• 9.370.545 stemmen

Jason Lives: Friday the 13th Part VI (1986)

Horror | 87 minuten

Genre: Horror

Alternatieve titels: Friday the 13th Part VI: Jason Lives / Friday the 13th: Jason Lives - Part 6 / Vrijdag de 13e Deel 6

Geregisseerd door: Tom McLoughlin

Met onder meer: Thom Mathews, Jennifer Cooke en Tony Goldwyn

Releasedatum: 10 september 1987

Plot Jason Lives: Friday the 13th Part VI

"Kill or be killed."

Een gekwelde Tommy Jarvis besluit het lichaam van massamoordenaar Jason Voorhees op te graven om er zeker van te zijn dat hij dood is. Het rottende lichaam van Jason wordt door een bliksem echter weer tot leven gebracht en hij keert terug naar zomerkamp Crystal Lake, nu bekend als Camp Forrest Green. Terwijl de sheriff de paniekerige Tommy opsluit, richt Jason Voorhees een slachting aan in het kamp.

avatar van Halcyon

Halcyon

Magistrale openingssequentie maar daarna gaat het alleen maar bergaf. Niet dat het echt slecht is, maar het niveau van nrs. 1, 2 en 4 wordt helaas niet gehaald. Veel slice & dice werk, dat wel, maar het stereotiepe slachtvee kon dit maal niet overtuigen omwille van een overload aan personages, wat dan gelukkig wel resulteert in een hoge body count. Matig werkje, niet meer niet minder.

Hij leeft weer! Beetje bliksem en wat anti-maden creme en Jason kan er weer tegenaan.

Blijft een prullereeks dit. De bodycount zal best hoog zijn, moeilijk is dat niet wanneer Jason zich als een hersenloze door een hoop jeugdvee heensnijdt. Jeugd -> prik ... jeugd -> slash ... meer jeugd -> hak. 5 seconden per slecht uitgewerkte moord en op naar het volgend overgeil slachtoffer

Vorig deel had nog wat domme (geslaagde) humor, dit deel heeft enkel domme humor.

Jason is echt duf. 1*

avatar van bioscoopzaal

bioscoopzaal

Na de verschrikkelijke sufheid van deel 5, is deel 6 geheel onverwacht een heuse verademing. Speels, vlot, stukken beter geacteerd, prima in beeld gebracht en met een erg goede soundtrack (de föhn-rock van Alice Cooper even buiten beschouwing gelaten).

Alles wat in de vorige delen misging, lukt hier wel. De openingsscène met de herrijzenis van Jason is echt geweldig (inclusief de openingsgeneriek met een geinige knipoog naar James Bond), de humor is wat beter gedoseerd, en film vliegt in zo'n moordend tempo voorbij, dat je niet de kans krijgt om je te vervelen.

Ook de bodycount is aanzienlijk gestegen, en Jason hakt de altijd gewillige nevenpersonages dit keer letterlijk bij bosjes omver. Vreemd genoeg is de gore-factor niet aanzienlijk omhoog gegaan, en ook het naakt ontbreekt volledig.

Maar dat wordt weer ruimschoots goedgemaakt door de leuke personages en het wat jolige sfeertje. Regisseur McLoughlin is zelfs niet vies van wat zelfreferentiële humor, nog altijd een zeldzaamheid in het pré-Scream-tijdperk. En ook Jason krijgt meer screentime dan ooit. Sterker nog, dit is zelfs het eerste deel met wat échte spanning. Van de scène met het meisje voor het open raam schoot ik zowaar uit m'n stoel. En dat heb ik bij een Friday-film nog niet eerder meegemaakt.

