• 9.407.188 stemmen

Harry Potter and the Half-Blood Prince (2009)

Avontuur / Fantasy | 153 minuten

Met onder meer: Daniel Radcliffe, Emma Watson en Rupert Grint

Releasedatum: 15 juli 2009

Plot Harry Potter and the Half-Blood Prince

"Dark Secrets Revealed"

Als Harry, Ron en Hermelien aan hun zesde jaar aan Zweinstein beginnen, komt Harry in het bezit van een geheimzinnig volgekladderd toverdrankenboek, dat ooit het eigendom is geweest van de onbekende Halfbloed Prins. Wat moet Harry doen met de af en toe wel erg obscure spreuken die het boek vermeldt? En ondertussen heeft hij te kampen met een moeizaam sociaal leven en laat Perkamentus hem stukje bij beetje informatie zien over het duistere verleden van Voldemort. Deze lessen van Perkamentus zullen leiden tot het grootste geheim van de duistere heerser en het zal Harry helpen om te overleven.

Ron Weasley

MiranLovertje schreef:

Alweer een Potter ??????????? Pffffff word het nu wel zat hoor

dit is de voorlaatste, er komt vogeld jaar fzo nog een voorlopig laatste deel

Albus Dumbledore schreef:

de laatste Potter komt niet in twee delen. Dat is bevestigd door Harry Potter-scriptschrijver Steve Kloves die nog niet eens begonnen is aan het script van deel 7. Ze hebben zelfs nog geen beslissingen gemaakt over deel 7, en de filmmakers concentreren zich nu volledig op het zesde deel, Half-Blood Prince. Dat heb ik van

dat is een Harry Potter nieuws site. In het bericht staat dat de laatste Potter in twee delen word gefilmd, daaronder staat: update, in die update staat dat dat is ontkracht.

(het is wel een engelse site).

je kan het toch ook in het nederlands bekijken?

dit is de voorlaatste, er komt vogeld jaar fzo nog een voorlopig laatste deel

Nee hoor, het laatste deel is deel 7...en ze zou misschien ooit nog een boek willen schrijven over hoe het nou verder is met iedereen maar dan zou ze Harry niet als hoofdpersoon nemen omdat ze zijn levensverhaal nou wel heeft gezegd. Maar ze heeft gezegd (Rowling) dat ze dat MISSCHIEN pas doet over 10 jaar.

avatar van Bart Tönjann

Bart Tönjann

Inderdaad, het laatste deel is deel 7, en dit is het voorlaatste.. precies zoals JTV-kijker al zei. Dus die "Nee hoor" kun je weghalen

oh, ja.

• 2041 berichten

acteur Timothy Spall doet ook weer in deze film de vertolking van Peter Pettingrew alias Wormstaart. Ook doet hij weer mee in Harry Potter and the Deathly Hallows.

Albus Dumbledore schreef:

Lijkt me logisch, wormstaart doet ook veel mee in de boeken hij is altijd bij zijn heer etc. etc. En gelukkig dat het dezelfde acteur is.

• 2017 stemmen

weet iemand wanner de film eigenlijk ongeveer uitkomt in de bios?

avatar van gotti

20 November.

JTV-kijker schreef:

weet iemand wanner de film eigenlijk ongeveer uitkomt in de bios?

Staat onder het plot...

JohnWilliams schreef:

Staat onder het plot...

crap, daar heb ik net langs gekeken

Kan gebeuren.

avatar van Ethicus

Ethicus

Na een bijzonder slechte "Order of the Phoenix" hoop ik dat ze de zesde films iets beter maken. Aan de onhaalbare deadline te zien, denk ik dat het allemaal nog slechter gaat worden.

Ethicus schreef:

Hoe bedoel je 'onhaalbare deadline'?

