• 9.375.212 stemmen

The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring (2001)

Avontuur / Fantasy | 178 minuten / 208 minuten (extended edition)

Genre: Avontuur / Fantasy

Speelduur: 178 minuten / 208 minuten (extended edition)

Oorsprong: Nieuw-Zeeland / Verenigde Staten

Geregisseerd door: Peter Jackson

Met onder meer: Elijah Wood, Ian McKellen en Viggo Mortensen

IMDb beoordeling: 8,9 (2.180.379)

Releasedatum: 20 december 2001

Plot The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring

"One ring to rule them all."

Een eeuwenoude ring, die jaren zoek is geweest, wordt gevonden en komt bij toeval terecht bij de kleine Hobbit Frodo. Als de tovenaar Gandalf erachter komt dat deze ring eigenlijk de Ene Ring is waar de slechte Sauron naar op zoek is, gaat Frodo samen met Gandalf, een Dwerg, een Elf, twee Mensen en drie andere Hobbits op een groots avontuur om deze te vernietigen.

avatar van Flexje

Flexje

nog 1 nachtje slapen ...

ik zie 'm over 42 uur

Ben je ooit enthousiaster geweest voor een film ?

Ik weet niet of een dergelijke fantasy film aan mij besteed is. Het genre spreekt me in eerste instantie niet heel erg aan.

Goodfella

Jaja... ik heb de eer hier een ware primeur toe te voegen... Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring is zojuist in de IMDB Top 250 binnengekomen. (#72) Wat een verrassing!

Goodfella

Haha... precies om 20.00 uur gepost. Dat doe je me niet na...

Gefeliciteerd!

LOTR op 72 ? Leuk/interessant, maar de hoogst genoteerde 2001 film is nog steeds Le Fabuleux destin d'Amélie Poulain (2001) op #19...

Obiwannes

Binnen de 5 of 10 dagen staat LOTR op 1 denk ik. Ik heb hem maar 8/10 gegeven!

Kijken jullie zo uit naar de film dat jullie de uren aftellen?

Jordy

ik kijk al 4 jaar (ofzo) uit naar de film, dus dan begint het een paar uur van tevoren wel een beetje te kriebelen ja!

Jos2

Ben heel benieuwd. Ik sprak enthousiaste mensen, maar ook minder enthousiasten (waaronder filmmakers en critici). We zullen zien.

avatar van spikey

spikey

ff een berichtje off topic

Heeft iemand de reactie gezien van Willibrord Frequin op Lord of the Rings. Hij zei en ik citeer: "Vond er niet veel aan om drie naar een film te kijken die over een ring gaat."

Waarom nodigen ze nou zo'n galbak uit. Nodig dan iemand uit die de film graag wil zien en niet zijn verlepte kop op glamourfeestjes wil laten zien. Dat moest er ff uit. Uch ik heb gesproken.

Spikey

StuF

1 ding dat ik niet goed vond aan de film: wat een ontzettend zielige hoorn waar Boromir op blaasde zeg!! "Honk! Honk!"

avatar van Mithrandir

Mithrandir

ik vond de film echt heeel goed, hij voldeed wat mij betreft wel aan mijn verwachtingen. alleen een ding snap ik niet helemaal, als de hobbits en aragorn aangevallen zijn door de ringgeesten en frodo is gewond komt arwen hen halen en brengt ze naar rivendel in de film. maar in het boek komen ze een elf glorfindel tegen die hen naar rivendel brengt?!?!

Jordy

Aan de torenhoge verwachtingen die ik had na jaren naar deze film uitgekeken te hebben werd voldaan: het is echt een erg goede film. Er zaten een paar kleine dingetjes in die er voor zorgen dat het niet één van m'n favoriete films allertijden is, maar hij was verder fantastisch. Perfecte casting, geweldig geacteerd, mooie muziek, ontroerende momenten, komische momenten, prachtige massale gevechten, indrukwekkend actiescenes, en de verschillende omgevingen in de film zien er prachtig uit. Ik kan me haast geen betere verfilming voorstellen: precies de goede delen van het verhaal zijn weggelaten of aangedikt. 5 sterren.

avatar van Etienne U

Etienne U

Hij is zeker wel vet .........zaten hier en daar wat stukken in die ik wat jammer vond.......maar die zijn in elke film aanwezig. 4 sterren

Jordy

haha ja die hoorn was idd niet echt "bad-ass"

en wat snap je daar niet aan Mithrandir ? zitten wel meer verschillen in de film t.o.v. het boek (Tom Bombadil weggelaten, Frodo die min of meer toestemming vraagt om te gaan doen wat ie aan het eind van de film doet) enz..

dit is gedaan om de Arwen/Aragorn love-story (die eigenlijk alleen in deel 3 voorkomt) wat uit te breiden, ben het persoonlijk wel eens met die beslissing

Jos2

Mooi gefilmd, maar te lang, te veel van hetzelfde en een beetje drammerig. Weinig emotionerend, behalve tijdens de spannende stukken.

avatar van neo

neo

he spikey ik sta wel mooi met willibrord op de foto bij die voorpremiere ,dus ff niet zeuren heh die willibrord lijkt altijd wel zo begripvol maar in het echt is hij een ouwe brompot.

zeg Jordy ,wat waren dan die

paar kleine dingetjes???