3 sterren.

avatar van hellblazer93

hellblazer93

Jammer genoeg deed deel 5 het niet bij mij, maar dit deel wist mij helaas niet echt te bekoren. Het is met dit soort films altijd het zelfde ordinaire liedje. Het is geen slechte film, maar het niveau gaat overduidelijk snel naar beneden. Hierin begint Jason wel eindelijk echt is een keer een horrormoordenaar te worden. In de voorgaande delen was hij nogal gewoon. Maar hierin is ie eindelijk niet meer omver te werpen! Dit soort film zijn wel altijd vermakelijk, dat dan weer wel. Maar of ze goed zijn is een heel andere verhaal... 3 *.

avatar van Demoniac

Demoniac

De grauwe opening is wel sterk, met vlak daarna een knipoog naar James Bond. Erg leuk. De rest van de film bevat weer het nodige hak- en snijwerk, maar zoals het in deze reeks vrijwel steeds is, zie je daar niet al te veel van. Humor is er af en toe ook, maar die paintballers vondt ik echt niet grappig. 3*

avatar van 606

Zeer aardige film met een goede jason.

Personages waren leuk en acteerde goed.

3,5 ster

avatar van namingway24

namingway24

"So what WERE you gonna be be when you grew up?"

Na een reeks van leuke toevalligheden en de spectaculaire wederopstanding van Jason val er helaas weinig meer te genieten tot aan de goede eindscène. Dit komt grotendeels door de tussenkomst van de MPAA, want je ziet dat er wel degelijk leuke moorden in de film zitten, maar in die scènes is zoveel geknipt dat er weinig van de gore en de impact overblijft.

Voor de rest gewoon één van de mindere in de reeks, met weinig sympathieke personages en een clichématig plot waarin Tommy Jarvis als dader aangezien wordt. Wel is het grappig om te zien hoe hard de slachtoffers ook wegrennen, Jason ze toch altijd met gemak in lijkt te halen, en zoals ik al zei, de begin-en eindscène waren meer dan aardig.

En "Man behind the Mask" is best wel een vet nummer eigenlijk

avatar van movie acteurs

movie acteurs

Na het vijfde deel, wat voor de fans al behoorlijk teleurstellend was, kwam men weer op het idee om de reeks in leven te houden om de fans tevreden te houden. Dit keer komt Jason dus tot leven door bliksem.

Slecht werkje. Gewoon saai, sfeerloos, niet spannend of eng. Moorden waren redelijk waaronder een moord waar opeens een bloederige smiley uit de boom tevoorschijn komt, nadat iemand met z'n gezicht tegen een punt van de boom aanbotst.

1,5.

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

Stay cool? You ain't Dirty Harry!

Ja, leuke Friday weer, het blijft toch altijd genieten met deze reeks. De summercamp sfeer, de tieners (alleen zijn ze wel minder geil in dit deel), de stereotypering en Jason natuurlijk. Want wat is ie weer cool hier.

Erg leuk is de duidelijke aanwezigheid met humor, en i.t.t. met ANOES werkt dat in deze reeks heel goed omdat hier de killer geen lolbroek is. Die moet gewoon doen waar die goed in is, en dat is paniek zaaien en zorgen dat de bodycount oploopt. Jason is gewoon weer geweldig hier, niet zo'n struikelaar als in de eerdere delen maar gewoon hard en meedogenloos.

De personages zijn dan wel weer erg leuk, en de leukheid zit in de kleine details. Die caretaker, dat bedrijf dat is gaan paintballen maar de show wordt toch gestolen door kampleiders Darren en Lizabeth. Wat is die scene tussen hun leuk en droog (I've seen enough horror movies to know any weirdo wearing a mask is never friendly. ) . Kills zijn ook weer erg tof alleen miste ik nog wel de overdaad aan nudity, op dit gebied is dit deel een beetje braaf. Dit is toch wel een charme geworden van de Friday reeks.

Erg tof deel weer, heerlijke 80's cheesiness. Alleen meer boobs en een nog hogere bodycount graag .

avatar van The Oceanic Six

Ondergewaardeerd deel uit de Friday the 13th reeks.

Ik heb me namelijk bijzonder vermaakt met dit nieuwe deel. Waar de voorganger echt heel matig was heeft de serie een behoorlijke comeback gemaakt met dit deel.
Meer Jason, meer kills, leukere kills en geen vervelende personages.

