• 9.378.603 stemmen

Sen to Chihiro no Kamikakushi (2001)

Animatie / Fantasy | 125 minuten

Gesproken taal: Japans

Releasedatum: 24 april 2003

• Netflix Bekijk via Netflix

Plot Sen to Chihiro no Kamikakushi

"On the other side of the tunnel was a mysterious town."

Chihiro Ogino / Sen (stemrol)

Haku (stemrol)

Yubaba / Zeniba (stemrol)

Akio Ogino (stemrol)

Kaonashi (stemrol)

Rin (stemrol)

avatar van Black Math

Black Math

Veel succes met je filmpje dan maar.

avatar van Chr.s

Chr.s

Wat prachtig! Denk dat Disney hier om lacht.

Integendeel. John Lassenger is een groots bewonderaar van Miyazaki. Hij laat zijn crew vaak ook films van Miyazaki als voorbeeld of ter inspiratie zien.

Ik ga ook niet in discussie, je hoeft dus niet te antwoorden.

Je gaat niet in discussie omdat je zelf al weet dat je de stront die uitkraamt niet kunt verdedigen.

galaxydriver32

Ik zoek al zo lang voor deze film, ik weet nog dat ik deze film vroeger zag, ik vond het één van de meest indrukwekkende Japanse animatie films die ik ooit had gezien, eindelijk heb ik het nu gevonden!

galaxydriver32

Wat is dit toch een GE-WEL-DI-GE film. Ik had hem gekeken en ik heb werkelijk waar elke seconde van de film genoten. Het was alsof ik in een droom zat, alles was mogelijk in de film. Dit is voor mij de TOP van animatie films, ik hoop dat Miyazaki nog lang in het vak blijft! En voor degene die het een slechte film vinden.. eigen mening, maar kom op zeg! Hallooo, bijna beter kan een animatie film niet!

galaxydriver32

Hoe vaak ik het ook zie het verveeld nooit!

avatar van LimeLou

LimeLou

• 2048 berichten

Leuk dat het je zo bevalt, dat dromerige is prachtig gedaan, ja

avatar van w00ut

w00ut

Vanaf het eerst moment wordt je in deze film gezogen. Geweldige karakters, een prachtig verhaal en hele mooie muziek. Echt een aanrader!

avatar van MauriceMankes

MauriceMankes

een werkelijk overdonderendende film;een overdaad aan schitterende en verrassende, uiterst artistieke beelden (vol tekentechnische oplossingen) vol magische elementen. Zoveel wat ik nooit eerder zag; dus hoewel ik het gevoel heb dat het verhaal af en toe hapert, vindt dit een meesterwerkjer, en raad ik het van harte aan.

Omdat ik normaal niet van science fiction en tekenfilms hou en me hier altijd lastig in kan leven, vond ik hert feit dat ik dat bij deze film wel had, geniaal. Vanaf het begin zat ik er goed in, op de helft besefte ik me dat ik naar een japanse tekenfilm over een meisje in een kasteel zat te kijken die in een droomwereld met heksen, kikkers en varkens aan het praten was.. maar vreemd genoeg stoorde dit me toen al totaal niet meer en wou ik dankzij de karakters, sfeer en muziek de film alsnog afkijken. Enige minpuntje was de lengte en het onsamenhangende verhaal.

avatar van knusse stoel

knusse stoel

Pracht van een film, zachte kleuren en een mooi verhaal waarin je helemaal kunt opgaan.

Moet ik er wel bij vermelden dat mijn vriendin voor de laatste halve * heeft gepleit.

Voor mij was het 3 1/2 ster en voor haar 4 1/2 ster, dus gemiddeld kwamen wij uit op 4 sterren.

Allebei gingen wij op in de droomwereld van Chihiro en werden dus de mensen dieren en hoe vreemd, het was normaal!

Stel je loopt naar buiten en hoort een varken tot jou spreken!

