• 10.591 nieuwsartikelen
 • 161.806 films
 • 10.110 series
 • 29.675 seizoenen
 • 613.413 acteurs
 • 192.964 gebruikers
 • 8.967.838 stemmen
Avatar
 
banner banner

The Flying Deuces (1939)

Komedie | 69 minuten
3,42 259 stemmen

Genre: Komedie

Speelduur: 69 minuten

Alternatieve titel: Stan Laurel en Oliver Hardy in het Vreemdelingenlegioen

Oorsprong: Verenigde Staten

Geregisseerd door: A. Edward Sutherland

Met onder meer: Stan Laurel, Oliver Hardy en Jean Parker

IMDb beoordeling: 6,7 (5.698)

Gesproken taal: Engels en Italiaans

 • On Demand:

 • Netflix Niet beschikbaar op Netflix
 • Pathé thuis Niet beschikbaar op Pathé Thuis
 • Videoland Niet beschikbaar op Videoland
 • Amazon Prime Niet beschikbaar op Amazon Prime
 • Disney+ Niet beschikbaar op Disney+
 • Google Play Niet beschikbaar op Google Play
 • meJane Niet beschikbaar op meJane

Plot The Flying Deuces

"They dish out the dizziest rib-ride of the year!"

Stan en Ollie zijn met vakantie in Parijs. Ollie wordt verliefd op de dochter van de hotelhouder en vraagt haar hand. Maar Georgette heeft al een verloofde en wijst hem vriendelijk af. Ollie's hart is gebroken. Hij wil zich verdrinken in de Seine. Stan moet zijn lot delen en moet eveneens in het water springen. Maar dan verschijnt François die hen ertoe overhaalt om dienst te nemen bij het vreemdelingenlegioen. In de hoop daar Georgette te vergeten, nemen Ollie en Stan de raad van François aan en laten zich inlijven...

logo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimage

Externe links

Video's en trailers

Reviews & comments


Gast

 • berichten
 • stemmen

Let op: In verband met copyright is het op MovieMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.
zoeken in:
avatar van mister blonde

mister blonde

 • 12445 berichten
 • 5386 stemmen

Behoorlijk leuk, maar het eind brengt hem op 4 sterren. Geweldig.


avatar van Metalfist

Metalfist

 • 12407 berichten
 • 3964 stemmen

I hope it's cloudy tomorrow!

Ik heb nog niet zo heel lang geleden kennis gemaakt met het duo Laurel & Hardy. Ik kende ze natuurlijk wel van naam maar ik had, bij mijn weten, nog nooit een film van hen gezien. Toen vond ik nogal goedkoop twee van hun films (deze en Babes in Toyland) en begon ik aan de kennismaking. Babes in Toyland was leuk maar men raadde mij deze Flying Deuces aan boven Babes in Toyland. Daar kwam dan nog eens bij dat A. Edward Sutherland, de regisseur van de eerste film van mijn favoriete humoristische duo, de film regisseerde. Gisteren maar eens opgezet maar wederom niet weggeblazen...

Het duo is in zekere zin wel tijdloos. De humor is vaak leuk maar niet het schaterlachend leuk dat ik had verwacht. In dat opzicht werkt de reputatie van Laurel & Hardy hen eerder tegen dan dat het goed doet. Ze hebben zo'n grote naam en als kijker verwacht je dan ook een film waar je continu in een deuk ligt en dat is bij Flying Deuces niet het geval. Natuurlijk zitten er wel leuke vondsten in (de wasberg o.a.) maar over het algemeen stelt de film soms teleur. Zo was het einde echt slaapverwekkend en geraakte ik nogal snel mijn aandacht kwijt bij de korte vliegtuigclimax. Hierdoor had ik zelfs niet gezien dat Hardy dood ging in de vliegtuigcrash en moest ik even terugspoelen om de mop met het paard te begrijpen Jammer, want ik blijf gewoon meer verwachten. Wel leuk om te zien dat Laurel even een Harpo momentje krijgt en iets willekeurig omtovert tot een harp en daarop begint te spelen. Deze keer zijn er wel geen andere acteurs die ook leuk uit de hoek komen waardoor alle aandacht op Laurel & Hardy terecht komt maar ze weten het wel goed te brengen. Op zich is hun timing erg goed en zijn de conversaties wel amusant maar ik blijf toch iets missen. Soit, de rest van de cast is op zich ook wel de moeite waard. Jean Parker is zo'n typische jaren '30-'40 diva waar je makkelijk voor kunt vallen op de manier dat Hardy doet maar het zijn vooral de officieren in het vreemdelingenlegioen die de show stelen. Reginald Gardiner, Charles Middleton, ... Ze hebben kleine rolletjes maar wel vermakelijk.