De film begint sowieso erg goed met de terugkeer van Jason op het kerkhof. Oke, het slaat eigenlijk nergens op hoe hij weer tot leven komt, maar oke...het mag. De knipoog naar James Bond met de intro vond ik ook wel humor.
En wat me ook wel bevalt is dat het plot nu eens niet een groepje tieners op vakantie is maar dat er nu iemand is die meteen al snapt wie Jason is en wat hij gaat aanrichten. Clichematig genoeg gelooft natuurlijk niemand hem, wat ik wel jammer vind. Zom sheriff die toch al niks te doen heeft in zon gebied zou toch zijn zaken moeten checken lijkt me. Zeker als hij weet wat er in het verleden gebeurde daar.

Jason hakt er in dit deel weer lekker op los. En ook fijn is dat de scene's nu wat langer duren. In voorgaande delen was het toch vaak in 10 seconden voorbij. Nu wordt er bij een aantal kills meer spanning opgebouwd. En bepaalde kills zijn best leuk zoals degene die tegen een boom wordt geramd waarna je een gezichtje van bloed ziet. Of de kills op de 2 dames van de kampleiding die eraan gaan.

Wel vond ik 2 zaken jammer. Ik miste toch wel wat aantrekkelijke tienerdames. Deze reeks staat daar toch om bekend. Nu was dat onderdeel wel heel karig (lees 0,0). Maar de grootste stoornis is wel dat het helemaal nergens op slaat dat Jason alles overleeft. Dat hij tot leven gewerkt wordt is tot daar aan toe, maar dat hij zoveel een frontale beschieting met een pistool overleefd plus daarna een paar schoten van een shotgun en op het einde zelfs minutenlang onder water klem hangen en daarna nog een frontale confrontatie met de motor van de speedboot is natuurlijk onzinnig. Dat maakt het eigenlijk best nep. Een Michael Myers overkwam dit allemaal niet zo. In de Halloween reeks werden zijn ontsnappingen/overlevingskansen wat logischer getoond. Ook al moet je deze films niet serieus nemen, dat stoorde me wel.

Verder, erg leuk deel uit een reeks die me prima bevalt.

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Blijft puur genieten!

Na even een paar weekjes 'Jason-free' geweest te zijn vond ik het weer hoog tijd om de reeks verder op te pakken en af te kijken, de eerste teleurstelling moet nog komen (of blijft helemaal uit). Dit deel brengt iig weer precies de elementen die de reden zijn waarom deze reeks zo briljant is.

De humor, de sfeer, de personages, de kills, jason, de locatie, álles is weer top. Stuk in de auto was een briljant gedeelte qua humor. Dit deel mist wel wat aan vrouwelijk schoon, toch een key tot succes gebleken in de vorige delen. Echter is het gemis niet een factor die de pret bederft. Alles voelt weer vertrouwd aan, jason word met het deel minder klungelig en weet zonder enige aarzeling weer een flinke groep onschuldige tieners en volwassenen om te leggen.

Dankzij de geweldige cheesy openings scéne zat ik er onmiddelijk weer in en dankzij het einde krijg ik nog meer zin in het volgende deel.

avatar van ashnh

ashnh

Veel beter dan het vorige deel vond ik. Betere kills, minder vervelende personages (Tommy vond ik veel minder irritant in dit deel dan in het vorige deel) en natuurlijk Jason weer, keihard en meedogenloos. Hoewel de film totaal niet spannend was, geen schrikmomenten o.i.d. heb ik me heel erg vermaakt met het kijken ervan (vooral dus die hoge bodycount nog steeds, alleen zijn de kills minder gecensureerd dan in het vorige deel).

Het enige wat ik niet snap is Jason's hockeymasker. Die nam Tommy mee in het begin, maar het is weer dat hockeymasker met het rode driehoekje erop. Waar is dat hockeymasker met de blauwe dingen aan de zijkanten van het vorige deel? Want hoewel in het vorige deel Jason niet de echte killer was, was dat toch wel het masker dat Tommy aan het einde van de film bij zich had?

avatar van Spetie

Een matig zesde deel dit. De manier waarop Jason weer tot leven komt is te zot voor woorden. Verder is de film nogal sfeerloos en wordt het allemaal ook niet zo spannend. Wat ik wel goed vond ik dat de personages zich deze keer maar eens wat beter verzetten tegen Jason. Maar het lijkt allemaal weinig uit te halen, want kogels, sti\okken knuppels en zelfs een shotgun die op hem afgevuurd wordt, doet hem allemaal vrij weinig.

