• 159.521 films
 • 9.828 series
 • 29.144 seizoenen
 • 609.076 acteurs
 • 355.450 gebruikers
 • 8.903.720 stemmen
Avatar
 
banner banner

Jason Lives: Friday the 13th Part VI (1986)

Horror | 87 minuten
2,90 396 stemmen

Genre: Horror

Speelduur: 87 minuten

Alternatieve titels: Friday the 13th Part VI: Jason Lives / Friday the 13th: Jason Lives - Part 6 / Vrijdag de 13e Deel 6

Oorsprong: Verenigde Staten

Geregisseerd door: Tom McLoughlin

Met onder meer: Thom Mathews, Jennifer Cooke en Tony Goldwyn

IMDb beoordeling: 6,0 (50.196)

Gesproken taal: Engels

Releasedatum: 10 september 1987

 • On Demand:

 • Google Play Bekijk via Google Play
 • iTunes Bekijk via iTunes
 • Netflix Niet beschikbaar op Netflix
 • Pathé thuis Niet beschikbaar op Pathé Thuis
 • Videoland Niet beschikbaar op Videoland
 • Amazon Prime Niet beschikbaar op Amazon Prime
 • Disney+ Niet beschikbaar op Disney+
 • meJane Niet beschikbaar op meJane

Plot Jason Lives: Friday the 13th Part VI

"Kill or be killed."

Een gekwelde Tommy Jarvis besluit het lichaam van massamoordenaar Jason Voorhees op te graven om er zeker van te zijn dat hij dood is. Het rottende lichaam van Jason wordt door een bliksem echter weer tot leven gebracht en hij keert terug naar zomerkamp Crystal Lake, nu bekend als Camp Forrest Green. Terwijl de sheriff de paniekerige Tommy opsluit, richt Jason Voorhees een slachting aan in het kamp.

logo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimage

Externe links

Reviews & comments


Gast

 • berichten
 • stemmen

Let op: In verband met copyright is het op MovieMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.
zoeken in:
avatar van FillumGek

FillumGek

 • 8987 berichten
 • 3081 stemmen

Na een matig vijfde deel is dit weer een stukje beter. Belachelijk hoe Jason weer tot leven komt, maar ik hou wel van die jaren '80 cheesiness. Hij is sterker dan ooit tevoren, tegen het onsterfelijke aan.

Dit deel is wat minder serieus, al vond ik het allemaal niet zo grappig. Ik stoorde me ook aan het feit dat er van heel veel naakt in vorige delen opeens wordt omgeschakeld naar 0,0 bloteriken. De cast is ook iets minder, zonder echte tieners, en Tommy Jarvis ben ik intussen wel beu. Cooke was wel een prettige verschijning.

Gelukkig is Jason het moorden niet verleerd. De bodycount is hoog en sommige moorden sprongen er weer tussenuit. Wel is de gore bijzonder matig, dan begin je Savini toch wel te missen. Tot nu toe is de reeks vrij constant met deel vier als persoonlijke favoriet.


avatar van Miszmi

Miszmi

 • 3240 berichten
 • 598 stemmen

De eerste tien minuten waren heel zwaar, de manier waarom ze bedachten dat Jason (nog) in leven was, was zo slecht dat het lachwekkend was. Ik heb er zelfs een moment over nagedacht om ermee te stoppen, want met zo'n slechte start kon het niets meer worden. Dat viel gelukkig nog enigszins mee. Het verhaal loopt verder op zich prima. De humor in de eerste helft van de film kon ik goed waarderen, wat ik van te voren al een beetje had voorspeld. Grootste pluspunt aan dit deel is dat het eindelijk weer in Crystal Lake is, toch wel een setting die je in andere delen een beetje mist. Al zal dat na negen films ook vervelen en kon ik de andere settings ook redelijk waarderen. Ook is de sfeer in deze film goed, spelers zijn goed op elkaar ingespeeld en voel in tegenstelling tot enkele andere delen een goede klik tussen de personages. Toch zijn er ook voldoende minpunten te noemen, zoals eerdergenoemd het begin. Maar ook ben ik de weg inmiddels helemaal kwijt. Het is mij onduidelijk of deze film zich voor of na deel vijf afspeelt. Ik heb het idee voor, maar in beide gevallen slaat het helemaal nergens op. Als het ervoor afspeelt, waarom is er in deel vijf dan nooit naar deze gebeurtenissen verwezen? Als het na deel vijf afspeelt eigenlijk hetzelfde verhaal, er wordt, net als in deel vijf, alleen verwezen naar deel vier. Daarbij is het einde van deel vijf nogal dubieus, volgens mij vermoordt Tommy daar toch die vrouw, of was dat wederom slechts verbeelding? Daar zou hij natuurlijk niet zomaar mee wegkomen. Dit waren wel dingen waar ik tijdens de film over nadacht, iets dat niet echt bevorderlijk werkt om echt in de film te komen. Ik denk dat er beter gekozen had kunnen worden voor een compleet nieuw personage, in ieder geval die we nog niet in de films hebben gezien, maar wel iemand die een verleden met Jason zou hebben. Ik twijfelde tussen 2.5* en 3*. Uiteindelijk toch voor de hoogste gekozen. Zeker niet het beste deel en zie het bergafwaarts gaan. Nog drie delen, ben benieuwd of het niveau nog omhoog getild gaat worden.


