Genre: Actie / Misdaad
Releasedatum: 24 juli 2008
Bekijk via Netflix
Bekijk via HBO Max
Plot The Dark Knight
"Welcome to a world without rules."
Bruce Wayne
Ramirez
Wuertz
Scarecrow
BloodBrothers
Ik kijk anders naar film dan anderen.
Hou niet van vage films.
Hoe meer nodeloos , bloederig geweld en onschuldige slachtoffers hoe beter.
En wees geen watje, als je een school gaat opblazen in DH3, doe het gewoon en laat de ravage zien, daarvoor zit ik in een bioscoop.
Liefst zo grafisch mogelijk en zoveel achter elkaar.
Vond dit gewoon een veredelde kinderfilm.
Ik weet dat mensen dit psycho vinden, maar zo kijk ik graag films.
Gekke mening hoor.. wat kort door de bocht maar goed. Ieder het zijne!
Iron Maiden
Oftewel gewoon hersenloos actie met zo min mogelijk diepgang.
Maar om een film 0,5 te geven omdat de badguy niet een boot opblaast terwijl daar een gedachtegang achter zit, blijf ik nog steeds idioot vinden.
Wat is volgens jou de gedachtegang? Ben wel benieuwd.
Lovelyboy
And I thought my jokes we're bad.
Waar te beginnen bij deze weergaloze film...die van het begin af aan al een meerwaarde blijkt met scenes waar the Joker in voor komt. De bankklus blinkt meteen al uit in grimmigheid, een vlotte montage en vooral veel humor waar het de Joker betreft. 'He's out wright...?' De film vervolgt zich met een beeld waar Batman toch behoorlijk de straten heeft schoon geveegd en het overgebleven tuig zich genoodzaakt voelt om Joker in de arm te nemen. Andermaal een grandioze scene...'tut tut tut...let's not blow this out of propertions.' Een strijd overigens die zich van kwaad tot verder ontwikkeld en zich in een dergelijke razende vaart met vele gebeurtenissen voltrekt dat het halverwege al naar adem happen is en een verbazing wekkende conclusie dat de film nog maar op de helft is. Overigens is het gedeelte waar Gordon zogenaamde sterft, de bekentenis en transport van Harvey, de insluiting, verhoor en ontsnapping van Joker wel het hoogtepunt van de film qua montage, spanning, stijl en tempo. 'Rack 'em up, rack 'em up.' Met Joker als beklijvend middelpunt. Niet te vergeten blinkt hij andermaal uit in het ziekenhuis. 'Hi!' Hi-la-risch!!!
Eerste even de missers. Katie Holmes was kennelijk niet te strikken voor deel 2 wat erg spijtig is, Gyllenhaal lijkt er enigszins op, en zal het enige passende alternatief geweest zijn, toch vind ik het spijtig en ben ik niet echt fan van Gyllenhaal. Dan het volgende punt van kritiek. Harvey Two Face is best wel een grote en bekende schurk, toch krijgt hij uiteindelijk erg weinig tijd en had ik het passender gevonden als hij overleeft had/ontsnapt was en in deel 3 nogmaals opduikt. Net zoals Scarcrow dat ook doet. Terug naar alle het goede. De film blinkt verder uit qua stijl door het visuele, de montage en de fijne soundtrack van Zimmer die op de juiste momenten de sfeer geweldig opzweept. Bale is andermaal overtuigend in zijn dubbel rol maar het is natuurlijk Heath Ledger die zonder twijfel alle aandacht naar zich toe trekt als de totaal doorgedraaide, zonderlinge en briljant gespeelde Joker. Er is niet veel verbeelding voor nodig om je voor te stellen hoe hij zich eerst een aantal weken afzonderde om zich in te leven in de rol. Zijn memorabele optreden is in iedere scenes, zelfs de camcorderfilmpje, van grote meerwaarde en de moeite waard om iedere scene tot twee keer, soms zelfs drie keer, te zien. Kostelijk is de mimiek, alle kleine gebaartjes, maar vooral ook alle bijgeluidjes. Iets waar Nolan hem helemaal zijn gang in liet gaan lijkt me.