Jordy

heb een hekel aan Frequin!!

nou ik wil eigenlijk niet zeuren over ZO'N geweldige film (anders wek ik misschien de indruk dat ik 'm niet goed vond).. maar ik vond dat het tweede deel van de film een tikkeltje afgeraffeld was, het verblijf bij Galadriel is in het boek wat beter en uitgebreider... verder vond ik het moment waarop Galadriel de ring aangeboden krijgt een beetje minder

De eerste serieuze Nederlandse recensie:

http://www.nrc.nl/ cultuur/film/1008744064138.ht ml

avatar van dany boy

dany boy

Ik ben een keigrotefan van van lord of the rings, ik brandt van nieuwsgierigheid, ma me jullie(demeeste) negatieve mening ben ik bang dat het teleurstellend voor mij zal zijn, ik hoop echt dat ie goed is, mijn broer is em op dees moment aant zien in avantpremiere(19december) me zen mate, ik ga binnekort. ofwel zijn jullie overdreve zwartkijkers ofwel heb je gelijk en das dan wel erg. ik ben echt een bere grote fan van de boek, mijn kamer zit me posters, inmijn gedachte ik droom ervan om in die wereld te leve,en overdrijf ik? ik denk et ni 't boek is echt een wonder, dus stel me please niet teleur voor ik emzelf gezien eb. ik verwacht dat het mij een scherper beeld geeft dan dat het nu in mijn hoofd zit. en dat ik de karakters van de personages beter leer kenne, dus echt ik hoop dat et gene flop wordt ook omda et onderwerp veel mense niet aanstaat, ze kenne et niet en, bwaaaaa dom.

Goodfella

Mmm... Redelijk wat kritiek...

StuF

haha ja dat stuk waar galadriel de ring aangeboden kreeg werd ze wel een beetje TE eng! verder werd galadriel gelukkig wel erg knap neergezet; ze had echt een elf-uitstraling.

StuF

en over die kritiek: de film staat nog steeds op 4.3 stem dus is wel degelijk in de smaak gevallen! je meot toch wat vertellen hier he als je met goede punten begint blijf je bezig!

Obiwannes

Ja, ik heb ook wel kritiek gegeven op de 2 puntjes, maar samen is dit misschien voor 2 minuten op 178. Voor de rest is de film wel perfect bijna. Buiten idd. de scene met Galdriel en de Demon vind ik ook slecht. (zie mijn bespreking 2 tekenfilm-fragmenten) Ik geef de film dus 4.5* Hij is net niet perfect.

Geen nood, de film zal zeker niet teleurstellen voor diegenen die het boek hebben gelezen, voor mij wel een beetje tegenvallend einde.

Ik ben geen fantasy liefhebber, maar ook geen fantasy hater of zo, nee. Ik ben benieuwd wat ik er van zal vinden. 'Vroeger' speelde ik op mijn MSX2 computer ook wel fantasy games. Zogenaamde RPG Role Playing Games. Ik probeer op een naam te komen, maar er schiet me niks te binnen..

Jordy

dany boy, waar heb je het over?? moet je kijken wat een goede beoordeling de film hier krijgt!! (en op imdb bijvoorbeeld). Kritiek is er op elke film wel, maar bijna iedereen vind 'm hier tot nu geweldig, er zijn alleen een paar mensen die 'm slechts "goed" vonden en niet meer, de rest vindt de film super.. kom net met 10 mensen uit de bios die 'm allemaal prachtig vonden, bij de 2 voorstellingen waar ik vandaag was werd 2x geklapt door het publiek, heb ik nog nooit meegemaakt. Ik vertelde alleen maar even waarom het niet m'n favo film allertijden is... is dat een NEGATIEVE beoordeling?? als het niet m'n favo film is?

na 'm net voor de 2e keer gezien te hebben kan ik trouwens zeggen dat mijn enige puntje van kritiek is dat het op het einde een beetje te veel wordt... na Moria was Lothlorien een beetje overbodig voor m'n gevoel, iets wat ik in het boek niet had.. heel erg vond ik dat niet, maar dat is wat me van een SUPERbeoordeling afhoudt..

avatar van dttom

dttom

heuh net terug en ja wat zal ik zeggen wowowowowowoowowowowoow:-). Ik heb echt heel erg genoten, prachtige actiescenes, fantastische special effects en heel erg goed verhaal. Hou wel van dit soort verhalen, dus ik vond hem iig erg erg erg goed!!

avatar van IamBernie

IamBernie

Kom er ook net van terug, en moet zeggen dat ik het een hele mooi film vondt, met name de decors van de omgevingen vondt ik heel mooi. Maargoed, dat wisten we al...

Obiwannes

Ik snap het niet echt waarm allemaal 5 sterren. Ik had echt het gevoel dat ze het begin van de Two Towers al toonden op het einde en dan is er eienlijk nog geen einde. Of hebben jullie allemaal het boek gelezen. Is er niemand die vond dat het einde niet zo goed was?

Voor de rest is de film prachtig, alleen het einde...

Jij hebt nu gezien Jordy, vind jij dat niet?

avatar van spikey

spikey

Ik zal het de 29ste wel zien.

Ik zou niet graag met Willibrord op de foto willen. Misschien loop ik dan wat besmettelijks op. Zo'n ïkgeilopdecameraensensatiesyn droom of zo. LOL

Greetings Spikey