avatar van frolunda

frolunda

 • 1098 berichten
 • 4472 stemmen

Technisch gezien (camera werk,montage) een vrij matige film en ook het acteerwerk en regie was niet om over naar huis te schrijven.Blijft over Jason en zijn 'kills' en de setting en die was toch weer dik in orde.Vooral de aankleding,de foute hardrock muziek en hier sterk erg aanwezige 80's sfeer maken Jason Lives: Friday the 13th Part VI toch erg genietbaar.

Wel vond ik het jammer dat veel moorden maar half of niet goed zichtbaar in beeld kwamen,misschien had ik wel een lichtelijk gecensureerde versie.

Verder is het 'business as usual' en dat is voor de liefhebbers van de serie,waar ik mezelf toch ook toe reken meestal genoeg al moet ik er wel bij zeggen dat deel zes qua totaal score ergens in de middenmoot beland.


avatar van DVD-T

DVD-T

 • 15378 berichten
 • 2784 stemmen

Mijn favoriete deel uit de reeks.

Gelukkig is er hier gekozen om terug te keren naar Camp Crystal Lake, of Forest Green, zoals de bewoners de plek nu hebben genoemd. Dit alles om de herinneringen aan Jason te doen vergeten Zoals verwacht keert Jason terug door toedoen van Tommy, waarna Jason een spoor van doden achter laat. jason Lives kent een enorm hoge body count, heeft dat geweldige sfeertje weer en het tempo ligt behoorlijk hoog. En daar ligt voornamelijk de fun weer. Het verhaaltje is dit keer vrij dun. Zelfs het einde is redelijk low key gehouden. Wel is er hier een leuke balans tussen moorden en stalken zoals we dat ook in de eerste delen zagen. En dan zijn er nog die typische eighties elementen die de sfeer alleen maar ten goede komt.

Jason Lives is absoluut niet een topfilm, maar weet keer op keer top vermaak te bieden. Erg goed voor een zesde deel uit een reeks.


avatar van Zwolle84

Zwolle84

 • 8022 berichten
 • 0 stemmen

DVD-T schreef:

Erg goed voor een zesde deel uit een reeks.

Dit klinkt waarschijnlijk cynischer dan je het bedoelt.


avatar van DVD-T

DVD-T

 • 15378 berichten
 • 2784 stemmen

Zwolle84 schreef:

(quote)

Dit klinkt waarschijnlijk cynischer dan je het bedoelt.

Haha. Inderdaad . Het was in ieder geval niet cynisch bedoeld.


avatar van Supernatural

Supernatural

 • 954 berichten
 • 805 stemmen

weer iets beter dan het vorige deel. vermaak me weer prima.goeie film.


avatar van rep_robert

rep_robert

 • 27222 berichten
 • 3821 stemmen

Deel 6 in de reeks en de makers pakken het slim aan. Om herhaling te voorkomen hebben ze een zelfbewust, hilarisch tintje aan de film gegeven. Het begint al met de onnozele opening waar Jason tot leven wordt gewekt en de daaropvolgende James Bond tijdens de title sequence. Je weet dan al dat deze film een tikkeltje meer tongue in cheek is dan de eerste 5 delen. Dat bewijst verder de smiley in de boom, het hoofd door de camperwand heen en een Jason die verdwaasd met een arm van één van zijn slachtoffers in zijn handen staat.