The Dark Knight is wat mij betreft een bijzonder uitgebalanceert geheel qua spanning, spektakel, werkelijk waar boeiende acteerprestaties, en een hoogtepunt in de fantasy/comic wereld qua duistere stijl. Een ronduit geniale film die geen moment verslapt nog saai wordt en aantal briljantte en kostelijke scenes. TDK altijd weer een feest om te kijken...
Woland
Best een aardige actiefilm uiteindelijk, hoor, maar ik snap de hosanna-verhalen niet echt, en dat is inclusief de 4.5* die ik jaaaren geleden uitdeelde. De absolute ster van de film is Heath Ledger, die behoorlijk intens en overtuigend de gestoorde crimineel The Joker neer zet. Met een A-cast als dit zal het niet verbazen dat het acteren over de gehele lijn wel naar behoren is. En ja, Christopher Nolan kan wel wat, inclusief een redelijk spannend geheel maken van wat uiteindelijk een niet zo boeiend verhaal is.
Want dat is het grootste probleem. The Dark Knight is een film over een rijke gast die verkleed als vleermuis de misdaad bestrijdt; over een gestoorde, terroristische clown die zowel geadverteerd wordt als de belichaming van chaos maar ook de meest ingenieuze en ongeloofwaardige plannen uit kan laten komen; over een misdadiger met een vogelverschrikkerhoofd; over een absurde aaneenschakeling van ongeloofwaardigheden en deus ex machina's. Dat is natuurlijk prima voer voor een superheldenfilm an sich, maar het werkt voor mij niet als je jezelf zoals The Dark Knight tegelijkertijd ongelooflijk serieus neemt en diepgaand over probeert te komen, en twee-en-half uur een cartoon met een moraliserend verhaal over goed en kwaad mengt. Dit wringde behoorlijk, en het hielp ook niet dat Batman zelf eerder lachwekkend dan als superheld overkwam, met z'n prekerige rokersstem en z'n cheesy motor.
Nu klinkt het misschien wel erg negatief, en dat is ook weer niet nodig - want als fraai uitziend actiespektakel kan dit er zeker mee door. En Heath Ledger scoort ook nog wel een puntje erbij. Maar toch niet het quasi-meesterwerk dat ik in m'n geheugen had.
de grunt
Herzien in Pathé. Vier blijft staan en dat heeft maar één reden.
J o k e r
Qua sfeer en verhaal vond ik Batman Begins veel sterker. Maarja, hier zet Heath Ledger de rol van zijn leven neer. Vaagt daarmee bijna elk minpunt weg. En het zijn er echt wel een aantal hoor. Batman die figurant in zijn eigen film is bijvoorbeeld. Heb de film destijds zo vaak gezien dat ik 'm echt 10 jaar niet meer wil zien, anders ben ik bang er een hekel aan te krijgen.
FilmFan897
De eerste film was al goed, dit deel is nog beter!
Heath Ledger vertolkt de Joker als een psychopaat zoals het hoort.
Nadat je deze film ziet krijg je een heel andere kijk op Gotham en vooral de Joker.
Het is zo'n goede film dat je hem meerdere keren opnieuw zal willen bekijken en je er nog lang aan zal denken.
Goede film met veel actie, heel goede acteurs die hun uiterste best doen en hun improvisaties in sommige scènes hebben bijgedragen eraan.
Je ziet echt de donkere kant naar buiten komen van een paar personages wat ook ironisch is aangezien de film The Dark Knight noemt.
chevy93
Ik was 14 toen deze film uit kwam. Destijds was ik er helemaal lyrisch over. Inmiddels is de liefde wel wat bekoeld, maar ik vind het nog steeds een toffe actiefilm. Het superheldengenre is voor mij sowieso niet veel meer dan fijn vermaak, maar The Dark Knight weet voor mij precies de juiste snaar te raken tussen een 'doorsnee' (geloofwaardige) actiefilm en een (onrealistische) superheldenfilm.
