• 9.407.522 stemmen

Harry Potter and the Half-Blood Prince (2009)

Avontuur / Fantasy | 153 minuten

Met onder meer: Daniel Radcliffe, Emma Watson en Rupert Grint

Releasedatum: 15 juli 2009

Plot Harry Potter and the Half-Blood Prince

"Dark Secrets Revealed"

Als Harry, Ron en Hermelien aan hun zesde jaar aan Zweinstein beginnen, komt Harry in het bezit van een geheimzinnig volgekladderd toverdrankenboek, dat ooit het eigendom is geweest van de onbekende Halfbloed Prins. Wat moet Harry doen met de af en toe wel erg obscure spreuken die het boek vermeldt? En ondertussen heeft hij te kampen met een moeizaam sociaal leven en laat Perkamentus hem stukje bij beetje informatie zien over het duistere verleden van Voldemort. Deze lessen van Perkamentus zullen leiden tot het grootste geheim van de duistere heerser en het zal Harry helpen om te overleven.

Ron Weasley

Lavender Brown

Luna Lovegood

avatar van ...!!john!!...

...!!john!!...

Ik verwacht weinig van deze film want de harry potter films worden naar mijn mening steeds slechter.Ik hoop dat David Yates deze keer een betere film neerzet. We zullen zien.

avatar van JohnWilliams

JohnWilliams

GertB schreef:

Het boek is goed, wachten op de film..

De boeken zijn naar mijn mening ook zowat altijd beter geweest dan de films. Op deel 1 en 2 na, die zaten wel heel erg dicht bij het boek. Die 2 blijven dus het beste.

daar kan ik niets meer aan toevoegen

Mary_Shaw schreef:

daar kan ik niets meer aan toevoegen

jawel dat je er mee eens bent

Mary_Shaw

haha ok ik kan er dus wel iets aan toevoegen

ik ben er mee eens

XD

• 2041 berichten

Er zijn weer een paar kleine nieuwtjes verschenen over deze film.

Er is namelijk een artikeltje verschenen waarin Daniel Radcliffe vertelt over deze Harry Potter film.

Bekijk het (engelse) artikel hier.

Ook is er een Dooddoener, of eigenlijk een Dooddoenster, gecast.

Suzanne Toase is gecast als Alecto Carrow. Alecto heeft niet zo'n grote rol en komt alleen op het eind even voor.

Bekijk hier een foto van haar.

avatar van JohnWilliams

JohnWilliams

Op die foto ziet ze er wel boosdoenerig uit.

Hopelijk doet ze het goed in de film...ondanks haar kleine rol.

Voordat ik dit bericht plaats moet je eerst dit even weten:

- Steve Kloves schreef de scripts van Harry Potter 1 t/m 4.

- Michael Goldenberg schreef het script van Harry Potter 5.

- Steve Kloves heeft weer het script van deel 6 geschreven.

Ik had ergens gelezen (kan me niet meer herinneren waar) dat ze Michael Goldenberg niet meer hadden aangenomen als scriptschrijver voor Half-Blood Prince, omdat de HP fans vonden dat er te veel uit was gelaten in Order of the Phoenix. Daarom hadden ze Steve Kloves weer gebruikt (die het had laten afweten voor Order of the Phoenix).

Veel mensen, hoor ik, vinden dat in Order of the Phoenix inderdaad te veel is uitgelaten en dat er niet diep genoeg het boek is ingegaan.

Goed nieuws dus voor degene die dat vonden, want Steve Kloves is weer totally back!

Ikzelf ben daar ook wel blij mee, want de enige en weinige kritiek die ik heb op Order of the Phoenix is dat er op sommige dingen niet goed genoeg was ingegaan (De profetie bijvoorbeeld). Steve Kloves gaat wel beter in op dit soort dingen. Dus ik heb goede hoop.

bij deel 3 was ook best veel weggelaten bij het krijsende krot bijvoorbeeld

avatar van JTV-kijker

JTV-kijker

• 2017 stemmen

Albus Dumbledore schreef:

Voordat ik dit bericht plaats moet je eerst dit even weten:

- Steve Kloves schreef de scripts van Harry Potter 1 t/m 4.

- Michael Goldenberg schreef het script van Harry Potter 5.

- Steve Kloves heeft weer het script van deel 6 geschreven.

p.

dan is er misschien terug hoop , alleen vond ik eigenlijk deel 4 ook al niet meer zo goed

waarschijnlijk ging ik hem toch kijken ook al was het script gemaakt door iemand anders

het enigste wat we nu nog kunnen hopen is dat ze in deel 7 enorm veel geld gaan stoppen, een zeer goede regisseur en scriptschrijver(eigenlijk gwn een goede crew zoeken)

en er een heel lange film met veel details en special effects van gaan maken want tot nu toe was er nog nooit een combinatie van die allemaal

JTV-kijker schreef:

het enigste wat we nu nog kunnen hopen is dat ze in deel 7 enorm veel geld gaan stoppen|

je moet het ook maar hebben

• 2041 berichten

- De Harry Potter films hebben het meest opgeleverd van alle films en verslaat daarmee de James Bond reeks. Dus ze steken er veel geld in.

