• 9.380.854 stemmen

Transformers: Revenge of the Fallen (2009)

Actie / Sciencefiction | 150 minuten

Genre: Actie / Sciencefiction

Geregisseerd door: Michael Bay

Met onder meer: Shia LaBeouf, Megan Fox en Josh Duhamel

Gesproken taal: Engels en Spaans

Releasedatum: 24 juni 2009

Plot Transformers: Revenge of the Fallen

"Revenge is coming."

De strijd op aarde is voorbij, maar die in het universum is net begonnen. Wanneer Sam Witwicky (Shia LaBeouf) de waarheid leert over de oude oorsprong van de Transformers, moet hij zijn lot accepteren en zich samenvoegen met Optimus Prime en Bumblebee in hun epische strijd tegen de Decepticons, die sterker terug zijn dan ooit en het plan hebben om onze wereld te vernietigen.

Sam Witwicky

Major Lennox

USAF Chief Master Sergeant Epps

Ron Witwicky

Montorsi schreef:

Gelukkig bepaal jij dat niet

gelukkig impliceerde ik dat ook niet.

mandy7 schreef:

gelukkig impliceerde ik dat ook niet.

Maar wel dat je vind dat je met lage verwachtingen maar niet moet/mag gaan..

avatar van The Oceanic Six

JacoBaco schreef:

Ik zie er nu al tegenop om die verschrikkelijke infantiele humor te moeten ervaren. En toch zal ook dit deel scenes bevatten die mij zullen aanspreken. Althans, daar ga ik dus vanuit.

Idem mijn probleem. Ik heb geen Transformers verleden behalve de film van 2 jaar terug en de actie was toen geweldig maar de pogingen tot humor waren tenenkrommend verkeerd. Jammer dat ze daar mee door zijn gegaan. Had liever een duistere wereld als bij Batman Begins / The Dark Knight gecreeerd. Waarom grappen maken? Getranformeerde robots die op aarde hun oorlog vechten moet je niet grappig maken.

Zou hetzelfde zijn als ze in het naderende 2012 een grapjas met leuke oneliners zetten die gaat grappen als de vloedgolf eraan komt.

Montorsi schreef:

Maar wel dat je vind dat je met lage verwachtingen maar niet moet/mag gaan..

Nee.

Dat je niet zou moeten gaan als je eigenlijk al weet dat het niet jouw ding is.

En dat je niet moet gaan puur om de volgende dag iets te hebben om over te zeiken.

Nee.

Dat je niet zou moeten gaan als je eigenlijk al weet dat het niet jouw ding is.

Dat is hetzelfde. Nogmaals, dat is niet aan jou. Er kunnen genoeg redenen zijn wel te gaan.

Dat doet denk ik niemand, maar als de film het waard is zal ik me niet inhouden.

The Oceanic Six schreef:

Juist. Ik zie het al helemaal voor me inderdaad. Een Surfer die dan bijvoorbeeld zegt: Check die golf dude, ik wou dat ik nu mijn surfplank bij me had.

avatar van paul83

paul83

@flipman

Beetje zielig....en te lang. Je kan het blijkbaar tien keer beter dan Bay. Krijg bij jouw stukje ook een beetje het Nico Dijkshoorn wannabe idee. Hier zit niemand op te wachten. Het is ook alles behalve grappig.

Zal je het nummer van van Marwijk ook geven. Kan je de opstelling voor het WK even doorgeven....

Ow ja: sluikreclame? Die film is van 2003. Who gives a shit!?

avatar van Pastichio Rocker

Pastichio Rocker

Ik meen me te herinneren dat de tekenfilmserie ook geen flauwe grappen had wanneer de Transformers met elkaar in gevecht waren. Michael Bay is gewoon gezegend met flauwe humor, en dit moet hij in elke film weer laten zien.

avatar van Polsini

Polsini

mooie special FX, soms een beetje te veel. Ik kan me wel vinden in de typering van Spits dat Transformers 2 veel weg heeft van een hoogovenorgie op sommige momenten.

Megan Fox is echt een wanhopig slechte actrice, maar vanwege haar... verschijning is het mooi dat ze d'r bij zit.

Mooie actiefilm, zolang je je hersens maar even kan uitzetten. Dit is zowel de kracht als de zwakte van deze film. Een moetje voor de bios, een flop op een tv-scherm.

@flipman

Je kan het blijkbaar tien keer beter dan Bay.

Wie niet?

JacoBaco

De Tekenfilmserie kan er af en toe ook wel wat van. Autobots met elkaar in gevecht. En wat voor een gevecht!

Zie hieronder het begin van Episode 7.

