• 9.379.473 stemmen

Geregisseerd door: Darren Lynn Bousman

Met onder meer: Tobin Bell, Lyriq Bent en Scott Patterson

Releasedatum: 3 januari 2008

Plot Saw IV

"You think it is over... but the games have just begun."

Nu Jigsaw en zijn kompaan Amanda dood zijn, lijkt het spel afgelopen. Maar als een nieuw videobandje van Jigsaw opduikt, blijkt het spel nog lang niet aan zijn eind te zijn. Twee FBI-profilers proberen de hele puzzel op te lossen en speuren door Jigsaws overgebleven spullen. Maar als een SWAT-lid ontvoerd wordt en onderdeel van het spel blijkt krijgt hij negentig minuten om, behalve zijn eigen leven, het leven van een oude vriend te redden.

Scarecrow

Kom op mensen, vanwaar toch echt al die negatieve reacties?

Als je naar een Sawfilm gaat, weet je wat je wel en niet krijgt: je krijgt martelingen, Jigsaw, flashbacks, een geweldige bekende horrordeuntje, een of meerdere plotwendingen en bovenal wat smerige tests met aparte slachtoffers, dit alles gefilmd met een soort donkere, groenachtige kleur. Liefst ook nog (zoals in deze film) wat uitleg over Jigsaw en terugverwijzingen naar eerdere films.

Wat je niet krijgt is: geweldige acteerprestaties, een intressant boeiend drama, zenuwslopende suspense, diep uitgewerkte karakters en vrolijke liedjes en veel zonlicht.

Ik vond het weer een prima Sawfilm, niet zenuwslopend, maar wel weer vies en met interessante flashbacks (zie mijn vorige review hier ergens bij Saw IV). Dat de film hier zo afgebrand wordt vind ik een beetje een trieste bedoeling. Je moet hem min of meer reviewen als Sawfilm, niet vergelijken met films als Titanic en de Godfather. Je weet dat je zoiets niet kan verwachten. Prima als mensen deze film lager beoordelen omdat ze het een minder deel vinden in de Saw reeks, of een stuk minder als Saw 1. Dan vergelijk je tenminste logisch en meer neutraal.

Maar de film gaan afkraken omdat er niet fantastisch in geacteerd wordt, of omdat er zo in gemarteld word, of omdat je er maar weinig van snapt omdat je de overige delen niet hebt gezien, daar kan ik het niet mee eens zijn. Je weet wat je min of meer krijgt, beoordeel hem dan ook daarop.

Ik blijf het een lekkere Sawfilm vinden en blijf bij mn 3,5*

avatar van SanniePannie

SanniePannie

dit deel kon mij niet echt meer boeien,

het is weer hetzelfde.

Niks nieuws en spanning is er helemaal af... Jammer

avatar van Friday the 13 th

Friday the 13 th

• 2023 stemmen

ze morgen nu echt wel stoppen hoor met hun saw-reeks

deze was inderdaad flauw, heb hem bij halloween gezien, maar kan me niet meer veel herinneren. Wat ik wel weet is dat de ontknoping erg zwak gevonden is.

Ook de flashbacks naar zijn vrouw en zijn vroeger leven zijn echt niet interessant

avatar van joe black

joe black

Bepaalde erg makkelijke technieken worden te veelvuldig gebruikt om mensen te doen "gruwelen" (beginscène wanneer het lijk wordt opengesneden, schrikken,...)

Het verhaal zit ook niet even goed ineen als de andere drie. Er zitten een pak hiaten in en een paar totaal irrelevante scènes en flashbacks die duidelijk als pretext worden gebruikt om nog wat meer martelspelletjes, die btw niet even origineel zijn, te tonen.

avatar van joe black

joe black

Friday the 13 th schreef:

ze morgen nu echt wel stoppen hoor met hun saw-reeks

De volgende is nu al in aanmaak. zodus...

avatar van Driver_hhg

Driver_hhg

Las al zelfs dat er een saw 6 zou komen...

avatar van alcapachino

alcapachino

ik vond saw 3 al overbodig heb 4 nog niet gezien is zeker weer zon biologie les van wat het menselijk lichaam allemaal kan en hoe het eruitziet

avatar van Avitas Sibannac

Avitas Sibannac

Uit nieuwsgierigheid dan toch maar eens gezien. Net als het tweede deel vind ik deze de minste uit de reeks. Niks vernieuwend meer, weg originaliteit. Wat er wel overblijft is de toch nog behoorlijke entertainmentwaarde en de nodige gore.

Krappe voldoende.