- de regisseur is David Yates (en die vind ik goed).

- de scriptschrijver is Steve Kloves (alweer. En die vind ik ook goed.)

- veel details zitten er zoiezo in, want ze gaan Deathly Hallows in tweeën splitsen, waardoor het boek verfilmd word in twee films. Bijelkaar zullen die films 5 uur duren. Dus het boek Deathly Hallows word verfilmd in 5 uur. Reken maar dat er veel details inzitten.

avatar van Turkeyloverz

Turkeyloverz

Je 1e redenering klopt niet, zie definitie low-budget. En Deathly Hallows; ik weet niet of je het boek hebt gelezen (vast wel), maar er gebeurt ontzettend veel op veel verschillende plaatsen. Dus lijkt me logisch.

Albus Dumbledore schreef:

- de regisseur is David Yates (en die vind ik goed).

- de scriptschrijver is Steve Kloves (alweer. En die vind ik ook goed.)

oke je hebt gelijk 2 en een half uur per film dat is een gewone film (nou ja als het een goede gewone film is)

avatar van EspenSGX

EspenSGX

Ik hoop dat deze beter wordt dan de vorige Potter van Yates, want dat was meer een samenvatting van de spannendste scene's uit het boek, dan een goed lopend verhaal.

• 2041 berichten

Half-Blood Prince is een korter boek dan Order of the Phoenix (om precies te zijn in de NL versie, 178 blz korter).

Half-Blood Prince zal qua lengte ook makkelijker te verfilmen zijn. Als ze nou niet allemaal gaan kloten met die speelduur en gewoon een goed script maken, of dat nou 140 of 160 minuten duurt. Zolang het verhaal maar goed overkomt bij het publiek.

avatar van Real_Movie

Real_Movie

Ik vindt de potter films steeds maar weer tegenvallen.

Misschien ligt het aan omdat ik wat ouder wordt.

Sinds deel 4 en 5 is het een beetje weggezakt.

Maar ik zit wel op deze film tewachten de boeken waren geweldig om telezen.

Ik hoop dat er meer spanning inkomt wat soms is het aan de saaie kant.

avatar van sam007

sam007

wat een gezeik hoor, deel 5 was een teleurstelling en nu komen ze met deel 6 pfff, kan er iemand deel 6 weg toveren hahaha

Mary_Shaw

ja hoor deel zes wegtoveren waar de meeste informatie in bevind, dat zou juist het stomste zijn dat je kon doen, trouwens het boek is erg geslaagt ( al neemt dat het grote risico niet weg dat er iemand de film helemaal verkloot)

avatar van Angrod_Pallanén

Angrod_Pallanén

@sam007, het is nu niet echt een verrassing dat dit deel er komt, en ach, je HOEFT hem niet te zien. Zelf ook onlangs pas geleerd dat vervolgfilms die je niet aan staan gewoon kan negeren en het lekker bij de delen houd die je wel aanspreken.

avatar van Bid Sprinkhaan

Bid Sprinkhaan

Zoveelste bewijs dat films met de tijd slechter en slechter worden

HARRY POTTER

hoe laag kan de film industrie nog zinken

Materny

Momenteel bij hoofdstuk 16 in het boek.

Werkelijk een prachtig boek, waarvan ik hoop dat Yates zorgvuldig kiest wat hij uit de film laat.

Zitten toch momenten bij die ik echt op scherm wil zien, ook al zijn ze misschien overbodig.

avatar van Turkeyloverz

Turkeyloverz

Materny schreef:

Momenteel bij hoofdstuk 16 in het boek.

Het laatste boek wordt in 2 delen gefilmd, er is dus nog hoop.

Mary_Shaw

echt in twee delen! leuk nu weten we dat er meer stukken in komen van het boek

avatar van K@i

K@i

het is toch niet tegeloven hoelang gaan ze nog door met dit soort troep

Mary_Shaw

als je het troep vind verpest het dan niet voor anderen en kijk er gewoon niet naar

Turkeyloverz schreef:

Het laatste boek wordt in 2 delen gefilmd, er is dus nog hoop.

Yeah, maar dit is niet het laatste boek .
Heb deel 6 wel zojuist uitgelezen , wat een pageturner man.

Het verschilt zoveel met de eerste boeken dat ik ook hoop dat Yates de schokkende gebeurtenissen in het boek realistisch en waarheidsgetrouw schets op het witte doek.
Wat dus hoop ik resulteert in een 16+ rating.

Zou afbraak doen aan het realisme, wil je het vermoorden van dumbledore, het gezicht aan stukken scheuren door een weerwolf en het gebroken neuzen schoppen door malfidus op een wijze filmen voor het kijkgenot van een 12 jarige.

Materny schreef:

Yeah, maar dit is niet het laatste boek .
Heb deel 6 wel zojuist uitgelezen , wat een pageturner man.

Wat dus hoop ik resulteert in een 16+ rating.

ik hoop dat hij voor 12 jaar en ouder word (kan ik er ook heen)

Zou het jammer vinden.

Harry is geen klein kind meer, dus hoop ik dat Yates hem ook niet behandeld als één.