• 9.387.938 stemmen

The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring (2001)

Avontuur / Fantasy | 178 minuten / 208 minuten (extended edition)

Genre: Avontuur / Fantasy

Speelduur: 178 minuten / 208 minuten (extended edition)

Oorsprong: Nieuw-Zeeland / Verenigde Staten

Geregisseerd door: Peter Jackson

Met onder meer: Elijah Wood, Ian McKellen en Viggo Mortensen

IMDb beoordeling: 8,9 (2.186.633)

Releasedatum: 20 december 2001

Plot The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring

"One ring to rule them all."

Een eeuwenoude ring, die jaren zoek is geweest, wordt gevonden en komt bij toeval terecht bij de kleine Hobbit Frodo. Als de tovenaar Gandalf erachter komt dat deze ring eigenlijk de Ene Ring is waar de slechte Sauron naar op zoek is, gaat Frodo samen met Gandalf, een Dwerg, een Elf, twee Mensen en drie andere Hobbits op een groots avontuur om deze te vernietigen.

anne J

Jij spreekt alsof iedereen dit vindt, maar bedenk je wel dat dit een mening is. Heb er respect voor als andere mensen er anders over denken, dan hebben ze ook respect voor jou mening.

anne J schreef:

is goed mevrouw

brymj

PJ had waarschijnlijk ook een andere mening dunkt me zo

pawman_ schreef:

saruman verteld gandalf het een en ander of sauron en wat hij van plan is en wat nog meer over de palantir , volgens sommige belangrijk, maar het is gewoon niet boeiend; tenminste niet op de manier waarop PJ dat heeft gedaan( om maar te zwijgen over die belachelijke gevechtsscène)

Het zou spannender zijn geweest als het publiek niet weet wat er met gandalf is gebeurd. Zo staat het in het boek en waarom zou je het in de film perse anders moeten doen.

Omdat je dankzij hedendaagse filmtechnologie en CGI bepaalde fantastische scènes kan laten zien wil niet zeggen dat je dat ook hoeft te doen. Maar PJ denkt daar blijkbaar anders over; kijk maar naar KING KONG; kijk naar wat voor nonsens hij er allemaal in heeft gestopt, wat niet noodzakelijkerwijs bevorderend hoeft te zijn voor het verhaal of de spanning of wat dan ook. Alleen maar omdat het tof is. Oververzadiging!!

Pj had het net als tolkien kunnen doen en de council van elrond zou dan ook veel interessanter zijn geweest.

tja, wat je een spannende/achtervolgingsfilm noemt. Niet dat de ringwraiths echt angst opwekken. en PJ zal je zelf als eerste kunnen vertellen dat het hem niet is gelukt om dat goed over te brengen.

Dat is jouw mening. Zoveel angst ze in het boek moeten inboezemen is moeilijk te creeeren, maar ik vind het wel goed gedaan en zeker niet een mislukking.

Als je ziet wat hij heeft gedaan met bepaalde personages zou hij tom ook ietwat kunnen aanpassen en heel even kunnen introduceren. Het gaat er tenminste om dat je bombadil in de film hebt, al is het maar voor een paar minuten. zo'n grote rol heeft hij verder tog niet in het verhaal. Laat tenminste iemand de hobbits de weg wijzen naar breeg.

Ja, daar heb je wat aan, vijf minuten Tom Bombadil. Je moet het goed doen of niet en omdat er eigenlijk geen tijd voor is, vindt ik het goed dat het weg is gelaten.

Maar in plaats van dat hij zoiets doet geeft PJ bijv. Arwen die in het boek nauwelijks voorkomt een veel grotere rol in de film door haar in de plaats van glorfindel te zetten om geen enkele andere reden (alleen maar omdat het Liv Tyler is). Als men al daarom niet lijkt te malen? Hoe mooi Arwen ook is, maar zeg me, wat voor rol heeft ze in die hele film. Haar scènes in de andere films zijn ook prachtig uitgewerkt. Maar zeg nou zelf, wat doet haar verhaal er nou toe. geen moer. weet je dat de makers haar aanvankelijk mee wilden laten vechten in helms deep.

Arwen-Xena-Warrior;

niet omdat het belangrijk is voor het verhaal

niet om de Liv Tyler fans een plezier te doen

niet omdat de relatie tussen haar en Aragorn verder moest worden uitgediept. Dat maken ze zich allemaal wijs ja.

maar de reden is omdat zij als ''Hollywood'' ster verder geen moer had te doen, en dat kon PJ natuurlijk niet maken. Daarom hebben ze van alles bedacht om haar in de films door te voeren.

jaja, ik heb die documentaires gezien op dvd.

