Genre: Actie / Misdaad
Releasedatum: 24 juli 2008
Bekijk via Netflix
Bekijk via HBO Max
Plot The Dark Knight
"Welcome to a world without rules."
Bruce Wayne
Ramirez
Wuertz
Scarecrow
De Knip
Gezien mijn geschiedenis met dit soort actiefilms, zal ik zeker niet hoger geven dan 4 sterren. Klinkt misschien bevooroordeeld, maar da's smaak. Ik laat me wel verrassen....(hopelijk)
-happy
Zeer goed film maar snapte 1 dingetje niet:
Waarom ging batman niet Rachel maar Dent redden?
omdat de Joker de namen omgewisseld had dus Batman wou eigenlijk Rachal redden en dacht dat ie naa rhet aderess van rachel ging maar dat was dus niet zo... de rest weet je wel
mafiabaas
The Dark Knight was zoooo master!
1 heerlijke bioscoop filmpie! enn Heath Ledger speelde super als The Joker
Fikret8
Zou er ook nog een vervolg op de Dark knight komen?
Ben jij echt niet op de hoogte dat er een deel 3 komt of is dit een sarcastische vraag?
Albus Dumbledore
- 2041 berichten
Ik geloof dat Christopher Nolan dat wel aangegeven had, ja. En ik dacht ook dat Christian Bale had getekend voor drie Batman films.
thunderball
Maar..eh... Michael Caine als OBER?????
Ik vond vooral die scene sterk waar hij twee cola, een sinas en vijf bier moest rond brengen.
MuchTheSame
Matige film, slecht einde, niet beter dan LOTR.
Waarom vergelijkt iemand deze film met Lord Of The Rings ? Zijn dat niet 2 erg verschillende films om te vergelijken.
Erik1973
Heb hem gisteren in de bios gezien. Vond het een goede film alleen jammer van het abrubte einde.
Ben benieuwd hoe het vervolg zal zijn.
Sasja
ik begrijp het ook niet. misschien omdat het allebei verfilmingen zijn (LOTR van boed en TDK van comic)? Tja ik ben gek op LOTR maar deze vond ik zeker niet verkeerd voor het genre (en ik ben niet eens gek op batman films)
Adrenal
Misschien omdat LOTR ook zo'n verschrikkelijke rage was?
Flipman
De hoge score biedt denk ik de vergelijking met The Lord of the Rings, maar er zijn zoveel films met een hoge score, dus is het een belachelijke vergelijking.
Hayabusa
Ben er gisteren geweest, opzich geen verkeerde film, maar het had de verwachtingen bij mij niet kunnen waarmaken. Misschien komt dat ook wel omdat ik met minder geïnteresseerd mensen naar de bios ben geweest, zoiets leidt je wel een beetje af.
Over Heath's performace, hij was de beste op het witte doek, maar niet mijn soort Joker. Ik heb liever de Joker van Mark Hamilton die de stem doet van de tekenfilms. Nolan en Heath hebben naar hun eigen visie een Joker gecreeërd, en dat is fantastisch gelukt, alleen ik miste een beetje meer menselijkheid van de Joker, die menselijkheid die hij laat zien voordat hij gestoorde dingen doet maakt hem zelfs nog grootser.
Ook het humor van de Joker kon mij op sommige momenten niet bekoren, er had ook wat meer sarcastische humor van hem mogen komen, maar gezien de versie van de Joker hier, is het zeker niet slecht gedaan, maar juist uitstekend.
Een jammere punt is dat Batman volledig van de scherm wordt weggeveegd, bij al hun confrontaties zorgt ook de Bat voor ongeloofelijke prestaties in stripboeken en tekenfilms, daar had ook weer maar aandacht mogen plaatsen ipv. alleen de Joker.
Ik snap niet dat sommige mensen de stem van Batman zo slecht vinden, als je Batman Begins hebt gezien, dan kom je er achter dat het precies dezelfde stem is, soms klinkt het apart, maar goed Batman is nou eenmaal een persoon die zijn stem vervormt om niet herkend te worden.
Gary Oldman speelde ook puike performance, vooral in de omschakeling in de film plaatsvondt .
Naar mijn mening is dit film NIET de beste comic-verfilming, die eer gaat meer naar X-men of Spider-man omdat die films bijna elke aspect van de personage wel lieten zien, wel op hun eigen manier net als TDK.
Voorlopig krijgt dit film een 4.0 van me, maar ik zal deze film nog een keer willen zien, het liefst alleen of met mensen die wel geïnteresseerd zijn in de film, misschien dat mijn punt dan verhoogd wordt.
Supbatspi
Ik begrijp je volkomen. Werd zelfs voor gek verklaard toen ik zei dat ik de film zo goed vond dat ik hem zeker nog een keer in de bioscoop wilde zien
Sjanemans
Wie denkt er nog aan Nicholson als The Joker wanneer Ledgerhem neerzet. Wat een acteur!
Ik heb genoten en gerouwd om Heath Ledger.
PsychoBoyJack
Gisteravond in de bios gezien en ik denk dat ik binnenkort misschien wel een langer stuk zal schrijven, maar 1 geniaal ding wil ik toch nog even alvast naar voren brengen (en ik kan het hier zo snel niet terug vinden dat iemand er al een opmerking heeft geplaatst )