• 2041 berichten

bijzonder slechte Order of the Phoenix?

ik heb veel vertrouwen in Half-Blood Prince. Ze laten er heel erg veel in. Ik zet hier een lijst neer wat ze er allemaal inlaten (alleen de boeklezers zullen de lijst begrijpen denk ik):

- het stuk op het begin wanneer Sneep een onverbreekbare eed met Narcissa sluit (Helena Bonham Carter en Helen McCrory hebben getekend voor Half-Blood Prince, zij vertolken de rollen van Bellatrix en Narcissa Malfidus).
- Perkamentus' gewonde hand (zie je op een sneek peak op youtube. Zijn hand is groen, dat word later bewerkt met special effects).
- het bezoekje aan Slakhoorn op het begin (wanneer ze Slakhoorn over proberen te halen om les te gaan geven). (dit is verfilmt, en er zijn foto's van verschenen).
- Harry die Draco Malfidus verdenkt. (je ziet de treinscène op Youtube het filmpje, je ziet dat Draco Harry verlamt).
- Hermelien en Ron grote ruzie, en Ron die op Belinda is. (Actrice Jessie Cave is gecast voor de rol van Belinda Broom (Lavender Brown).
- Harry die een oogje krijgt op Ginny. (is ook te zien op een sneak peak van youtube.)
- het Halbloed Prins boek (allicht).
- de lessen en de Gruzielementen.
- de stukjes met Regina Valster (daar is een actrice voor gecast)
- de zwerkbaltrainingen en zwerkbal (stoker is gecast, en op het Youtube filmpje zeiden ze dat Zwerkbal weer terugkwam)
- er is een actrice gecast voor Katja Bell, dus de vervloekte ketting laten ze er denk ook wel in.

zo dat is toch een behoorlijke lijst . Ik hoop echt dat de film zo'n 160 a 170 minuten duurt, maar dat ie toch niet verveelt. Dan kunnen de filmmakers zich ook goed houden aan het boek.

PS: in mijn lijst verwijs ik vaak naar een sneak peak op youtube. Er zijn twee sneak peaks, klik op de link:

avatar van Bart Tönjann

Bart Tönjann

JohnWilliams schreef:

Hoe bedoel je 'onhaalbare deadline'?

Dat de makers in zo'n korte productie tijd nooit een goede film kunnen maken.

JohnWilliams

Ik vond hem ook al zo vroeg uitkomen, bij bijv. de bond films duurt het vele malen langer...

@Dumbledore

Ziet er niet verkeerd uit!

Hoop dat Gambon het niet verknalt.

avatar van Vera

Vera

20 November..jeminee

Ik kan gewoon nu echt niet meer wachten.

Zeker nu ik geen HP boek meer om te lezen heb, is

het toch wel leuk dat de films er nog zijn.

aan hieronder:

you're absolutely right!

Ik kijk hier ook zwaar naar uit!

avatar van Animus

Animus

Ik hoop dat ze dit keer niet door t verhaal vliege...

avatar van Seifer

Seifer

Hehe dit is het deel waarin Draco bijna sterft

Seifer schreef:
Hehe dit is het deel waarin Draco bijna sterft

hoezo?
Hij sterft toch niet bijna?

avatar van Animus

Animus

hoezo?
Hij sterft toch niet bijna?

die spreuk die harry op hem gebruikt

Animus schreef:

die spreuk die harry op hem gebruikt

oja! Was ik even vergeten, maar je hebt wel gelijk. Er zijn trouwens een paar setfoto´s op het internet verschenen van Half Blood Prince. Klik op de link om ze te zien: (op de site eerst ff naar onderen scrollen).

avatar van tommykonijn

tommykonijn

Aangezien ik alle Harry Potter delen wel Goed vindt neem ik aan dat dit ook een Geweldige wordt.

avatar van Kevin13

Kevin13

heb hier al een paar dingen gelezen, man toch
het is harry potter en geen Alien films.
sommige zeggen zelfs dat dit boek eng is. Wat is er dan zo eng aan

dat harry ginny kust of rom belinda

Kevin13 schreef:
heb hier al een paar dingen gelezen, man toch
het is harry potter en geen Alien films.
sommige zeggen zelfs dat dit boek eng is. Wat is er dan zo eng aan

dat harry ginny kust of rom belinda

daar heb je wel gelijk in, ik vind harry potter ook allesbehalve eng maar het is meer de spanning in het verhaal waarom ik de boeken lees

avatar van Kevin13

Kevin13

ik ook

• 2041 berichten

*zucht* weer een stem, please verwijder hem. Wie de film nog niet gezien heeft kan nog niet zijn oordeel uitbrengen!

Ik denk dat het einde, met die "wezens" wel eens eng kan zijn voor jongere kinderen...