2,5 *

avatar van El Duderino

El Duderino

Scarecrow schreef:

Kom op mensen, vanwaar toch echt al die negatieve reacties? ...............

Prima, maar wil je mij dan een plezier doen en een (op de special effects na zeer matige) film als Titanic nooit in één zin vergelijken (???) met een meesterwerk als The Godfather.

El Duderino schreef:

Je hebt helemaal gelijk, excuses ervoor Vind zelf de Titanic ook een heel stuk matiger dan The Godfather, maar ik noemde maar even twee films die veel mensen waarderen om mijn punt duidelijk te maken.

Scarecrow schreef:

Kom op mensen, vanwaar toch echt al die negatieve reacties?

Misschien omdat de film gewoon niet zo goed is.

Spetie schreef:

Misschien omdat de film gewoon niet zo goed is.

Ik vond het best een leuke film, eigenlijk gewoon wat ik wel verwachtte. Ik geef grif toe dat de SAW serie er niet echt beter op wordt, of vindingrijker, maar ik vind wel dat de serie gewoon lekker de lijn van de Saw-serie voortzet. In tegenstelling tot veel andere vervolgfilms in series vind ik dat Saw toch wel zijn reputatie en verwachtingen waar blijft maken (in mijn ogen althans). Maar ja, smaken en meningen verschillen natuurlijk

Scarecrow schreef:

De lijn wordt inderdaad voortgezet dat is zo. Maar naarmate een serie vordert verdwijnt vaak de originaliteit, zo ook hier. Oke sommige vallen zijn wel weer aardig en het is allemaal lekker goor, maar voor de rest is het een herhaling van zetten, zoals eigenlijk met elke horrorserie. Jammer dat er nu ook net wat teveel onwaarschijnlijkheden naar voren komen. Ook mag je best wat slimmere mensen verwachten die Jigsaw opsporen. Maar nee er gaat er weer eentje van superdichtbij een val onderzoeken en rara wat zou er toch gebeuren?.
Maar als je hiervan geniet en je vindt het allemaal mooi dan is dat jou goed recht natuurlijk. Ik vond het tot en met het derde deel een hele aardige reeks. Toen hadden ze moeten stoppen in mijn ogen. Maar goed als het succes verdergaat is het moeilijk om te stoppen en gaan ze lekker door, wat de kwaliteit van de serie in mijn ogen niet ten goede komt. In Hollywood schijnt trouwens sowieso de creativiteit op te zijn gezien alle vervolgen van de laatste jaren, maar daarmee dwaal ik af. Ik snap je dat ervan genoten hebt en ik hoop dat je begrijpt dat ik en ook andere mensen het om dit soort redenen een slechtere film vinden.

Spetie schreef:

Klopt, zei ik ook in mijn berichtje. De creativiteit en originaliteit gaan weg. Maar ach, zolang ik krijg wat ik verwacht en waar ik voor betaal ben ik tevreden. De Saw-films zijn verre van hoogstaand, en met de gevolgen zal dit echt niet beter worden, maar ik vind het gewone hele aardige horrorfilmpjes om te kijken, en ook een serie die (alhoewel uitgemolken, zoals je terecht aanwees) nog steeds met hele aardige vervolgen komt. Ik weet dat ik min of meer betaal voor een herhaling en nieuwe valleen, en als ik daar tevreden mee ben en ik anders verwacht is het toch prima
Wat betreft je minpunten, ik sta honderd procent achter je. Ik heb eerder ergens een reviewtje getypt bij deze film (mijn eerste berichtje bij deze film) en daarin stip ik ze ook aan. Onwaarschijnlijkheden en vooral stomme acgenten zijn inderdaad een minpunt. Maar ach, ik kan er doorheen kijken. Ik snap dat mensen deze film niet leuk vinden, zonder meer, maar wat ik bedoelde met mijn berichtje een tijdje geleden is vooral dat mensen de Sawfilms met b.v. hooggewaardeerde films gaan vergelijken. Kijk, vergelijk het dan eens met de vele slechte Friday the 13th vervolgen, denk ik dan: dan krijg je een hele andere waardering, dan valt Saw denk ik dik mee. Mensen moeten weten wat een Sawfilm is, en er neitm eer van verwachten, en moeten hem daarop of in vergelijking met de andere delen beoordelen. Als mensen goed aangeven waarom dit deel minder is dan 1 of 2, sta ik achter hun mening (ik hoef het er niet mee eens te zijn, maar ik ga ze niet tegenspreken).