Jason is wat smeriger en begint nu toch echt op de ultieme killer te lijken. Ook is hij voor het eerst echt bovennatuurlijk, waardoor hij toch echt de pure belichaming van het kwaad lijkt.
Het enige dat gewoon niet logisch is in deze film en ook de rest van de reeks is wat Jason nou met de lijken doet. Hij lijkt altijd van het ene slachtoffer naar de ander te gaan, maar de ene keer liggen de lijken opgestapeld in een kamer, de andere keer doet hij sadistische dingen en worden ze opgehangen of op een andere nasty manier tentoongesteld en weer de andere keer vermoordt Jason mensen en laat ie ze gewoon liggen. Er zit niet echt consistentie in en ik heb hierdoor niet het idee dat er echt een gedachte achter al zijn moorden zit. Niet specifiek een minpunt van deel VI, maar meer iets continuerends door de hele reeks heen waarbij ik mijn vraagtekens zet.

Het hele Tommy Jarvis gebeuren doet me helaas niet zoveel. Daar hadden ze vanaf 2 delen geleden veel meer mee kunnen doen, nu is ie gewoon irritant.

Al met al een prima deel in de reeks dat met een bovennatuurlijke Jason en een flinke zelfspot toch een goede toevoeging is op de Friday the 13th reeks.
Van wat ik kan herinneren zal er nu wat verval in de reeks gaan komen, het maximale lijkt er nu wel uitgehaald te zijn. Ik ben benieuwd.

3,0*


avatar van Chainsaw

Chainsaw

 • 8580 berichten
 • 3385 stemmen

De leukste Friday the 13th van het hele stel.

Ze zijn weliswaar verschillend, maar toch voelden de eerste vijf Friday the 13th erg hetzelfde. Jason Lives is wat dat betreft de eerste film die echt iets nieuws doet met het materiaal, ook al is het basisgegeven hetzelfde; Jason keert terug naar Camp Crystal Lake en maakt daar tieners af. Maar Jason Lives doet wat Dream Warriors voor Freddy Krueger deed; een dosis (zwarte) humor. En ook die humor staat Jason opvallend goed. Het personage van Jason blijft gelukkig zelf een bloedserieuze zwijger, maar alles om hen heen is geestiger, scherper en leuker, zeker na vijf Friday the 13th films met een vrij identieke feel. De film zit vol met injokes en verwijzingen (niet voor niets was Kevin Williamson, de auteur van Scream, geïnspireerd geraakt door deze film) en vooral qua montage doet de film veel leuke dingen.

Maar Jason Lives bevat ook nog eens de meest sympathieke personages. Tommy Jarvis is terug, ditmaal vertolkt door Thom Mathews uit Return of the Living Dead en krijgt hulp van de avontuurlijke Megan. Maar ook de sheriff - in dit soort films vaak niets meer dan een eendimensionale rotzak - is een fijn personage en één van de meest sympathieke figuren uit de Friday reeks. De overige personages zijn ook leuk en we zien eindelijk eens een groep kinderen op het zomerkamp. En zelfs het standaard slachtvee (de paintballers of dat eerste stel in de auto) zijn leuker en meer memorabel dan in de andere films. Daarnaast is deze Friday ook nog eens de kortste van allemaal, dus het is een stuk strakker. Geen ellenlange scènes vol suspense, in Jason Lives is die beste Jason met een lekker tempo aan het huishouden.

3,5 sterren.


avatar van VanRippestein

VanRippestein

 • 1178 berichten
 • 1052 stemmen

Dit is denk ik de 2e film die ik zie uit de serie, en het komt vooral over als een verplicht nummertje. De humor die velen hier prijzen, vind ik echt van een bedroevend laag niveau. Nouja, het moet je ding dus zijn. In combinatie met de bloedeloze kills en gebrek aan naakt gok ik dat de doelgroep 13 of 14 jaar moet zijn. Het plot was me ook onduidelijk. Dit soort films gaan natuurlijk niet echt om plot maar hier werd t niet eens geprobeerd. Gewoon een random gast die compleet willekeurig iedereen vermoord en niet dood kan. Dat is het. Ook het slachtvee wordt zo matig geintroduceerd dat ze alweer dood zijn voordat je ze als personages herkent. Tot slot lijkt de sherrif qua handelen en gedrag zo weinig op een sherrif dat ik verwacht dat hij zelf nog nooit van de term sherrif gehoord had. Dit reikt veel verder dan een flauwe stereotype. Nogmaals: de doelgroep lijkt kinderen te zijn. Het maakt de film een warrige boel die niet spannend èn niet grappig is. Er zijn tig leukere slashers.


avatar van xxERWINxx

xxERWINxx

 • 1605 berichten
 • 862 stemmen

De beste Friday the 13th tot nu toe!

