• 9.407.538 stemmen

Harry Potter and the Half-Blood Prince (2009)

Avontuur / Fantasy | 153 minuten

Met onder meer: Daniel Radcliffe, Emma Watson en Rupert Grint

Releasedatum: 15 juli 2009

Plot Harry Potter and the Half-Blood Prince

"Dark Secrets Revealed"

Als Harry, Ron en Hermelien aan hun zesde jaar aan Zweinstein beginnen, komt Harry in het bezit van een geheimzinnig volgekladderd toverdrankenboek, dat ooit het eigendom is geweest van de onbekende Halfbloed Prins. Wat moet Harry doen met de af en toe wel erg obscure spreuken die het boek vermeldt? En ondertussen heeft hij te kampen met een moeizaam sociaal leven en laat Perkamentus hem stukje bij beetje informatie zien over het duistere verleden van Voldemort. Deze lessen van Perkamentus zullen leiden tot het grootste geheim van de duistere heerser en het zal Harry helpen om te overleven.

Ron Weasley

avatar van jimcarrey gek

jimcarrey gek

Materny schreef:

Zou het jammer vinden.

Harry is geen klein kind meer, dus hoop ik dat Yates hem ook niet behandeld als één.

Hij is pas achttien (zo oud is mijn broer ook)

avatar van jimcarrey gek

jimcarrey gek

nieuwe foto van harry potter wel klein en onduidelijk

• 2041 berichten

Ja, die had ik ook al gezien, ik snap echt niet van welke scene dat is.

Materny, het grootste publiek dat naar Harry Potter gaat varieert waarschijnlijk tussen de 9 en de 18 jaar. Het grootste publiek ligt dus onder de 16 jaar. Heel waarschijnlijk dat deze film gewoon 12+ word.

avatar van Pastichio Rocker

Pastichio Rocker

Hopelijk wordt er nu eindelijk eens in geneukt. Harrie zijn toverstaf moet toch wel op springen staan met al die lekkere heksen om hem heen.

Albus Dumbledore schreef:

Yeah, daar ben ik van op de hoogte.

Maar vindt je dat zelf niet zonde ?.

Je zou kunnen zeggen dat je één van de grootste Hp fans bent hier op de site. Dan zou je ook over de wijsheid moeten beschikken wat het witte scherm verdiend als je trouw blijft aan het boek.

En dat is geen kinderachtige '' 12 jaar & ouder '' geneuzel meer.

• 2041 berichten

12 jaar en ouder hoeft niet kinderachtig te zijn, vond jij Lord of the Rings kinderachtig? Dat was namelijk voor 12.

Maar voor mij hoeft het niet persé voor 16, hoor. Zelf ben ik ook pas 14 en ik ben niet zo'n fan van bloederige horror films.

Maar ik vind wel dat ze trouw moeten blijven aan het boek!

• 2041 berichten

Mensen die van John Williams houden, ik heb goed nieuws! Ik hou altijd graag het Harry Potter nieuws bij en kijk regelmatig op die nieuwssites. En vandaag kwam ik een nieuwtje tegen waar iedereen (en ik ook) vast blij mee zal zijn.

Dit meldde de Leaky Couldron (HP fansite) vandaag:

(het is wel in het engels, dus zorg dat je dat goed kunt).

The Boston Globe is reporting today that film score composer John Williams will be leading the Boston Pops in a concert series starting this Tuesday ,featuring new pieces of his score to the upcoming Indiana Jones film, as well as selections from his scores of Star Wars and the Harry Potter series. The paper notes “actress Lynn Redgrave will join in each night to narrate what’s being called the “Harry Potter Grande Suite.” Of interest, the article then goes on to mention that the legendary composer is not slowing down, as Mr. Williams has work remaining on “soundtracks for “Harry Potter and the Half-Blood Prince,” “Jurassic Park IV,” and “Superman: Man of Steel” all scheduled for his touch.”

