Brian (Walker), die bij een team van vermoedelijke overvallen probeert te infiltreren in LA. Om dit te doen, hoort die zich erg te misdragen en zich als deelnemer aanmeldt voor verschillende gevaarlijke straatrace wedstrijden.

Diesel heeft hier wederom een stoere rol als leider en topracer. Er komen ook enkele bekende namen langs, zoals Ja Rule, Rodriguez en Brewster (dat ze toen al 21 was...). Ook de regisseur heeft een klein rol. De team waar Brian bij probeert te horen bestaat uit 4 mannen en 1 vrouw. Hun zijn mogelijk de overvallers op enkele vrachtwagens en stelen zo dure apparatuur. Brian's taak wordt bemoeilijkt door Dom's kleine zusje, waar die ook verliefd op wordt.

Het draait voornamelijk op racen, dus er zijn wedstrijden en racers zat, waaronder Ja Rule als racer. Daarnaast zorgen de lokale Aziaten ook voor extra spanning en problemen, aangezien een groot groep van hun behoorlijk wat macht heeft.

De actie is hier goed. De wedstrijden zien er netjes uit, prima effecten en goed camerawerk leveren uitstekend vermaak om naar te kijken. Er komen ook tientallen dure, gepimpte auto's voorbij, waaronder de Honda 2000, Porsche en 3 zwarte Civics. Dom's oude auto, waar die zijn laatste sprint in trekt is verreweg het allermooiste en een pure eyecatcher. Het is wel overdreven dat een auto een wheelie met het optrekken begint, maar dat was een behoorlijk mooi en onverwacht. Hun klusjes en manier van vrachtwagens overvallen is ook erg spannend om naar te kijken, vooral wanneer het mis ging. De stunts (zoals het heen en weer springen tussen 2 bewegende voertuigen) ziet er goed uit en is prima uitgevoerd.

Een dikke pluspunt blijven de achtervolgingen tussen auto's en motoren. Het gebruik van vuurwapens en enkele doden mag natuurlijk niet ontbreken, aangezien sommige bendes hier over zulk soort macht beschikken. De achtervolging tussen Brian, Dom en de Aziaten in een woonwijk is een goed voorbeeld.

De actie- en achtervolgingsscènes zijn nog leuker te volgen met de soundtrack, in de trend van trance/dance achtig muziek. Prima muziek om met volume 30 in je auto even een kilometer of 30 harder dan is toegestaan te scheuren. Een goed adrenaline-nummer is bijv. die van Limp Bizkit - Rollin'. Een nummer dat gedraaid werd tijdens het illegale streetracing.

Liefhebbers van mooie vrouwen, gepimpte boliedes en spannende achtervolgingen beginnen hun race-avontuur hier goed mee.

Een supersnelle mannenfilm.

avatar van Dreiecke

Dreiecke

Deze film heb ik de laatste tijd al diverse malen op tv voorbij zien komen en elke keer keek ik weer een poos. Inmiddels heb ik 'm dus wel in z'n geheel gezien.

Het is echter niets voor mij. Vin Diesel vind ik altijd wel grappig , maar voor de rest vind ik het een boel macho gezwets, skank gescheld en noem maar op. Vreselijk.

De kwaliteit van de film is prima. Voor de liefhebbers van snelle auto’s, racen en actiefilms is dit een goede keuze.

avatar van scorsese

Uitstekende film waarin een bende straatrovers met snelle auto's vrachtwagens overvallen. Het verhaaltje wordt wat ver uitgerekt om zoveel mogelijk races te laten zien, maar dit is niet storend aangezien de vele actiescenes er spectaculair en snel uitzien. Stoere auto's, stoere personages en een stoere en nogal overheersende soundtrack. Met gemak 3.5 sterren.

avatar van jumpstylemovie

jumpstylemovie

Leuk begin van een inmiddels zeer populaire reeks. Ik heb 2fast en Tokyo Drift nu ook gezien en ik kan niet zeggen dat de afwezigheid van Vin Diesel een groot gemis is in de vervolgen, maar zijn personage is zeker wel een van de leukere en ik vind dit deel eigenlijk ook de leukste van de eerste 3.

De getunede auto's zijn opzich vet om te zijn maar in mijn opinie blijven het van die japanse speelgoedwagentjes. Doe mij maar een paar duitse bolides. (ironisch dat er in Tokyo Drift minder japanse auto's te zien zijn dan hier )

Deel 4 moet ik nog eens herzien (dat was mijn eerst Fast&Furious film) en ik verwacht dat deel 5 de beste uit de reeks zal zijn. Het gemiddelde hier op MovieMeter is in ieder geval erg hoog.

avatar van Gang_Star

Gang_Star

Vermakelijke film. Ondanks een niet al te goed verhaal scoort deze film voornamelijk door de vele mooi getunde auto's en uiteraard ook de spectaculaire straatraces en achtervolgingen. De cast doet het naar behoren en de actie is vermakelijk.

avatar van The Oceanic Six

Met het oog op de naderende nieuwe Fast film dit jaar, alweer de 6e uit de reeks, ben ik maar eens begonnen met het herkijken van de 5 vorige delen. Zeker de oudste delen heb ik al heel wat jaren niet meer gezien. Destijds vond ik het nog wel tof, maar tegenwoordig ben ik wel wat kritischer geworden merk ik. De flitsende races zijn minder boeiend dan ik in gedachten had. Gelukkig zit er nog wel genoeg leuks tussen om de film op een voldoende te zetten. Het einde met de grote vrachtwagen was best wel goed.