Verder waren de moorden best aardig, al had het allemaal nog wel iets explicieter in beeld gemogen en kijkt het allemaal wat lekkerder weg dan het vorige deel. Toch blijft het als film in zijn geheel nogal ondermaats.

avatar van perceived

perceived

Wordt onderhand wel een beetje veel van hetzelfde. De uitvoering/creativiteit is ook weer wat minder dan de vorige. Ondanks dat toch een leuk deel. 6/10*

avatar van Nigelwestland

Nigelwestland

Deze film was echt gewoon geweldig weer tommy erbij en zo super spannend. Leuke film!

avatar van Zinema

Jason Bond.

Men moet na het aanschouwen van de opening van deel vijf op een aardig idee zijn gekomen: we laten Jason letterlijk opstaan uit zijn graf. En zo werd de gemaskerde slachter bovennatuurlijker dan ooit. Gore gekkigheid lijkt de kijker op te wachten, helemaal als de griezel a la 007 de credits opent. Gelukkig zet de komische toon zich voort, iets wat het genre wel vaker ten goede komt.

Redelijk.

avatar van Metalfist

Metalfist

Voor veel fans is het 5e deel een aanfluiting in de reeks van Jason maar ik vond het op zich nog wel meevallen. Het was het minste deel van de 5, dat wel, maar dat was vooral omdat ik gedacht had dat de film een hele andere richting ging uitgaan met de climax van deel 4 en ik was nogal teleurgesteld. Dit 6e deel daarentegen kon amper verkeerd gaan doordat we eindelijk zagen dat Tommy het masker van Jason opnam en de film eindigde met de dood van zijn verpleegster.

Kon dus amper verkeerd gaan dus maar toch gebeurt het. De climax van deel 5 wordt hier gewoon compleet van tafel geveegd en dat is erg jammer. Zeker omdat de richting die nu wordt uitgegaan gewoon helemaal van de pot is gerukt. Komaan, Jason die al half ligt te verrotten in zijn graf maar terug tot leven komt aan de hand van een freakin' bliksem? Ik heb er niets op tegen dat Jason zowat onoverwinnelijk is en werkelijk alles kan overleven maar jongens toch, dat is wel de slechtste richting die ze konden uitgaan met deze reeks. Wat volgt is een film die een zowaar nog hogere bodycount heeft dan zijn voorganger maar wederom is er van de kills weinig te zien dankzij de MPAA die zich genoodzaakt voelden om werkelijk elk spatje bloed te knippen. Erg jammer want op zich zijn de kills nog vaak redelijk origineel maar je ziet er gewoon amper iets van. Blijf het dan ook jammer vinden dat ze niet zijn verder gegaan met het oorspronkelijke uitgangspunt met onder andere Jason zijn vader. Zou vele malen interessanter zijn dan deze saaie escapades van Tommy Jarvis. Ook de toevoeging van de kinderen in het zomerkamp vond ik vrij waardeloos. Je weet gewoon dat Jason de kinderen niet zal aanraken waardoor enige vorm van spanning gewoon compleet verdwenen is.

Ook heel de essentie van de vorige films uit de reeks wordt compleet omgegooid. Oké, we hebben nog altijd wel een zomerkamp maar de nudity en de geile tieners zijn vervangen door idiote humor (die stuntelige kerel van dat paintball team...) die de film onderuit haalt. Sowieso bevat de film wel erg veel 'humor' in vergelijking met zijn voorgangers maar die komt er maar eens bij vlagen echt goed uit. Hoogtepunten zitten dan ook in het begin met de Bond opening en het gesprek tussen de twee kampleiders in de auto. Slechte cast ook. Ik vond John Shepherd een aangename toevoeging aan de reeks als een volwassen geworden Tommy. Het trauma dat hij in de voorgaande films had opgelopen was nog duidelijk te merken maar blijkbaar is Shepherd tussen deel 5 en 6 een nogal religieuze christen geworden en weigerde hij dus om terug in de huid van Tommy te kruipen. Exit Shepherd dus en we krijgen Thom Mathews in de plaats. Hoop in ieder geval dat we die nooit meer te zien krijgen.

