• 9.378.126 stemmen

Genre: Actie / Misdaad

Oorsprong: Verenigde Staten / Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: Christopher Nolan

Met onder meer: Christian Bale, Michael Caine en Heath Ledger

IMDb beoordeling: 9,1 (3.128.454)

Gesproken taal: Engels en Mandarijn

Releasedatum: 24 juli 2008

Plot The Dark Knight

"Welcome to a world without rules."

avatar van IcU

IcU

Dit is nog eens iets om je vingers bij af te likken..

( wat een vreselijk gezegde vind ik dat trouwens )

davidov

Vooral de 5e foto geeft me vertrouwen in de joker.

Niet kijken trouwens als je geen spoilers wil zien.

avatar van serpico

serpico

Ik heb anders niet echt spoilers gezien... behalve dat Batman met snipers gaat schieten . Ziet er wel cool uit, ik heb er weer zin in! Heath Ledger als Bad-guy lijkt me echt vet. Die gast is zo heel normaal, maar met al die schmink en dat paarse pakje is ie weer lekker eng. Cool!

avatar van 10_cent

10_cent

Christopher nolan is een goeie regiseur, en batman begins was een goede film. jammer dat er een vervolg komt

avatar van Matchostomos

Matchostomos

10_cent schreef:

Spreek je jezelf nu niet tegen? Je haalt positief uit naar zowel de regisseur als diens film 'Batman Begins', maar toch wens je geen vervolg?

Kaffeefiltjer

Omdat die vaak kunnen tegenvallen, misschien zou ik dan denken.

Schrik dat deze dan puur voor de commerce is.

Ah, mischien dat Nolan met al zijn centjes dat hij hiermee verdiend een nieuw, eigen film kan maken, hoop ik dan.

davidov

Denk dat het wel mee zal vallen, als het Nolan alleen maar om de centjes ging zou deel 1 ook al tegenvallen. Het is niet het type regisseur naar mijn idee die een film maakt, vervolgens geld ziet en denkt "jaaa meer en veel delen achter elkaar". Zoals bij Pirates.

Gezien Nolan echt zijn best heeft gedaan om de Batman reeks uit het slop te halen en vervolgens beter dan ooit te verfilmen denk ik niet dat hij dat vervolgens nu over de balk gaat gooien.

Hooguit zal het vervolg minder zijn dan zijn voorganger, maar hey, je kan niet altijd jezelf overtreffen.... Denk dat het wel snor zit met de kwaliteit van het vervolg, naar mijn idee is de reeks in goede handen

davidov

Flauw hoor, mij lekker maken met het idee dat er een hele nieuwe trailer is.... is het datzelfde ding dat al sinds augustus hierboven gepost is

Let eens op volgende keer

avatar van N811

N811

24 juli 2008 pas.

poeeee

avatar van JohnStacks

JohnStacks

Geweldige cast trouwens (op IMDB gezien)

Kaffeefiltjer

en er is een technici overleden bij het voorbereiden van een van de achtervolgingscènes

avatar van Stephan

Stephan

LONDON, England (AP) -- A special effects technician has been killed in a crash during production of the latest Batman film, Warner Bros. said Tuesday.

The studio said the man, who was not identified, died when a truck carrying a camera platform crashed into a tree while following a stunt vehicle on Monday. Filming on the movie, "The Dark Knight," was not taking place at the time, and no actors were involved in the accident.

The accident took place during a test run at a racetrack near Chertsey, south of London.

The studio said producers, cast and crew "are deeply saddened by this tragedy and their hearts and prayers go out to the family and loved ones of the deceased."