Het moge inmiddels wel duidelijk zijn dat The Joker hier de hoofdrol speelt. En hoewel de film door de bank genomen van te veel toevalligheden aan elkaar hangt. En slordigheden, omdat er te veel zaken zijn die gewoon nergens op slaan binnen het universum van deze film. Bv. hij kan miljarden uitgeven aan allerlei foefjes en kogelwerende vesten, maar het pak wordt makkelijk doorboord door wat rottweilers? Ach ja, ik heb me (weer) vermaakt en al met al is dit nog steeds een genrebepalende film.
Hoewel het chronologische aspect ongetwijfeld een rol speelt is dit voor mij dé Batman en dé Gotham City.
Twannetjuh
Lang geleden al eens gezien. Na 10 jaar hier weer eens ingelogd en hier mijn beoordeling.
Wat een fantastische film is dit zeg.
Aan flitsende beelden en fijne shots geen gebrek.
Door de hele commercie heb ik TDK gezien voor BB, die ik ook zeer vermakelijk maar toch iets minder dan deze vind. Ondanks dat de film voor mij bijna perfect is, voelt het ontbreken van een heuse climax toch als een klein gemis voor mij. En hoewel de acteerprestaties van Ledger fenomenaal waren, had voor mij een ietswat nog geschiftere (lees nog meer doorgedraaide) Joker voor mij de film net iets meer spanning en wat extra lading gegeven. Desondanks is dit wel een van de beste superheldenfilms die ik ooit heb gezien. Ook de soundtrack past perfect bij de film.
Nolan stelt mij wederom niet teleur.
Nu uitkijken naar Tenet.
Edgar Davids
Ik denk dat ik deze toch zeker 30/40 keer gezien heb, vroeger wilde ik standaard deze kijken als ik een dvd mocht uitkiezen. Vroeger keek ik vooral voor de actie en de spanning, ook toen vond ik de Joker al een intrigerend personage. Ook het ontstaan van Two-Face vond ik altijd vet om te zien. Naarmate ik ouder werd begon ik steeds meer te waarderen wat voor absurd sterk acteerwerk Ledger in deze film neerzet. En inmiddels ben ik op het punt gekomen dat deze film bij mij vooral nog eens het kijken waard is door de nostalgie en door Ledger.
Ledger is een vitaal onderdeel van de film en grotendeels de dragende kracht, maar de rest van de cast mag zeker niet tekort gedaan worden. Christian Bale zet een degelijke, duistere en intrigerende Batman neer en heeft hiermee toch de standaard gezet voor de toekomstige versies. De karakters van Morgan Freeman en Michael Caine (Lucius Fox & butler Alfred) zijn voornamelijk met dialoog aanwezig en beide acteurs zijn hier uitermate geschikt voor. Gary Oldman, Maggie Gyllenhaal en Aaron Eckhart zijn als James Gordon, Rachel en Harvey Dent ook uitstekend gecast en zetten prima acteerprestaties neer. Voornamelijk Gyllenhaal en Eckhart weten hun personage echt eigen te maken. Dit alles wordt echter overschaduwd door Heath Ledger, die hier toch wel zijn beste rol uit zijn helaas veel te korte carrière neerzet. Een terechte Oscar.