Het plot zelf is ook wel leuk. Ik vreesde even voor een beetje een Abbott & Costello - Buck Privates miskleun maar gelukkig weet Sutherland een aantal leuke scènes uit zijn camera te toveren, al had die haai voor mijn part niet gehoeven, of ze hadden er meer mee moeten doen. Laurel & Hardy komen van de ene vreemde situatie in de andere zonder zich af te vragen hoe ze daar in godsnaam terecht komen maar het stoort nergens en dit soort films moet dan ook niet logisch in elkaar zitten. Simpelweg een plotje waar de meest gekke situaties rond worden gebouwd. Flying Deuces doet het en doet het goed. Het is gelukkig ook niet zo'n vreemde situatie als Babes in Toyland waar de film zich afspeelt in een sprookjeswereld met al even rare personages. Al is het wel zonde dat de film naar het einde toe niet hetzelfde niveau weet vast te houden. Ik zei het hierboven al maar het einde is te saai en weet niet echt de aandacht vast te houden.

Vermakelijk maar wederom minder dan ik had gehoopt. Het duo is zeker wel leuk maar ik krijg er niet hetzelfde schaterlach gevoel bij als met Abbott & Costello of Marx Brothers. Chaplin spreek ik zelfs niet over want die vind ik verschrikkelijk. Misschien nog maar eens wat meer van zien maar ik zet er geen druk achter.

3.5*


avatar van Boenga

Boenga

 • 2446 berichten
 • 1423 stemmen

Metalfist schreef:

....Babes in Toyland was leuk maar men raadde mij deze Flying Deuces aan boven Babes in Toyland...

Beter, ook al is dat in het tweede geval niet te merken aan het stemgemiddelde: Devil's Brother, The (1933) en Bonnie Scotland (1935) : beide doen wèl schaterlachen; en geen van beide heeft een saaiere passage - tenzij misschien de 'muzikale onderbrekingen', maar die zitten nu eenmaal in de meeste L&H-films...


avatar van Metalfist

Metalfist

 • 12407 berichten
 • 3964 stemmen

Ik zal ze in gedachten houden


avatar van Dk2008

Dk2008

 • 10295 berichten
 • 725 stemmen

Dk2008 schreef:

Als kind vond ik Laurel & Hardy al leuk en nou nog steeds dit in tegenstelling tot komieken als Abbott en Costello, Charlie Chaplin, ...Toch al meerdere keren gezien, de kortere films zijn eigenlijk leuker.

Het probleem met langere films is dat de scènes vaak te lang duren en de grappen te vaak herhaald.

Deze film begint redelijk met dan weer erg voorspelbare grappen (zal ik vroeger wel hard om hebben gelachen, maar nu niet meer) en dan weer grappen die na de zoveelste keer toch nog leuk blijven. Het middelste gedeelte blijft wel het sterkste, zo zit de scène dat ze 'de was moeten doen' toch vol kleine grappige momenten, ook Shine on harvest moon is leuk gedaan.

Daarna gaat de film steeds meer achteruit, iets wat trouwens bij veel meer L&H-films het geval is. De achtervolgingen zijn soms leuk maar lang niet altijd. De scène met het vliegtuig haalt de film helemaal onderuit. Met de slotscène wordt de film nog wel goed afgesloten.