As readers will recall, in a formal press release issued in November of last year by Warner Brothers, it indicated the score for HBP was to be composed by Nicholas Hooper, who scored Order of the Phoenix. However we do not know if this new report (if accurate) just means John Williams will be contributing a few pieces to the overall score of HBP, or will now be handling the entire music for the sixth Harry Potter film. We are working to find out more about this, and will of course update with more when we can.

Dus het komt er eigenlijk op neer dat John Williams, misschien ook een deel van de score van Half-Blood Prince zal schrijven.

avatar van Real_Movie

Real_Movie

Ik hoop dat de film wat beter gaat worden,want vondt de 4e 5e deel aan de mindere kant.

Maar dat ik naar deze film ga dat is zeker.

Heb de boeken altijd met plezier gelezen.

avatar van Mary_Shaw

Mary_Shaw

Albus Dumbledore schreef:

Ja, die had ik ook al gezien, ik snap echt niet van welke scene dat is.

ik weet het niet zeker maar ik denk dat dat de scene is waar harry de brief krijgt met zijn punten want de achtergrond ziet eruit als het huis van de weasley's

avatar van Bart Tönjann

Bart Tönjann

Albus Dumbledore schreef:

Ik denk dat dat betekend dat ze gewoon weer het hoofdthema hergebruiken. Denk niet dat JW weer gehele nummers gaat schrijven. Het zou echter wel geweldig nieuws zijn.

avatar van kinjutsu

kinjutsu

Een Britse tieneracteur die een rolletje in Harry Potter and the Half-Blood Prince heeft, is afgelopen weekend na een caféruzie in Londen doodgestoken.

De achttienjarige Rob Knox werd in de vroege uurtjes van zaterdag doodgestoken. In The Half-Blood Prince, die in november uitkomt, speelt hij Ravenklauw-pupil Marcus Belby. Filmstudio Warner Bros zegt geschokt te zijn door het bericht. Een 21-jarige verdachte is inmiddels gearresteerd. De politie liet weten dat het noodlottige gevecht geen bende-geweld lijkt te zijn.

Bron: http://www.preview.nl/?do=nieuws&l=33

!

Witte vlag omhoog

kinjutsu schreef:

Hmmm, zal dan niet een hele grote rol zijn.

Kan hem me tenminste niet herrinneren in het boek.

sangha

Hij speelt iemand van de 'Slakkers' (of the Slug Club) maar volgens mij wordt hij er na een ontmoeting alweer uitgeknikkerd omdat hij geen contact meer heeft met zijn oom (en zijn oom was de reden dat hij uitgenodigd werd).

avatar van jumpstylemovie

jumpstylemovie

Pastichio Rocker schreef:

Volgens mij haalt zijn reus hier nog geen natte neus

avatar van FixX

FixX

sangha schreef:

hoe dan ook het geeft toch een zwaar gevoel om z,n film heen

ook al had die jongen een kleine rol

toch een RIP van mij en een sterkte naar iedereen die hem kent

en ik hoop dat ze hem een beetje eren in de film of op het einde bij de aftiteling ofzo

Mensen ik heb heel erg slecht nieuws over Half-Blood Prince. Lees dit:

leest het niet als je nog geen spoilers wilt weten!

Ik vind dit dus echt het aller, aller, aller, aller slechtste wat ze ooit hadden kunnen doen. Als dit niet goed opgelost word in de film, dan vervangt Alfonso Cauron David Yates' plaatsje als beste Potter regisseur, dan heb ik mijn hoop totaal verloren in scriptschrijver Steve Kloves en dan weet ik 100% zeker dat deze film dan mijn top 1 HP film niet verslaat (dat is nu Prisoner of Akzaban).

avatar van serpico

serpico

Wel een beetje dom, maar niet meteen een hoofdzonde. Zo heel belangrijk was die passage nu ook niet, allicht zijn ze creatief en lossen ze het op een andere manier op.

Lijkt me ook moeilijk om dat stuk overtuigend op film te krijgen btw.

JohnWilliams

Ik snap het niet zo goed, word Cuaron de nieuwe regiseur (LOL!!! )

avatar van Turkeyloverz

Turkeyloverz

Nee, nee, Albus Dumbledore heeft het over zijn favoriete HP-regisseur. Er wordt waarschijnlijk een scéne weggelaten in de film (zie link), daar gaat het over.

