• 9.407.574 stemmen

Harry Potter and the Half-Blood Prince (2009)

Avontuur / Fantasy | 153 minuten

Met onder meer: Daniel Radcliffe, Emma Watson en Rupert Grint

Releasedatum: 15 juli 2009

Plot Harry Potter and the Half-Blood Prince

"Dark Secrets Revealed"

Als Harry, Ron en Hermelien aan hun zesde jaar aan Zweinstein beginnen, komt Harry in het bezit van een geheimzinnig volgekladderd toverdrankenboek, dat ooit het eigendom is geweest van de onbekende Halfbloed Prins. Wat moet Harry doen met de af en toe wel erg obscure spreuken die het boek vermeldt? En ondertussen heeft hij te kampen met een moeizaam sociaal leven en laat Perkamentus hem stukje bij beetje informatie zien over het duistere verleden van Voldemort. Deze lessen van Perkamentus zullen leiden tot het grootste geheim van de duistere heerser en het zal Harry helpen om te overleven.

Ron Weasley

Ginny Weasley

Lavender Brown

Luna Lovegood

Albus Dumbledore schreef:
Ja, Rowling heeft invloed. Knijster de huiself werd ook oorspronkelijk uit deel 5 gelaten, maar Rowling wilde dit niet... dus zit ie erin. En zo had Rowling wel meer dingetjes. Als Rowling hier invloed op heeft vind ik wel dat zij iets strenger mag zijn, hoor.

Trouwens, ik heb gehoord dat Natalia Tena stoned en/of dronken was tijdens dat interview . Dus wie weet heeft ze gewoon maar wat gezegd.
Maar knijster is ook nog heel belangrijk in deel 7 (lees het boek) maar de dood van perkamentus ook en op de begrafinis van perkie maakt harry het uit met ginny dus dat is ook weer belangrijk dus het is heel dom als ze die weglaten

jimcarrey gek

dumbeldore heeft wel eens link naar engelse sites als er nieuws is (niet dat daar iets mis mee is niet dat je boos word of zo) maar als je niet zo goed engels kent (ik kan ook bijna geen engels) maar dan moet je op www.dreuzels.com kijken nederlandse site kun je spellen vinden maar ook een nieuwsarchief en je kunt ook achtergronden downloaden dus genoeg te doen op de site

• 2041 berichten

Ha, ha, ha! Leuk dat je me wijst op Dreuzels.com. Die site zit ik namelijk heel erg vaak op. Ik ben ook een gebruiker van dat forum. Maar op de Engelse sites staat trouwens wel eerder nieuws dan op Dreuzels.com, misschien kan ik voortaan de belangrijkste dingen vertalen.

jimcarrey gek

ja engelse weten het ook veel sneller en ja de belangrijkste dingen vertalen is wel verstandig wans meestal als het iets engels is snap ik er geen snars van

avatar van Resh

Resh

woow die boek die ik heb gelezen is echt zo goed ! maar ik heb die film niet gezien dus ik kan het niet beoordelen

JohnWilliams

Niemand heeft de film nog gezien Resh. Dat kan niet...

avatar van Resh

Resh

JohnWilliams schreef:

Niemand heeft de film nog gezien Resh. Dat kan niet...

ahahaha ja ik weet

jimcarrey gek

die heb ik hier ook al gezet (zijn wel al oudere fotos) de laatste foto zal iedereen bekend voorkomen maar deze foto is al eerder verschenen alleen uit een andere hoek

avatar van Materny

Materny

2e foto moet harry ergens onzichtbaar zitten onder z'n mantel

Die 2e foto is goed.

Alan Rickman is zo'n goeie acteur!

avatar van Materny

Materny

Inderdaad.

Geeft veel diepte mee aan Sneep.

Mary_Shaw

ah ik weet welke scene de derde voorsteld in toverdrankles terwijl hij zoekt achter een bezoar

avatar van Pastichio Rocker

Pastichio Rocker

Mary_Shaw schreef:

Volgens mij heeft hij het Kama Sutra-boek in zijn handen:

Harry: 'Hermelien, zullen we dit standje straks eens uitproberen?'

Hermelien: 'Donder op, vieroog!'

Ron: 'Eikel.'