Dit 6e deel is vernieuwend ten opzichte van de vorige delen vind ik, hier geen kampeerders die worden afgeslacht, maar hier zie je Tommy weer terug, niemand geloofd hem dat Jason nog leeft (o.a de politie) en men denkt dat Tommy achter de moorden zit, leuk verhaal ook met de jonge kinderen die daar ook logeren, dat brengt nog een extra beetje meer spanning.

De moorden waren weer goed en ook het einde was angstaanjagend bij het water, ook weer een terugblik van het 1e deel.

Al met al 3 sterren, de beste van allemaal tot nu toe

Op naar deel 7


avatar van Film Pegasus

Film Pegasus (moderator films)

 • 30290 berichten
 • 5155 stemmen

Eigenlijk wel een goed deel, maar je moet van de franchise houden. Het blijft allemaal cheesy en de moorden zijn vooral veel en snel dan spannend of indrukwekkend. Maar Jason is geweldig. We krijgen ook Tommy weer die ook in de 2 vorige delen te zien was. Hoeft niet voor mij, maar hier valt hij nog mee. Eigenlijk is het vooral leuk omdat de film toch wat opschuift van de vorige delen en eens iets anders wil doen zonder de gekende kenmerken helemaal los te laten. Jason is nu helemaal de onsterfelijke slasher geworden waar je bijna al mee voor supporter. De toevoeging van de groep kinderen en de politie is wel goed en zorgt voor wat variatie. Lekker luchtig en best van genoten.


avatar van Duke Nukem

Duke Nukem

 • 1526 berichten
 • 1817 stemmen

Met dit zesde deel uit de Friday the 13th serie gaat men een beetje de komische toer op. Vooral de opening is best wel leuk met de homage aan James Bond. Een aantal kills zijn dan ook redelijk grappig, maar veel kills worden gecensureerd en niet goed in beeld gebracht. Er zit bijzonder weinig spanning en horror in dit deel. Eigenlijk op het niveau van een gemiddelde Scream film. En waarom worden kinderen in dit soort films eigenlijk nooit om zeep geholpen?


avatar van shrink

shrink

 • 1940 berichten
 • 2193 stemmen

Nog net een voldoende, maar het hield niet over. Ik vond de humor soms een beetje overslaan waardoor je niet het gevoel hebt naar een 'Friday' film te kijken.


avatar van scorsese

scorsese

 • 11584 berichten
 • 10071 stemmen

Matige film waarin een jongeman er zeker van zijn dat de seriemoordenaar Jason begraven en dood is. Dit zoveelste deel uit de slasher-reeks, weet naast wat meer humor, weinig nieuws te bieden. Het valt allemaal wat in herhaling en is soms langdradig. Sommige kills zijn wel leuk om te zien en vooral de finale is nog wel de moeite waard, maar 3.0 sterren zou net te veel zijn.


avatar van joolstein

joolstein

 • 8977 berichten
 • 7421 stemmen

Was de vorige Vrijdag--film me al niet zo heel goed bevallen, spant deze zowaar tot nu de kroon! Wederom is er van de kills weinig tot minder te zien dankzij de MPAA maar waar dit in de voorganger werd gecompenseerd met naakt werd dat nu vervangen door humor... Helaas ook hier weer irritante personages. Wat deed Ernest P. Worrell opeens in deze film? Of was meneer Voorhees verdwaald en kwam op op de set van 'Police Academy'? Tja oké het gebeuren met Jason in de vorige was niet zo'n beste idee maar dan is hij nu meedogenlozere dan ooit tevoren, verprutst je het door alles met humor af te zwakken. De meest creatieve moord; Nikki in de camper als ze de muur decoreert. Body Count: 18


avatar van Ducoz

Ducoz

 • 141 berichten
 • 438 stemmen

Eigenlijk is dit pas een beetje the Friday the 13th zoals je hem zien wil. Jason in plain sight, flink door stappend en moordend. Dat mis ik in de vorige delen erg, daar was hij nog wat klungelig.


avatar van Alathir

Alathir

 • 2048 berichten
 • 1578 stemmen

FillumGek schreef:

Na een matig vijfde deel is dit weer een stukje beter. Belachelijk hoe Jason weer tot leven komt, maar ik hou wel van die jaren '80 cheesiness. Hij is sterker dan ooit tevoren, tegen het onsterfelijke aan.