Mensen ik heb heel erg slecht nieuws over Half-Blood Prince. Lees dit:
leest het niet als je nog geen spoilers wilt weten!

Als ze dat toch gaan doen is de hele film toch verpest. Oke, het is niet van groot belang voor deel 7 maar je moet Dumbledore toch wel een begrafenis geven... Ik hoop echt dat iemand gewoon geprobeerd heeft mensen op stang te jagen (wat dus gelukt is in mijn geval ) en dat dit niet serieus bedoeld is.

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

• 11943 berichten

Allemachtig, als je je indenkt wat voor prachtige cinematografische mogelijkheden er in die scene liggen...om een van de allerbeste momenten uit de reeks te knippen zou - zacht gezegd - heel dom zijn.

JohnWilliams

Inderaad, maar vergeet niet: Yates is dom.

• 2041 berichten

Ik denk niet dat alles wat eruit word gelaten David Yates' schuld is, hoor.

Het zou ook kunnen dat Natalia Tena (Nymphadora Tonks) niet in die scene in de film voorkomt. Want zij gaf dat interview. Ik hoop dat dit gewoon totaal niet klopt.

Oja, JohnWilliams, heb je trouwens dat berichtje van mij al gelezen wat iets onderaan staat. Daar zul jij wel blij mee zijn. Na dit bericht is het niet meteen het eerstvolgende bericht van mij, maar het bericht daarna.

Albus Dumbledore schreef:

Ik denk niet dat alles wat eruit word gelaten David Yates' schuld is, hoor.

De regisseur heeft wel heel veel invloed op wat er wel en niet in een film komt: uiteindelijk is het zijn film. Dus als die scene er niet in zou zitten, zou ik Yates voor een groot deel verantwoordelijk houden.

Trouwens, heeft Rowling zelf geen invloed..? Want als dat zo is, mag ik hopen dat zij ervoor gaat pleiten dat die scene er wel in moet.

JohnWilliams

Ze heeft denk ik wel invloed. Ze praat denk ik nooit met Yates maar wel met de screenplay. Dus met Steve Kloves in dit geval...

Ik hoop dat deze film wel goed is maar met Yates aan het roer en Nicholas Hooper als componist betwijfel ik het.

• 2041 berichten

Ja, Rowling heeft invloed. Knijster de huiself werd ook oorspronkelijk uit deel 5 gelaten, maar Rowling wilde dit niet... dus zit ie erin. En zo had Rowling wel meer dingetjes. Als Rowling hier invloed op heeft vind ik wel dat zij iets strenger mag zijn, hoor.

Trouwens, ik heb gehoord dat Natalia Tena stoned en/of dronken was tijdens dat interview . Dus wie weet heeft ze gewoon maar wat gezegd.

avatar van serpico

serpico

BlueJudaskiss schreef:
Maar kun je ook maar één ander moment noemen waarop de cinematografische mogelijkeheden die het boek biedt volop benut werden in de Harry Potter-serie? Op het 3e deel na is er visueel weinig bijzonders gedaan, terwijl de boeken daar reden genoeg toe gaven.

Maar kom op: als Dumbledore sterft is de boodschap wel duidelijk. Plak er voor mijn part een huil-moment aan vast. Hij is dood! Dan is de begrafenis toch zo essentieel niet meer? Zou wel een leuk einde zijn, en ik zou er persoonlijk ook voor pleiten, maar ze kunnen met wat creativiteit er best uitkomen. Maar ik betwijfel of dit goed zal gaan ...

Lijkt me trouwens niet dat Rowling alleen maar met Kloves praat. Ze zal ook wel wat met Yates overleggen, die is nota bene verantwoordelijk voor het eindproduct.

JohnWilliams

Ook wel met Yates maar meer met Kloves denk ik.

avatar van Bart Tönjann

Bart Tönjann

Wat boeit het met wie ze het meest praat. Punt is, ze heeft wel wat in te brengen, en daarom lijkt het me sterk dat een van de beste scenes van de reeks weggelaten word.