Naarmate je de film vaker gezien hebt vallen de schoonheidsfoutjes meer op. Er zitten toch echt wel een paar slordigheidjes in die de oplettende kijker mogelijk zullen opvallen. Hierbij gaat het niet om onrealistische dingen (als je je daaraan stoort moet je geen superhelden film gaan kijken) maar om echte slordigheden die er bij de montage niet uit gehaald zijn. Mij persoonlijk zit dit niet in de weg maar naarmate ik de film steeds vaker gezien heb stoort dit mij wel meer, de herkijkbaarheid zal voor de meeste mensen dus niet zo hoog zijn als voor mij. De meeste mensen zullen de film na 5 keer echt wel gezien hebben en niet meer de moeite waard vinden. Ook vind ik sommige actiescènes wat gedateerd ogen, bij mijn laatste keer kijken viel het einde van de openingsscène mij hierbij op. De bus die op de laatste gemaskerde overvaller inrijd door de deuren van de bank heen, dit shot ziet er echt niet uit. Mogelijk komt dit ook door de leeftijd van de film.
Toch wel 1 van mijn favoriete films ooit en de film die mij enthousiast maakte voor het superhelden genre. Omdat ik de film door hem zo vaak te kijken misschien wel voor mezelf wat verpest heb, vind ik de film toch zeker 4,5 sterren waard. Waarbij dat laatste halve puntje vooral komt uit de goede herinneringen die ik aan deze film heb.
david bohm
Sterke film met een aantal memorabele scènes en het acteerwerk van de heer Ledger springt er wel echt bovenuit. De cast is sowieso sterk maar toch heb ik me wel wat verbaasd over de houterige dialogen vooral tussen de personages Bruce Wayne en Harvey. De heer Wayne komt sowieso arrogant en vervelend over, iets wat ik bij een eerdere kijkbeurt niet zo opmerkte.
Het begin van de film vind ik super, je zit meteen middenin de actie en ook het einde is top. Al met al een goede film maar zeker in het licht van Joker wel erg goed beoordeeld met een negen op IMDB.
Hanszel de P.
Hoe zit het nou eigenlijk chronologisch? Zowel qua film-volgorde (maw. moment van uitkomen) en qua opeenvolgendheid? Ik heb MoMe al eens gevraagd waarom zo'n overzicht er niet bij staat (zou bijvoorbeeld bij Star Wars ook niet misstaan, en de Planet of the Apes en misschien Resident Evil films) maar het is kennelijk te ingewikkeld, of ik ben de enige die het niet weet.
Natuurlijk kan ik zelf één voor één de films hier gaan opzoeken en daarmee het jaar van uitkomen achterhalen maar daarmee weet ik als leek nog niet welke nou op welke volgt.
Zou misschien iemand daar een overzichtje van kunnen fabrieken? Mijn dank is al bij voorbaat heel groot!
Flipman
Wat is kennelijk te ingewikkeld? Om zo'n lijstje te maken of zelf enig onderzoek te doen?
trebremmit
Eerste deel vond ik nog wel aardig, heb ik op een 3,5 * staan. Dus toen ik deze ging kijken waren mijn verwachtingen wel hoog, vooral door het gemiddelde en de positieve commentaren over Ledger.
Toegegeven, hij is veruit het interessantst, maar dat komt ook omdat alle andere acteurs er vrij weinig van maken, vooral Bale is verschrikkelijk, wat een inhoudsloos en karakterloos figuur is dat zeg, in het eerste deel was dat nog niet zo erg meen ik mij te herinneren.
Verder is het vooral lege bombastische meuk en dan ontzettend braaf, alleen met The Joker komt er wat leven in de film. Nou ja 2,5 * dan maar voor Ledger, ik ben in een goed bui, maar het is mij werkelijk een raadsel waarom dit een gemiddelde van 4,13 heeft.
Voorlopig vind ik Nolan zijn vroege films Memento en Insomnia nog zijn beste.
HorrorFan007
Zeer goed
maar eerlijk gezegd zwakt hij in het einde
Als Ledger niet zo ziek goed in zijn rol was geweest had hij waarschijnlijk geflopt...
