• 9.381.199 stemmen

Genre: Actie / Misdaad

Oorsprong: Verenigde Staten / Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: Christopher Nolan

Met onder meer: Christian Bale, Michael Caine en Heath Ledger

IMDb beoordeling: 9,1 (3.130.973)

Gesproken taal: Engels en Mandarijn

Releasedatum: 24 juli 2008

Plot The Dark Knight

"Welcome to a world without rules."

stefano

Dude, ga hem in de bios kijken!!

normen93

zonde van je geld als je hem gwoon kunt downen;)

stefano

Een echte film fan dus. Maar het is niet echt de bedoeling van dit forum om te gaan vragen waar je hem kan downen.

avatar van cohnuh69

cohnuh69

ArnoCarrero schreef:

Ben em ff downloaden Morgen ff kijken

staat er nu 23 uur op

triest dat niemand em nog gezien heeft en zo elkaa rloopt af te zeiken .

maar Jeuzes 152 minuten

Triest dat mensen hem downloaden!

hahaha oke;)

normen93

wooooot op imdb heeft the dark knight een 9.7 nr 1 in de top 250, keldert binnen een week weer denkik.... maar heeft al wel meer dan 46000 votes

avatar van FixX

FixX

ik kan haast niet wachten

heb al aanbiedingen gehad via vrienden om de gedownloade versie te kijkken maar nee

z,n film van dit formaat verdiend het om in de bioscoop gezien te worden en dat ga ik zeker doen

en echt downloade kan echt niet tippe aan het orginele

iedereen moet zelf weten hoe ze hem bekijkken maar geef mij maar de echte

avatar van AHWA

AHWA

Wat wordt er hier veel over downloaden gesproken. Is toch een big no-no op deze site, dus doe het maar niet.

Weten de mods hiervan en zien ze dit door vingers, of zijn ze op vakantie ?

avatar van Criticism

Criticism

AHWA schreef:

Weten de mods hiervan en zien ze dit door vingers, of zijn ze op vakantie ?

Vroeg ik me net ook al af. Ik zie trouwens dat het gemiddelde van The Dark Knight goed stand houd ben benieuwd wat hij doet over een aantal weken.

avatar van Albus Dumbledore

Albus Dumbledore

• 2041 berichten

Is dit echt een vervolg op Batman Begins? Dus echt dat het zich een paar minuutjes verder afspeelt dan Batman Begins? Of is het wel een losstaande film en je kunt hem gewoon volgen als je Begins gemist hebt. Niet dat ik die gemist heb, maar ik wil het gewoon even weten.

normen93

download is gwn zelde kwaliteit, en bovendien kun je films kijken die pas 3 maand later in de bios zijn, the bank job was bijvoorbeeld in april te bekijken en gaat 31 juli in premiere.

maar ik ga geen ruzie krijgen met de mods dus kzal nu ff me mond houden over downloaden:P

greetz

Recensie van veronicamagazine:

Met Batman Begins liet regisseur en schrijver Christopher Nolan zien hoe je de ontstaansgeschiedenis van een superheld feilloos uitwerkt. Met The Dark Knight heeft hij opnieuw een schoolvoorbeeld afgeleverd: dat van de perfecte sequel. Batman (Christian Bale) is niet meer de enige held van Gotham City. Ook openbaar aanklager Harvey Dent (Aaron Eckhart) houdt huis onder de schurken, ook al doet hij dat in de rechtbank. De twee hebben elkaar nodig als de stad wordt opgeschrikt door The Joker (wijlen Heath Ledger), een anarchist die de rug van Gothams good guys definitief wil breken. Waar de vorige film zich nog in alle rust ontvouwde, heeft Nolan zijn tweeënhalf uur voor dit rijke verhaal hard nodig. Helden, schurken en actie vormen een diepgaand en spectaculair geheel, dat alle vooroordelen over oppervlakkige superheldenfilms in één keer van tafel veegt. En na het zien van zijn zeverende, verrotte Joker missen we Heath Ledger zelfs nog een beetje meer dan we al deden.

je begint gewoon te watertanden:O

Nieuwe Batman-film alleen in Nederland 16 jaar

AMSTERDAM (ANP) - De nieuwe Batman-film The Dark Knight krijgt in Nederland de leeftijdskeuring 16 jaar en ouder. Dat heeft distributeur Warner Bros. zaterdag gemeld. Nederland is daarmee vooralsnog het enige land ter wereld waar de hitfilm verboden terrein is voor jongeren onder de 16.

De strenge keuring is opmerkelijk omdat The Dark Knight relatief weinig bloederige scènes bevat. De Kijkwijzer geeft de film een spinnetje en een vuistje mee, wat betekent dat de film veel enge momenten en veel geweld bevat. ,,Wij zijn tot de 16 jaarskeuring gekomen op basis van de objectieve criteria van de Kijkwijzer'', legt een zegsvrouw van Warner Bros. uit. ,,Een film hoeft niet perse bloederig te zijn om eng te zijn. The Dark Knight is erg grimmig. Er zitten genoeg momenten en beelden in de film die heel duidelijk niet voor jong publiek zijn bedoeld.''