Dit deel is wat minder serieus, al vond ik het allemaal niet zo grappig. Ik stoorde me ook aan het feit dat er van heel veel naakt in vorige delen opeens wordt omgeschakeld naar 0,0 bloteriken. De cast is ook iets minder, zonder echte tieners, en Tommy Jarvis ben ik intussen wel beu. Cooke was wel een prettige verschijning.

Gelukkig is Jason het moorden niet verleerd. De bodycount is hoog en sommige moorden sprongen er weer tussenuit. Wel is de gore bijzonder matig, dan begin je Savini toch wel te missen. Tot nu toe is de reeks vrij constant met deel vier als persoonlijke favoriet.

Volledig mee akkoord. Deel 4 voor mij ook duidelijk de beste (tot nu toe). Plots van veel naakt naar niks naakt, dat komt misschien vooral door het groot aantal kinderen dat hierin meespeelt. Ook iets minder camp vibes dan in de eerste 4 delen nu het zich meer focust rond Tommy Jarvis. Deze acteur die hem vertolkt is wel al wat boeiender dan de vorige. Kills waren een stuk origineler dan in het vorige deel, die waren daar zo ontzettend lame. Jason heeft hier wel echt een upgrade gekregen in kracht amai. Wat een nogal cheesy ressurectie met een overdaad aan bliksem kan teweeg brengen. Hop naar deel 7.


avatar van Ray1976

Ray1976

 • 129 berichten
 • 1 stemmen

Voor de fans van ''Jason Lives'', hier het vervolg op de film:

Friday the 13th: Vengeance

Hier de trailer: Jason Voorhees Returns in Friday the 13th: Vengeance (Official Trailer #1)

Dit is dan wel geen officiele film, maar een soort Fan film, maar in deze film spelen een aantal mensen die ook in het origineel speelden.

Leuk weetje: C.J. Graham, die in Jason Lives, Jason speelde, speelt in deze film de vader van Jason Voorhees.

Door deze film leer je wat meer kennen over de achtergrond van Jason Voorhees.

En ook niet onbelangrijk: De film bevat veel goede Gore & het wordt goed in beeld gebracht. Duidelijker heb je Gore nog nooit gezien in een Friday film!!!

Kijk & Geniet!!!


avatar van Shadowed

Shadowed

 • 7758 berichten
 • 4912 stemmen

Deeltje 6.

Wat gaan de reeksen toch weer hard. Na afgelopen week de ANOES-reeks af te hebben gesloten was nu de F13-reeks aan de beurt om verder gekeken te worden. Door deze reeks kom ik wel wat stroever heen, omdat ik merk dat ik er na een tijdje weinig meer van weet. Dat zegt overigens niet veel over mij, eerder over de reeks. Niettemin was dit deel een treetje hoger dan deel 4 & 5.

Jason is in dit deel ietsjes levendiger, maar wat dit deel vooral anders doet maken in vergelijking met de andere delen binnen deze reeks is de toevoeging van komedie. Deze film is toch een beduidend stuk luchtiger in vergelijking met de andere delen die keer op keer dezelfde formule herhalen in een ander bos. Deze film volgt ook voor een lange tijd braaf de formule, maar de iets prominentere aanwezigheid van komedie doet soms wonderen.

Bovendien raakt de film tijdens de opening direct de juiste toon. Opvallend fantasierijk maar vooral leuk ingericht. De regen en de modderige grond zorgen voor een leuke en creatieve uitstraling die de aandacht direct vast weet te grijpen. Het vormt een aardige introductie in een gladde toevoeging aan de reeks, eentje die er in vergelijking met de vorige delen best opgepoetst uitziet.

Jammer genoeg weten de kills maar beperkt indruk te maken en blijf ik Jason zelf een nogal lompe verschijning vinden die ook in dit deel niet al te best tot z'n recht komt. Dat hij iets groter is maakt (te) weinig verschil. Deze film moet het enkel en alleen van de uitstraling hebben. Het verhaal is bekend, het verloop ietwat saai en qua inhoud weinig verrassend. Ze hebben niet echt geprobeerd om er een echt sterk resultaat van te maken helaas.