En dat is namelijk dat bij bepaalde scenes (meestal met de joker geloof ik) wanneer er ''naderend onheil'' op komst was, de scenes ondersteunt werden door een naar, nasaal en monotoon klinkend geluid die steeds harder en dreigender werd. Zoals ik al zei; geniaal.
Kr!kke
wow wat een hoge score heeft deze film voorlopig..., ik ben niet echt een fan van batman maar deze ga ik mss tog eens zien
Albus Dumbledore
- 2041 berichten
Maar..eh... Michael Caine als OBER?????
Ik bedoelde butler.
EDIT: Ik heb het nu verbeterd. Nu staat er wel butler.
thegoodfella
is alweer 1/10e gezakt op imdb naar een 9.4. ben benieuwd hoe lang hij het nog gaat volhouden voordat de zwaar overschatte shawshank het stokje van de 1e plaats in de top250 weer gaat overnemen
selfhealing
Kun je niet lezen? Onderhond en ik zijn SAMEN naar de bios geweest omdat ik die film wilde zien. In een relatie moet je iets voor elkaar over hebben. Moet hij dan maar niet stemmen omdat jij je er aan ergert? Beetje schraal..
Ik vond de film geweldig. Ledger zet zijn beste rol ooit neer. Heb er echt van genoten. Bale is een van mijn favoriete acteurs en dan is het toch juist lief dat OH is meegeweest?Ondanks dat hij het niet leuk vind.
Nou heel leuk allemaal, maar zullen we het over de film hebben.
Dit is geen TMF chat ofzo. En behalve dat onderhond echt onwijs ongeloofwaardig overkomt, is elke mening subjectief is.. en mag hij zelf weten hoe hij stemt.
De aandacht waar hij naar opzoek was (negatief, of in jouw geval positief?¿), heeft hij gehad. Leuk, fijn maar bij elke film zijn er wel van die tegenstemmers(provoceerders) die het gemiddelde omlaag halen en mensen uit de tent willen lokken.
Ontopic:Ik heb nog zitten nadenken over de film, natuurlijk zitten er minpuntjes in de film, maar de pluspunten zijn zo overheersend dat ik niets anders kan doen dan het een 5 te geven. Ik zal binnenkort the Shawshank Redemption zien, kijken of TDK hiertegen stand houdt..
Rick21
Beste film die ik ooit heb gezien, en geloof me, ik heb er een hele hoop gezien. Heath Ledger was fantastisch. Het zal vast ook met de invulling van de rol van de Joker te maken hebben maar Jack Nicholson mag als Joker niet eens de schoenen van Ledger poetsen. Verder een erg duistere film, ijzersterke prestaties van alle acteurs, heerlijke chaotische actie, en nogmaals, Heath Ledger. In de bios zit je gewoon te wachten totdat er weer scenes met de Joker komen, wat een geweldenaar is dat. Wat ik wel een minpunt vind heeft niet echt met het verhaal en de acteerprestaties te maken en was in Begins ook al zo, maar ik vind die Batmobiel echt een verschrikking. De oude Batmobiel waarin Michael Keaton reed was misschien niet zo stoer oid maar had gewoon veel meer qua uitstraling en charme, maar dat is een kwestie van smaak.
Pantoffel
Erg goede film!
Ledger als Joker is gewoon erg goed. Vooral dat stuk waar hij in de gevangenis zit.
Ook een erg leuk begin van de film.
Batmans stem is wel stom. Kan die kerel niet normaal praten?
Adrenal
Ik geloof je wel, maar het gaat er echt niet om hoeveel films je hebt gezien, het gaat erom hoeveel goede films je hebt gezien, waarmee ik niet bedoel dat je geen goede films hebt gezien (want dat weet ik natuurlijk niet) maar ik bedoel ermee dat in het land der blinden eenoog koning is.
Leland Palmer

K. Montana
Mooie film van Nolan. Een hele verbetering op de oude batman films. Vooral de nieuwe joker is erg goed. Ledger speelde zeer goed de rol van de joker. Batman s nieuwe pak vond mooier een klein beetje james bond maar je kan de film er niet mee verglijken natuurlijk. En 2-face ook mooi gemaakt.

The Dark Knight Rises
2012

Batman Begins
2005
Legendarische Batman-film 'The Dark Knight' van Christopher Nolan woensdag op televisie

Dit zijn enkele van de beste films uit de koker van Warner Bros.

Dit is de reden dat Heath Ledger als The Joker steeds aan zijn lippen bleef likken

The Shawshank Redemption

Pulp Fiction
Misdaad, 1994

Schindler's List
Oorlog / Drama, 1993
dc comicscrime fightergeheime identiteitanti heroscarecrowsadismechaosburgerwachtjokersuperheldgebaseerd op striptragic herogeorganiseerde misdaadanti villain criminal masterminddistrict attorneysuperkrachtimaxsuper villainfighting crime neo-noirdc extended universe (dceu)batmanbatman most wantedbased on comic strip bold