Genre: Actie / Misdaad
Releasedatum: 24 juli 2008
Bekijk via Netflix
Bekijk via HBO Max
Plot The Dark Knight
"Welcome to a world without rules."
Bruce Wayne
Ramirez
Wuertz
Scarecrow
MaxiJazz
die sniper-kerel uit saving private ryan doet ook mee.wist ik helemaal niet.
serpico
Het record van Titanic breken is onmogelijk aangezien veel te veel mensen nu films downloaden.
Het zou mij niet eens zoveel meer verbazen eerlijk gezegd.En als 15-jarige de bios inkomen moet best lukken als je goed je best doet.
Leland Palmer
En als 15-jarige de bios inkomen moet best lukken als je goed je best doet.
Dat is makkelijk praten op jouw leeftijd
serpico
Dat is makkelijk praten op jouw leeftijd
Gewoon bluffen en dan kom je er meestal wel in. Of met een groep 16-jarigen meegaan. Als je het écht wil lukt het je iig wel!
frankieman
Het is echt niet moeilijk om als 15 jarige een 16+ film binnen te komen hoor,dat lukte me(bij mijn vaste bios daar kijken ze niet zo streng) al op m'n twaalfde.
Tharoy
Idioot weer dat ze 'm 16+ raten. Hierdoor bevorder je de piraterij ook een beetje, omdat je altijd mensen van 13/14 hebben die er niet inkomen.
*Slikt hard wanneer hij de IMDB-pagina ziet*.
Wow, bijna 50.000 stemmen en een 9.7 als gemiddelde?! Is dit een grap?
jacobine_rodijk
die sniper-kerel uit saving private ryan doet ook mee.wist ik helemaal niet.
"Sniper-kerel" uit SPR was gespeeld door Barry Pepper wie jij volgens mij vergist met Aaron Eckhart (Harvey Dent) hier.
Prudh
Zalig misdaadepos dat de comicwereld bijna vaarwel lijkt te zeggen (maar gelukkig houden de man in het vleermuispak en de anarchistische clown de film toch nog binnen het stripuniversum). Achtbaanrit met meerdere loopings, maar ook met scherpe bochten. De personages passen prima tussen de actie en ontwikkelen zich gaandeweg ook nog eens. De film blijft constant duister en grimmig van toon. Ledger doet het geweldig: do believe the hype. Ben benieuwd hoe ze dit willen overtreffen. Puike 4,5 ster. (en voor de goede orde: IMAX is heerlijk).
killerfreak
*Slikt hard wanneer hij de IMDB-pagina ziet*.
Wow, bijna 50.000 stemmen en een 9.7 als gemiddelde?! Is dit een grap?
Idd :s; en het ligt niet enkel aan imdb; ook op flixster (4.5/5) en yahoo (A) bijzonder hoog, evenals op moviemeter (ook al heeft ie hier nog maar paar stemmen). Maar goed, tis niet omdat ie overal hoog haalt dat iedereen die goed zal vinden ofzo natuurlijk.
JTV-kijker
- 2017 stemmen
aan al de reclame die ik heb gezien in de bios lijkt mij dit ook echt wel een supergoede film en nu ik hier het gemiddelde zie kan ik bijna niet wachten om em te gaan kijken
alleen vertreken ik op vakantie dus ik zal nog een week moeten wachten
Flipman
Mensen, wat betreft het wel of niet binnen kunnen komen als je nog geen zestien bent; drie jaar geleden, toen ik naar The Hitchhikers' Guide To The Galaxy ging, was er een vijftienjarig meisje dat naar The Amityville Horror wilde. Ze vroeg me naar m'n leeftijd (ikwas toen achttien) en vroeg me om met haar geld een kaartje te kopen. Probleem opgelost
!
Leland Palmer
Mensen deze film word toch niet beter als LOTR
100% zeker van wel! Onzinnige vergelijking trouwens.
Tharoy
En onze eerste, eigenlijk al bijna zeker niet kloppende, stem van 0,5 is binnen. Combi, proficiat! Al denk ik niet dat hij de film heeft gezien.
Jordaeh
Mensen deze film word toch niet beter als LOTR
Wat een vergelijking....
ChielB
Vandaag echt ongekend genoten van deze film, inclusief IMAX.
Batman Begins was zeker vermakelijk, maar wist me destijds niet echt te raken. Dat was nu toch echt anders....
Ondanks de enorme hype maakt The Dark Knight het gewoon waar. Een 2,5 uur durend spektakelstuk dat nooit inzakt. Overduidelijk draagt Heath Ledger met 'zijn' invulling van The Joker de film volledig. Niks meer van die flamboyante verschijning zoals Nicholson deed, maar echt een intrigerend, onverwacht en bijzonder personage deze keer met een grimmig motief. Hij heeft de gepaste humor, maar heeft vooral ook een diepgaande en sublieme persoonlijkheid.
Deze omschakeling van de bijna cartooneske aanpak van Tim Burton in het verleden naar een rauwe, menselijke aanpak doet de serie veel goeds. Een psychologisch spelletje ontrafelt zich gedurende de film en dat brengt een krachtige sfeer teweeg.