Je hebt verbeelding nodig, maar als je dat hebt: een klassefilm!!!

avatar van Korbie

Korbie

De stijl van Hayao Miyazaki's animatiefilms is toch wel van heel erg sterk niveau. Soms zet ik er ook weleens mijn vragen bij, maar een van mijn betere ervaringen, van de nieuwe jaren 00', met onze Japanse vriend is toch wel deze film; Sen to Chihiro no Kamikakushi.

Het is echter toch een totaal andere visie dan menig ander animator zal gebruiken, waarbij velen het misschien heel erg zoetjes en leuk willen doen creëert Miyazaki een soort vorm van dystopische sfeer. Hij weet een heel erg naar universum in elkaar te zetten waar we liever niet in zullen zitten, maar waar ons hoofdkarakter wel inzit. Ik denk daarom dan ook dat kinderen van zijn films kunnen genieten, maar volwassenen of jongeren er veel meer mee kunnen.

"Tijdens de verhuizing van haar familie naar een buitenwijk wandelt Chihiro, een 10-jarig meisje, een wereld binnen die geregeerd wordt door heksen en monsters, waar mensen veranderd worden in dieren. Chihiro moet in een groot badhuis werken om te overleven. Zal het haar lukken om terug te keren naar haar eigen wereld?"

Bij het fantasy-gehalte van Sen to Chihiro no Kamikakushi moet ik meestal denken aan een duistere versie van Alice In Wonderland, het universum is fascinerend. Maar het is vooral apart hoe Miyazaki omgaat met personages en hun karakter. Ze kunnen plotseling van gedaante veranderen (een van de personages kan veranderen in een draak), maar sommige personages kunnen ook van goedaardig karakter veranderen naar een totaal kwaadaardig personage. En dat is naar. Ook wat er allemaal gebeurd; mensen veranderen door voedsel in varkens, een reuzenbaby met agressieve trekken. Het is de wereld die Miyazaki creëert en die de film naar een hoger niveau brengt. Samen met het dappere hoofdpersonage is dit met alles een zeer vindingrijke film.

avatar van Snorren

Snorren

Een erg vermakelijk verhaal, versterkt met geweldige karakters en een heerlijke animatiekwaliteit. Bijzonder goede film.

alexspyforever

Lang geleden dat ik deze zag. Dat ik deze niet meer snel opnieuw zal zien is wel een feit vermits ik de DVD ondertussen heb verkocht. Ik herinner me vooral dat ik het nogal disturbing vond en geen flauw idee had van waar het verhaal nu eigenlijk naar toe wilde. Zat er eigenlijk wel een verhaal in?

alexspyforever schreef:

Zat er eigenlijk wel een verhaal in?

Een best uitgebreid en gedetailleerd verhaal zelfs.

avatar van Lord Flashheart

Lord Flashheart

alexspyforever schreef:

Zat er eigenlijk wel een verhaal in?

Heb ik er ook nauwelijks in kunnen ontdekken. Vond het meer een visuele ervaring die bij vlagen wel mooi was, maar soms te overdadig en kitsch. Ik miste inderdaad de diepgang, die ik bij Totoro wel zag.

Onderhond schreef:

Een best uitgebreid en gedetailleerd verhaal zelfs.

Wellicht wel, maar het leek me allemaal veel te overdadig en complexer dan nodig was. Het is niet dat ik niet graag nadenk bij het kijken van een film maar bij animatie wil ik liever niet dat de zaken te complex worden gemaakt. Ik wil er van kunnen genieten en toch een leuk niet te vergezocht verhaal zien. Al die symboliek is wel aardig, maar life is too short om me daar allemaal mee bezig te houden. Ik had eenzelfde gevoel bij "Howl's Moving Castle", "The Girl who Leapt through Time", "Paprika" en "Steamboy". En voor je zegt dat anime misschien niets voor mij is wel ik heb wel degelijk genoten van:

Kiki's Delivery Service

Metropolis

Castle in the Sky

Ponyo

Nausicaa of the Valley of the Wind

en in mindere mate ook van Appleseed en Arrietty

avatar van Prudh

Prudh

Dan zou ik Ghost in the Shell maar links laten liggen als ik jou was...