Dit deel ben ik zeker weten binnen een paar dagen vergeten, en dat is ook het zwaktepunt van deze film. Erg memorabel is het niet, gewoon vermakelijk voor een keertje. Opvallend door het aanwezige gebruik van humor en een erg aardige opening, maar verder is dit geen heel bijzondere film. Misschien wel weer een sleutel naar wat betere en visueel aantrekkelijkere vervolgdelen.


avatar van Borderline

Borderline

 • 74 berichten
 • 96 stemmen

Ik ben een liefhebber van deze filmreeks dus zal ze niet snel kraken maar de manier waarop Jason hier weer tot leven is gebracht is toch wel wat dubieus, maar goed eenmaal weer op pad met Jason gaat de film direct ook wel weer naar een voldoende, de kampleiders worden direct in hun auto afgeslacht en Tommy Jarvis wordt niet gelooft en vast gezet, intussen gaat Jason vrolijk door met moorden, de kills zijn leuk alleen je ziet er wat minder van dan in de voorgaande films, het slot is ook mooi gedaan, en natuurlijk is er nog een opening voor deel 7, geen idee eigenlijk tot hoever de reeks gaat, in ieder geval weer voldoende vermaak


avatar van filmfan0511

filmfan0511

 • 944 berichten
 • 974 stemmen

Jason Lives is wat mij betreft het leukste en beste deel uit de hele reeks. En dan vooral met nadruk op leukste, want dit is het eerste deel uit de franchise waar de fun er gewoon van af straalt. De film neemt zichzelf vanaf het begin helemaal niet serieus, en bevat een verrassende zelfspot en reflexiviteit. Het lijkt een heel vroege voorloper van de jaren 90 horrortrend, en het verbaasde me dan ook niet te lezen dat Wes Craven deze film als lichte inspiratie noemde voor zijn latere New Nightmare en Scream. Maar het is niet zo dat dit aspect helemaal overboord gaat; de knipoog is wel aanwezig, maar het wordt nooit een parodie of dergelijke. Zombie Jason is eindelijk een versie van het personage dat ik kan waarderen, de kills zijn veelvuldig aanwezig en leuk, visueel lijkt er een hele upgrade gebeurd te zijn, én het kampsfeertje is eindelijk weer eens aanwezig. En de humor werkt dus ook; alleen al bijvoorbeeld die twee kampleiders die in het begin Jason zien staan en meteen willen wegrijden, of het James Bond-grapje.

Het heeft vijf films moeten duren totdat de Friday-makers eens konden lachen met hun eigen reeks, wat eigenlijk jammer is, want het is vanaf het begin al pulp geweest. Maar deeltje 6 omarmt dat dus, waardoor het een leuke en vermakelijke zit werd. Dat de visuele kwaliteit dan tegelijkertijd ook hoger lag, zorgt ervoor dat deze zeker m'n favoriet is uit de reeks tot nu toe. 3.5*.


avatar van Bobbejaantje

Bobbejaantje

 • 1699 berichten
 • 1752 stemmen

Jason goes Frankenstein maar doet eigenlijk nog straffer want zijn resurrectie gebeurt vanuit ontbonden toestand. Verder borduurt dit voort op de lijn van het vorige deel. Geen horror maar wel leuke camp. Er zijn te veel comedy elementen en het is allemaal te zelfironisch om er een geslaagde horror van te maken. De spanning en de wat claustrofobische sfeer van de eerste delen (dankzij gedoseerd gebruik van muziek en pov’s) is ver te zoeken. Topscène is voor mij het moment van Jason in de camper op de tonen van Alice Cooper met Teenage Frankenstein. Als dertienjarige was ik grote fan van Cooper met cassettes en alles Onverwacht en fijn om hem hier in deze omstandigheden terug te horen. Zijn opgemerkte aanwezigheid is ook tekenend voor het exuberante ‘tweede helft van de jaren ‘80’ gevoel dat hier overheerst. Het is allemaal te jolig om spannend te zijn. Wel een mooie finale die qua symboliek weer kan tellen met Jason die terugkeert naar zijn roots. Zeker vermakelijk.


avatar van Shadowed

Shadowed

 • 7758 berichten
 • 4912 stemmen

De opening is geweldig en Jason oogt indrukwekkend, maar uiteindelijk is dit zesde deel binnen de reeks iets teveel een herhaling van zetten. Destijds (en nog steeds) was er veel kritiek op het vijfde deel waardoor de moordenaar snel weer even tot leven werd gewekt om de boel te sussen. Veel last en moeite zullen de schrijvers niet gehad hebben met het verhaal, maar het verloop schroeft het tempo nog altijd op en de moordscenes zijn weer iets grafischer ten opzichte van de vorige delen. Ik leg me er steeds meer bij neer dat de reeks gewoon leuke fun en veel makkelijker uit te kijken is dan soortgelijke 80s slashers.