Daan258
Nadat ik een kleine 2 weken terug The Joker had bekeken was ik toch ook wel weer benieuwd naar The Dark Knight. Puur voor Heat Ledger als de Joker heb voornamelijk The Dark Knight weer is opnieuw bekeken. Even kijken wie ik nou het best vind spelen als de Joker
En om maar kort te zijn: ik denk dat beide acteurs zowel Ledger als Phoenix erg aan elkaar gewaagd zijn, beide zetten ze een uitstekende rol neer.
Los hiervan heb ik zeker bij de 2e kijkbeurt van The Dark Knight goed vermaakt. Persoonlijk vind ik de film misschien iets aan de lange kant maar saai weet het niet te worden.
Binnenkort ook is The Dark Knight Rises opzetten, dat 3e en laatste deel uit de Batman reeks heb ik nog niet gezien.
martijn011
- 2034 berichten
Het is altijd een feestje om deze film te herzien. Dit is mijn favoriete deel uit de gehele trilogie, al moet gezegd worden dat ik 'TDKR' nog moet herzien binnenkort.
Uiteraard is deze film zo populair dankzij de uitmuntende prestatie van Heath Ledger als 'the Joker'. Die heeft zichzelf als doel gesteld om zoveel mogelijk chaos te zaaien in Gotham en daarmee Batman's aandacht te trekken en hem uit te dagen. Dat werkt fantastisch, mede doordat de randzaken en bijrollen ook fantastisch zijn.
Ook al is deze film alweer dertien jaar oud, het ziet er nog steeds geweldig uit.
Deze film is meer dan een simpele actieblockbuster of superheldenfilm. Nolan neemt ook ruimschoots de tijd om karakters te ontwikkelen, zoals bijvoorbeeld 'Two-Face' in een prima rol van Aaron Eckhardt. Ook Batman, in wederom een prima prestatie van Bale, heeft zo z'n eigen worstelingen en morele problemen.
Toch is het uiteindelijk de geweldige actie gecombineerd met de tweestrijd tussen de Joker en Batman die deze film zo goed maakt. Zoals al eerder gezegd verveelt deze film echt geen minuut en blijft deze ook na de zoveelste kijkbeurt helemaal overeind.
4.5* stonden en blijven staan.
Hoggiebro
Prachtige film en topprestatie voor oscar winnaar Heath Ledger. Was vandaag de 4e keer dat ik deze zag, maar gaat nooit vervelen, prima verhaal
Hulk7777
Een topfilm!
Heath Ledger is fantastisch als de Joker en Christian Bale als Bruce Wayne is geweldig.
Ze doen er alles aan om de personages uit de comics zo goed mogelijk uit te doen laten blinken en dat is ze ook gelukt!
De verhaallijn zit goed in elkaar en de rest van de acteurs leveren ook goed werk.
filmfan0511
M'n meest recente herziening van The Dark Knight heeft de film geen goed gedaan. Enfin, het is nog steeds een meer dan prima film natuurlijk, maar ik verlaag toch van 5* naar 4*. Ik zie er niet meer die briljante topper in zoals vroeger. Er wordt zeker in het eerste uur teveel aandacht gegeven aan het saaie subplot van de maffia, de transformatie van Harvey Dent gaat veel te snel en was misschien beter opgespaard tot de derde film, Batman/Wayne speelt een veredelde bijrol in z'n eigen film, de actiescènes zijn wat donker en klinisch, etc. Ik had een herziening van één van m'n favoriete films ooit verwacht, en opeens zag ik een film waar in feite vrij veel storends op valt aan te merken.
