• 9.375.238 stemmen

Harry Potter and the Half-Blood Prince (2009)

Avontuur / Fantasy | 153 minuten

Met onder meer: Daniel Radcliffe, Emma Watson en Rupert Grint

Releasedatum: 15 juli 2009

Plot Harry Potter and the Half-Blood Prince

"Dark Secrets Revealed"

Als Harry, Ron en Hermelien aan hun zesde jaar aan Zweinstein beginnen, komt Harry in het bezit van een geheimzinnig volgekladderd toverdrankenboek, dat ooit het eigendom is geweest van de onbekende Halfbloed Prins. Wat moet Harry doen met de af en toe wel erg obscure spreuken die het boek vermeldt? En ondertussen heeft hij te kampen met een moeizaam sociaal leven en laat Perkamentus hem stukje bij beetje informatie zien over het duistere verleden van Voldemort. Deze lessen van Perkamentus zullen leiden tot het grootste geheim van de duistere heerser en het zal Harry helpen om te overleven.

Ron Weasley

Lavender Brown

Luna Lovegood

avatar van Bart Tönjann

Bart Tönjann

Inderdaad een zeer foute beslissing. Ik houd dan ook mijn hart vast.

Al vanaf deel 1 word de sfeer in elke film grimmiger en duisterder... Erg raar dat ze dan ineens op humor terugvallen op een moment dat de duisternis bijna een toppunt zou moeten bereiken.

• 2041 berichten

jezus, weer zo iemand die al een stem heeft gegeven. Deze keer is ie beter (5 sterren!), maar dat betekent nog niet dat je hem mag plaatsen!

JTV-kijker schreef:

dat meen je niet, ik had eigenlijk ook gehoopt dat er deze keer echt duisternis in zou zitten aangezien ze deel 5 al 16+ hadden gemaakt(wat vrij onterecht was) dacht ik dat deze ook eens eng ging zijn maar nu gaan ze van de duistere boeken komedie's maken? dat slaat al helemaal nergens op

deel 5 is voor 12+ ik ben 11 en heb hem gezien

jimcarrey gek

heeft iemand trouwens de trailer zet die dan hier svp

Inland Rabbit

Er is nog geen echte officiele trailer. Wel allemaal Youtube sneaks en officiele previews. Ik kan me voorstellen dat er veel humor in dit deel zit, denk alleen al aan Ron's pogingen tot zwerkbal.

jimcarrey gek schreef:

deel 5 is voor 12+ ik ben 11 en heb hem gezien

kleine vergissing maar in verschillende landen hadden ze hem 16+ gemaakt, het was eigenlijk helemaal niet eng, zelfs voldemort vind ik totaal niet eng, in het 4de had ik een grote verwachting van zijn uitzicht maar het viel sterk tegen...

• 2041 berichten

er zijn mensen die de film toch eng vinden. In je profiel staat dat je vijftien bent, en aangezien je LOTR op de nr 1 hebt staan in je top 10 ben je ook wel wat gewend. Mijn nichtje is 13 jaar, en volgensmij zou die hem te eng vinden.

Maar ja. De enge stukken zullen wel eng zijn denk ik. Zoals:
op het einde in de grot, en daarna op Zweinstein. Daar kunnen ze toch onmogelijk een grappig stuk van maken? Nee, dat zal wel eng zijn (hoop ik). Ik denk dat er wel wat humor in zal zitten en romance. Maar op het begin, en op het eind dat zullen wel heel spannende stukken zijn. Want in deel zes ben je binnen de muren van Zweinstein nog veilig... en ik geloof dat het script ook door de keuring bij Rowling moet, dus... ik heb er toch eigenlijk wel het volste vertrouwen in. De eindstukken zullen wel spannend zijn.

Albus Dumbledore schreef:

ik woon in een gezin waarin de mannen (ik, mijn pa en m'n broertje)

goed naar engere films kunnen kijken, met nieuwjaar heeft mijn broertje met ons meegekeken naar de two towers en hij is nog geen 5 jaar oud, hij heeft toen de rest van de week weer gollem nagedaan

JTV-kijker schreef:

dat kan maar ja een mens kan zich ook een beetje vergissen en dat vind ook wel dom 16+ was helemaal niet eng er werd veel in geschreeuwd en zo en gevaarlijke dingen gedaan ik denk dat dat daarom is en ik (ik) vond de eind scene de engste en met de meeste actie scene van harry potter tot nu toe (niet dat ik hem eng vond maar als ik moest kiezen)

avatar van TimD

TimD

Inland Rabbit schreef:

Die passages zaten in boek 5, en zijn in de film eruitgelaten.

JTV-kijker schreef:

maar ik denk dat dit toch echt 16 jaar en ouder zal worden sommige stukken in het boek vond ik al eng (zeker het eind maar ja dat weet je als je het boek gelzen hebt)en dan mag ik hem niet kijken

Inland Rabbit

Zucht, waar komt die stem vandaan?

avatar van Madecineman

Madecineman (moderator films)

Stem verwijderd.

jimcarrey gek schreef:

aangezien ze er blijkbaar een komedie van gaan maken gaat hij eerder de 12+ uit denk ik

Inland Rabbit

Pff maak toch gewoon een film van 4 en half uur ofzo. Vond het bij Kill Bill ook al onzin.