Ook Walker en Diesel zijn lekker op dreef. Vin Diesel vind ik nog steeds wel een prima acteur voor actiefilms. Walker vond ik in deze Fast wel aardig, maar hij heeft wel na dit in betere films gespeeld waarbij hij het ook beter deed.

De film stond op 3,5* en had dit aantal ook nog eventueel nu van mij gekregen, ware het niet dat de film te lang duurt. Het tussenstuk was bij vlagen erg langdradig tot saai. De film had aan een 85 minuten wel genoeg gehad.

3* (was 3,5*)

avatar van martijn011

martijn011

• 2034 berichten

Ik heb deze film in het verleden al een aantal keren gezien, maar ik zag dat ik nog niet eens een stem had geplaatst.

Met het oog op het zesde deel leek het me goed om de reeks weer eens te herzien en dan meteen een stem te plaatsen.

Dit eerste deel is een prima film geworden, de grondlegger van de volgende vijf delen. Dit eerste deel stond me ook bij als één van de betere in de reeks en na herziening bleek dat ik nog steeds kan genieten van deze actiefilm.

Vin Diesel is erg stoer als Domenic Toretto, de leider van de autobende. Misschien is zijn gevoel voor dialoog niet erg goed, maar hij straalt toch wel wat uit zeg. Stoere vent en geknipt voor een rol als de zijne.

Paul Walker, de andere hoofdpersoon, is ook erg goed op dreef. Als undercover agent lijkt hij misschien niet geschikt, maar hij vult zijn rol ook met verve in.

Tel daarbij op de prima actiescenes die de film kent, en een verhaal wat er mee door kan en je hebt een prima film die me van begin tot eind heeft vermaakt!

Ruim voldoende!

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

Toch wel veel minder dan in mijn geheugen stond. Beginnen met het positieve en dat is de audiotrack van de bluray (geluiden van de Supra en co klinkt echt weergaloos), het fundement dat de film legt voor een reeks en door het inbouwen van een narratief element die toendertijd bij deze films niet aanwezig waren.

Cast is ook meer dan prima. Vin Diesel heeft de presence voor deze film, Michelle Rodriguez de coolness, Brewster de appetijtelijkheid en Paul Walker is Paul Walker.

Cohen is alleen een matig filmmaker, weet er geen goede story arc om de solide personages heen te bouwen, slechte en eentonige muziekkeuzes en niet al te sterke opgezette race- en actiescenes. In mijn geheugen kwam dat ook pas toen Justin Lin het overnam, die toch veel meer flair en filmschwung aan de reeks gaf. Nu heb je vooral een redelijk goed fundement, maar een slechte film. Gelukkig hebben we altijd nog de Toyota Supra, what a thing of beauty .

avatar van mjk87

mjk87 (moderator films)

Zo, deze na zoveel jaren eens herzien.

Fast Five en deel 6 vind ik echt gedrochten eerste klas geworden, maar deze eerste valt me alleszins mee (zoals ik ergens nog vaag wist). Het is dom, de acteurs werden niet op hun acteermogelijkheden gecast, logica is soms ver te zoeken maar er is gelukkig ook geen enkele pretentie; Niet van die serieuze blikken zoals deel V en VI die kennen, geen moeilijke psychologische diepgang die niet interessant is en waar je de acteurs overduidelijk niet voor hebt. Neen, bij deze film redelijk geloofwaardige actie, mooie felgekleurde auto's, enkele fijne racescènes, een fout sfeertje met dito hiphop-muziek erbij en vooral heel veel gevroem! Ook valt op dat Vin Diesel hier nog enigszins normaal eruit ziet en normaal kan praten (wat steroïden wel niet doen met je lichaam).

En dat alles kan ik prima helpen. Daardoor is deze film -voor zolang het duurt- puur vermaak en meer niet. Iets verhoogd naar 3,0*.

avatar van tbouwh

tbouwh

Ben begonnen aan deze serie, met de verwachting dat dit wel iets voor mij was. Deze filmserie wekte mijn interesse toen deel 6 vorig jaar in de bios verscheen, en werd aangewakkerd toen het nieuws van de dood van Paul Walker bekend werd. Destijds deed het me persoonlijk weinig, omdat ik Walker ( nog ) niet kende, maar nu ik deze film heb gezien snap ik de oproer wel.

Walker is namelijk het dragende personage in deze vlugge actiefilm, die van begin tot eind weet te boeien, mede dankzij de snelheid waarmee de gebeurtenissen aan je voorbij gaan.

Deel 1 is een heerlijke actiethriller, ik heb er ontzettend van genoten. Het plot was mijns inziens aardig en maakt dat ik me zeer verheug op deel 2 tot 6, die ik nu zeker ga kijken. Ben ook nu al benieuwd hoe 7 gaat uitpakken, nu Walker wegvalt.