Veruit het minste deel van de eerste 6 delen. Jason wordt hier wel meedogenlozer maar door het wegknippen van enige vorm van kills mist het compleet zijn effect. Het plot rond Tommy Jarvis dat in de vorige twee films werd opgebouwd wordt compleet verpest. Hoop dat de reeks zich in ieder geval terug herpakt met de elementen die het in de vorige delen zo heerlijk gebruikte.

avatar van dutchtuga

dutchtuga

Jason Lives is bij herziening wel dezelfde leuke slasher als de vorige keer dat ik 'm zag. De humor is op momenten op het randje, maar gelukkig zijn ze van Jason afgebleven. Die moordt er weer lekker op los, al vind ik de gore in dit deel wel erg karig. Sfeertje is weer als vanouds. Wat een heerlijke serie blijft dit toch.

avatar van Theunissen

Alweer het 6e deel van de populaire jaren 80 slasher reeks "Friday the 13th" en deze film staat betiteld als "Jason Lives". En dit klopt ook want ondanks dat Jason Voorhees al tig keren in de vorige delen is doodgegaan, komt hij in deze film gewoon weer tot leven. Dit is overigens wel min of meer lachwekkend gedaan, want hij komt tot leven als op zijn graf de bliksem inslaat Je kunt eigenlijk stellen dat Jason Voorhees vanaf dit deel bovennatuurlijker is geworden en dat is tenminste weer iets nieuws in deze inmiddels uitgemolken reeks.

Het verhaal is eigenlijk weer een vervolg op het vorige deel en draait wederom om Tommy Jarvis die nu inmiddels volwassen is geworden. Tommy Jarvis wordt nu niet meer gespeeld door jaren 80 tienerster Corey Feldman, maar door Thom Mathews die vooral bekend is door zijn leuke rollen in "The Return of the Living De..." en het vervolg "Return of the Living Dead P...". Het verhaal speelt zich wel weer af rond zomerkamp Crystal Lake (staat nu bekend als Camp Forrest Green), wat de sfeer altijd ten goede komt en wat eigenlijk ook garant zou staan voor bloot. Maar helaas zit er in deze film juist geen bloot en dat valt dan misschien ook wel onder de noemer "vernieuwend", het had van mij overigens niet gehoeven want die Jennifer Cooke en Renée Jones had ik best bloot willen zien

Het concept van deze film is wel hetzelfde gebleven, maar ondanks dat keek deze film zich weer lekker weg. Ondanks de velen kills die de nu bovennatuurlijke Jason Voorhees maakt, is dit deel ook wat luchtiger door de humor die er nu in is verwerkt. Hierdoor vind ik dit 6e deel zelfs iets leuker (ondanks het gemis aan bloot) dan het vorige deel.

Gewoon weer een leuk 6e deel uit de "Friday the 13th" reeks, die zelfs iets vernieuwend is.

avatar van FillumGek

FillumGek

Na een matig vijfde deel is dit weer een stukje beter. Belachelijk hoe Jason weer tot leven komt, maar ik hou wel van die jaren '80 cheesiness. Hij is sterker dan ooit tevoren, tegen het onsterfelijke aan.

Dit deel is wat minder serieus, al vond ik het allemaal niet zo grappig. Ik stoorde me ook aan het feit dat er van heel veel naakt in vorige delen opeens wordt omgeschakeld naar 0,0 bloteriken. De cast is ook iets minder, zonder echte tieners, en Tommy Jarvis ben ik intussen wel beu. Cooke was wel een prettige verschijning.

