• 9.380.819 stemmen

Genre: Actie / Misdaad

Oorsprong: Verenigde Staten / Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: Christopher Nolan

Met onder meer: Christian Bale, Michael Caine en Heath Ledger

IMDb beoordeling: 9,1 (3.130.623)

Gesproken taal: Engels en Mandarijn

Releasedatum: 24 juli 2008

Plot The Dark Knight

"Welcome to a world without rules."

avatar van Albus Dumbledore

Albus Dumbledore

• 2041 berichten

Reinbo schreef:

Nu Moviestar het zegt. Oldman speelt wellicht zijn minste rol ooit. Totaal kleurloos en inwisselbaar. Zonde van iemand met zo'n talent.

WAT?! Sorry dat ik zo reageer, maar Oldman, slecht? Ik kreeg een verschrikkelijke medelijden met die man op het eind. Die gast acteerde kei goed! Ik vond hem na Heath Ledger een van de grote sterren van de film.

avatar van Albus Dumbledore

Albus Dumbledore

• 2041 berichten

JohnWilliams schreef:
Ik kom net terug uit Pathé in Amsterdam. Geweldige bioscoopzaal als je het mij vraagt (zaal 13). Het leuke vond ik nog wel dat ze filmmuziek draaide van The Dark Knight zelf, echt apart om mee te maken (....)

Ha, ik wist op de een of andere manier dat jij hem goed zou vinden! Maarja, jij hebt het over Lucius Fox (Morgan Freeman) die dan ontslag neemt. Maar hij nam alleen ontslag als dat een of andere apparaat er stond. Maar omdat dat vernietigd werd, toen hij zijn naam in typte, was die machine er niet meer en hoefde hij geen ontslag te nemen.

Heel veel mensen klagen ook dat Batmans stem te zwaar is. Ben ik het niet mee eens. Ik vind het wel passen, eerlijk gezegd. Komt lekker dreigend over, wat ook wel bij Batman past.

avatar van Reinbo

Over Oldman:Hij kan veel betere en boeiender personages neer zetten. True Romance, Dracula, Track 29, Leon. dat is Oldman in goede doen. Deze rol hadden ze iedereen voor kunnen vragen.

Over batman: Die zware stem lijkt gedaan met een vervormertje van $2. Je zou van een van de rijkste mannen op aarde en van een acteur als Bale meer verwachten.

avatar van lykathea

lykathea

Nog steeds die discussie over z'n stem

avatar van Pastichio Rocker

Pastichio Rocker

Weer dat gezeur over die stem. Hij praat met die zware stem zodat hij niet direct herkend wordt als Bruce Wayne. Jezus zeg, denk eens logisch na ofzo.

avatar van deTuinman

deTuinman

Reinbo schreef:

juist ik vond hem de man van de wedstrijd, hij speelde voortreffelijk, was de enige met emotie

maar idd dit is zeker een gradatie lager dan Dracula en Leon

Albus Dumbledore schreef:

Oh ja!

Sommige scene's zitten wat moeilijk in elkaar zoals de scene dat Rachel dood gaat en Harvey Dent nét aan gered word. Dat komt omdat The Joker de plaatsen van de mensen precies andersom had gezegd...

avatar van AHWA

AHWA

lykathea schreef:

Nog steeds die discussie over z'n stem

Ik dacht even dat dit over Onderhond ging

avatar van A. Jacobsen

A. Jacobsen

Pastichio Rocker schreef:

Ow, en een belachelijke rokers stem is dan de enige optie?

avatar van Hectometerpaal

Hectometerpaal

Zojuist bekeken in de Rembrandt in Utrecht waar by the way de airco uitstond en het binnen in de zaal echt serieus niet om uit te houden was......een graad of 40 schat ik zo......om meer koele drankjes te verkopen waarschijnlijk.....GA DAAR NIET JE FILMS BEKIJKEN!!!!