1e helft 4.0/ 2e helft 2.0.


avatar van DonPeliculón

DonPeliculón

 • 775 berichten
 • 932 stemmen

Een absurd en natuurlijk ongeloofwaardig verhaal, maar het meesterlijke duo Laurel en Hardy zorgt weer voor een heerlijke film. Er valt flink wat te lachen, en daar zijn dit soort films uiteindelijk toch voor bedoeld. Vooral de ontsnapping uit de gevangenis en daaropvolgende hachelijke avonturen vond ik geweldig, puur genieten!


avatar van Beertje45

Beertje45

 • 811 berichten
 • 513 stemmen

Mijn eerste en beste kennismaking ooit met L&H. De scene's op de hotelkamer, de grappige stoten in het vreemdelingenlegioen, de beide jongens die de was doen, het dansje van Laurel op de toch wel goeie zangstem van Hardy. Deze film staat hoog genoteerd in mijn top 50. Klasse!


avatar van Robi

Robi

 • 2385 berichten
 • 2461 stemmen

In het vreemdelingenlegioen deze keer. Bekend, voorspelbaar maar nog steeds leuk. Alhoewel ik me toch ook een andere versie herinner met een achtervolging door arabieren en spijkers op de grond. Of was dat een andere film. Ze hebben zelf ook nogal eens een remake van zichzelf gemaakt. Misschien ben ik daarmee in de war.


avatar van Beertje45

Beertje45

 • 811 berichten
 • 513 stemmen

Robi schreef:

In het vreemdelingenlegioen deze keer. Bekend, voorspelbaar maar nog steeds leuk. Alhoewel ik me toch ook een andere versie herinner met een achtervolging door arabieren en spijkers op de grond. Of was dat een andere film. Ze hebben zelf ook nogal eens een remake van zichzelf gemaakt. Misschien ben ik daarmee in de war.

Denk dat een scene was uit Bonnie Scotland of een short film van de jongens


avatar van Robi

Robi

 • 2385 berichten
 • 2461 stemmen

Nee, Bonnie Scotland was dat volgens mij niet. Die heb ik pas nog gezien. Maar dat is gelijk het probleem. Als je er veel achter elkaar ziet, dan lijken ze toch eigenlijk allemaal best veel op elkaar.

Waarschijnlijk is er nog een versie met een korte film. Overigens heeft het ook wel wat om de grote box met alle films achter elkaar te zien. Zo wist ik niet dat die James Finlayson ook in zoveel L & H films meedoet. Je kan bijna spreken van Laurel, Hardy en Finlayson films.


avatar van Dk2008

Dk2008

 • 10295 berichten
 • 725 stemmen

Robi schreef:

Als je er veel achter elkaar ziet, dan lijken ze toch eigenlijk allemaal best veel op elkaar.

Dat gaat ook een rol gaat spelen als het al lang geleden dat je de films hebt gezien dan kun je ze al heel snel door elkaar gooien.

Er zit wel degelijk verschil in ook al hebben ze allemaal zo hun leuke momenten. Maar bij de ene is de grapdichtheid veel groter dan bij de ander.....ook andere factoren kunnen nog een rol spelen, maar dat is bij alle filmreeksen wel het geval.


avatar van Phantasm

Phantasm

 • 6644 berichten
 • 6571 stemmen

Komedie die lekker wegkijkt.


avatar van fun in acapulco

fun in acapulco

 • 259 berichten
 • 1317 stemmen

De spijkers op de grond en een zwerm bijen is uit de korte film Beau Hunks. Flying Deuces is de eerste en enige door Laurel geproduceerde film. Het hoogtepunt is toch het liedje door Hardy gezongen.


avatar van knusse stoel

knusse stoel

 • 3129 berichten
 • 3723 stemmen

Het zijn en het blijven toch onverbeterlijke schavuiten en iedere keer doen ze je weer schaterlachen door vaak dezelfde grappen en grollen. Ook hier weer; 'Olie is verliefd maar zoals altijd rijzen er daardoor weer misverstanden en dankzij dat belanden ze uiteindelijk in het legioen'.

Het liedje van Olie en het dansen van Stan levert toch weer een bewijs dat ze toch meer kunnen dan acteren. Ook op het podium waren het "tijgers".