Niet dat de isengard scene met de breakdancing wizards wel spannend is.

of iedere keer gandalf laten zien, die moederziel alleen op de top van orthanc wordt vastgehouden en al die orcs die bomen omkappen. BOEIEND!!!

Je ziet hem volgens mij een paar keer een paar tellen en die ene keer praat ie met zo''n insect om die adelaar in te schakelen, die hem er even later vandaan haalt.

Een scène als het oude woud is juist veel spannender, als de regisseur het tenminste goed weet over te brengen. En het verblijf bij tom bombadil hadden ze dan ook kunnen schrappen en inkorten.

Als ze al andere scènes kunnen veranderen waarom die niet.

In plaats daarvan voegt PJ stomme scènes als isengard toe. Had het liever bij de council van elrond toegevoegd via een flashback ofzo.(en dan kort)

Misschien dat jij wat tegen Saruman hebt ofzo, maar ik vind dat juist de meest interessante scenes. Hij speelt zo'n belangrijke rol op Midden Aarde en heeft dan ook zeker de rol die hij verdient in de film. De interacties tussen Saruman en Gandalf, twee van de machtigste figuren op Midden Aarde, zijn erg belangrijk voor het verhaal en met die twee acteurs een genot om naar te kijken!

avatar van %%%%%%

%%%%%%

Vond Goeie film.Met mooie muziek en mooie omgeving.De acteurs doen het prima.Aleen het grote minpunt vind ik het is te langdradig.En ik kan die film geen 3 tot 4 keer kijken.Daarom 4 sterren

MarkFish schreef:

tja, saruman is wel de enige echte bad guy in de film, afgezien van sauron (van wie je niets anders ziet dan een alziend vlammend oog).

ok, dan wanneer je saruman laat zien in deel 1 en 2 waarom haal je hem dan in gods naam uit deel 3. opeens is hij niet meer belangrijk, omdat hij het verhaal ophoudt. Het gaat nu meer om sauron en dat hij vernietigd moet worden (de ring).

het feit is dat saruman natuurlijk een marionet was van sauron maar in de film komt dat niet duidelijk naar voren. al die tijd was hij de slechterik die een eigen agenda had e die de mensheid wou vernietigen.

Als hij en gandalf zo belangrijk zijn, waarom dan geen laatste confrontatie tussen die twee. Als je iets doet doe het dan goed.

Ik kan Christopher Lee niet kwalijk nemen dat hij niet naar de première van return of the king wou gaan.

In plaats daarvan moest hij wachten op de extended version..

dank peter jackson, fran en philipa

pawman_ schreef:

In plaats daarvan moest hij wachten op de extended version..

dank peter jackson, fran en philipa

Ik vond het ook jammer dat hij uit de bioscoopversie was gelaten. Dat was een vette scene, maar in deel 1 en 2 wordt wel duidelijk dat Saruman een marionet is van Sauron. Hij draagt hem op een leger 'worthy of Mordor' te bouwen. En Gandalf zegt ook een keer dat Saruman zijn angst voor Sauron hem nog gevaarlijker maakt. Het is gewoon duidelijk dat Saruman door te vaak in de palantir te kijken onder invloed is geraakt van de macht van Sauron.

En Saruman is natuurlijk ook the bad guy in deel 2, en aan het einde is hij verslagen. Die scene op Orthanc (in de ee van deel 3) hoorde ook eigenlijk aan het einde van deel 2, maar omdat dit een anticlimax zou zijn na de heroische overwinning bij Helms Deep deden de makers dit niet.

En de confrontatie is in deel 2 als Gandalf Theoden geneest en Saruman verjaagt uit z'n geest ofzo. In deel 1 was Saruman nog sterker, in deel 2 is Gandalf, de witte, de hoogste.

avatar van gondwana

gondwana

heb gehoord dat er nu ook boeken van zijn verschenen

wel stom dat tolkin nu zoveel verdient aan die boeken over de lord of the rings, hopelijk krijgt peter jackson en elijah wood ook wat auteursrechten.

gondwana schreef:

heb gehoord dat er nu ook boeken van zijn verschenen

Nou Tolkien zal er wel niet meer aan verdienen, die ligt al een tijdje onder de grond, heeft de film ook nooit onder ogen gekregen

gondwana schreef:

wat bedoel je nou

die boeken waren er als eerst

Is dat alles Pawman?