• 2041 berichten

Ik vrees dat ze Half-Blood Prince behoorlijk aan het verneuken zijn, mensen. Hier had ik niet op zitten wachten, maar we moeten het nu toch wel onder ogen zien.

- Nog helemaal aan het prille begin van de Pre Productie, werd al bevestigd dat er veel humor in Half-Blood Prince zou zitten. Er zou meer een komische noot in zitten, terwijl het boek net zo duister is als de delen, vier, vijf en zeven.

- Pas geleden is bevestigd door Natalia Tena dat de begrafenis van Perkamentus eruit gelaten werd.

- Ook nog maar een paar daagjes geleden is bevestigd dat Emma Thompson, die Sybilla Zwamdrift speelt, ook niet in de zesde film voorkomt. ze heeft toch best een belangrijke rol in het boek. Ze ontdekt dat Malfidus in de kamer van Hoge Nood zit en ze vertelt dat Sneep de profetie mee had afgeluisterd. Alhoewel dat laatste niet belangrijk is, aangezien ze dat er ook al in deel vijf hadden uitgeflikkerd.

- Nu heeft Natalia Tena opnieuw een interview gegeven, waarin ze dit zei:
Het script was zo anders dan het boek. Ik denk dat heel veel Harry Potter fans een beetje pissig zullen worden, dat is mijn mening. Ik denk dat heel anders zal zijn. Echt heel anders. Zo veel elementen. Ik denk dat het boek ongeveer moet voorstellen hoe de 2 werelden (de Dreuzelwereld en de Tovenaarswereld) zijn beïnvloed door de 'duistere kracht'. Zoals in het begin van het boek, zie je de premier en je krijgt een beeld van het weer. Dit soort dingen zijn er allemaal uit gehaald, en ik vind dat best jammer. Ik persoonlijk had dat graag gezien.

Gelukkig is er boven alles toch nog een klein pluspuntje, want Devon Murray (Simon Filister) wist dit te melden:
Devon had het over de scène van Perkamentus' dood:
Het is een erg goede scène met veel mensen die huilen.

Laten we hopen dat dit allemaal één grote nachtmerrie is. In ieder geval, mijn verwachtingen voor deze film zijn een flink eind gezakt.

avatar van serpico

serpico

Ik snap jou niet, Albus Dumbledore.

Deel 5 was toch ook één groot potje omdat er zoveel uit was gelaten, en die film vindt je juist fantastisch Gewoon afwachten man, ze kunnen zoveel zeggen. Voor hetzelfde geld is hij hartstikke goed.

jimcarrey gek

maar nu ik de boeken volg weet ik ook veel meer bv ik ben nu deel 7 aan het lezen daar komt veel in terug van de vorige 6 boeken maar dat zie je in de films niet maar ze zeggen als ze de films maken van we doen dat niet dat is niet belangrijk maar dat word pas belangrijk in de volgende boeken dus als je alleen de films volg snap je het niet echt

JohnWilliams

Ik laat het op me afkomen.

• 2041 berichten

De eerste foto van de nieuwe leraar Horace Slughorn is verschenen:

avatar van serpico

serpico

Tss. Veel te dun!

Mary_Shaw

tss het bestaat niet meer

• 2041 berichten

Volgens dreuzels.com is de foto nep. Hij was gephotoshopped uit een foto van Narnia. Dus hij was nep.

ow wie doet nu zoiets

JohnWilliams

Ik heb de foto nog geeneens gezien maar dat kan me niet schelen. Deze film lijkt me dan ook niet echt een topper. Als ik naar een film in november wil uitkijken doe ik dat wel naar The Quantum of Solace.

avatar van Lad

Lad

Een film waar ik naar uitkijk!

• 2041 berichten

Ik wil de film eerst zien, voordat ik zeg dat ik het geen topper vind. Oftewel, niet te vroeg oordelen, JohnWilliams.

Ik kijk meer uit naar Harry Potter, dan naar James Bond. Veel meer, moet ik zeggen. Met James Bond houdt ik me totaal niet bezig, terwijl ik voor Harry Potter al een geschikte datum aan het plannen ben om naar toe te gaan .

JohnWilliams

Meningen verschillen Albus, ik hou van Bond & van Harry Potter maar op dit moment hou ik meer van James Bond omdat ik het er niet mee eens bent dat David Yates weer de film gaat regiseren. Wat een bagger regisseur.