Jammer dat dit niet meer gemaakt wordt!


avatar van Theunissen

Theunissen

 • 11369 berichten
 • 5331 stemmen

Wederom een leuke film van het komische duo Stan Laurel en Oliver Hardy. Het verhaal zit leuk in elkaar en visueel mocht de film er ook wezen. Verder valt er natuurlijk meer dan genoeg te lachen om de grappen en capriolen die Stan Laurel en Oliver Hardy uithalen en natuurlijk in de situaties waarin men belandt (meestal gevolgd door een leuke opmerking van Oliver Hardy).


avatar van Movsin

Movsin

 • 7654 berichten
 • 8074 stemmen

Toch één van de betere "Dikke en den Dunne".

Natuurlijk met het overklassiek gedoe van de twee : Oliver die, naïef en zelfverzekerd, even de klus gaat klaren maar uiteindelijk het slechtoffer wordt van de onhandigheden van vriend Stan.

Sommige van hun films zijn heel matig maar deze keer toch enkele grappige scènes zoals deze aan de boorden van de Seine, hun onwetend optreden tov de militaire overheid, de ontsnapping ("Where are we going ?" - "We're making our escape" - "Is it allowed ?"), de zeker geslaagde vliegscène met uiteindelijk nog een origineel slot. Dat ge daarnaast de zich herhalende toestandjes van het hoofdstoten, struikelen en met water gieten, moet doorstaan, is niet zo erg. Uiteindelijk moet ge er toch mee lachen. Het hoort er nu éénmaal bij.


avatar van klara

klara

 • 814 berichten
 • 20365 stemmen

Heel lang geleden al eens gezien, en na de herkijk toch een half puntje er bij. Vooral mede te

danken aan de vele verbale grapjes, die mij toentertijd moeten zijn ontgaan. De vliegtuigscene

stond mij vooral nog bij. Maar het hoogtepunt zat voor mij al aan het begin, wanneer Hardy

vanwege liefdesverdriet er een eind aan wil maken middels verdrinking. Laurel: Are you sure

what you are doing? Have you been drowned before?

De onafscheidelijke soulmate Laurel moet, tot zijn schrik, natuurlijk mee. Hoe de Dikke daartoe

de Dunne weet te overreden, is ronduit ontroerend. Alleen, zoals bij de minkukels als altijd elke onderneming tot een mislukking was gedoemd, bleek ook de poging tot een plomp in de dieperik

geen sinecure. Na een idioot gefilosofeer over reincarnatie en het gezeul met een grote steen

die dienst moet doen als verdrinkingselement, is Hardy het gekeuvel nu wel zat: You are wasting

my time. Als dat geen zwartgallige humor is...

Verderop in de film valt er ook nog genoeg leuks en komisch te beleven.

Het geheugen blijkt trouwens soms rare dingen met je doen. In mijn herinnering nl. beiden

Laurel en Hardy terug als paard, en als zodanig met mekaar aan het praten. Dat bleek dus

toch net even anders te wezen.


avatar van Dk2008

Dk2008

 • 10295 berichten
 • 725 stemmen

Dk2008 schreef:

(quote)

Het probleem met langere films is dat de scènes vaak te lang duren en de grappen te vaak herhaald.

Deze film begint redelijk met dan weer erg voorspelbare grappen (zal ik vroeger wel hard om hebben gelachen, maar nu niet meer) en dan weer grappen die na de zoveelste keer toch nog leuk blijven. Het middelste gedeelte blijft wel het sterkste, zo zit de scène dat ze 'de was moeten doen' toch vol kleine grappige momenten, ook Shine on harvest moon is leuk gedaan.

Daarna gaat de film steeds meer achteruit, iets wat trouwens bij veel meer L&H-films het geval is. De achtervolgingen zijn soms leuk maar lang niet altijd. De scène met het vliegtuig haalt de film helemaal onderuit. Met de slotscène wordt de film nog wel goed afgesloten.