Gelukkig is Jason het moorden niet verleerd. De bodycount is hoog en sommige moorden sprongen er weer tussenuit. Wel is de gore bijzonder matig, dan begin je Savini toch wel te missen. Tot nu toe is de reeks vrij constant met deel vier als persoonlijke favoriet.

avatar van Miszmi

Miszmi

De eerste tien minuten waren heel zwaar, de manier waarom ze bedachten dat Jason (nog) in leven was, was zo slecht dat het lachwekkend was. Ik heb er zelfs een moment over nagedacht om ermee te stoppen, want met zo'n slechte start kon het niets meer worden. Dat viel gelukkig nog enigszins mee. Het verhaal loopt verder op zich prima. De humor in de eerste helft van de film kon ik goed waarderen, wat ik van te voren al een beetje had voorspeld. Grootste pluspunt aan dit deel is dat het eindelijk weer in Crystal Lake is, toch wel een setting die je in andere delen een beetje mist. Al zal dat na negen films ook vervelen en kon ik de andere settings ook redelijk waarderen. Ook is de sfeer in deze film goed, spelers zijn goed op elkaar ingespeeld en voel in tegenstelling tot enkele andere delen een goede klik tussen de personages. Toch zijn er ook voldoende minpunten te noemen, zoals eerdergenoemd het begin. Maar ook ben ik de weg inmiddels helemaal kwijt. Het is mij onduidelijk of deze film zich voor of na deel vijf afspeelt. Ik heb het idee voor, maar in beide gevallen slaat het helemaal nergens op. Als het ervoor afspeelt, waarom is er in deel vijf dan nooit naar deze gebeurtenissen verwezen? Als het na deel vijf afspeelt eigenlijk hetzelfde verhaal, er wordt, net als in deel vijf, alleen verwezen naar deel vier. Daarbij is het einde van deel vijf nogal dubieus, volgens mij vermoordt Tommy daar toch die vrouw, of was dat wederom slechts verbeelding? Daar zou hij natuurlijk niet zomaar mee wegkomen. Dit waren wel dingen waar ik tijdens de film over nadacht, iets dat niet echt bevorderlijk werkt om echt in de film te komen. Ik denk dat er beter gekozen had kunnen worden voor een compleet nieuw personage, in ieder geval die we nog niet in de films hebben gezien, maar wel iemand die een verleden met Jason zou hebben. Ik twijfelde tussen 2.5* en 3*. Uiteindelijk toch voor de hoogste gekozen. Zeker niet het beste deel en zie het bergafwaarts gaan. Nog drie delen, ben benieuwd of het niveau nog omhoog getild gaat worden.

avatar van frolunda

frolunda

Technisch gezien (camera werk,montage) een vrij matige film en ook het acteerwerk en regie was niet om over naar huis te schrijven.Blijft over Jason en zijn 'kills' en de setting en die was toch weer dik in orde.Vooral de aankleding,de foute hardrock muziek en hier sterk erg aanwezige 80's sfeer maken Jason Lives: Friday the 13th Part VI toch erg genietbaar.

Wel vond ik het jammer dat veel moorden maar half of niet goed zichtbaar in beeld kwamen,misschien had ik wel een lichtelijk gecensureerde versie.

Verder is het 'business as usual' en dat is voor de liefhebbers van de serie,waar ik mezelf toch ook toe reken meestal genoeg al moet ik er wel bij zeggen dat deel zes qua totaal score ergens in de middenmoot beland.

avatar van DVD-T

DVD-T

Mijn favoriete deel uit de reeks.

Gelukkig is er hier gekozen om terug te keren naar Camp Crystal Lake, of Forest Green, zoals de bewoners de plek nu hebben genoemd. Dit alles om de herinneringen aan Jason te doen vergeten Zoals verwacht keert Jason terug door toedoen van Tommy, waarna Jason een spoor van doden achter laat. jason Lives kent een enorm hoge body count, heeft dat geweldige sfeertje weer en het tempo ligt behoorlijk hoog. En daar ligt voornamelijk de fun weer. Het verhaaltje is dit keer vrij dun. Zelfs het einde is redelijk low key gehouden. Wel is er hier een leuke balans tussen moorden en stalken zoals we dat ook in de eerste delen zagen. En dan zijn er nog die typische eighties elementen die de sfeer alleen maar ten goede komt.

