menu

Jason Lives: Friday the 13th Part VI (1986)

Alternatieve titels: Friday the 13th Part VI: Jason Lives | Friday the 13th: Jason Lives - Part 6 | Vrijdag de 13e Deel 6

mijn stem
2,89 (357)
357 stemmen

Verenigde Staten
Horror
87 minuten

geregisseerd door Tom McLoughlin
met Thom Matthews, Jennifer Cooke en Tony Goldwyn

Een gekwelde Tommy Jarvis besluit het lichaam van massamoordenaar Jason Voorhees op te graven om er zeker van te zijn dat hij dood is. Het rottende lichaam van Jason wordt door een bliksem echter weer tot leven gebracht en hij keert terug naar zomerkamp Crystal Lake, nu bekend als Camp Forrest Green. Terwijl de sheriff de paniekerige Tommy opsluit, richt Jason Voorhees een slachting aan in het kamp.

Trailer

https://www.youtube.com/watch?v=g5u75gMUcEI

Wanneer je deze, als ook andere ingevoegde media op de site wilt zien, dan moet je hier even toestemming voor geven.

Met het tonen hiervan wordt er mogelijk door een andere partij cookies geplaatst en/of wordt je ip-adres geregistreerd, zonder dat MovieMeter hier invloed op heeft. Lees ons privacybeleid voor meer informatie over hoe MovieMeter met je privacy omgaat.

zoeken in:
avatar van FillumGek
3,0
Na een matig vijfde deel is dit weer een stukje beter. Belachelijk hoe Jason weer tot leven komt, maar ik hou wel van die jaren '80 cheesiness. Hij is sterker dan ooit tevoren, tegen het onsterfelijke aan.

Dit deel is wat minder serieus, al vond ik het allemaal niet zo grappig. Ik stoorde me ook aan het feit dat er van heel veel naakt in vorige delen opeens wordt omgeschakeld naar 0,0 bloteriken. De cast is ook iets minder, zonder echte tieners, en Tommy Jarvis ben ik intussen wel beu. Cooke was wel een prettige verschijning.

Gelukkig is Jason het moorden niet verleerd. De bodycount is hoog en sommige moorden sprongen er weer tussenuit. Wel is de gore bijzonder matig, dan begin je Savini toch wel te missen. Tot nu toe is de reeks vrij constant met deel vier als persoonlijke favoriet.

avatar van Miszmi
3,0
De eerste tien minuten waren heel zwaar, de manier waarom ze bedachten dat Jason (nog) in leven was, was zo slecht dat het lachwekkend was. Ik heb er zelfs een moment over nagedacht om ermee te stoppen, want met zo'n slechte start kon het niets meer worden. Dat viel gelukkig nog enigszins mee. Het verhaal loopt verder op zich prima. De humor in de eerste helft van de film kon ik goed waarderen, wat ik van te voren al een beetje had voorspeld. Grootste pluspunt aan dit deel is dat het eindelijk weer in Crystal Lake is, toch wel een setting die je in andere delen een beetje mist. Al zal dat na negen films ook vervelen en kon ik de andere settings ook redelijk waarderen. Ook is de sfeer in deze film goed, spelers zijn goed op elkaar ingespeeld en voel in tegenstelling tot enkele andere delen een goede klik tussen de personages. Toch zijn er ook voldoende minpunten te noemen, zoals eerdergenoemd het begin. Maar ook ben ik de weg inmiddels helemaal kwijt. Het is mij onduidelijk of deze film zich voor of na deel vijf afspeelt. Ik heb het idee voor, maar in beide gevallen slaat het helemaal nergens op. Als het ervoor afspeelt, waarom is er in deel vijf dan nooit naar deze gebeurtenissen verwezen? Als het na deel vijf afspeelt eigenlijk hetzelfde verhaal, er wordt, net als in deel vijf, alleen verwezen naar deel vier. Daarbij is het einde van deel vijf nogal dubieus, volgens mij vermoordt Tommy daar toch die vrouw, of was dat wederom slechts verbeelding? Daar zou hij natuurlijk niet zomaar mee wegkomen. Dit waren wel dingen waar ik tijdens de film over nadacht, iets dat niet echt bevorderlijk werkt om echt in de film te komen. Ik denk dat er beter gekozen had kunnen worden voor een compleet nieuw personage, in ieder geval die we nog niet in de films hebben gezien, maar wel iemand die een verleden met Jason zou hebben. Ik twijfelde tussen 2.5* en 3*. Uiteindelijk toch voor de hoogste gekozen. Zeker niet het beste deel en zie het bergafwaarts gaan. Nog drie delen, ben benieuwd of het niveau nog omhoog getild gaat worden.