Sowieso de wat serieuzere (animatie)films.

Prudh schreef:

Dan zou ik Ghost in the Shell maar links laten liggen als ik jou was...

Die heb ik gezien en idd het was niet mijn ding.

avatar van The Oceanic Six

Spirited Away is een soort animatiefilm die ik maar weinig zie. Ieder geval weet ik dat ik meer van deze maker ga bekijken, want de film nodigt uit tot meer. Spirited Away is best lastig te beschrijven. Qua plot zit er niet heel veel in, behalve als je zegt dat een jong meisje in een andere wereld uit komt en zich daar moet redden. Maar de beelden spreken voor zich. Enorm fantasierijk en creatief, maar ook schitterend geanimeerd en volwassen. Geweldig gedaan. Jammer dat de film dik 2 uur duurde, dat was mij een half uur te lang om echt van begin tot eind te kunnen boeien. Na een tijdje ben je gewend aan de stijl en dan valt het wat lege plot toch wel op. Maar het neemt niet weg dat de film best een indrukwekkende kijkervaring was.

avatar van Smugmarty

Smugmarty

Sfeer die bijblijft. Zeker meerdere malen te bekijken. Lijkt op niets wat ik ken. Weet zeker dat er van allerlei verwijzingen inzitten maar zonder die wetenschap vind ik hem top.

avatar van MeteoraXV

MeteoraXV

EXCELLENT

GEWELDIG AVONTUUR

miste nog nét iets om het helemaal episch te maken, maar over het algemeen een hele leuke ervaring

avatar van prutnek

prutnek

voor mij is dit nickelodeon aan de lsd

galaxydriver32

Begrijp me niet verkeerd, maar hoe kun je dit met Nickelodeon vergelijken?

avatar van horizons

horizons

galaxydriver32 schreef:

Begrijp me niet verkeerd, maar hoe kun je dit met Nickelodeon vergelijken?

Legend of korra enzo denk ik dan... ?

galaxydriver32

Ik denk het ook, maar dat wordt vgm ook niet meer uitgezonden. Misschien eens om de zoveel tijd.

avatar van slowdrive

slowdrive

Schitterende animatie film en zo fantasierijk. Blijkbaar vind ik de animatie in dit soort films mooier dan in disney films. Toch wel de beste Miyazaki film, alhoewel dat "Laputa: Castle in the sky" er samen mee bovenuit steekt.

avatar van Herculaas

Herculaas

Nachtmerrieachtig visueel spektakel over mensen die door hebzucht en kapitalisme uit het oog verliezen waar het werkelijk om draait in het leven. Miyazaki maakt het bijzondere gewoon (al die fantastische wezens die, net als wij, hun treurige dagelijkse gangetje gaan) en het gewone bijzonder (Chihiro).

Toch sprak Spirited Away me minder aan dan het betoverende My Neighbor Totoro, de melancholie en romantiek in Porco Rosso en Kiki's innerlijke strijd in Kiki's vliegende koeriersdienst. Ik miste de subtiliteit en eenvoud van die films.

Dat Spirited Away me minder deed best aan mij liggen. Als ik het goed begrijp leunt deze film zwaar op de Japanse mythologie en religie en daar weet ik gewoon niets van af. Ongetwijfeld gaat een belangrijk deel van de thematiek langs me heen. Ik ga de film zeker nog een paar keer bekijken en misschien herzie ik mijn oordeel nog, maar vooralsnog vind ik dit zeker niet de beste Miyazaki. Wat niet veel zegt: Spirited Away is fantastisch.

(Terzijde: Ik vond die kuikenachtige wezens niet alleen schattig, maar ook erg interessant. Ze plaatsen Totoro in een breder perspectief.)