YouTube - Transformers Episode 7

avatar van djinnax

djinnax

Lol, er worden hier meer berichten geplaatst over discussies van elkaar dan dat er daadwerkelijk over de film wordt gepraat :-P

avatar van Awake78

Awake78

Pastichio Rocker schreef:

Ik meen me te herinneren dat de tekenfilmserie ook geen flauwe grappen had wanneer de Transformers met elkaar in gevecht waren. Michael Bay is gewoon gezegd met flauwe humor, en dit moet hij in elke film weer laten zien.

Ja die grappen kan niemand écht leuk vinden nee, maar ik denk niet dat Michael Bay daar als enige verantwoordelijk voor is. Er zijn toch ook tekstschrijvers enzo? M. Bay zal ze echt niet zo tijdens het filmen uit z'n mouw schudden.

Desalniettemin is het dan wel toevallig dat in al zijn films dezelfde stompzinnige 'grappen' zitten. Viel volgens mij in Armeggedon wel mee of niet?

avatar van e8212

e8212

Film is okay, maar veel dingen slaan echt nergens meer op. Erg jammer.

Awake78 schreef:

Armageddon is volgens mij de ergste.

Bruce Willis die voor de lol (omdat hij een beetje boos is) met een Shotgun op Ben Affleck gaat schieten. Of Lev Andropov the Russian Cosmonaut die eenmaal in de film alleen nog maar de komiek uithangt.

Pearl Harbor is nog de serieuste, maar vooral niet de minst slechte.

avatar van Awake78

Awake78

djinnax schreef:

Moet je 's bij The Dark Knight kijken....daar staat pas een potje gezwets op. Vind het bij deze nog wel meevallen

avatar van morpheus

morpheus

Wat me opvalt is dat er hier een stel kleuters rondhangen die zeuren als er iets negatiefs over Transformers 2 gezegd wordt. Discussies waarom de één een film 5 sterren geeft en de andere 0,5 kan ik waarderen maar oerdomme opmerkingen zoals de altijd bekende:

mandy7 schreef:

blijf dan thuis, je moet niet, dit is een vrij land, je mag zelf bepalen welk soort films je leuk vindt, en dus in de bioscoop wil zien .

Tenenkrommend.

Doe ik uiteindelijk zelf ook weer mee in de discussie

Vicieuce circel

avatar van grid8400

grid8400

Gisteren in IMAX Arena geweest.

Na irritante rij (ICT was down) voor kaartjes ophalen, 10 minuten in de verdrukking gestaan om de zaal in te komen.

Eindelijk na het veroveren van een zitplaats (waarom worden er geen stoelreserveringen gedaan?) de film.

Veel meer van hetzelfde uit 1 en dan nog bigger! Heerlijk overdone allemaal en dus echt een verstand op nul en popcorn eten en genieten van de beelden.

Omdat ik voor dit vermaak speciaal naar een IMAX ga van mij een vette 4*.

Zelfs de onderbroeken humor (letterlijk) was best te pruimen.

avatar van ohantje1

ohantje1

echt een super film

de gevechten en robots worden nu veel beter naar voren gebracht

wat een spektakel met goeie humor !

mandy7 schreef:

sommige van jullie hadden nooit naar deze film moeten gaan.

je weet wat je kan verwachten.

als je daar niet van houdt, GA DAN NIET

en hou op met zeuren

ik ga ook niet naar films waar ik niet van hou om ze dan vervolgens helemaal af te zeiken.

en ik ga al helemaal niet op de premiere dag van die films.

dat is gewoon belachelijk, volgens mij ga je dan gewoon puur zodat je de volgende dag wat te zeiken hebt.

Ik neem aan dat je mij onder die mensen schaart? Zoals ik al zei, ik ga altijd naar de bioscoop met een goeie vriend van mij en als één van ons een film wil zien gaat de ander mee. Dus zou het oneerlijk zijn om thuis te blijven omdat het om deze film ging.

@flipman

Beetje zielig....en te lang. Je kan het blijkbaar tien keer beter dan Bay.

Ik geef alleen maar weer waarom ik de film slecht vind en hoe ik tot dit cijfer ben gekomen daar er puristen hier rondzweven die laagstemmers bekritiseren. Volgens hen is het onmogelijk om de film één of een halve punt te geven omdat de VFX zo gelikt zijn. Dat is de reden dat ik puntsgewijs mijn irritatie in mijn stuk verwerk, zodat ik me later niet hoef te rechtvaardigen. Helaas heb ik hierin gefaald, aan jouw reactie te zien.
paul83 schreef:

Ik heb geen idee wie Nico Dijkshoorn is. Als niemand hierop zit te wachten kan men deze site net zo goed opdoeken want als ik mijn mening niet mag geven is iedereen hier kansloos bezig. Ik probeer ook helemaal niet grappig te zijn, maar minder humoristisch dan de zinloze pogingen van de film zelf zal 't niet zijn.
paul83 schreef:

Gast, je hebt blijkbaar ellenlange tenen in die schoenen van je waar ik schijnbaar keihard op ben gaan staan. Dat dit jouw favoriete film is gun ik je. Ik hoop dat de mensen die naar deze film gaan veel plezier van hun geld hebben, want anders is acht á negen euro een behoorlijke verspilling. Ik vond hem echter verschrikkelijk en om niet allerlei mensen over me heen te krijgen dat zo'n laag cijfer echt niet mogelijk is heb ik mijn frustraties behoorlijk uitgewerkt. OK?
paul83 schreef:

Ow ja: sluikreclame? Die film is van 2003. Who gives a shit!?