Is dat alles Pawman?

tja, wat moet ik nog meer zeggen

er is zoveel aan deze film waarvan ik vind dat ze het anders hadden moeten doen

tja, wat moet ik nog meer zeggen

er is zoveel aan deze film waarvan ik vind dat ze het anders hadden moeten doen

Ik vind het leuk om de films van LOTR te verdedigen tegenover niet-liefhebbers. En natuurlijk zijn er dingen die ze anders hadden kunnen doen, maar ik kan me in heel veel gevallen goed vinden in de keuzes van de filmmakers.

ex-liefhebber

ik ben wel bezig met het boek, wel lang maar ik vindt het tog interresanter dan de film

ex-liefhebber

De film is qua verhaal natuurlijk ook een gemankeerde versie van het boek, maar wel eentje die de juiste snaar raakt en het Tolkien-gevoel/gedachtengoed goed verwoordt (en ik heb het boek twee keer gelezen en de films meerdere keren gezien). Je kunt blijven steggelen over scenes en dingen die ze er wel of niet in hadden moeten doen, maar dat hou je toch altijd. Iedereen heeft z'n favoriete momenten/personages die hij/zij in de film wil zien.

brymj

ik vind LOTR een van de weinige films die het boek tenminste nog een beetje eer aan doen.

ze veranderen natuurlijk wel dingen, maar gelukkig niet hele grote dingen

brymj schreef:

ze veranderen natuurlijk wel dingen, maar gelukkig niet hele grote dingen

Idem Dito.. Kijk maar naar Harry Potter. Ik ben daar bijvoorbeeld een grote liefhebber van - van de boeken. Al sinds 1999. En toen gingen ze de films maken. Film 1 ging nog, film 2 zat al weinig in. Film 3 heb ik niet gezien, maar als ik verhalen hoor... Film 4 was echt serieus bagger!

Daar halen ze onderhand alle informatie weg en focussen ze maar op 2 dingen ongeveer. Ik roep al sinds film 2: Ze komen in de knoop als ze bij 5 komen ofzo. Maar bij 4 kwamen ze al behoorlijk in de knoop qua informatie tekort. En dan blijven ze maar schrappen. Not Good.

Lord of the Rings films zijn echt 1000000000x beter als je het vergelijkt. Ze houden zich inderdaad nog goed aan het boek. Maar je kunt moeilijk films van 6 uur gaan maken. De normale versies zijn al 3 uur en een kwartier ongeveer. En de extended editions zijn per stuk een kleine 4 uur ( wat wel leuk is trouwens )

brymj

ja de boeken worden dikker, maar de films zijn allemaal ong. even lang, werd dus echt proppen en heel veel verwijderen, leuke en interessante personages weglaten, en dan ook nog acteurs die mij totaal niet kunnen boeien.

Bij LOTR hebben ze toch nog hun best erop gedaan en echt hele mooie films ervan gemaakt.

brymj schreef:

ze hebben zeker hun best gedaan, dat kan niet worden ontkent..

anne J schreef:

Maar je kunt moeilijk films van 6 uur gaan maken.

wat dacht je van mini-serie

avatar van movie*freak

movie*freak

Dat zou ik wel willen

brymj

of ze hadden zes films kunnen maken

avatar van movie*freak

movie*freak

Kan ook ja

avatar van Kevin13

Kevin13

superfilm. ik heb echt genoten van deze film.

de acteerprestaties waren heel goed. Dit is de eerste film voor mij dat orlando bloom prachtig speelt en niet word voorgetrokken door johnny depp zoals pirates of the carribbean.

4.5

avatar van Comanchero

Comanchero

Kevin13 schreef:

superfilm. ik heb echt genoten van deze film.

4.5

Was het niet sowiezo de eerste film van Orlando Bloom? Ik ben het wel met je eens dat hij als elf een stuk beter is dan als Will Turner, maar ach...ik mag graag naar hem kijken in welke hoedanigheid dan ook.

avatar van serpico

serpico

Comanchero schreef:

Niet zijn eerste film, hij had een klein rolletje in 'Wilde'. Dit was wel de eerste film waarin hij door 'het grote publiek' herkend werd.

avatar van Phoenix

Phoenix

Hij zit ook in Black Hawk Down.

anne J

Ik vind Orlando maar een acteur zonder talent. In Lord of the Rings vind ik zijn prestaties nog aan te zien, maar op het randje.

avatar van serpico

serpico

Er zijn veel slechtere acteurs volgens mij, ik erger me eigenlijk bijna nooit aan hem. In Kingdom of Heaven bijvoorbeeld doet hij het best aardig.

brymj

ik vind hem niet slecht, maar ben ook absoluut niet onder de indruk van zijn acteerprestaties