• 9.377.370 stemmen

Genre: Actie / Misdaad

Oorsprong: Verenigde Staten / Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: Christopher Nolan

Met onder meer: Christian Bale, Michael Caine en Heath Ledger

IMDb beoordeling: 9,1 (3.128.089)

Gesproken taal: Engels en Mandarijn

Releasedatum: 24 juli 2008

Plot The Dark Knight

"Welcome to a world without rules."

avatar van Hankster

Hankster

Mr_White schreef:

Ben je daar zeker van want dat heb ik nochtans van meerdere mensen gehoord. En een #1 positie voor een halve dag is nog altijd een #1 positie.

Ja, dat van Return of the King wist ik zelf al wel bijna zeker. Zowiezo als je zulke dingen wilt bekijken of controlen; deze site houdt alles bij wat er in de 250 gebeurt.

avatar van Martijnnn

Martijnnn

Albus Dumbledore schreef:

O, my god! Dit is ongelofelijk. Een nummer #1 op imdb. F*cking hell! En als je nu die rating eens bekijkt, dan zou het nog goed kunnen dat ie daar blijft staan. Dit is gewoon een ongelofelijke hype. Ik verwacht denk ik 4 sterren te geven. Netzoals Batman Begins.

Dit is serieus de grootste hype die ik ooit heb meegemaakt. Ik ben nog niet zo heel oud, en ik heb de Lord of the Rings hype niet echt meegemaakt. Toen was ik nog 8 en toen keek ik nog niet naar dat soort films. Toen was ik ook nog helemaal niet met films bezig. Dit is ongelooflijk, serieus!

Lotr was geen hype, het alle kon de verwachtingen waar maken en word nog steeds goed over gepraat.

Bovendien valt dit nog best mee, het is nu al heel populair ja, maar onder een bepaald aantal mensen, en Lotr was populair bij zowat iedereen. Ik ken maar weinig mensen in mijn vrienden familie en werk kring die ook zo naar deze film uit kijken.

avatar van N811

N811

Ik had een hoge waardering gedacht, maar zo hoog ook weer niet.

Noujah Lotr niet mijn ding.

Dit wel

avatar van thegoodfella

thegoodfella

Natuurlijk is dit een hype. En natuurlijk speelt het mee dat Ledger overleden is en dat daardoor zijn rol groter gemaakt word dan dat het daadwerkelijk is. Maar we hebben het hier natuurlijk wel over een Christopher Nolan film. en ik kan geen slechte namelijk niet eens een redelijke film van Nolan bedenken.Alleen maar toppertjes staan in mijn geheugen gegriffeld.

Dus ondanks dat ik een hekel heb aan hypes en gehypte films. En ondanks dat hoe crew het ook klinkt ik het meesteracteurwerk van Ledger eerst wil zien en dan geloven. Moet ik toch toegeven dat ook ik tot mijn spijt met super veel verwachtingen naar deze film uitkijk

avatar van Jaxxx

Jaxxx

Creasy_Bear schreef:

voor degenen die echt niet kunnen wachten, hij is nou bijna overal online te zien.

Ga fietsen man en plaats aub nuttige en legale informatie op deze site!

avatar van Fikret8

Fikret8

Hankster schreef:

The Dark Knight is na The Godfather (1972), Star Wars (1977) , Shawshank Redemption, The (1994) en Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring, The (2001) de vijfde film ooit die op nummer 1 heeft gestaan.

avatar van mckiller

mckiller

nu op imdb 9.7 nr. 1 natuurlijk met 23.611 stemmen!!

Deze moet ik zien.

avatar van snake1689

snake1689

ik heb de webcam versie gezien jeejtje wat een mooie film het is in ieder geval een stuk beter dan de topper batman begins

avatar van Reverb

Reverb

snake1689 schreef:

Dat moet ie wel erg goed zijn. Als je de film al zo goed vindt met zo'n gare cam versie.

Ga er gewoon a.s. donderdag aanschouwen in de bios. Het liefst wou ik hem in IMAX zien, maar is er helaas hier niet in de buurt.

avatar van freekoz

freekoz

snake1689 schreef:

Zonde man om hem in CAM kwaliteit te kijken

avatar van Angrod_Pallanén

Angrod_Pallanén

Idd, Cam versies verpeste de film, maar normaal zou ik ook zo snel mogelijk de DVD versie van een film willen zien, en aangezien ik niet aan Cam-versies doe is naar de bios gaan nog steeds de snelste optie En dit is een van de weinige films van de afgelopen jaren waar ik echt de dagen aftel dat hij in première gaat...

avatar van serpico

serpico

combi schreef:

broekie, POTC en LOTR niet meegemaakt, want dan stelt dit nog niks voor, behalve dat er nu een dooie ten sprake is die ook nog is de intressanste rol speelt.

POTC viel volgens mij ook nog in het niet bij deze, en LOTR heb ik (helaas ) niet heel bewust meegemaakt. Maar nu is het overal waar ik kijk Batman! Zelfs ikzelf ben erdoor gegrepen en ik ga nu definitief donderdag om 0.01 uur naar de bioscoop .