Jason Lives is absoluut niet een topfilm, maar weet keer op keer top vermaak te bieden. Erg goed voor een zesde deel uit een reeks.

avatar van rep_robert

Deel 6 in de reeks en de makers pakken het slim aan. Om herhaling te voorkomen hebben ze een zelfbewust, hilarisch tintje aan de film gegeven. Het begint al met de onnozele opening waar Jason tot leven wordt gewekt en de daaropvolgende James Bond tijdens de title sequence. Je weet dan al dat deze film een tikkeltje meer tongue in cheek is dan de eerste 5 delen. Dat bewijst verder de smiley in de boom, het hoofd door de camperwand heen en een Jason die verdwaasd met een arm van één van zijn slachtoffers in zijn handen staat.

Jason is wat smeriger en begint nu toch echt op de ultieme killer te lijken. Ook is hij voor het eerst echt bovennatuurlijk, waardoor hij toch echt de pure belichaming van het kwaad lijkt.
Het enige dat gewoon niet logisch is in deze film en ook de rest van de reeks is wat Jason nou met de lijken doet. Hij lijkt altijd van het ene slachtoffer naar de ander te gaan, maar de ene keer liggen de lijken opgestapeld in een kamer, de andere keer doet hij sadistische dingen en worden ze opgehangen of op een andere nasty manier tentoongesteld en weer de andere keer vermoordt Jason mensen en laat ie ze gewoon liggen. Er zit niet echt consistentie in en ik heb hierdoor niet het idee dat er echt een gedachte achter al zijn moorden zit. Niet specifiek een minpunt van deel VI, maar meer iets continuerends door de hele reeks heen waarbij ik mijn vraagtekens zet.

Het hele Tommy Jarvis gebeuren doet me helaas niet zoveel. Daar hadden ze vanaf 2 delen geleden veel meer mee kunnen doen, nu is ie gewoon irritant.

Al met al een prima deel in de reeks dat met een bovennatuurlijke Jason en een flinke zelfspot toch een goede toevoeging is op de Friday the 13th reeks.
Van wat ik kan herinneren zal er nu wat verval in de reeks gaan komen, het maximale lijkt er nu wel uitgehaald te zijn. Ik ben benieuwd.

avatar van Chainsaw

Chainsaw

De leukste Friday the 13th van het hele stel.

Ze zijn weliswaar verschillend, maar toch voelden de eerste vijf Friday the 13th erg hetzelfde. Jason Lives is wat dat betreft de eerste film die echt iets nieuws doet met het materiaal, ook al is het basisgegeven hetzelfde; Jason keert terug naar Camp Crystal Lake en maakt daar tieners af. Maar Jason Lives doet wat Dream Warriors voor Freddy Krueger deed; een dosis (zwarte) humor. En ook die humor staat Jason opvallend goed. Het personage van Jason blijft gelukkig zelf een bloedserieuze zwijger, maar alles om hen heen is geestiger, scherper en leuker, zeker na vijf Friday the 13th films met een vrij identieke feel. De film zit vol met injokes en verwijzingen (niet voor niets was Kevin Williamson, de auteur van Scream, geïnspireerd geraakt door deze film) en vooral qua montage doet de film veel leuke dingen.

Maar Jason Lives bevat ook nog eens de meest sympathieke personages. Tommy Jarvis is terug, ditmaal vertolkt door Thom Mathews uit Return of the Living Dead en krijgt hulp van de avontuurlijke Megan. Maar ook de sheriff - in dit soort films vaak niets meer dan een eendimensionale rotzak - is een fijn personage en één van de meest sympathieke figuren uit de Friday reeks. De overige personages zijn ook leuk en we zien eindelijk eens een groep kinderen op het zomerkamp. En zelfs het standaard slachtvee (de paintballers of dat eerste stel in de auto) zijn leuker en meer memorabel dan in de andere films. Daarnaast is deze Friday ook nog eens de kortste van allemaal, dus het is een stuk strakker. Geen ellenlange scènes vol suspense, in Jason Lives is die beste Jason met een lekker tempo aan het huishouden.