Dat vond ik ook niet zozeer irritant. Viel me gewoon op.

avatar van JTV-kijker

JTV-kijker

• 2017 stemmen

De film lijkt me wel vet, maar Shia en Megan vind ik persoonlijk verschrikkelijke acteurs.

JacoBaco

Megan Fox compenseert het nog enigzins omdat het best een mooi meisje is en Shia LaBeouf die ....... moet gewoon weer lekker gaan studeren ofzo en vooral niet meer in films gaan spelen.

avatar van Pastichio Rocker

Pastichio Rocker

Awake78 schreef:

Ik heb die film nooit helemaal uit kunnen zitten dus ik zou het niet weten. The Rock, Pearl Harbor, Bad Boys 1 & 2 en Transformers hadden wel die tenenkrommende humor.

Flipman schreef:

haha, echt joh? dat is een redelijke rede dan.

ik heb meerdere vrienden, en een vriendin, en een gezellige buurman.

dus als ik een film niet wil zien, en mijn vriendin wel, gaat zij met iemand anders, en andersom ook, als ik naar actiefilms wil, blijft zij lekker thuis, en ga ik met een vriendin van me, of met m'n buurman, dus ik heb dat probleem niet echt

Flipman

Ik heb ook echt wel meerdere vrienden, maar hij is mijn vaste bioscooppartner; ook al is de film verschrikkelijk, het is wel gezellig. Maar voor die gezelligheid ga ik het cijfer natuurlijk niet opschroeven .

Flipman schreef:

doe het dan voor megan fox

avatar van paul83

paul83

@ flipman

Nico Dijkshoorn is een columnist van de VI. Doorgaans enorm grappig en weet een bepaald beeld (humortistisch) bij een situatie te schetsen. Jij doet dit echter op een niet grappige manier.

En je hele lulverhaal over tenen trappen edg is gewoonweg kolderiek. Jij weet precies hoe het beter kan. Je zeikt over elk pietluttig ding dat te vinden is.

Ow ja; als iemand vraagt aan mij om mee te gaan naar een vervolg op een enorme k*tfilm dan bedank ik daar vriendelijk voor. Je hebt toch een duidelijke mening? Geef dan niet alleen hier je mening.

JacoBaco

Die Michael Bay is nog gestoorder dan ik dacht.

Michael Bay described the tone of the film as "Ben-Hur (1959) fused with Apocalypse Now (1979)."

avatar van AddictedToMovies

AddictedToMovies

JacoBaco schreef:

Die Michael Bay is nog erger dan ik dacht.

Flipman

Paul 83, Ik probeer ook helemaal niet grappig te zijn, alleen mijn mening en frustratie te schetsen. Wie de vliegende poep is trouwens Marwijk? Ik heb namelijk een behoorlijke schijthekel aan voetbal. Ik snap ook niet wat ik met de opstelling van het WK zou moeten doen, behalve al die mensen naar huis sturen.

Daarnaast 'zeik' ik misschien over elk element dat me tegenstaat, maar genoeg mensen prijzen elk punt dat ze helemaal geweldig vinden. Ga je over hen dan geen politie spelen?

Bovendien heb ik die mening ook gegeven aan mijn vriend. Dus die geef ik niet alleen hier. Die verkondig ik aan iedereen die hem horen wil. Ik ging ook vooral mee naar deze film om mezelf te testen in het minder kritisch zijn. Maar verstand op nul en blik op oneindig zetten lukte tijdens deze film gewoon niet. En zoals ik zei heb ik zo in detail mijn gal over deze film uitgespuwd om mijn waardering (een eenon) te rechtvaardigen, daar ik verwachtte mensen over me heen te krijgen die mijn mening als minderwaardig zouden beschouwen.

Overigens, ik heb de laatste regel van mijn recensie aangepast: ik heb liever Obama dan Bush namelijk, per ongeluk verkeerd getypt. Beetje off-topic, weet ik.

JacoBaco schreef:

Die Michael Bay is nog gestoorder dan ik dacht.

WAT?! Dat de film zich in het heden afspeelt en dat er een robot-apocalypse plaatsvindt wil nog niet zeggen dat ie ook maar enigszins in de buurt komt van Apocalypse Now! Die vent lijdt wel aan grootheidswaanzin, zeg! En Ben-Hur? Hoe? Wat? Waar ligt de vergelijking?