Negatief ben ik echter nog steeds niet, en zal ik ook nooit zijn. Zal altijd wel een prima film blijven voor mij, want veel dingen steken gewoon top in elkaar, en Heath Ledger als de Joker is en blijft gewoon 100% briljant. Elke scène met hem is een feest. Een betere Joker gaan we lang niet meer zien, laat staan ooit. Het valt met een kritische blik des te meer op hoe verantwoordelijk Ledger/the Joker is voor de iconische status van de film, want als pure Batman film begin ik toch te denken dat er betere zijn gemaakt.
cinematic81
Gisteren opgezet, en het was al wel bijna een decennium geleden dat ik hem voor het laatst gezien heb denk ik. Dark Knight is voor mij nog altijd de beste superhelden film ooit gemaakt. Marvel hoe goed ik sommige ook vind kan zoveel CGI in zijn films stoppen, TDK blijft beter en Marvel gaat het ook niet evenaren omdat zij toch binnen bepaalde lijntjes kleuren. Maar goed, TDK is niet alleen de beste superhelden film ooit gemaakt, ik vind het ook van de allerbeste films uberhaubt.
Het verhaal is gewoon uitstekend. De introductie en het motief van de Joker, hoe essentieel Harvey Dent in deze is, evenals de romance van Batman (die tegelijkertijd helemaal wordt weggelaten; goed zo!). Je hebt een Batman, die zich aan een morele code houdt maar anoniem en met geweld de misdaad moet bestrijden en geen jurisdictie heeft. Dan heb je Dent, die het wel gewoon in het zicht kan doen. Maar zich helemaal aan de wet moet houden en natuurlijk moet dealen met interne corruptie. En met dit alles ook kwetsbaar is. En dan is er de Joker, die geen regels heeft. en die ook geen simpel motief heeft als geld en macht. Veel gevaarlijker; hij wil chaos en terreur zaaien omdat het simpelweg zijn ding is. Dit maakt hem volledig onvoorspelbaar en er valt niet mee te onderhandelen. Wat de Joker sowieso de beste Batman villain maakt, en een van de beste villains in de comic book geschiedenis is dat hij zijn aartsvijanden en de publieke figuren niet direct wil doden maar vooral wil breken onder toezien van heel Gotham, tot de limiet te pushen dat ook zij overgaan op bloedvergieten om zo de hoop van de mensen volledig weg te nemen en anarchie te zaaien. Rises kon TDK natuurlijk ook nooit overtreffen, want de Joker kaart was letterlijk al gespeeld. Je kunt eigenlijk niet anders concluderen dan dat TDK de beste Joker in de gelederen heeft.
Het klopt allemaal. Ik heb eigenlijk geen kritiek, ik zat gewoon weer te genieten van een beestachtig goede Heath Ledger, maar ook Aaron Eckhart speelt werkelijk waar fenomenaal. En Bale ook hoor. Zijn Wayne is perfect, de beste Wayne sowieso. Maar als Batman had hij iets minder gruff in zijn stem mogen doen, het is een beetje overdone. En toch een klein puntje van kritiek, de choreografie. Batman vecht gewoon niet zo goed als in het latere en veel mindere Batman Vs Superman. Dat zal ook niet de insteek van Nolan zijn geweest, want die mogelijkheid van martial arts choreografie was er in 2008 natuurlijk ook.
Een van mijn favoriete dialogen is denk ik toch wel de confrontatie tussen Dent en Joker. Dat is gewoon heerlijk. Joker die uitlegt dat hij gewoon een dolle hond is die dingen doet, en dat alle anderen juist de schemers zijn. Iedereen heeft een plan, en dat heeft uiteindelijk tot de val van Gotham geleid. Ze hebben de dolle hond losgelaten.
Maar alle scenes waarin de Joker zit zijn natuurlijk goed. Het verhoor is fenomenaal. Gewoon klaar, niet proberen te verbeteren. Het toppunt voor mij is het moment dat Joker uit de politieauto hangt. Dat is het summum van totale anarchie.
De volle mep.
Brabants
The Dark Knight een Batman interpretatie van Christopher Nolan dat zich uit in drie delen waarvan dit het eerste is. Ik vind het schitterend zowel visueel als acterende cast. De sfeer is prima en de kwaliteit dan ook hoog. Zeer vermakelijk. Echter dit dit heeft een bad guy die zo overweldigend is neergezet en uitgevoerd door Heath Ledger dat het de stoutste dromen overtreft.