Britain's Health and Safety Executive said it was investigating the accident.

davidov

Hmmm altijd slecht nieuws. Aan de andere kant blijft het tof dat men nogsteeds actie scènes zo echt mogelijk wil nabootsen (of het gewoon daadwerkelijk doen), iets wat ik in dit bijna-CGI tijdperk erg kan waarderen. Vandaar dat een oscar voor de stunts bijna een must is, er gaat er veel tijd, training en risico in zitten om een stunt tot een succes einde te brengen terwijl het ook nog perfect op film staat. Nou klinkt dit ongeluk meer als domme pech bij een try out dan een stuntman die iets doet wat normale mensen zouden laten. Bij James Bond zijn dacht ik ook al meermaals mensen om het leven gekomen of raakten zeer ernstig gewond (FYEO (stuntman dood) en OP (stuntman had alleen nog maar bot als benen) springen mij even te binnen).

En nou maar hopen dat het slachtoffer niet voor niks was met straks een ijzersterk vervolg op Begins.

En excuses voor de vele haakjes

avatar van Pastichio Rocker

Pastichio Rocker

Heath Ledger als joker... hmmmm. Dan liever Jim Carrey. (ja, die was ook Riddler, maar ik zie in hem ook wel een goede Joker).

avatar van FixX

FixX

Jack Nicholson was geweldig als de Joker

ik zat destijds in Utrecht in de Bioscoop en was 12 jaar

ik zat daar met een kennis van me vader die wist dat ik van superhelden hield dus mocht ik savonds laat mee naar Batman

dat was echt een ervaring en zo laat opblijven haha

ik vond die film Super en heb de film later nog vele malen terug gezien en Jack speelt echt een goede joker dat lachje en hoe hij speelt gewoon top

vond trouwens ook dat Keaton een super batman neer zette

en dat is hij altijd gebleven tot nu cristian bale batman speelt

ook Bale past er goed in

clooney en kilmer waren prut

avatar van silhoupin

silhoupin

...en we wachten ongeduldig op nieuw beeldmateriaal...

avatar van sju

sju

silhoupin schreef:

...en we wachten ongeduldig op nieuw beeldmateriaal...

... http://www.filmtotaal.nl/module.php?section=newsDetails&newsID=9971&titel=Nieuwe_blik_op_The_Joker

Niet echt nieuw, maar toch aardig.

avatar van Minority_Check

Minority_Check

kunnen we deze postor op hebben

ziet er gruwelijk uit

avatar van N811

N811

24 juli.

Zucht

avatar van Bad Kitty

Bad Kitty

Nieuwe gave foto van Heath als The Joker!

Mij lijkt Bale als Batman perfect gecast! En spreek niet over Keaton.... ... dat is de meest saaie ,stijve, unsexy vertolking van Batman ever.

avatar van Creasy_Bear

Creasy_Bear

Keaton was de beste batman ooit voor mij.. Ok hij speelde wel stijf en houterig maar dat paste gewoon bij de hele sfeer van de film.

De nieuwe foto van The Joker ziet er overigens gruwelijk uit,, ben zeer tevreden met de keus van de regiseur om niet een grappige, maar

een psychopatische vertolking van de Joker neer te zetten.

Kaffeefiltjer

Ik denk dat het wat tijd wordt om niet vast te houden aan Michael Keaton als Batman. Tim Burton gaf zijn invulling aan Batman, en deed dit zeer naar behoren, zoveel jaren verder doet Christopher Nolan zijn eigen invulling met Batman. Oké, het blijft hetzelfde personage, maar ze gaan toch elk hun eigen weg en blijven mijmeren over de verschillen lijkt me niet echt nodig.

avatar van Jaxxx

Jaxxx

Ik heb hele hoge verwachtingen van deze film,, ik denk dat dit dan DE beste batman film in de geschiedenis wordt. De stripverhalen van the dark night laten ook een andere soort Batman-verhaal zien. Originelere aanpak met verrassende plotwendingen!

Dit wordt 'm gewoon!!!!

avatar van gotti

Kan iemand Jack aan, that's the question...

avatar van sju

sju

Zeer fraai!

avatar van raymon

raymon

heel mooi!

avatar van silhoupin

silhoupin

Dat noem ik nu nog eens een poster. Dames en heren, dit wordt een bom van een film...