De dvd heeft matige beeldkwaliteit maar te doen. Redelijk vermakende film die sterk begint met goede grappen maar naarmate de tijd verstrijkt steeds meer afzwakt met nog wat korte oplevingen. Een gezongen liedje Shine on harvest moon en een instrumentale Stan imiteert met harp The world is waiting for the sunrise. Het eerste half uur blijft het beste.

Pre- en sequels

Film Cover
2,42 (70)

Atoll K

1951

28 reacties

Film Cover
3,03 (51)

The Bullfighters

1945

9 reacties

Film Cover
3,21 (38)

Nothing But Trouble

1944

7 reacties

Film Cover
3,23 (55)

The Big Noise

1944

17 reacties

Film Cover
2,92 (43)

Jitterbugs

1943

8 reacties

Film Cover
2,97 (53)

The Dancing Masters

1943

13 reacties

Film Cover
3,03 (33)

Air Raid Wardens

1943

9 reacties

Film Cover
3,12 (48)

A-Haunting We Will Go

1942

6 reacties

Film Cover
3,01 (63)

Great Guns

1941

21 reacties

Film Cover
3,54 (123)

A Chump at Oxford

1940

34 reacties

Film Cover
3,51 (98)

Saps at Sea

1940

18 reacties

Film Cover
3,34 (105)

Swiss Miss

1938

20 reacties

Film Cover
3,61 (154)

Block-Heads

1938

42 reacties

Film Cover
3,61 (240)

Way Out West

1937

76 reacties

Film Cover
3,25 (104)

The Bohemian Girl

1936

22 reacties

Film Cover
3,62 (108)

Our Relations

1936

15 reacties

Film Cover
3,24 (110)

Bonnie Scotland

1935

23 reacties

Film Cover
3,36 (21)

The Fixer Uppers

1935

1 reactie

Film Cover
3,42 (26)

Thicker Than Water

1935

3 reacties

Film Cover
3,71 (33)

Tit for Tat

1935

6 reacties

Film Cover
3,37 (26)

Oliver the Eighth

1934

2 reacties

Film Cover
3,60 (26)

Going Bye-Bye!

1934

2 reacties

Film Cover
3,53 (31)

Them Thar Hills

1934

2 reacties

Film Cover
3,03 (158)

Babes in Toyland

1934

45 reacties

Film Cover
2,92 (24)

Hollywood Party

1934

9 reacties

Film Cover
3,54 (28)

The Live Ghost

1934

4 reacties

Film Cover
3,66 (29)

Dirty Work

1933

3 reacties

Film Cover
3,57 (27)

Me and My Pal

1933

5 reacties

Film Cover
3,45 (111)

The Devil's Brother

1933

21 reacties

Film Cover
3,25 (2)

Wild Poses

1933

1 reactie

Film Cover
3,44 (27)

The Midnight Patrol

1933

2 reacties

Film Cover
3,71 (38)

Busy Bodies

1933

6 reacties

Film Cover
3,45 (22)

Twice Two

1933

2 reacties

Film Cover
3,71 (247)

Sons of the Desert

1933

68 reacties

Film Cover
3,95 (75)

The Music Box

1932

13 reacties

Film Cover
3,77 (41)

County Hospital

1932

4 reacties

Film Cover
3,43 (116)

Pack Up Your Troubles

1932

14 reacties

Film Cover
3,42 (26)

Their First Mistake

1932

2 reacties

Film Cover
3,73 (39)

Towed in a Hole

1932

5 reacties

Film Cover
3,26 (29)

Any Old Port!

1932

3 reacties

Film Cover
3,70 (37)

Helpmates

1932

5 reacties

Film Cover
3,42 (25)

The Chimp

1932

2 reacties

Film Cover
3,55 (22)

Scram!

1932

3 reacties

Film Cover
3,27 (28)

Be Big!