avatar van frolunda
3,0
Technisch gezien (camera werk,montage) een vrij matige film en ook het acteerwerk en regie was niet om over naar huis te schrijven.Blijft over Jason en zijn 'kills' en de setting en die was toch weer dik in orde.Vooral de aankleding,de foute hardrock muziek en hier sterk erg aanwezige 80's sfeer maken Jason Lives: Friday the 13th Part VI toch erg genietbaar.
Wel vond ik het jammer dat veel moorden maar half of niet goed zichtbaar in beeld kwamen,misschien had ik wel een lichtelijk gecensureerde versie.
Verder is het 'business as usual' en dat is voor de liefhebbers van de serie,waar ik mezelf toch ook toe reken meestal genoeg al moet ik er wel bij zeggen dat deel zes qua totaal score ergens in de middenmoot beland.

avatar van DVD-T
3,5
Mijn favoriete deel uit de reeks.

Gelukkig is er hier gekozen om terug te keren naar Camp Crystal Lake, of Forest Green, zoals de bewoners de plek nu hebben genoemd. Dit alles om de herinneringen aan Jason te doen vergeten Zoals verwacht keert Jason terug door toedoen van Tommy, waarna Jason een spoor van doden achter laat. jason Lives kent een enorm hoge body count, heeft dat geweldige sfeertje weer en het tempo ligt behoorlijk hoog. En daar ligt voornamelijk de fun weer. Het verhaaltje is dit keer vrij dun. Zelfs het einde is redelijk low key gehouden. Wel is er hier een leuke balans tussen moorden en stalken zoals we dat ook in de eerste delen zagen. En dan zijn er nog die typische eighties elementen die de sfeer alleen maar ten goede komt.

Jason Lives is absoluut niet een topfilm, maar weet keer op keer top vermaak te bieden. Erg goed voor een zesde deel uit een reeks.

Zwolle84
DVD-T schreef:
Erg goed voor een zesde deel uit een reeks.


Dit klinkt waarschijnlijk cynischer dan je het bedoelt.

avatar van DVD-T
3,5
Zwolle84 schreef:
(quote)


Dit klinkt waarschijnlijk cynischer dan je het bedoelt.


Haha. Inderdaad . Het was in ieder geval niet cynisch bedoeld.

4,0
weer iets beter dan het vorige deel. vermaak me weer prima.goeie film.

avatar van rep_robert
3,0
Deel 6 in de reeks en de makers pakken het slim aan. Om herhaling te voorkomen hebben ze een zelfbewust, hilarisch tintje aan de film gegeven. Het begint al met de onnozele opening waar Jason tot leven wordt gewekt en de daaropvolgende James Bond tijdens de title sequence. Je weet dan al dat deze film een tikkeltje meer tongue in cheek is dan de eerste 5 delen. Dat bewijst verder de smiley in de boom, het hoofd door de camperwand heen en een Jason die verdwaasd met een arm van één van zijn slachtoffers in zijn handen staat.

Jason is wat smeriger en begint nu toch echt op de ultieme killer te lijken. Ook is hij voor het eerst echt bovennatuurlijk, waardoor hij toch echt de pure belichaming van het kwaad lijkt.
Het enige dat gewoon niet logisch is in deze film en ook de rest van de reeks is wat Jason nou met de lijken doet. Hij lijkt altijd van het ene slachtoffer naar de ander te gaan, maar de ene keer liggen de lijken opgestapeld in een kamer, de andere keer doet hij sadistische dingen en worden ze opgehangen of op een andere nasty manier tentoongesteld en weer de andere keer vermoordt Jason mensen en laat ie ze gewoon liggen. Er zit niet echt consistentie in en ik heb hierdoor niet het idee dat er echt een gedachte achter al zijn moorden zit. Niet specifiek een minpunt van deel VI, maar meer iets continuerends door de hele reeks heen waarbij ik mijn vraagtekens zet.

Het hele Tommy Jarvis gebeuren doet me helaas niet zoveel. Daar hadden ze vanaf 2 delen geleden veel meer mee kunnen doen, nu is ie gewoon irritant.

Al met al een prima deel in de reeks dat met een bovennatuurlijke Jason en een flinke zelfspot toch een goede toevoeging is op de Friday the 13th reeks.
Van wat ik kan herinneren zal er nu wat verval in de reeks gaan komen, het maximale lijkt er nu wel uitgehaald te zijn. Ik ben benieuwd.

3,0*

avatar van Chainsaw
3,5
De leukste Friday the 13th van het hele stel.