Scarecrow schreef:

We zijn het op dat gebied in ieder geval eens . Over smaak valt nu eenmaal niet te twisten. Als de argumenten goed zijn is het mij om het even als iemand een 1,0* geeft aan een film die ik met 5,0* waardeer. Je hebt gelijk dat de reden belangrijk is. Kom bij een science fiction film dan niet aan met het feit dat je het een slechte film vindt, omdat er zaken in gebeuren die in het echt niet kunnen. Dat is jou punt denk ik en daar ben ik het ook mee eens. Kijk eerst een waar een film over gaat, dan sluit je zulke "verrassingen" in ieder geval al op voorhand uit.

Misschien dat ik straks trouwens nog best deel vijf ga kijken van Saw trouwens omdat ik dan misschien stiekem hoop dat dat deel weer beter is dan dit deel. en misschien ook wel niet.

avatar van xNorbertx

xNorbertx

Hij is wel weer lekker smerig. Ik kan niet anders zeggen.

avatar van Don_Mat

Don_Mat

Geen andere woorden meer voor als over the top schijtfilm! 0,5 *

avatar van White Trash

White Trash

Begin scene erg ranzig. Dit is wel het laatste deel wat ik heb bekeken van Saw. Vind de orginaliteit van de moorden er op achteruit gaan..heb het wel zo'n beetje gezien. Ook het verhaal vond ik wat vaag hier en daar. Geen topper dit!

avatar van Mescaline

Mescaline

Vermakelijke film om naar tekijken.. redelijk spannend en redelijk geacteerd..

Maar ben zelf van mening dat ze saw beter een trilogy hadden kunnen houden.. heb gehoord dat er in totaal 6 of 7 saw films komen.. ben bang dat het teveel uitgemolken wordt.. wat nu ookal een beetje die richting op gaat..

Leuke film.. niet zo orgineel meer.. iets beter dan deel 3.. maar haald het niet bij deel 1&2 die ik waarschijnlijk de beste blijf vinden..

3 sterren voor de vermakelijke stukjes.. redelijke special effects.. en de degelijke acteurs

avatar van john constantine

john constantine

Dit is weer een goeie saw film, ik vond het eigenlijk allemaal langzamerhand achteruit gaan met de saw films, vooral deel 3 die in mijn ogen te langdradig was. Deze was gewoon weer goed, Ik zat constant in de spanning, en dat had ik bij het vorige deel niet, vandaar dat ik dit deel ook sterker vind dan het 3e deel. Acteer werk is ook wel goed!

Van mij mag Saw 5 komen, als die deze overtreft van mij part ook nog een 6, Maar inderdaad wat mensen zeggen, het moet geen James Bond aflevering worden met 20 delen. Maar ze hebben me tot nu toe niet verveeld dus kom maar op!!

avatar van maxB

maxB

saw vond ik heel leuk na 1 en 2 kon ik niet wachten op 3. die viel ietsje tegen, maar dit is gewoon niet zo goed meer. een deel 5 zie ik ook niet echt zitten.

avatar van Mescaline

Mescaline

maxB schreef:

Same here.. 1 & 2 waren erg sterk!

Denk dat ze Saw beter bij een trilogy hadden kunnen houden..

avatar van kaydegreef

kaydegreef

Saw V is al lange tijd aangekondigd en hij verschijnt op 24 oktober 2008 al in Amerika!

Ook Saw VI is al aangekondigd,die verschijnt op 30 oktober 2009 in Amerika.

http://www.imdb.com/title/tt1132626/ (Saw V)

avatar van apolicum

apolicum

kaydegreef schreef:

Ook Saw VI is al aangekondigd,die verschijnt op 30 oktober 2009 in Amerika.

http://www.imdb.com/title/tt1132626/ (Saw V)

Volgens de cast speelt Tobin Bell aka Jigsaw nog altijd mee...

Die gast is ondertussen al zo dood als een platgetrapte kakkerlak!

avatar van android325

android325

niet zo geniaal gedaan als eerdere delen.

maar saw blijf een saw.

avatar van Joyy

Joyy

veel geklaag over deel 3, 4 en eventueel 5 enzo

maar we gaan toch allemaal kijken

de kracht van saw

al is het deel 9, ook ik wil het weer zien

avatar van martinovitch

martinovitch

Ja ik ook ik vind deze films ook wel leuk voor te zien!

avatar van Wassup !

Wassup !

Heeft iemand een idee wanneer deze film verschijnt op dvd?

Alvast bedankt!

avatar van Halcyon

Halcyon

29 mei 2008, door Dutch Filmworks. De Amerikaanse DVD circuleert uiteraard al een tijdje.

avatar van kimmie131195

kimmie131195

Wassup ! schreef:

Heeft iemand een idee wanneer deze film verschijnt op dvd?

Alvast bedankt!

nee sorry !