Verder staat ook Aaron Eckhart zijn mannetje als de doorsnee goedlachse good American, die nogal wat te verwerken krijgt later.
Het zijn de actie, spektakel, sterk acteerwerk, een mooie soundtrack en een goede verhaallijn die The Dark Knight tot geweldige hoogten tillen. Hoewel het misschien sentimenteel kan klinken, is de rol van Heath Ledger toch zeker (postuum) Oscar-waardig te noemen.
5**
combi
- 20609 berichten
) maar goed, ik kan er natuurlijk naast zitten en dan zal ik mijn welgemeende excuses aanbieden.
timbo_
combi
- 20609 berichten
Jordaeh
0,5 is toch van Erwinner??
Oh een nieuw slachtoffer!
Goodfella
IMAX, woei!
Goed. Om een echte megahype te rechtvaardigen hadden de volop aanwezige scherpe randjes scherper gemoeten, de moraal geschifter en vooral de slotakte gemener. Want oooh wat schetst Nolan hier gedurende de film grootse verwachtingen van een duivelse, verrotte, corrupte, nare mokerslag en wat is het eigenlijk jammer dat 'ie vooral inhoudelijk niet doordrukt naar een film van Fight Club-proporties. De potentie is er.
Maar los daarvan: een zeldzaam opwindende en grandioos geacteerde grotestadswestern met een heerlijk chaotische, bijna onstopbare flow.
Erwinner
Hehe, wat Combi kan, kan ik dus ook. Was per ongeluk
Toevallig kwam ik bij deze film vanochtend en zag het IMDB cijfer hetgeen bijna onmogelijk is. Dan maar de regisseur checken en verdraaid, het is geen ééndagsvlieg zo te zien. Nu ga ik eerst Batman Begins toch maar eens kijken al is het niet een genre waar ik voor warm loop, maar bij deze ga ik maar weer is gek doen en steek hem er gewoon maar in!
timbo_
Oh een nieuw slachtoffer!
Nee hoor. Keek alleen in de lijst en zag dat de 0,5 helemaal niet kwam van de persoon die hier wordt genoemd. Als Erwinner de film niets aan vindt zal mij dat een zorg zijn. Aangezien Erwinner ook nog regelmatig op het forum te vinden is zal er ook nog wel een reactie van hem komen. En als mensen zonder de film gezien hebben een 0,5 willen geven moeten ze dat ook lekker zelf weten. Gebeurt al jaren met iedere film die haar hoofd qua gemiddelde boven het het maaiveld uitsteekt.
tommykonijn
Mij lijkt dit echt wel een mooie film (nr. 1 in de top 250 IMDB) ik ga er heel misschien met een vriend heen in de bioscoop en het lijkt me echt een topfilm, volgens mij beter dan Batman Begins, wel jammer dat dit Heath Ledger's laatste film is, want het was best een goede acteur maar in ieder geval ik ben erg enthousiast over de film en heel erg benieuwd.
Fikret8
Ik weet niet of The Joker ook ter sprake komt in deel 3 en/of hoe de dood van Heath Ledger wordt improviceerd voor het vervolg?
Artemis
Ik weet inhoudelijk zeer weinig van The Dark Knight maar ik neem aan dat ''Good defeats Evil'' en dat het dan voorbij is. De kans dat The Joker ter sprake komt in deel 3 lijkt me dus zeer klein.
Albus Dumbledore
- 2041 berichten
Ik ga eigenlijk bijna nooit naar een film voor 16 jaar en ouder in een bioscoop. Dat komt omdat de films van 16 jaar en ouder die draaien meestal horror of griezel zijn, en daar vind ik geen reet aan. Dit is eigenlijk de eerste film van 16 jaar en ouder waar ik in de bios naar toe ga, en ik ben net 15 geworden, Nu wil ik van jullie weten: controleren ze streng op leeftijd. Willen ze bijvoorbeeld je ID zien? Want ik zou het wel balen vinden als ik hier niet naar toe kan vanwege die kut rating...
freekoz
1; ligt eraan naar welke bioscoop je gaat
2; ligt eraan hoe oud de meeste mensen je inschatten
Want als je echt een babyface hebt en heel klein bent waarbij het bijna overduidelijk is dat je nog geen 16 bent dan is de kans zeer klein dat je binnenkomt

The Dark Knight Rises
2012

Batman Begins
2005
Legendarische Batman-film 'The Dark Knight' van Christopher Nolan woensdag op televisie

Dit zijn enkele van de beste films uit de koker van Warner Bros.

Dit is de reden dat Heath Ledger als The Joker steeds aan zijn lippen bleef likken

The Shawshank Redemption

Pulp Fiction
Misdaad, 1994

Schindler's List
Oorlog / Drama, 1993
dc comicscrime fightergeheime identiteitanti heroscarecrowsadismechaosburgerwachtjokersuperheldgebaseerd op striptragic herogeorganiseerde misdaadanti villain criminal masterminddistrict attorneysuperkrachtimaxsuper villainfighting crime neo-noirdc extended universe (dceu)batmanbatman most wantedbased on comic strip bold