Kan - niet - wachten!!

avatar van Creasy_Bear

Creasy_Bear

Jaxxx schreef:

Ga fietsen man en plaats aub nuttige en legale informatie op deze site!

triest hoor, zo een persoonlijke aanval

avatar van frankieman

frankieman

Reverb schreef:

Het liefst wou ik hem in IMAX zien, maar is er helaas hier niet in de buurt.

Inderdaad ik moet minimaal anderhalf uur rijden om de film in IMAX te kunnen zien, nu zou ik het er zelf wel voor over hebben maar omdat ik nog maar 15 ben ben ik dus afhankelijk van iemand die mij wil vervoeren

The Last

Ik zie hier 11 stemmen staan, maar nog geen enkel bericht.

Serpico, ik verwacht een lange recensie van jou donderdag!

avatar van %%%%%%

%%%%%%

Jaa inderdaad ik betwijfel ook als ze deze wel allemaal gezien hebben.

avatar van freekoz

freekoz

Ik ben benieuwd hoe die in USA Weekend Box-Office binnenkomt

Zal wel rond de 100 miljoen zijn neem ik aan.

Ricky Roma

Dat genre is ook weer helemaal mis. Misdaad / Drama is al veel accurater.

avatar van christian

christian

Ricky Roma schreef:

Dat genre is ook weer helemaal mis. Misdaad / Drama is al veel accurater.

dan zou het dus Actie / Avontuur / Misdaad / Drama moeten zijn maar dat kan dus niet. Ik vind Actie / Avontuur toch een betere omschrijving.

Ricky Roma

Actie en avontuur hoort bij een film zoals Indiana Jones. Heat was een grote invloed voor deze film, en de critics zeggen dat het een epic crime drama is. Het is niet omdat het hoofdpersonage een vleermuizenpakje aan heeft of omdat het een comic book film is dat het daarom geassocieerd moet worden met avontuur.

The Last

Ricky heeft gelijk. Een andere 'crime-epic', The Departed, was ook een grote invloed voor deze film.

kos schreef:

Kom nou toch, fantasy/actie lijkt me beter.

Batman is een detective, niet iemand dat van krypton komt zoals Clark Kent. Batman's vijanden zijn allemaal dieven/gekken met een rare gimmick, dus geen superpowers. Dus hoe jij aan je fantasy komt mag je mij toch eens uitleggen.

The Last

De 2 Burton's en 2 Schumacher's waren wel fantasy. De laatste 2 Batmanfilms niet.

avatar van Adrenal

Adrenal

En dat is nu net waarom ik Batman Begins zo matig vond.

Even terzijde: kan het misschien dat de #1 positie op IMDb een marketingstunt is? Gewoon wat mensen inhuren om te stemmen? Misschien is deze wel een beetje vergezocht maar misschien hebben ze gewoon IMDb omgekocht.

(Ik zeg niet dat ik dit denk maar ik overweeg de mogelijkheid)

avatar van Riddick

Riddick

Batman movie `Dark Knight' sets box office record with $66.4M

Batman's joust with the Joker has set another box office record. Stoked by fan fever over the manic performance of the late Heath Ledger as the Joker, "The Dark Knight" set a one-day box office record with $66.4 million on opening day, Warner Bros. head of distribution Dan Fellman said Saturday.

"We've really never seen anything like this," said Paul Dergarabedian, president of box-office tracker Media By Numbers. "The death of a fine actor taken in his prime, a legendary performance, and a movie that lives up to all the hype. That all combined to create these record-breaking numbers."

While critics are taking the film seriously enough to suggest Ledger could be in line for an Academy Award nomination, the action-packed movie also delivers as pure summer movie escapism.

Voor degene die het hele nieuwsbericht willen lezen:

Bron

avatar van serpico

serpico

The Last schreef:

Ik zie hier 11 stemmen staan, maar nog geen enkel bericht.

Serpico, ik verwacht een lange recensie van jou donderdag!

Zodra ik donderdag een helder hoofd heb begin ik!

The Last

Is het eerste weekend in de US met een heilige 155 miljoen Dollar geopend, en staat daarmee strak bovenaan in de lijst van 'Biggest Opening Weekends'. Weer een nieuw record verbroken dus.

avatar van Arbiter

Arbiter

kos schreef:

Kom nou toch, fantasy/actie lijkt me beter.

Batman heeft toch geen superkrachten? alleen gadgets.

avatar van christian

christian

Adrenal schreef:

En dat is nu net waarom ik Batman Begins zo matig vond.

(Ik zeg niet dat ik dit denk maar ik overweeg de mogelijkheid)

Ik denk eerder dat het bij The godfather het geval is. Denk dat de mafia een groote invloed heeft gehad op het gemiddelde van de film. Snap tot de dag vandaag nog steeds niet waarom die film op de nummer 1 heeft gestaan.