In Noorwegen, Zuid-Korea en Ierland is de film alleen toegankelijk voor publiek van 15 jaar en ouder. Amerika en Engeland, die bekend staan om hun strenge filmkeuring, achten The Dark Knight geschikt voor jongeren ouder dan respectievelijk 13 en 12 jaar. In die landen krijgen films vooral een predicaat voor 17 jaar en ouder als er te expliciete naaktscènes in zitten.

avatar van N811

N811

bijna 50.000 stemmen nog steeds op 1 en 9,7

avatar van Fonzie

Fonzie

Dark Knight ga ik zeker in de bios kijken. Ben erg benieuwd geworden. Ben op een paar uitzonderingen na (X-men, Spiderman) geen grote comicfan maar met deze scores word ik toch wel nieuwsgierig. Samen met Wall-e waarschijnlijk een van de toppers van de zomer.

avatar van smeetsm

smeetsm

de trailers beloven heel veel

avatar van Uier

Uier

• 2006 berichten

normen93 schreef:

zonde van je geld als je hem gwoon kunt downen;)

Eerder zonde van je bandbreedte als een film als The Dark Night in zo'n crappy kwaliteit gaat kijken.

Geef dan die paar euro uit aan een bioscoopkaartje en ga dit spektakel zien zoals het hoort. En je komt heus wel binnen, met je 15 jaar.

normen93

ga jij maar is met een 15 jarig jongentje naar cinestar naar the dark knight. Óf je komt niet binnen Óf je hebt een kassamedewerker die nog nooit van een idkaart heeft gehoord.

Ik wacht nog even, aXXo komt binnenkort met een screenerversie, beamertje derbij en klaar is kees

avatar van J. Clouseau

J. Clouseau

Real_Movie schreef:

Deze film breekt alle records en ik sta er niet van te kijken als dit de meeste opgebrachte film ooit wordt.

Het record van Titanic breken is onmogelijk aangezien veel te veel mensen nu films downloaden.

normen93

dan heb je gewoon de bios kwali

reactie op j clouseau

de mensen zijn tegenwoordig gewoon wat slimmer geworden:D

normen93

bovendien verdienen die acteurs al veeeeeeel te veel

Denk dat je je punt ondertussen wel gemaakt heb. Het gaat hier over The Dark Knight, niet over het wél of niet downloaden van films. Daarvoor bestaat een ander topic.

avatar van Flipman

Flipman

Pastichio Rocker schreef:

IMDb moet je trouwens ook niet te serieus nemen. Daar is het of 'wow! best film ever!!!!!!' of 'this film suxx0rzzzz!!!'. Een middenweg is er niet. De gemiddelde leeftijd laat zich al raden daar.

Zonder namen te noemen (die weet ik niet eens uit m'n hoofd, dus voel je ook niet aangesproken), maar reviews van hetzelfde niveau zie ik ook genoeg op deze site.

Bovendien klopt er geen reet van wat je zegt. Als ik op IMDb een review bekijk, zijn dat vaak wel stukken van een aantal alinea's, waarin meningen goed onderbouwd en vele aspecten van een film belicht worden.

stefano

Yeah met flipman eens, ik heb er ook een aantal gelezen op imdb. Er is echt hun best op gedaan. Ik vind het cool dat mensen hun passie voor de film in een stuk tekst proberen te stoppen. Want dat is echt wel moeilijk.

avatar van lykathea

lykathea

True, de reviews zijn vaak goed te doen.

Maar blijf wel weg van de forums, daar is het echt bedroevend.

avatar van JacoBaco

JacoBaco

Op IMDB kan je zoals iedereen wel weet bijvoorbeeld de filter aanpassen op mensen die een film verschrikkelijk vinden en dat zijn er voor TDK al aardig wat en er zitten inderdaad genoeg berichten bij die je gewoon serieus kan nemen.

Goed, ik stoor me daar niet aan verder, ik zie donderdag wel wat ik er van vind.

avatar van frankieman

frankieman

Hoewel ik weet dat IMBD voor een groot deel niet serieus te nemen is op dit gebied blijft er toch altijd de gedachte ja maar als hij nu echt zo goed is. Ik bedoel als The Godfather nu was uitgekomen en hij had dezelfde reactie gekregen als in de jaren 70 van zowel pers als publiek had hij dan(alleen omdat hij dan nieuw is) niet op nummer 1 kunnen staan?

avatar van IcU

IcU

Wat een gebazel allemaal. Ga gewoon eind deze week lekker naar de bioscoop en oordeel zelf. Tuurlijk heeft dat aantal op IMDB wat te betekenen, maar je beleeft het toch altijd zelf. Zij kunnen met hun stemmen niet bepalen of JIJ een geweldige film gaat zien. Dat is je eigen beleving.

avatar van frankieman

frankieman

btjunkie schreef:

ahhhaahhhaahahahahhhaahhahahahhhahahahaaahah

Tja tis toch zo, goeie films moeten toch ook een keertje zijn uitgekomen?