3,5 sterren.

avatar van VanRippestein

VanRippestein

Dit is denk ik de 2e film die ik zie uit de serie, en het komt vooral over als een verplicht nummertje. De humor die velen hier prijzen, vind ik echt van een bedroevend laag niveau. Nouja, het moet je ding dus zijn. In combinatie met de bloedeloze kills en gebrek aan naakt gok ik dat de doelgroep 13 of 14 jaar moet zijn. Het plot was me ook onduidelijk. Dit soort films gaan natuurlijk niet echt om plot maar hier werd t niet eens geprobeerd. Gewoon een random gast die compleet willekeurig iedereen vermoord en niet dood kan. Dat is het. Ook het slachtvee wordt zo matig geintroduceerd dat ze alweer dood zijn voordat je ze als personages herkent. Tot slot lijkt de sherrif qua handelen en gedrag zo weinig op een sherrif dat ik verwacht dat hij zelf nog nooit van de term sherrif gehoord had. Dit reikt veel verder dan een flauwe stereotype. Nogmaals: de doelgroep lijkt kinderen te zijn. Het maakt de film een warrige boel die niet spannend èn niet grappig is. Er zijn tig leukere slashers.

avatar van Film Pegasus

Eigenlijk wel een goed deel, maar je moet van de franchise houden. Het blijft allemaal cheesy en de moorden zijn vooral veel en snel dan spannend of indrukwekkend. Maar Jason is geweldig. We krijgen ook Tommy weer die ook in de 2 vorige delen te zien was. Hoeft niet voor mij, maar hier valt hij nog mee. Eigenlijk is het vooral leuk omdat de film toch wat opschuift van de vorige delen en eens iets anders wil doen zonder de gekende kenmerken helemaal los te laten. Jason is nu helemaal de onsterfelijke slasher geworden waar je bijna al mee voor supporter. De toevoeging van de groep kinderen en de politie is wel goed en zorgt voor wat variatie. Lekker luchtig en best van genoten.

avatar van Duke Nukem

Duke Nukem

• 1980 stemmen

Met dit zesde deel uit de Friday the 13th serie gaat men een beetje de komische toer op. Vooral de opening is best wel leuk met de homage aan James Bond. Een aantal kills zijn dan ook redelijk grappig, maar veel kills worden gecensureerd en niet goed in beeld gebracht. Er zit bijzonder weinig spanning en horror in dit deel. Eigenlijk op het niveau van een gemiddelde Scream film. En waarom worden kinderen in dit soort films eigenlijk nooit om zeep geholpen?

avatar van scorsese

Matige film waarin een jongeman er zeker van zijn dat de seriemoordenaar Jason begraven en dood is. Dit zoveelste deel uit de slasher-reeks, weet naast wat meer humor, weinig nieuws te bieden. Het valt allemaal wat in herhaling en is soms langdradig. Sommige kills zijn wel leuk om te zien en vooral de finale is nog wel de moeite waard, maar 3.0 sterren zou net te veel zijn.

avatar van joolstein

joolstein

Was de vorige Vrijdag--film me al niet zo heel goed bevallen, spant deze zowaar tot nu de kroon! Wederom is er van de kills weinig tot minder te zien dankzij de MPAA maar waar dit in de voorganger werd gecompenseerd met naakt werd dat nu vervangen door humor... Helaas ook hier weer irritante personages. Wat deed Ernest P. Worrell opeens in deze film? Of was meneer Voorhees verdwaald en kwam op op de set van 'Police Academy'? Tja oké het gebeuren met Jason in de vorige was niet zo'n beste idee maar dan is hij nu meedogenlozere dan ooit tevoren, verprutst je het door alles met humor af te zwakken. De meest creatieve moord; Nikki in de camper als ze de muur decoreert. Body Count: 18