Zeer goede cast met enkele bekende namen. Vin Diesel is ook geknipt voor de hoofdrol.

Enige minpuntje is de muziek; deze past natuurlijk zeer goed bij een film als deze, maar ik heb er persoonlijk weinig mee.

Goed amusement. 4*

avatar van Insignificance

Insignificance

Snel, maar niet furieus. Straatraces, autogeweld; het ligt me wel. De tienerfilm die Cohen ervan brouwt beduidend minder. Boeiend concept dat al snel wordt afgeserveerd met een balans die doorslaat naar een pover plotje en alles wat daarbij komt kijken. Ik heb het bij wijze van spreken liever over de casting van de auto's dan die van de acteurs, maar zo ontkom je er bijna niet aan.

Dom heeft een motto, daar zou je alleen al een even knetterende als fascinerende film omheen kunnen bouwen, maar dat zal wel te riskant zijn geweest. Het is ze zelfs niet gelukt om Vin en de rest een paar stoere one-liners mee te geven. Vederlichte kost, deze undercover operatie, de tenen krommen als de FBI bazen aan bod komen en bij het zien van Rodriguez' chagrijnige kop.

Nog erger is de selectie tracks die de revue passeert. Afgrijselijke troep van toen. Zodra het met de fris gekleurde speelgoedautootjes in de weer gaat en de motoren gaan ronken, gaat het wel. Cohen is qua actie vooral wisselend. Af en toe iets aardigs voor de speed en crash junks, zoiets. Meer en beter van dat in het vervolg graag. Coolste auto? De custom-built 1970 Dodge Charger.

avatar van rcuppen79

rcuppen79

Vermakelijke racefilm met een goede soundtrack en een snelle regie van regisseur Rob Cohen (Daylight, Dragonheart, XXX).

Vin Diesel steelt de show als de stoere straatracer en zet hierbij zijn tegenspeler, de ietwat saaie Paul Walker, volledig in de schaduw. Ook Michelle Rodriguez valt op als de stoere Letty. Het verhaal stelt geen mieter voor en is rechtstreeks gejat van de film Point Break met Patrick Swayze en Keanu Reeves.

Niettemin is The Fast and the Furious gewoon een leuke film voor zolang hij duurt en waarbij je gewoon niet al te veel moet nadenken.

avatar van Lennert

Lennert

Nou, dat viel me alles bij elkaar toch echt een stuk meer mee dan de tweede film in eerste instantie deed vermoeden. Paul Walker wordt dit keer dan ook bijgestaan door Vin Diesel, welke overduidelijk een beter acteur is om een dergelijke film te dragen. Ik ben alsnog geen fan van zijn personage, maar ik ben alsnog wel in ieder geval mild geinteresseerd in wat er precies met hem gebeurt. Walker acteert nog aardig en er is dit keer ten minste nog een dreiging die realistisch over komt. In vergelijking met het cartoonesque karakter van de tweede film (en die verschrikkelijke Tyrese Gibson), hebben we hier in ieder geval nog enigszins interesse actiescenes. Zo zie je maar weer dat een goed regisseur al zoveel meer voor een film kan betekenen.

Verder blijft het een hoop stoerdoenerij met lelijke auto's en dom taalgebruik, maar het is ten minste niet zo dom als het geval was bij de tweede film. Daarnaast was de ontwikkeling tussen Walker en Diesel niet heel vervelend. Desalniettemin verder echt weinig interessant.

avatar van Film Pegasus

Deel 1 van wat zou uitgroeien tot één van de meest succesvolle franchises. En dan nog één die beter wordt met de jaren. De start is in elk geval leuk met de nodige snelle auto's en actie. De cast draait vooral rond Paul Walker en Vin Diesel, maar ook de rest doet het niet slecht. We zijn ondertussen 14 jaar later en zelfs nu nog doet de film verre van gedateerd aan. Dit is gewoon genieten.

Rechtzetting.

Tot mijn grote verbazing stond bij deze film een stem van mij. Had hem nooit eerder gezien, kwam me ook op geen enkel moment bekend voor. Ofwel ooit per ongeluk geplaatst, of ik was in de war met een andere filM.

De F&F reeks is een raar gebeuren. Op basis van deze film zou je niet verwachten dat het tot een 7de deel aan zou slepen. Sterker nog, ondertussen is de film een soort van voorvechter geworden van de roep naar diversiteit in Hollywood. Een toonvoorbeeld van hoe een niet-uitsluitend blanke cast ook een kassucces kan opleveren.

Maar dit is dus deeltje één en veel meer dan een redelijke actiefilm is het niet. Walker is wat flauw, Diesel is geen begenadigd acteur maar weet z'n rollen vaak wel te kiezen. Een aantal fijne actiescenes leuken de boel op, maar net iets te weinig. Daarbij ook gewoon te weinig actie in het algemeen, het achterliggende plotje is niet zo boeiend.

Een reeksje dat er eindelijk een keer aan moet geloven, benieuwd hoe ze hiervan 7 delen hebben kunnen breien.