Ze zijn weliswaar verschillend, maar toch voelden de eerste vijf Friday the 13th erg hetzelfde. Jason Lives is wat dat betreft de eerste film die echt iets nieuws doet met het materiaal, ook al is het basisgegeven hetzelfde; Jason keert terug naar Camp Crystal Lake en maakt daar tieners af. Maar Jason Lives doet wat Dream Warriors voor Freddy Krueger deed; een dosis (zwarte) humor. En ook die humor staat Jason opvallend goed. Het personage van Jason blijft gelukkig zelf een bloedserieuze zwijger, maar alles om hen heen is geestiger, scherper en leuker, zeker na vijf Friday the 13th films met een vrij identieke feel. De film zit vol met injokes en verwijzingen (niet voor niets was Kevin Williamson, de auteur van Scream, geïnspireerd geraakt door deze film) en vooral qua montage doet de film veel leuke dingen.

Maar Jason Lives bevat ook nog eens de meest sympathieke personages. Tommy Jarvis is terug, ditmaal vertolkt door Thom Mathews uit Return of the Living Dead en krijgt hulp van de avontuurlijke Megan. Maar ook de sheriff - in dit soort films vaak niets meer dan een eendimensionale rotzak - is een fijn personage en één van de meest sympathieke figuren uit de Friday reeks. De overige personages zijn ook leuk en we zien eindelijk eens een groep kinderen op het zomerkamp. En zelfs het standaard slachtvee (de paintballers of dat eerste stel in de auto) zijn leuker en meer memorabel dan in de andere films. Daarnaast is deze Friday ook nog eens de kortste van allemaal, dus het is een stuk strakker. Geen ellenlange scènes vol suspense, in Jason Lives is die beste Jason met een lekker tempo aan het huishouden.

3,5 sterren.

avatar van VanRippestein
2,0
Dit is denk ik de 2e film die ik zie uit de serie, en het komt vooral over als een verplicht nummertje. De humor die velen hier prijzen, vind ik echt van een bedroevend laag niveau. Nouja, het moet je ding dus zijn. In combinatie met de bloedeloze kills en gebrek aan naakt gok ik dat de doelgroep 13 of 14 jaar moet zijn. Het plot was me ook onduidelijk. Dit soort films gaan natuurlijk niet echt om plot maar hier werd t niet eens geprobeerd. Gewoon een random gast die compleet willekeurig iedereen vermoord en niet dood kan. Dat is het. Ook het slachtvee wordt zo matig geintroduceerd dat ze alweer dood zijn voordat je ze als personages herkent. Tot slot lijkt de sherrif qua handelen en gedrag zo weinig op een sherrif dat ik verwacht dat hij zelf nog nooit van de term sherrif gehoord had. Dit reikt veel verder dan een flauwe stereotype. Nogmaals: de doelgroep lijkt kinderen te zijn. Het maakt de film een warrige boel die niet spannend èn niet grappig is. Er zijn tig leukere slashers.

avatar van xxERWINxx
3,0
De beste Friday the 13th tot nu toe!
Dit 6e deel is vernieuwend ten opzichte van de vorige delen vind ik, hier geen kampeerders die worden afgeslacht, maar hier zie je Tommy weer terug, niemand geloofd hem dat Jason nog leeft (o.a de politie) en men denkt dat Tommy achter de moorden zit, leuk verhaal ook met de jonge kinderen die daar ook logeren, dat brengt nog een extra beetje meer spanning.
De moorden waren weer goed en ook het einde was angstaanjagend bij het water, ook weer een terugblik van het 1e deel.
Al met al 3 sterren, de beste van allemaal tot nu toe
Op naar deel 7

avatar van Film Pegasus
3,5
Film Pegasus (moderator)
Eigenlijk wel een goed deel, maar je moet van de franchise houden. Het blijft allemaal cheesy en de moorden zijn vooral veel en snel dan spannend of indrukwekkend. Maar Jason is geweldig. We krijgen ook Tommy weer die ook in de 2 vorige delen te zien was. Hoeft niet voor mij, maar hier valt hij nog mee. Eigenlijk is het vooral leuk omdat de film toch wat opschuift van de vorige delen en eens iets anders wil doen zonder de gekende kenmerken helemaal los te laten. Jason is nu helemaal de onsterfelijke slasher geworden waar je bijna al mee voor supporter. De toevoeging van de groep kinderen en de politie is wel goed en zorgt voor wat variatie. Lekker luchtig en best van genoten.

avatar van Duke Nukem
4,0
Met dit zesde deel uit de Friday the 13th serie gaat men een beetje de komische toer op. Vooral de opening is best wel leuk met de homage aan James Bond. Een aantal kills zijn dan ook redelijk grappig, maar veel kills worden gecensureerd en niet goed in beeld gebracht. Er zit bijzonder weinig spanning en horror in dit deel. Eigenlijk op het niveau van een gemiddelde Scream film. En waarom worden kinderen in dit soort films eigenlijk nooit om zeep geholpen?