Pecore
Krap aan vier sterren. Toch al een heel stuk beter dan zijn voorganger, die op een hele serieuze en realistische manier het ontstaan van Batman in beeld bracht en daar de plank volledig missloeg. Superhelden zijn niet realistisch en zo'n benadering werkt onbedoeld op mijn lachspieren. Dit deel teert meer op de actie, en die is goed. Fraai sounddesign ook. Wel een beetje pijnlijk dat alles en iedereen wordt overklast door Ledger en dat hele gedoe rondom Dent vond ik maar ongeloofwaardig.
Curry
Blijft sterk bij iedere herziening.
Uiteraard is het kernpunt de fascinerende neerzetting van The Joker door Ledger.
De film gaat ook een hoop buitensporig geweld niet voorbij al draait de camera wel vaak weg, maar dit is ook geen horrorfilm. De sfeer is veel grimmiger dan Batman begins, die ik ook wat kinderlijker vind dan dit 2e deel. Ook Gary Oldman en Aaron Eckheart schitteren in hun rollen, Bale legt het een beetje af en die gruntstem van Batman blijft een beetje raar. Alleen Maggie Gyllenhaal was een zwaktebod, haar rol is niet interessant genoeg en de film werkt haar ook weg wat wel motivatie geeft aan diverse characters
The Joker steelt overal de show, vooral in het ziekenhuis blijft het hilarisch, het enige wat op The Joker aan te merken valt is dat dit gewoon een mens is van vlees en bloed en geen bovennatuurlijk wezen maar de talloze meppen, stompen en vallen lijken hem geen sneetje op te leveren of pijn te doen, dat was een beetje apart.
Biergezicht
Dit is en blijft een absolute topper voor mij. Ik houd van het superheldengenre en deze film heeft daarin echt alles te bieden. Vooral de rol van Ledger is legendarisch en wat was er met zijn rol gebeurd als hij niet was overleden. Nog een aandeel in het laatste deel? Helaas zullen wij dat nooit weten.
Ik vraag mij wel enigszins af waarom een badguy zoals The Joker het een Batman zo lastig kan maken. Daarin vind ik het psychische effect van zijn handelen op Batman wel interessant.
Rubie2208
De beste Batman film die ik ooit hèb gezien en ooit zal gaan zien denk ik persoonlijk .
Het verhaal is enorm sterk die goed op bouwt en waarbij de beste joker ooit ( mijn mening) een enorm goede rol speelt in deze film en deze film ook naar een meester niveau brengt . Enorm jammer van de acteur wat er met hem gebeurd is , maar wat een meester werk heeft hij achter gelaten .
De rivaliteit tussen Batman en de joker is ook erg geloofwaardig en intens in deze film. Als Batman fan is dit naar mijn mening DE Batman film met de ultieme joker .
Goede spanning en veel mooie actie plus alle bovenstaande pluspunten maken dit een top film.

The Dark Knight Rises
2012

Batman Begins
2005
Legendarische Batman-film 'The Dark Knight' van Christopher Nolan woensdag op televisie

Dit zijn enkele van de beste films uit de koker van Warner Bros.

Dit is de reden dat Heath Ledger als The Joker steeds aan zijn lippen bleef likken

The Shawshank Redemption

Pulp Fiction
Misdaad, 1994

Schindler's List
Oorlog / Drama, 1993
dc comicscrime fightergeheime identiteitanti heroscarecrowsadismechaosburgerwachtjokersuperheldgebaseerd op striptragic herogeorganiseerde misdaadanti villain criminal masterminddistrict attorneysuperkrachtimaxsuper villainfighting crime neo-noirdc extended universe (dceu)batmanbatman most wantedbased on comic strip bold