On-topic: De film begon erg sterk met een werkelijk meesterlijke Ledger en een flinke portie actie.
Bale vond ik maar so-so maar dat kwam misschien ook omdat ie nou eenmaal dat Batman-typetje moest spelen.....een beetje kopieren zeg maar.
De stem die hij had terwijl hij zijn pakkie aan had was niet om aan te horen. Je kon in de bios ook duidelijk geroezemoes horen na zijn eerste zinnen.
Tot ongeveer 120 minuten was de film geweldig maar daarna werd ik van de ene langdradige en vooral lange dialoog in de andere geslingert. Batman met de Joker, de Joker met de burgemeester, de burgemeester met Batman enzovoort enzovoort. Toen die dialogen voorbij waren kreeg ik opeens de aftiteling te zien.

avatar van The Last

The Last

Na 2 weken al meer dan 300 miljoen opgebracht. En staat momenteel nog steeds strak bovenaan op verschillende lijstjes. Niet te geloven dit...

avatar van Hectometersnor

Hectometersnor

Samen de film met Hectometerpaal gezien....en inderdaad, de temperatuur was onbeschoft hoog, daar moet echt serieus wat aan gedaan worden want op deze manier ga je minder graag naar de bios waar geen airco aanwezig is.

De film zelf was enorm goed en dit komt eerlijk gezegd maar door 1 persoon, en dat is Heath Ledger himself. Hij steelt de show overduidelijk en zet een van de beste (zo niet de beste) schurk van de afgelopen jaren neer. Al vanaf minuut 1 wil je het liefst dat The Joker zoveel mogelijk dialoog krijg.

Christian Bale (Batman) zelf was wel oke, ik heb betere rollen van hem gezien en vond hem wat emotieloos en zijn vervormde stem na in het pak gehezen te zijn was soms wat pijnlijk en de dialogen waren wat IQ loos. Desondanks vind ik de nieuwe (meer donkere/duistere) Batman veel prettiger en realistischer om naar te kijken dan zijn voorgangers.

De opbouw van de film en het verhaal is enorm sterk, alles valt steeds meer op zijn plaats en draagt bij aan een goed en realistisch slot. Er zitten ook een paar goede plotwendingen in waardoor je geboeid blijft tot het einde. Ik vond zelf het einde ook erg sterk waarin beide zwaktes komen bloot te liggen en de ware aard van Batman en The Joker belicht worden. Daarnaast ben ik erg blij dat er in minder dan 5 minuten is besteed aan het afwerken van de bijrollen, zoals die van M. Freeman.

Een vervolg is onvermijdelijk, en The Joker nogmaals zo de show laten stelen lijkt mij onmogelijk

de bijrollen worden eigenlijk allemaal wel goed ingevuld en dragen bij een heerlijke maar warme bioscoop avond.

En als laatste wil ik even een dikke pluim geven voor het camerawerk, dit was namelijk van de hoogste plank, vooral rondom the joker was het geniaal gedaan.

4 sterren voor de film zelf

5 sterren voor the joker himself, een meer dan waardig afscheid Heath Ledger

avatar van Lad

Lad

The Last schreef:

Ideaal...!

Hectometerpaal schreef:

Minder!!!

Gelukkig was ik vandaag in Amsterdam (Pathé) waar de airco wel aanstond. Wat jammer zeg, hopelijk viel het allemaal mee. De film vond je goed zo te zien.

The Last schreef:

Zoiets had ik al verwacht, het is de hype van 2008.

avatar van martinovitch

martinovitch

JohnWilliams schreef:

Zoiets had ik al verwacht, het is de hype van 2008.

De dik verdiende hype van 2008 !

Gewoon super deze film

avatar van Esteban

Esteban

Eén van de betere comic-verfilmingen allertijden? Absoluut. De blockbuster van het jaar? Waarschijnlijk. Oscar 'Best Supporting' nominatie voor Heath Ledger? Geen twijfel. Geschikt voor de eindejaarslijstjes? Best wel.

Heeft 'The Dark Knight' kleine mankementjes? Abosluut. Op dit moment toch wat zwaar overroepen? Geen twijfel. Eén van de beste films állertijden? Niet overdrijven, aub.

avatar van Bart Tönjann

Bart Tönjann

Vandaag gezien... Een fantastische film die me zeker nog wel een tijdje bij blijft. Morgen volgt een recensie, maar één ding moet ik alvast kwijt...

JOKER!!!!!

Een geweldige schurk. En niet alleen vanwege het acteren van Ledger...

avatar van Fikret8

Fikret8

Esteban schreef:

Geef jij altijd antwoorden op je eigen gestelde vragen? (antwoord:) Ja.

avatar van RobbieKing

RobbieKing

Geweldige film , Heath Ledger Rules

Ben nu 2 x naar pathe geweest .... TE GEK

avatar van Resh

Resh

selfhealing schreef:

Ontopic:Ik heb nog zitten nadenken over de film, natuurlijk zitten er minpuntjes in de film, maar de pluspunten zijn zo overheersend dat ik niets anders kan doen dan het een 5 te geven. Ik zal binnenkort the Shawshank Redemption zien, kijken of TDK hiertegen stand houdt..