1931

2 reacties

Film Cover
3,34 (122)

Pardon Us

1931

33 reacties

Film Cover
3,64 (33)

Beau Hunks

1931

2 reacties

Film Cover
3,63 (26)

Chickens Come Home

1931

4 reacties

Film Cover
3,44 (27)

Come Clean

1931

2 reacties

Film Cover
2,68 (11)

The Stolen Jools

1931

1 reactie

Film Cover
3,52 (24)

Our Wife

1931

3 reacties

Film Cover
3,38 (29)

One Good Turn

1931

3 reacties

Film Cover

The Rogue Song

1930

1 reactie

Film Cover
3,78 (32)

Blotto

1930

6 reacties

Film Cover
3,77 (33)

Night Owls

1930

2 reacties

Film Cover
3,50 (29)

Below Zero

1930

3 reacties

Film Cover
3,32 (30)

Hog Wild

1930

1 reactie

Film Cover
3,58 (36)

Another Fine Mess

1930

5 reacties

Film Cover
3,58 (31)

The Laurel-Hardy Murder Case

1930

10 reacties

Film Cover
3,79 (36)

Brats

1930

2 reacties

Film Cover
3,54 (25)

Laughing Gravy

1930

2 reacties

Film Cover
3,32 (17)

Wrong Again

1929

Geen reacties

Film Cover
3,52 (26)

Liberty

1929

2 reacties

Film Cover
3,18 (22)

The Hoose-Gow

1929

2 reacties

Film Cover
3,61 (23)

They Go Boom!

1929

1 reactie

Film Cover
3,19 (18)

Angora Love

1929

4 reacties

Film Cover
3,36 (18)

Double Whoopee

1929

2 reacties

Film Cover
2,17 (3)

The Hollywood Revue of 1929

1929

Geen reacties

Film Cover
3,66 (31)

Perfect Day

1929

3 reacties

Film Cover
3,15 (13)

That's My Wife

1929

1 reactie

Film Cover
3,43 (27)

Unaccustomed As We Are

1929

3 reacties

Film Cover
3,21 (28)

Berth Marks

1929

4 reacties

Film Cover
3,72 (27)

Big Business

1929

4 reacties

Film Cover
3,42 (25)

Men o'War

1929

2 reacties

Film Cover
3,26 (19)

Bacon Grabbers

1929

3 reacties

Film Cover
3,21 (14)

Should Married Men Go Home?

1928

4 reacties

Film Cover
3,40 (21)

Two Tars

1928

2 reacties

Film Cover
3,44 (16)

We Faw Down

1928

2 reacties

Film Cover
3,30 (20)

Leave 'em Laughing

1928

1 reactie

Film Cover
3,25 (14)

Habeas Corpus

1928

1 reactie

Film Cover
2,55 (19)

Flying Elephants

1928

1 reactie

Film Cover
3,19 (13)

Their Purple Moment

1928

Geen reacties

Film Cover
3,60 (24)

The Finishing Touch

1928

2 reacties

Film Cover
2,82 (14)

Early to Bed

1928

1 reactie

Film Cover
3,19 (18)

From Soup to Nuts

1928

3 reacties

Film Cover
3,11 (18)

You're Darn Tootin'

1928

2 reacties

Film Cover
3,16 (19)

Do Detectives Think?

1927

2 reacties

Film Cover
2,80 (5)

Call of the Cuckoo

1927

1 reactie

Film Cover
2,85 (17)

Duck Soup

1927

1 reactie

Film Cover
2,58 (13)

Why Girls Love Sailors

1927

1 reactie

Film Cover
3,17 (18)

Putting Pants on Philip

1927

2 reacties

Film Cover
2,83 (15)

Slipping Wives

1927

3 reacties

Film Cover
3,20 (27)

The Battle of the Century

1927

5 reacties

Film Cover
3,00 (11)

Love 'em and Weep

1927

2 reacties

Film Cover
3,22 (16)

Sailors, Beware!

1927

2 reacties

Film Cover
3,25 (18)

The Second 100 Years

1927

2 reacties

Film Cover
2,84 (16)

Sugar Daddies

1927

2 reacties

Film Cover
3,07 (15)

With Love and Hisses

1927

1 reactie

Film Cover
2,56 (9)

45 Minutes from Hollywood

1926

Geen reacties

Film Cover
2,62 (8)

The Lucky Dog

1921

1 reactie