3,0
Nog net een voldoende, maar het hield niet over. Ik vond de humor soms een beetje overslaan waardoor je niet het gevoel hebt naar een 'Friday' film te kijken.

avatar van scorsese
2,5
Matige film waarin een jongeman er zeker van zijn dat de seriemoordenaar Jason begraven en dood is. Dit zoveelste deel uit de slasher-reeks, weet naast wat meer humor, weinig nieuws te bieden. Het valt allemaal wat in herhaling en is soms langdradig. Sommige kills zijn wel leuk om te zien en vooral de finale is nog wel de moeite waard, maar 3.0 sterren zou net te veel zijn.

avatar van joolstein
2,0
Was de vorige Vrijdag--film me al niet zo heel goed bevallen, spant deze zowaar tot nu de kroon! Wederom is er van de kills weinig tot minder te zien dankzij de MPAA maar waar dit in de voorganger werd gecompenseerd met naakt werd dat nu vervangen door humor... Helaas ook hier weer irritante personages. Wat deed Ernest P. Worrell opeens in deze film? Of was meneer Voorhees verdwaald en kwam op op de set van 'Police Academy'? Tja oké het gebeuren met Jason in de vorige was niet zo'n beste idee maar dan is hij nu meedogenlozere dan ooit tevoren, verprutst je het door alles met humor af te zwakken. De meest creatieve moord; Nikki in de camper als ze de muur decoreert. Body Count: 18

avatar van Ducoz
4,0
Eigenlijk is dit pas een beetje the Friday the 13th zoals je hem zien wil. Jason in plain sight, flink door stappend en moordend. Dat mis ik in de vorige delen erg, daar was hij nog wat klungelig.

avatar van Alathir
3,0
FillumGek schreef:
Na een matig vijfde deel is dit weer een stukje beter. Belachelijk hoe Jason weer tot leven komt, maar ik hou wel van die jaren '80 cheesiness. Hij is sterker dan ooit tevoren, tegen het onsterfelijke aan.

Dit deel is wat minder serieus, al vond ik het allemaal niet zo grappig. Ik stoorde me ook aan het feit dat er van heel veel naakt in vorige delen opeens wordt omgeschakeld naar 0,0 bloteriken. De cast is ook iets minder, zonder echte tieners, en Tommy Jarvis ben ik intussen wel beu. Cooke was wel een prettige verschijning.

Gelukkig is Jason het moorden niet verleerd. De bodycount is hoog en sommige moorden sprongen er weer tussenuit. Wel is de gore bijzonder matig, dan begin je Savini toch wel te missen. Tot nu toe is de reeks vrij constant met deel vier als persoonlijke favoriet.


Volledig mee akkoord. Deel 4 voor mij ook duidelijk de beste (tot nu toe). Plots van veel naakt naar niks naakt, dat komt misschien vooral door het groot aantal kinderen dat hierin meespeelt. Ook iets minder camp vibes dan in de eerste 4 delen nu het zich meer focust rond Tommy Jarvis. Deze acteur die hem vertolkt is wel al wat boeiender dan de vorige. Kills waren een stuk origineler dan in het vorige deel, die waren daar zo ontzettend lame. Jason heeft hier wel echt een upgrade gekregen in kracht amai. Wat een nogal cheesy ressurectie met een overdaad aan bliksem kan teweeg brengen. Hop naar deel 7.

Voor de fans van ''Jason Lives'', hier het vervolg op de film:

Friday the 13th: Vengeance

Hier de trailer: Jason Voorhees Returns in Friday the 13th: Vengeance (Official Trailer #1)

Dit is dan wel geen officiele film, maar een soort Fan film, maar in deze film spelen een aantal mensen die ook in het origineel speelden.

Leuk weetje: C.J. Graham, die in Jason Lives, Jason speelde, speelt in deze film de vader van Jason Voorhees.

Door deze film leer je wat meer kennen over de achtergrond van Jason Voorhees.

En ook niet onbelangrijk: De film bevat veel goede Gore & het wordt goed in beeld gebracht. Duidelijker heb je Gore nog nooit gezien in een Friday film!!!

Kijk & Geniet!!!

Gast
geplaatst: vandaag om 15:22 uur

geplaatst: vandaag om 15:22 uur

Let op: In verband met copyright is het op MovieMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.