Shawshank Redemption is eigenlijk niet te vergelijken met TDK. Shawshank Redemption zou dan een hele erge tegenvaller zijn omdat in TDK heel veel actie enzovoorts zit.

avatar van FixX

FixX

heath ledger speelt een top rol maar geen joker uit de batman reeks deze joker kwam te echt naar voren de joker uit de comic is fictief deze joker had net zo goed een echte terrorist kunnen zijn gewoon een mafkees waar de stoppen van zijn geslagen Heath speelt z,n karakter echt subliem ( no doubt about it )

maar ik kan goed begrijpen dat ze hier in nederland er een 16 jaar en ouder op hebben gezet verder een zeer goede film alleen had hij iets minder lang mogen duren en harvey dent das ook weer een ander verhaal

erg jammer dat het einde zo is

avatar van morreke

morreke

tja, het meeste is hier al gezegd hé ... vond de film ijzersterk beginnen maar na 2 uur had ik het wel zo een beetje gehad en werd er volgens mij teveel naast de kwestie bijgesleurd. Acteerprestaties, muziek, regie etc ... allemaal top maar het verhaal heeft zo wel zijn hé? momenten.

een kleine 4 !

avatar van JacoBaco

JacoBaco

Zo ook weer gezien!

Prima film, maar hij verdient waarschijnlijk helaas voor mij geen plekje in mijn top 10.
Al moet ik wel eerlijk toegeven dat ik Batman Begins bij de 2e keer nog beter vond. Dus ik ga hem ongetwijfeld nog een keertje kijken.

Toen ik hem keek schommelde het een beetje. De ene keer dacht ik ja zie je nou deze film is minstens 4 sterren waard, maar er waren ook momenten dat ik dacht dit gaat een 3,5 worden.

Veel scenes vond ik niet lekker op elkaar overlopen waardoor het op (te)veel momeneten wat rommelig overkwam. Het was wel goed te volgen hoor, maar op een wat rommelige manier. En de film duurde al niet echt kort, dus dat hebben ze naar mijn idee niet goed gedaan..

The Joker was leuk om naar te kijken, maar ik ben er niet onderste boven van. Over Harvey Dent als Two-Face heb nog een beetje mijn twijfels. Harvey was goed, maar Two-Face toch wat minder.

De film draagt wel een realistische boodschap met zich mee en dat vind ik wel positief. En toevallig las ik er afgelopen donderdag een stukje over in de telegraaf en ik ben het er wel mee eens. Namelijk dat Nolan met deze film tal van interessante morele, psychologische en sociale vragen opwekt. Kijk het gaat natuurlijk wel en om een gast in een strakke pendek en een vent met witte smink en lippenstift, maar ondanks dat word toch op een realistische manier onze maatschappij weerspiegeld. (maar dat gebeurd heus niet alleen in TDK)

Op dit moment moet ik zeggen dat Batman Begins mij toch net iets meer wist te pakken dan TDK. Sorry jongens, daar gaat het gemiddelde weer

Ik geef deze film voorlopig 3,5*

RobbieKing schreef:

Geweldige film , Heath Ledger Rules

Ben nu 2 x naar pathe geweest .... TE GEK

Ik vond de Pathé in Amsterdam ontzettend goed (als je die bedoelt). Echt een top bios!

avatar van Apster

Apster

Flink overrated, maar ik vond het toch een goede film, ondanks de hele hype. De magic trick met het potlood was overigens een geniale scene.

JohnWilliams

Hahah, dat was zo'n moment dat ik echt moest lachen.

"Tadaa'"!

avatar van Mariami

Mariami

Vreselijk van genoten. Als je erbij nadenkt heeft deze film geen minpunten. Het lijkt wel alsof hij 'alles' heeft en daarom vind ik hem een 5,0 waard.

avatar van TorresNL

TorresNL

Net gezien op dvd mooie film goed verhaal!

avatar van Mariami

Mariami

@ TorrestNL

Hoe dat dan, hij is nog niet eens uit op DVD