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

• 11913 berichten

Mijn idee! Hoeven ze niet meer zo veel uit het verhaal weg te snijden zoals dat eerst deden!

avatar van gotti

Inland Rabbit schreef:

Ben bang dat maar weinige mensen zoveel zitvlees hebben. 2 1/2 uur lijkt me de max, bij de gemiddelde HP kijker...

avatar van Bart Tönjann

Bart Tönjann

Zo zo, dus ze maken van het laatste verhaal twee films... Wel goed denk ik, maar aan de andere kant ook wel een beetje jammer, het laatste boek had denk ik wel in één (lange) film gepast. Maar in ieder geval lijkt het er dus op dat ze er wel wat van willen maken. En blijkbaar willen ze een "grote" regisseur voor het laatste deel, dus Yates zal dan wel exit zijn denk ik... Ze denken dus aan Spielberg.. Dat zou geweldig zijn, denk ik. Hopelijk ziet die man er wat in.. Uiteraard zal John Williams Spielberg dan ook wel volgen.. Zou het mogelijk zijn? Het zou wel fantastisch zijn, ook al heb ik toch liever alles in één film, dan maar een wat langere.

avatar van serpico

serpico

Het lijkt mij wel ruig, 2 films van deel 7. Dan kunnen we er in ieder geval zeker van zijn dat al dat moois ook daadwerkelijk aan bod komt. Ook al zie ik niet in waarom ze er niet gewoon één deel van maken, zou mijns inziens best kunnen. Ook al heb ik het nooit geprobeerd natuurlijk.

Bart Tönjann schreef:

ik hoop echt dat spielberg het laatste deel doet en als dan ook nog eens John Williams terugkomt is dat echt fantastisch, helaas is het 6de deel toch nog gemaakt door Yates

maarja, na 2 slechte delen en een lage verwachting gaat Yates me misschien nog verassen en er toch nog een fantsoenlijke film van maken, we zullen zien...

Spielberg van Potter?

Nee dat komt er niet, sorry van jullie dromen. Want Spielberg zou eigenlijk deel I al regisseren maar omdat hij Harry Joel Osment wilde als dé Harry Potter en J.K. Rowling niet zei hij:'Of Osment of ik ga weg'...en Rowling vond dat niet erg omdat zei dé Potter wilde hebben voor haar films. En toen kwam Columbus die Radclife voorstelde en dat werd dan ook de Potter. Columbus die vaker met Williams had gewerkt in films zoals Stepmom en Home Alone had een goeie keuze gemaakt om hem te vragen. En Williams deed het nog ook.

Voor deze film maakt helaas Hooper de muziek en géén John Williams maar wie weet kunnen we Williams terug verwachten in deel 7 want hij heeft immers zelf gezegd dat hij het leuk zou vinden om de muziek te verzorgen van deel 7...dus als ze slim zijn zeggen ze:'Natuurlijk John, jij mag de muziek verzorgen van het laatste Potter deel'. Yates vind ik op zich wel een aardige regisseur maar Columbus en Cuarón zijn wel wat beter en dus zou ik het leuk vinden dat zij terug zouden komen om het laatste deel te maken van Harry Potter zodat het een goeie afsluiter word. Of deze goed word valt nog te bezien, het boek was in ieder geval wel erg goed maar helaas vond ik het einde zwaar ...

avatar van MiranLovertje

MiranLovertje

Alweer een Potter ??????????? Pffffff word het nu wel zat hoor

• 2041 berichten

de laatste Potter komt niet in twee delen. Dat is bevestigd door Harry Potter-scriptschrijver Steve Kloves die nog niet eens begonnen is aan het script van deel 7. Ze hebben zelfs nog geen beslissingen gemaakt over deel 7, en de filmmakers concentreren zich nu volledig op het zesde deel, Half-Blood Prince. Dat heb ik van

dat is een Harry Potter nieuws site. In het bericht staat dat de laatste Potter in twee delen word gefilmd, daaronder staat: update, in die update staat dat dat is ontkracht.

(het is wel een engelse site).

JohnWilliams

Leuke site, ben er even wezen rond snuffelen.

Ook die mensen daar willen Williams terug!!!

• 2041 berichten

ja hè! ik kijk er regelmatig op of er Harry Potter nieuws is.

avatar van Norma

Norma

JohnWilliams schreef:

Jij weet het leuk te verkopen haha Maar ik help het je hopen

JohnWilliams

Oké, dat is vriendelijk dat ik steun van iemand krijg.

• 2041 berichten

je hebt zo onderhand van iedereen steun als het om John Williams gaat die terug moet keren voor Deathly Hallows. Dat vind ik ook, maar ik denk dat dat voorlopig nog niet bekend word want ze zijn nog druk bezig met de opnames van deel 6.

Williams

Maar hoe dan ook, dit deel lijkt me ook wel leuk en ik ben zeker benieuwd hoe ze de dood van een belangrijk man gaan verfilmen. Ik zeg maar niet wie er op het einde dood gaat want straks heeft iemand het boek niet gelezen...